Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 15:25:59
|
|
|
|
lenika
|
Kar se tiče epiduralne v medenični vstavi je tako, da je sicer možna, a je rekel, da imajo brez epiduralne večji nadzor nad porodom, tako, da je ne bom vzela.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 15:36:18
|
|
|
|
fragola
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Odločila sem se tudi za bris za streptokok, samoplačniško in pride 40€ v ZD Ljubljana. Je pa rekla da bodo rezultati že čez en teden in izvem na naslednjem pregledu. Jaz sem v kranjski porodnišnici plačala 21€, res mi je čudno da se cene tolk razlikujejo, saj zdravstveni domi niso pridobitno naravnani. Kar se pa dednih stvari tiče, bi bila pa jaz navdušena če bi se način rojevanja prenašal. Saj je moja mami vse tri dost hitro rodila in moja sestra je tudi obe hčerki kar hitro in enostavno rodila. Zato bom jaz še kar upala, da je to dedno. Prijeten petek vam želim. V postojni je pa SAMO 12€!!!! SEJ NE MOREŠ VERJET KAKO SE CENE RAZLIKUJEJO!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 15:49:16
|
|
|
|
bamoocham
|
Js imam približno iste stvari pripravljene za v bolnico. Vlažilnih robčkov za nimam, sploh se nisem spomnila na njih, da bi jih zraven nesla. Morem še cote za mene pripravit mojemu, da mi jih zraven prinese, ki pride po naju v bolnico. A potem svojih spalnih srajc ne bote nosle zraven? Ker sem brala, da nekatere vzamejo svoje zraven..samo če jih je v bolnici dovolj, potem nima smisla svojih zraven nosit. Modrčka imam pa js za dojenje 2 spakirana-bo dovolj, ali še nabavim kakega? Js sem pa imela spet sestro na obisku, moj je tk na šihtu. Sma jedli pohan sir in testeninsko solato Ja cene se pa nenormalno razlikujejo po porodnišnicah.. Lino, koliko je v SG? Zlatolaska, se je začelo?? no sej js sem tut bla že 3x danes na wc, zdj se je pa vse umirilo... Katera gre naslednja? A Lenika je pa pobegnila dol? Ziher se njen čez šumo prebija
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 15:50:11
|
|
|
|
loveforever
|
bačko - ja naša patronažna pa s kamilicam, jih zavije v plenico pa v vodo namoči in ožame in s tem skopa otroka-baje da je to da se koža lepo sčisti... mene pa neki matra, mam krče v spodnjem delu trebuha,... pa jestmi neki ne paše, se bom mogla dol vležit pa neki se mi mišice na nogah tresejo. hm zanimivo
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 15:51:40
|
|
|
|
bamoocham
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever bačko - ja naša patronažna pa s kamilicam, jih zavije v plenico pa v vodo namoči in ožame in s tem skopa otroka-baje da je to da se koža lepo sčisti... mene pa neki matra, mam krče v spodnjem delu trebuha,... pa jestmi neki ne paše, se bom mogla dol vležit pa neki se mi mišice na nogah tresejo. hm zanimivo Mogoče pa se začenja? Kak magnezij spij, da malo krče oblažiš.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 16:33:13
|
|
|
|
lino
|
IZVIRNO SPOROČILO: 22zlatolaska19 ojla! Jest mam eno velko težavo od 3h zjutrej naprej me šraufa kakor da bom mogla it na velko potrebo ampak ne grem pa še križ me ful boli in ne vem kaj i to lahko pomenil, ker še ni čas za rodit ker sem noseča 35 tednov pa 1/7. A ma kera izkušnje kako je kej če so otroci rojeni tako zgodaj! LP hvala že vnaprej za odgovore. Zlatolaska mislim, da ni večje panike...sem sina rodila v 35t+5d in tudi sedaj, ko sem bila pri G. na pregledu mi je rekel, da je posteljica pripravljena, ima cca 2500-2700g in lahko tudi vsak čas pričakujem (da verjetno ne bo do konca), ker se je tudi prvi prej rodil...hahaha pol na koncu bom pa člz rok... Moja prijateljica si je dala Mirelo vstaviti na prvem pregledu ( je imela še čiščo in je imela pač pol mal dlje, ker drugač pa lahko menda po vstavitvi nekaj časa krvaviš) in skoz doji-še zdaj, ko bo mala stara že 1 leto...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 16:47:00
|
|
|
|
bamoocham
|
Linči, a vešda sem šele zdj opazla, da imama iste tickerje?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 18:19:49
|
|
|
|
loveforever
|
dobro jutro punce---- ja naspala sem se sma se s tamalo dol vlele in sva dve uri spale, hvala bogu da je tk pridna. punčke pač trebuh me še kr boli, nevem kje sem naredla napako, upam da se vse skupaj umiri, če me bo celo noč bolel pa bom se šla jutri malo pokazat.. ja magnezij tk trikrat na dan pijem tak da mislim da je dovolj
