|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
23.5.2009 22:51:54   
farfala

ja sj to pa vem, sej ne vem, po en stran je dobr da velik prespi, po drugi strani pa spet ne,...pol je še pisal, da kajenje matere ali očeta to tveganje poveča, jst sicer ne kadim, kadi pa moj, ma čist sm fertik že, no sej bo, zdej me skrbi to, čez 15 let, pa ker bo žurat hodila in bom poslušala, kdaj bo dam pršla,...vedno me bo nekaj skrbel,...

[/quote]

To pa res.Take smo, mame, ne moreš nič.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
23.5.2009 22:54:02   
Anonimen
saj res ali ste katere že slišale za tole GH.... Sunval

kiara jst sem enkrt dobla ene vzorčke, take vrečice za enkrt narest....pa enedve sem nardila, se mi nič posebnega zdelo, pa sladko je blo fejstuser posted image
pol se mi je pa vlačlo tist, sem zadnjič enkrt stran zmetalauser posted image

za ostalo pa ne vem....sej veš da nimam posebno dobrega mnenja o teh pripravljenih zadevahuser posted image

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3927
23.5.2009 22:55:55   
Ploha
grem se v sobo učit, ker kle ne morm nč narest,...aja jst sm pa brala da nekje do 5-6 mesca je nevarnosr NSVZ,..pol pa res ne vem,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
23.5.2009 22:58:37   
Anonimen
uf jancci, dobra jeuser posted image pa kaj maš to, un trak al kaj? k je pa tak vzorc k na slinguuser posted image

mah, mene pa ne skrbi tolk, res ne. mislim ne da me ne skrbi, v smislu da mi je vseeno, sam kaj pa vem...sem tak tip da se ne obremenjujem, jst vedno rečem bo že...pa da se je sekirat treba, ko pride do težav, sam jst se še takrat ne, ker takrat je pa pol rešitu treba iskat, ni cajta za sekiranje, krampanje in lopatanjeuser posted image

mah, včasih res izpadem da me boli kita dobesedno in da mi je za vse vseeno, sam to niti slučajno ni res. sam folk težko pošteka, da mi je mar, ker pač ne jokam in stokam in se ne mečem na glavo in obupujem in takšno. mah čudna sm, sej vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3929
23.5.2009 23:03:55   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

uf jancci, dobra jeuser posted image pa kaj maš to, un trak al kaj? k je pa tak vzorc k na slinguuser posted image

mah, mene pa ne skrbi tolk, res ne. mislim ne da me ne skrbi, v smislu da mi je vseeno, sam kaj pa vem...sem tak tip da se ne obremenjujem, jst vedno rečem bo že...pa da se je sekirat treba, ko pride do težav, sam jst se še takrat ne, ker takrat je pa pol rešitu treba iskat, ni cajta za sekiranje, krampanje in lopatanjeuser posted image

mah, včasih res izpadem da me boli kita dobesedno in da mi je za vse vseeno, sam to niti slučajno ni res. sam folk težko pošteka, da mi je mar, ker pač ne jokam in stokam in se ne mečem na glavo in obupujem in takšno. mah čudna sm, sej vemuser posted image

Ja trak ja! Ko poštudiraš kako ga zavezat je super. Sploh ne veš, da kaj nosiš. Mi je fajn ker jo lahko tud na hrbtu nosiš. Na ta vzorec sem pa čustveno navezana, tko da si nisem mogla pomagat...  user posted image user posted image

Jest se tud "ne sekiram" za stvari ki se lahko zgodijo... pri vseh nevarnostih in nesrečah, ki se dogajajo se mi zmeša v rit in v glav, da se začnem obremenjevat!!  Uživaj vsako minuto, ko je vse OK in to je to!! Kaj bo, če bo, ko bo... nima smisla!!!!  user posted image user posted image user posted image  Mal optimisti pa mormo bit, no...  Dont vori bi hepi!¨ user posted image user posted image user posted image  

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
23.5.2009 23:05:24   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Jaz bi tud rada bla taka, pa ne gre vedno.Je pa moj taki in me je malo že odvadil skrbi vnaprej. Pravi, da bo takrat razmišljal o problemu, ko se bo pojavil, ne zdaj. In je to je prava filozofija.

