|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
22.5.2009 11:49:37   
majana79
Živjo punce!

Ste pridne s čvekanjem, se pozna da se bliža naš čas. user posted image

Jaz sem bila danes na pregledu, sem imela prvič CTG. Vse je ok, nič se ne dogaja, mali je tudi sodeloval, tako da nisva bila predolgo, sem pa jaz skoraj zaspala tam. Pač posledice nočnega (ne)spanja. user posted image

Pritisk sem imela normalen, tako da je rekla da naj veliko počivam, pa ne jem slanega (kar že tako ne...), da drugo pa proti otekanju ne pomaga. Sem na 79 kg, kar je +14, ampak ne morem pomagat, od tega je sigurno 4 kg samo vode.

Odločila sem se tudi za bris za streptokok, samoplačniško in pride 40€ v ZD Ljubljana. Je pa rekla da bodo rezultati že čez en teden in izvem na naslednjem pregledu.

Ste me nasmejale s user posted image in šumami. user posted image Meni zadnje dni sploh ne paše, ker nazadnje je bilo vse nekaj suho pa trebuh me moti... Še dobro da se moj user posted image nič ne pritožuje.

Mala_princeska, držimo pesti danes user posted image , tudi to JU boš dala čez. Če sem jaz cel faks o tem, boš ti tudi en izpit. user posted image

Zdaj grem pa malo počivat, me noge bolijo pa zaspana sem. user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
22.5.2009 12:02:11   
kaminek
pr men pa ni nč suho-precej na tekoče, sam sej pravm, veje pa morjo bit zdej, da ne dovoljo, da se vojak ne ujameuser posted image user posted image user posted image . pa še to, ker ne nosi motorke zmeram s seboj, da bi vsaj mal sprobaluser posted image user posted image user posted image

zdej pa dovolj heca: ja, res je dobr, da se potek poroda in bolečine ne podedujejo. pr men bi bla potem katastrofa: mami je mene rojevala 12 uruser posted image , pa še to, bla sem 2. otrok. sestra pa je prvega rojevala tam okoli 8, drucga pa mislm, da 6 ur. no, to je še v mejah normale. si pa seveda želim, da bi že kr dost odprta pršla v P in da bi šlo potem hitrej!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
22.5.2009 12:25:06   
loveforever
user posted image user posted image  ja punce vam že seka,..... sej prav sej vam zdej more na porodnih mizah se ziher ne boste smejaleuser posted image user posted image user posted image

tud pr nas je user posted image  zadnje dni bol čudno, sploh ker me grabijo močni lažni popadki in po njih ravno nimaš volje po tem,....   ko ti neki ven tiši pa bi ti nazaj poklačouser posted image user posted image  eh že bedarije klatim, grem raje kaj delat

kaj bo dobrega za kosilo?? ima katera kako idejo, sam ne mi t sladoledi in čokoladami ko se mi je tok enga celulita nabral da že razmiđšljam o kremah...

papa

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
22.5.2009 12:45:49   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Odločila sem se tudi za bris za streptokok, samoplačniško in pride 40€ v ZD Ljubljana. Je pa rekla da bodo rezultati že čez en teden in izvem na naslednjem pregledu.

Jaz sem v kranjski porodnišnici plačala 21€, res mi je čudno da se cene tolk razlikujejo, saj zdravstveni domi niso pridobitno naravnani.
Kar se pa dednih stvari tiče, bi bila pa jaz navdušena če bi se način rojevanja prenašal.
Saj je moja mami vse tri dost hitro rodila in moja sestra je tudi obe hčerki kar hitro in enostavno rodila.
Zato bom jaz še kar upala, da je to dedno. user posted image

Prijeten petek vam želim.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
22.5.2009 12:52:15   
dany82
Halo čvekice,

Saj sploh več ne sledim pisanju in predvsem branju. Se vidi, da v večini verjetno bolj počivamo doma in smo več na netu.