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:04:08
|
|
|
|
lino
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham Ja cene se pa nenormalno razlikujejo po porodnišnicah.. Lino, koliko je v SG? Hojla. Evo, v SG-ju naj bi bila cena za prisotnost partnerja pri porodu 15€ (piše v baby-booku) in MŠ ni obvezna... Mojjaka tole ti še pošiljam: MENZA:KOVAČ VIDA, tel. št.: 02 88 41 992; 041 586 811...evo, tole je za naročilo hrane na dom.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:14:20
|
|
|
|
Tira
|
Ojla! Jz sem bila pa od torka v P in danes so me spustili domov . Morem še vse za nazaj prebrat. V P so mi 3x na dan merili pritisk, pa 2x na dan CtG, pa ležanje.... Skratka dolgčas. Tako, da še enkrat poudarjam, punce, ki zatekate počivajte, ne bodite ful aktivne! No za naprej imam napotke: 2x na dan meritev pritiska in 2x tedensko Ctg. Moj G pa je na vse to rekel, da pretiravajo in mi sploh ni dal napotnic za Ctg Jaz sploh ne vem več, me pa ful skrbi, da bi blo kaj narobe z Aja koligica je tri dni nazaj rodila po naravni poti in mi je rekla, da nikoli več... samo še EA Uživejte, grem mal počit.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:32:58
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham A Lenika je pa pobegnila dol? Ziher se njen čez šumo prebija Ja za to pa čez dan ni časa. Boš že videla, ko boš imela otroka.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:49:22
|
|
|
|
bamoocham
|
Lenika, sem vedla, da sem ga nekaj posrala... Vaju s Kaminek kr naprej zamenjujem...mislila na sem Kaminek. Upam, da ni zamere
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:49:36
|
|
|
|
manna
|
Pri nas so pa v MŠ rekli da kopajo novorojenčka samo z olivnim oljem. ?? Jaz bi tudi v ponedeljek rodila če bi že lahko zbirala... Močno upam da se način poroda ne deduje ker moja mama je kmalu umrla na porodu, rojevala je pa 24 ur in na koncu so ji naredili vakum in je blo čist katastrofa vse skupaj.....grozno!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:57:51
|
|
|
|
mojjaka
|
Pri nas je pa danes obuuupno vreme, v okolici Sg-ja je že 2krat toča klestila, pa se spet k neurju napravlja, malo že dežuje in ful piha, prav grozno je!!! No, midva sva pa v nedeljo k tašči na kosilo povabljena, ker ima roj.dan, pa mislim da se mu bom kr izognila. V ponedeljek imam namreč pregled v porod. in če bom zavtečena me bo ziher kr tam obdržal...tako da bom kr doma lepo počivala in rajši imela sadni dan.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 19:58:50
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Pa še ena zanimivost: ko rodite, sam pošljite v Baby center in kupil vam bo vse živo - je danes en ati iskal bodye 50 št., pa se nisem mogla zdržat sem rekla, če je dete prehitelo, pa je rekel da je majhno, da ni prehitelo, nabavljaj je Pamperske, Bodye, nastavke za dojenje,....je imel seznam - tko da samo listke jim zrinite v žep..... No moje junijke - način poroda SE NIKAKOR ne deduje, moja mami je imela 3 x CR, sestra 2 x rodila po naravni poti.....jaz tudi 1 x po naravni poti.... To je odvisno od vsake posameznice. Tko da nič bat
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 20:06:25
|
|
|
|
sončki
|
july08- o ko bi vsaj iz tvojih ust v božja ušesa res sem že konccc pa še tamala je tečka že par dni da je joj prav rabla bi počitek pasal bi sam dokler se ne odrpem nič od tega upam da bo če ne pa se bom kr sprijaznila z tem da je še 14 dni do roka sam da bo ok pa ne preveč težko
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 20:40:09
|
|
|
|
Mala_princeska
|
A kaj veste o tem? Je res, da že v porodnišnici dobiš en papir za prvo cepljenje otroka? Da ga ni obvezno dat cepit takoj po rojstvu? A ga boste dale ali ne?
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 20:46:42
|
|
|
|
bamoocham
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska A kaj veste o tem? Je res, da že v porodnišnici dobiš en papir za prvo cepljenje otroka? Da ga ni obvezno dat cepit takoj po rojstvu? A ga boste dale ali ne? Nč ne vem o tem, prvič "slišim".