Jancci moj tud spi samo v bodiju, še zokne sem mu morala dat dol, pa odkrit je celo noč in še vedno topel. Pa okno na oberliht.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
23.5.2009 23:10:51   
farfala
Jancci a tebe nič križ ne boli, ko delate ture v hribe? Kak dolgo lahko nosiš lepotičko?
Mi bi tud radi šli, samo  Samo je že skoraj 8 kilski pa si ne upama ga nosit, ker naju oba že zdaj vse boli.

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
24.5.2009 0:31:59   
Zvezdica
Sem vmes mal mrknla...zaspalauser posted image

zvezdica ti si tud en čudn kalibr se mi zdi, kar se tvoje glave tiče, mislimmidve bi se po moje fjan razumele

jast to vemuser posted image

že te tvoje dogodivščine... me tok v smeh spravljajo... pa men se tud neumnosti dogajajo.

Sej veš... Birds of the same feather fly togetheruser posted image

evo neki razmišlam, pa me zanima vaše mnenje, 1 rojstni dan otrok, da ali ne, men je drgač čist mim, da bi vabila pou žlahte in neki pedenala, en tedn pekla, jst bom tortico nardila, vabil namo, doma bomo pojeli in bo, al mislte da sm čudna?

Mi smo praznovali,ker se OK zastopimo, drgač špa če bi mi kdo kaj pametoval al pa da se ne bi štekal, bi to nardila sam za nas.

ej zvezdica, kdaj je rojen vaš mali? oz. naš tamlad

26. julij 2004 04.35user posted image

Kiara in sonček, thx. Sam en kveščn spet, kiara, ti praviš da pustiš flaško narjeno 5 ur? A sm smotana, ker tam v navodilih piše porabiti v eni uri? Sm mal smotana a neuser posted image

Beneton ma luštne cotke, sam jast rabim bodije, ker ta naš mali hoče met bodije.

še neki: pri meti sem opazila, na čeljusti spodnja stran je bela, samo ne cela, tko kot bi bil zobek, samo ni na vrhu belo tam kjer naj bi zobek ven pogledal, ampak pri strani, če me zastopte, pa na levi in na desni strani isto belo, al me mora skrbet, kaj sploh to je,

vse ok. Zobki bodouser posted image

za smrt v zibki so pa prvi trije meseci najbl kritični, pol pa ne več tolk. zato jihjst nikol nism dajala na trebuh spat, čeprov dost bolj mirno tko spio, samo to prebujanje ponoči ma svoj biološki namen - preprečitev zaustavitve dihanja. k za to se gre pri tej smrti u zibki, otrok enostavno neha dihat, vedno bolj na počasi in redko diha, pol pa čist neha, 4minute in je konc...in če otrok celo noč mirno spi, je večja možnost da pride do tega. sam večina mamic tega ne mara slišat, ker je pa ja fajn, če otrok celo noč prespi.

pismo sem lih zadjič vidla čist micanga dojenčka k je spal na trebuščku, mislim, men sploh ni normalno da tok mali spi na trebuhu, pač mi ni. Se bo že sam obrnil ko bo dosti star.
mene je blo tega pri patriku bl strah k pr liamu, ker un se je zbujal na dve uri

janci, meta je pa čist mamici podobnauser posted image

grem spat nazaj.

Lepo spite. do jutri :)

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
24.5.2009 9:05:16   
krtekxx
No, zdej bova pa me2z Brito nekaj natipkale...fantje so šli plezat, me2 sva pa zadolžene za kosilo skuhat.
Včeraj sem res šla na kolo. Za 1 uro. Namesto na Jošta sem prišla na Mohorja, pa saj ni važno. Za gor sem mal švoh, za dol pa isti filing kot leto in več nazaj. Edin eden mi je mal zatisnu sprednjo vilco  in je šlo mal na trdo.
Skrbi: ma jaz načeloma niti ne skrbim preveč a diha al ne, ker se mi zdi, da na to res ne morem vplivat...jo pa, ja, kdaj pa kdaj preverim ponoči, ko se mi zdi, da bi se morala že kaj zbudit.
Sonček, ja si pa imela res eno sr...s pralnim strojem. A mislite, da je Calgon kul? Po moje je kis glih tako ok.
GH: Jaz sem včeraj kupila "kukuruzni" Lino, pa Rižolino, pa Aptamil...čez vikend je mal krize s časom za črpanje mleka. Sem se odločila, da ji te dodatke dam zjutraj in pa zvečer.   Že 2x sem ji dala zvečer in obakrat se je potem dojila ponoči le 1x.
Slikice: tiste, ki sem jih videla so res super...ma kako lepi so ti naši otročki. Pravi mali angelčki.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
24.5.2009 9:54:21   
OLjica
punce, a se vam kdaj zgodi oz. da pride dan, ko čist pop....kar takouser posted image jst moram še dobituser posted image pa sm čist razdražena.
včeraj sm tamauga nanamerno zbudila okrog 21h in pol ni mogu zaspat do 22.30h. sploh ga nisem mogla uspavat pa tko zaspan je bil. pol me je to čist s tira vrgl. pol sm se mojga napadla, groozauser posted image  sm mela take more, me je mali klical v sanjah "mami"user posted image  me tko peče vest

kiara, moja sestrična uporablja vse izdelke od Sunvala. je zelo zadovolnja. dobi se pa v Baby centru na Primskovem in v Lj. na spletni strani maš vse. jst bom probala.
www.sunval.si

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
24.5.2009 9:58:58   
farfala
Dobro jutro!

Smo bili včeraj na pikniku, danes pa ga imamo doma. Hura, ne bo treba kuhat!!user posted image user posted image
Spali nikak, recimo, da je kriva luna. Pa še kotaleče krave so mi šle po glaviuser posted image Zakaj le berem ta forum zvečer?user posted image

Zvezdica a ti si kar za računalnikom zakinkala? Pa če si ti smotana, sem jaz tud. Vedno pripravim sveže mleko. Če pusti 3/4 pač pusti in vlijem takoj stran. To je leglo bakterij in se ne mislim igrat s tem v teh zgodnjih mesecih pa sploh ne.

Ploha ti si bolj tega živinorejskega faha al kaj, povej kaj naj naredim z voluharjem, ki mi dela masaker po vrtu?

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
24.5.2009 10:05:26   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: OLjica

punce, a se vam kdaj zgodi oz. da pride dan, ko čist pop....kar takouser posted image jst moram še dobituser posted image pa sm čist razdražena.
včeraj sm tamauga nanamerno zbudila okrog 21h in pol ni mogu zaspat do 22.30h. sploh ga nisem mogla uspavat pa tko zaspan je bil. pol me je to čist s tira vrgl. pol sm se mojga napadla, groozauser posted image  sm mela take more, me je mali klical v sanjah "mami"user posted image  me tko peče vest

O, ja se zgodi ja. Posebej, ko sem ful nenaspana in utrujena, se pojavi tista razdražljivost.Potem pa če si še rečeš, da nisisi dobra mama in take bedarije je pa slabše. Se kar zjočem, čeprav zadnje čase niti ne več toliko, je bilo pa hudo, ko je imel kolike. Pa saj drugi dan je že vredu. 

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
24.5.2009 10:45:37   
Ploha
farfala: zelo težko če po pravici povem, pri nas teta in tašča uporabljata neki podobnga kot mišolovka, gor data jabuk al pa korenje, kupi se na kmetijskih zadrugah (saj pri nas se je včasih, ne vem če se še),...drugo varjanta pa je "pištola", vtakne se v zemljo, voluhar se more nečesa dotaknt (ne vem sicer točn kaj) in potem se pištola sprož, sam to je dokaj nevarno, kje jo je teta kupla pa ne vem,...oboje se daje v rov, ki ga naredi voluhar,...