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 21:10:56
|
|
|
|
sončki
|
jaz tud nič ne vem o tem pa sem rodila septembra 2007 a je to kaj novega pa od kdaj velja
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 21:20:39
|
|
|
|
skuštrana
|
A kaj veste o tem? Je res, da že v porodnišnici dobiš en papir za prvo cepljenje otroka? Da ga ni obvezno dat cepit takoj po rojstvu? user posted image user posted image A ga boste dale ali ne? user posted image user posted image Mala princeska, sedaj prvega cepljenja takoj po rojstvu ( tuberkoloza) itak ni več, če ga pa želiš ga pa lahko cepiš, ampak samoplačniško alli pa če si v rizični skupini. Ne vem točno kaj računajo pod rizično skupino, meni Arsena v Postojni niso hoteli cepit, ampak ga je itak pediater potem, ker na Hr je pa to cepljenje še vedno obvezno. Prav tako je na Hr obvezno cepljenje takoj po rojstvu za HepatitisB, tako da bo naš malček dobil tudi to. Prvo cepljenje v Slo je šele pri 3m, če se ne motim, pri izbranem pediatru. Drugače pa jaz svoje otroke cepim, ampak samo "obvezen" program, kaj dodatnega (rota virus, gripa,...) jih pa nisem.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 21:40:32
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska A kaj veste o tem? Je res, da že v porodnišnici dobiš en papir za prvo cepljenje otroka? Da ga ni obvezno dat cepit takoj po rojstvu? A ga boste dale ali ne? Hmmmm...zdaj ko pomislim sem res dobila nekaj za podpisat, ampak sploh ne vem več kaj je to bilo. Vem samo, da mi je sestra rekla naj podpišem.... Vem, da smo vse podpisale, se pa žal res ne spomnim kaj je to bilo, ker je šlo zlo na hitro.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 22:57:52
|
|
|
|
Mala_princeska
|
"V porodnišnici dobiš za podpisat papir, da cepljenje za TBC tuberkulozo ni več potrebno, in da ne spadaš v rizično skupino ljudi, da bi zarad tega moral otroka cepit. " Takole so mi (z)majčice 2009 napisale, ki so že rodile.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 23:03:04
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Menda je kmalu mlaj : tko da nekaj za začetek - za rodit Prazna Luna - Mlaj Kako vpliva na nase razpolozenje Luna se zadrzuje v istem znaku kot Sonce. Ta zdruzena energija nam daje veliko nove moci - zato smo nemirni, iscemo zabavo, vlece nas ven. Lazje zacnemo z novim delom, se lotimo novih projektov in stvari, ki smo jih ze dolgo odlagali. Dogovarjamo se za poslovne zmenke ali druzabne prireditve, lotimo se velikega ciscenja.Vcasih se njuna zdruzena moc izrazi tudi negativno; skozi jezo, agresijo in celo krutost. Nasi instinkti so povecani, imamo vecji apetit. Obcutimo lahko tesnobo, depresijo ali samo nerazlozljivo nezadovoljstvo.To je dobro obdobje za zacetek cesarkoli novega (tudi Luna zacenja svoj nov ciklus po nebu), saj se nam poti kar same odpirajo in vse peljejo le naprej.Ko Luna raste - od prazne do polne Lune - je custveno obdobje, cas za duhovne, spiritualne in ljubezenske zadeve. V tem casu je tudi priporocljivo strizenje las. Prazne Lune v tem letu | 24. maj | 22. junij | Polna Luna - Scip Kako vpliva na nase razpolozenje Ob casu polne lune smo bolj obcutljivi, dojemljivi in cujeci. To je cas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plano, ko ne moremo delati drugace, kot je edino prav.Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kazeta svoj pravi obraz. Zato mocno custvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozracju je spet vec energije (par dni pred scipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesrece, ljudje so razdrazljivi in zal je to tudi obdobje, ko lahko pricakujemo vec nasilja, umorov ipd. Zenska, ki ima mesecno perilo ob polni luni, krvavi mocneje, vec je (tudi prezgodnjih) porodov.Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom - to ni primerno obdobje za nasprotovanje. Izogibajte se tudi kirurskim posegom in puljenju zob, ce je to seveda mogoce.Ko Luna pada - od polne do prazne Lune - je cas za biznis in materialne zadeve. Polne Lune v tem letu | 7. junij | 7. julij |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 23:03:52
|
|
|
|
Mala_princeska
|
No, pa da vidimo kaj se bo okoli teh datumov dogajalo , zdej grem pa spat
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
starostjana kKoliko si bila stara, ko si prvič zanosila?do 20 (
13%)
20- 25 (
35%)
25-30 (
36%)
30- 35 (
11%)
35- 40 (
2%)
več kot 40 (
2%)
Število vseh glasov: 2720Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!