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
24.5.2009 10:50:58   
Ploha
pa tist k ste včer rekle, da so zobki, sej gotov druzga ne more bit, samo sm mislna, da pridejo ponavad enke oz. dvojke ven, tuki ma pa 3 al pa 4-ke nevem točn,...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
24.5.2009 11:20:35   
barba
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha
barba: sm se spovnla, učer nas je na predstavi prašala ena, če vemo kaj je to arhimedov zakon, sej to je v fiziki al kje že,....no vsaj neki sem vedla,....

user posted image user posted image user posted image

Ploha - nared po svoje in tko, da se boste vi fajn imel, žlahto pa klinc gleda. Pol so vsi sam pametni in maš pokvarjen dan.
Mi smo imel za 1. Metin RD torto in moji so prišli popoldne na obisk. Jst itak druge žlahte nikol ne vabim. Verjetn sem jih 3/4 nazadnje na svoji poroki vidla, sam takrat je fotr hotu, da vse povabmo, sej je itak on plačaluser posted image  Butast, ampak tko je blo.

linea negra - men se zdej pri Tinetu sploh ni nardilauser posted image

Jannci - se bova zmenile za rolanje ... kva je dobra tvoja Meta
Tinetu je v slingu tok vroče, da čist pop**** in ga ne dajem več noter. Mu je bolj fajn v vozičku, pa še to je bil včeri čist moker po hrbtu, pa sam body s kratkimi rokavi je imel oblečen.

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
24.5.2009 13:39:16   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: farfala

Jancci a tebe nič križ ne boli, ko delate ture v hribe? Kak dolgo lahko nosiš lepotičko?

Tale trak na obe rami je prav fajn veš. Jo/ga lahko nosiš tudi na hrbtu in sploh ni panike. Drugače imam jest dost težav s križem, ampak tkole pa kar gre.. pa včasih on nese, včasih jest...

Krtexx jest sem šla pa danes s kolesom na Jezersko, sestra mi je Meto gor pripeljala z avto da je jedla, pol pa s5 domov. Men tut gor ne gre tako fajn kot včasih. Sem se kar namatrala, nazaj grede mi je pa čist bencina zmanjkal. Sem pol v Preddvoru na bencinski snikers tankala  user posted image

Ja dej Barba se mormo res 1x zmenit. Drugač je blo pa pol Meti tut vroče tko da bom tele variante bolj na izi oz. takrat ko ne bo tok vroče. Je kar ene pike dobila po nogah kot bi jo npr. kopriva. No, sej danes so že zginile, sem pa dpmnevala, da od vročine user posted image user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
24.5.2009 14:56:39   
Jancci
Ali kera pozna. če obstaja mogoče kakšen seznam na to foro, še bolj izpopolnjen kot npr. tole, kar sem našla na tej strani od sunval-a: (a je to sploh OK?)
  • gluten (pšenica, rž, oves in ječmen) – po dopolnjenem 6. mesecu
  • trdo kuhano jajce – po dopolnjenem 9 mesecu
  • mehka jajca (umešana) – po dopolnjenem 1 letu
  • agrume – po dopolnjenem 6. mesecu
  • sladkor – v omejenih količinah po 12. mesecu
  • sol – v omejenih količinah po 12. mesecu
  • med – po dopolnjenem 12. mesecu
  • pašteto – po dopolnjenem 12. mesecu
  • polnovredno kravje mleko kot glavni napitek – po dopolnjenem 12. mesecu

Pa še en nasvet: se mi zdi, da moram kar naprej zagovarjat zakaj delam s svojim otrokom tako kot pač delam. user posted image  Npr. ji ne pustim da cuza palec zaradi napačnega razvoja ustne votline in zob, pa potem ji pač skos dajem prstke ven iz ust. Doma mi težijo zakaj ji ne pustim. Jim lepo razložim, pa še zmeri ni dobr. Pa bom en dan sam popi...user posted image   naj mi že nehajo za vsako stvar težit!! Pa kaj naj jim rečem????

Tako drobcene ročice,
    (P Brown)

(odgovor članu Jancci)
  • Neposredna povezava do sporočila: 3942
    24.5.2009 15:03:13   
    Anonimen
    jancci men se zdi da so si onio pmal tale seznam prilagodili, da paše k njihov izdelkomuser posted image

glutrn po 7. mesecu, agrume nikakor ne po 6, mesecuuser posted image halo, takrat bi naj šele se začelo uvajat, pa soliš lahko prej že malo, kot po 1. letu, med po 2. letu, pašteta WTFuser posted image

eh, že morm lete, bom zvečer še kej napisalauser posted image

(odgovor članu Jancci)
      Neposredna povezava do sporočila: 3943
    24.5.2009 15:18:05   
    Zvezdica
    Zvezdica a ti si kar za računalnikom zakinkala?

v dnevni sobi...pol k se pa zbudim nisem čist pr sebi...moj prav da brezveze popiz....devamuser posted image

Oljica...meni se dogaja to...večkratuser posted image , no načeloma ko imam pms. za zdaj še ni, se pa zbujam tečna, tko da vedno nekaj jeuser posted image

jancci, kot jr ula rekla, so ga sebi prilagodili. Jast mam eno knjigico o tej otr hrani, sicer sem jo posodils, jo p dobim naslednji teden pa sporčim avtorja. je kar v rdu, čeprav jast sem bolj po občutku delala.

Sicer pa paštete jast ne jem, kaj šele da jo tlačim v otroka. Solila sem prej, zarad okusa, oz potem je tamal že jedel kar mi2 sam, v bistvu sem kuhala za otroka, le za naju sem potem mal priredila.
    med ....kaj pa vem tam ko bo leto in pol mu bom dala v čajček, kot sem liamu dajala, prej ziher ne. Bom mal pogledala če še kaj najdem.

i belive i can fly....

(odgovor članu farfala)
    Neposredna povezava do sporočila: 3944
    24.5.2009 15:24:29   
    Zvezdica
    Janci, tole je kr zanimivo, vendar ne pred 4. mesecem. Jast bom itak kasneje začela, ker zdaj se dojimo in po novem dodamo vsak obrok.

POSTOPNO UVAJANJE HRANE PRI DOJENČKIH

Dojenje ali prehranjevanje s prilagojenim mlekom postane za dojenčka okoli 4.meseca starosti premalo. Otrok je v tem obdobju že pripravljen na poizkus novih okusov.

Pri večjih dojenčkih se to zgodi že nekoliko prej, zato je primerno, da tem otrokom (dojenim) ne ponujamo prilagojenega mleka, temveč mu zvečer (vsaj eno uro pred spanjem) po žličkah ponudimo riževo kašico (pripravljeno z materinim mlekom ali pa s prilagojenim mlekom). Tik pred spanjem pa ga še vedno podojimo. Otroci, ki pa že pijejo prilagojeno mleko, pa jim le to zvečer nekoliko zgostimo z riževo kašico in ne z grisom, ker le ta vsebuje gluten, ki ga do 6.meseca ne uvajamo.

Okoli 4.meseca pa začnemo z uvajanjem drugih živil. Priporočeno je, da uvedemo le ENO novo živilo na teden. Novo živilo uvajamo v DOPOLDANSKEM času in sicer tako, da otroka najprej malo podojimo,, nato mu ponudimo malo novega živila, nato pa ga še do konca podojimo.

1.teden: JABOLKO skuhamo na malo vode (brez sladkorja) in zmiksamo.
    Ponudimo v dopoldanskem času.
    2.teden: Jabolko damo v dopoldanskem času, KORENČEK pa skuhamo v vodi (neslano) in zmiksamo. Ponudimo v času kosila.
    3.teden: V času kosila poleg korenčka skuhamo CVETAČO (neslano) in skupaj zmiksamo.
    4.teden: V dopoldanskem času ponudimo pretlačeno BANANO ali pa kašico iz kuhanega jabolka in banane. Za kosilo pa korenček ali cvetačo ali njuno kašico.
    5.teden: V času kosila uvedemo še kuhan riž.
    6.teden: V času kosila dodamo še bučke. Zdaj je možnih že veliko kombinacij in tudi dojenček je že sprejel žličko, tako da sedaj poje že nekaj žličk sadne in zelenjavne kašice.
    7.teden: V dopoldanskem času se lahko uvede kuhana hruška.
    8.teden: Uvedemo krompir v času kosila. Krompir ne miksamo temveč pretlačimo, dodamo mu pa različne že uvedene zelenjave.

Okoli 8.tedna je že čas, da lahko en obrok dojenja opustimo, saj otrok zaužije že dovolj s pomočjo žličke. En obrok dojenja opustimo tako, da najprej podojimo otroka pred in po kašici (3-5minut), nato še samo po kašici in na koncu nič več..

S 6.mesecem se odpre uvajanje še več živil in obrokov.

Najprej uvedemo:

ZAJTRK:
    - ponudimo riževo kašico s prilagojenim mlekom
    - nato kašico iz več žit
    - nato gris
    - v 8.mesecu kruh

Za DOPOLDANSKO MALICO postopno uvedemo drugo sadje – nič več ne miksamo, ponudimo postopoma surovo:
    6.mesec: marelice, breskve, nektarine, slive
    6-9.mesec: borovnice, maline, češnje, robidnice
    9-12.mesec: mandarina, pomaranča, grozdje
    od 12.meseca: kivi, suho sadje, jagode

Za KOSILO:
    - počasi uvedemo juhico (neslano, brez maščob), bistro, zelenjavno, ponudimo tudi zakuho (rezanci)
    - uvedemo še drugo zelenjavo:
    6-9 mesec: špinača, blitva, kolerabica, brokoli, stročnice
    9-10 mesec: grah, repa, paradižnik
    10-11 mesec: zelje, por
    od 12.meseca: leča, fižol v zrnju
    - uvajamo meso:
    6-9 mesec: belo meso, teletina
    10.mesec: govedina
    11.mesec: ribe
    po 12.mesecu: svinjina

Za POPOLDANSKO MALICO:
    Okoli 6.meseca ponudite žličko jogurta, ki mu kasneje primešate že uvedeno sadje.
    Okoli 8.meseca lahko uvedete skute s sadjem.
    Ko oboje uvedete in ne opazite nobene alergične reakcije lahko preidete na kravje mleko – razen če pediater ne odloči drugače.

Za VEČERJO:
    - pripravljajte nesladkane žitne kašice (riževa, pirina, ovsena, več žit) s prilagojenim mlekom, dokler ne uvedete kravje mleko.
    Kašico hranite po žlički okoli 1-2 uri pred spanjem. Pred spanjem pa še vedno podojite ali pa ponudite
    stekleničko prilagojenega mleka.

PREPOVEDANA ŽIVILA:

4-6.mesecev:
    - kravje mleko, mlečni izdelki, ribe, jajce, agrumi (pomaranče, limone), paštete, oreščki vseh vrst
    - žitarice z glutenom
    - sol
    - sladkor, sladila, med

6-12.mesecev:
    - izogibati se je potrebno še soli, sladkorju, medu
    - gazirane pijače
    - arašidi
    - hrana, ki ni dovolj prekuhana
    - živila, na katera je alergičen kdo od družinskih članov
    .

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
    Neposredna povezava do sporočila: 3945
    24.5.2009 18:28:51   
    kiara24
    oooojjjj....

je soprano k user posted image .

Zvezdica
    - a sem se zeznila, ne pravim da naredim mleko 1 uro preden je treba jest. Če pa grem nekam jo ga pa  tudi naredim in v terovki počaka.

Ulla
    - ja vem, da nimaš dobrega mnenja o tej hrani samo tako me zanima. Če katera pozna to ali če je katera dajala.

Jancci- ful maš dobr zavezan jaz pa ne znam pa mi je mami naredila sling sedaj ga pa nič ne uporabljamuser posted image , ker ga sploh ne znam namotirat nase, ne znam ga pravilno zavezatuser posted image .

Da o zobkih ne govorim, ker našo tudi dajejo in to fejt, ful grize in joče malo, pa tečka, na sp. delu čeljusti ima že dve ogomni piki na levis trani bolj kot desni.

ktrexx- ali ji daješ po žlički ali po flaši?

Oljica- ja saj vem, da je na tej strani sem videla, sedež kao v SLo je pa v Smledniku. Drugače nekatere kašice lahko naročiš tudi po interneru. Jaz sem vzela zgibanko pa je vse tako lepo napisano kdaj lahko kako stvar daš, kaj lahko daš, katere stvari gostijo blato, potem katere uravnavjo. Zelo zanimivo.

Farfala, saj jaz tudi vse stran zlijem če ne popije, če je več kot polovica pa je samo to je malokrat ker mi sedaj vedno pipije 180 ml, se pravi celo flaško.

zvezdica- zanimiv seznam. Jaz sem ji do sedaj dala samo korenčej pa še to par žličk, pa je jedla. včeraj sem ji naredila kašico iz korenčka ful redko samo sem ji potem dala čisto malo in je ful mljaskala (nič soli nisem dala).

Grem še mlao ven, čeprav je sporano.

(odgovor članu Zvezdica)
    Neposredna povezava do sporočila: 3946
    24.5.2009 18:32:04   
    krtekxx
    Jancci...bravo. Jezersko sploh ni tako kratka in izi tura. A maš cestni bike al MTB?
    Kiara .... po žlički, po flaši sploh ne maa pit, tako, da tudi če bi hotla...
    Mi smo bli danes kar cel dan zuni. Sem v senco dala armiče in deko gor.

(odgovor članu kiara24)
    Neposredna povezava do sporočila: 3947
    24.5.2009 18:36:54   
    Jancci
    Kiara to ni sling ampak je trak. Samo 5 m dolg in 80 cm širok kos blaga. Najprej sem se še nekaj zanimala, da bi ga sama kupila oz. naredila, pa sem ugotovila, da je cena tam tam, pa še ravno na sredini bi moral biti zašit, da o tem ,da niti ne znam šivat ne govorim. user posted image  in sem ga pol kar kupila. lmaš pa ful variant kako zavezat! Samo je najboljš na kakšnemu medvedku najprej trenirat. user posted image

Zvezdica od kod je ta seznam? Mislim, kje si ga dobila? Čist tko me vir zanima..

Krtexx jest imam enga hibrida.. mešanca med specialko in cestnim.. speeder T3.. fajn kolo! user posted image  Bi mela pa še enga za po gozdovih in stranskih poteh, k ceste so čist preveč zabasane s to pločevino. Kaj maš pa ti?

< Sporočilo je popravil Jancci -- 24.5.2009 18:39:42 >

Tako drobcene ročice,
    (P Brown)

(odgovor članu kiara24)
    Neposredna povezava do sporočila: 3948
    24.5.2009 19:40:44   
    Zvezdica
    Zvezdica od kod je ta seznam? Mislim, kje si ga dobila? Čist tko me vir zanima..

nekje na spletu...tega je malo morje...čak tu je link http://209.85.129.132/search?q=cache:uBHaUSkvXL4J:www.ce-lekarne.si/upload/File/za%2520zdravje/CL15%2520POSTOPNO%2520UVAJANJE%2520HRANE%2520PRI%2520DOJENCKIH.doc+uvajanje+hrane+pri+dojenčkih&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=safari

grem tamalga skopat :)

i belive i can fly....

(odgovor članu Jancci)
    Neposredna povezava do sporočila: 3949
    24.5.2009 20:42:01   
    Jancci
    Evo moje dete spi.. kaj ima zdaj to za eno foro, ko leži na trebuhu ful rito dviguje in nogice k sebi vleče!? user posted image  A to bi se ona že na vse 4 postavljala al kaj? Ful je smešna.. pol sem ji pa zadaj mal roko postavljala je pa kar puzala naprej. Ful je faca!

Tako drobcene ročice,
    (P Brown)

(odgovor članu Zvezdica)
    Neposredna povezava do sporočila: 3950
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
    Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
    Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
    Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
    пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.