Jaz pa srčno upam, da se rojevanje ni dedno, ker sem potem v težavah. Moja mama je sestro rojevala 10 ur intenzivno, je šla z nogicami naprej, mene pa 12 ur in še to s komplikacijami.user posted image user posted image

Sicer vas pa moram obvestit da sem bila danes na CSD (Ptuj) in SEM DOBILA izvod PRIROČNIKA ZA BODOČE MLADE STARŠE, mi je rekla da jih je včeraj dobila, tako da kar veselo na telefone v pon in se pozanimajte če jih imajo tudi na vaših zavodil.user posted image user posted image

Vročina je pa taka da se ne splača ven hodituser posted image user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
22.5.2009 12:56:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever

kaj bo dobrega za kosilo?? ima katera kako idejo, sam ne mi t sladoledi in čokoladami ko se mi je tok enga celulita nabral da že razmiđšljam o kremah...

jaz sem ravno pico v pečico vrgla. pa se mi zdi, da se bom stopila od vročineuser posted image kar teče iz mene. groza!!! komaj čakam da mine to obdobje ker sedaj mi je pa res cel dan in to vsak dan vroče za znoret.

(odgovor članu loveforever)
  Neposredna povezava do sporočila: 3956
22.5.2009 12:58:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dany82

Sicer vas pa moram obvestit da sem bila danes na CSD (Ptuj) in SEM DOBILA izvod PRIROČNIKA ZA BODOČE MLADE STARŠE, mi je rekla da jih je včeraj dobila, tako da kar veselo na telefone v pon in se pozanimajte če jih imajo tudi na vaših zavodil.user posted image user posted image

kaj to je tisti baby book? sem ga prejšnjič listala pri zdravniku in je fajna zadeva.

(odgovor članu dany82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3957
22.5.2009 12:59:06   
tadejluka
Hej!
No jest še kr doma strašim.
Sem pa tok prstjena....sem si ful želela za roj. dan v sredo rodit pa ni blo nič iz tega, včeri zjutri pa na FB ugotovim, da je sodelavka, ki je imela rok na isti dan kot jest rodila in to na moj roj. danuser posted image ...no ja sej sem ful vesela zanjo...sam sem res že naveličana, plus to, da me vsak večer pa ponoč tok matra mulo....

Ah ja sej bomo vse dočakale prej al slej....drugač sem pa dones peglalauser posted image user posted image user posted image , pa mal pospravlala--ampak ne preveč...

(odgovor članu dany82)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
22.5.2009 13:07:36   
lino
Pozdravljene.

Jst imam torbo pripravljeno (just in case)...upam na še 14 dni..., obleko zame upam, da mi uspe čisto kr tam obdržat (drugače bo pa že dragi kaj prinesel...sej grem pol itak naravnost domov), za user posted image pa imata moja moška pripravljeno jajčko in na njej rukzak s cotkami,...
Jst sem za v bolnico vzela: z. pasto+ščetko, glavnik, milo+kremo za telo, deodorant, blazinice za dojenje+modrc, osvežilne robce in take natikače (kupljene v intersportu-reeject), pa prijateljica mi prinese prekuhano dudico za user posted image naknadno...
Za user posted image pa sem spakirala: 2 plenici (za 1xuporabo), 4 tetra plenice, 1 prekrivno-povijalno plenico, majčko, hlačke, kapico, nogavičke, copatke in jopico pa tk za vsak slučaj, pa bom pol videla ali mu bom oblekla ali pa ne...
Moram pa povedati, da v SG-ju dobiš spalne srajce (za dojenje primerne) in pa vložke in hlačke za 1xuporabo... in tega je dovolj...

Mojjaka, sem šla v dom in povprašala...menda ni problem, tam kupiš bloke (pri vhodu desno in druga vrata na levi strani-obračun...), ki niso datumsko označeni (samo svoje ime potem gor napišeš) in lahko dvigneš kosilo vsak dan (mislim da po 11 uri). Kosilo stane 4€ in je samo 1 meni, takšen kot ga imajo tudi starejši (pač ne kuhajo posebej za zunanje). Jedilni list visi na oglasni deski, ki je kar pri vhodu in je napisan za 14 dni v naprej... No to je to...
Sem pa nato bila pri teti in je mimo pripeljal ta chattering, ki tudi razvaža kosilo in ti ga torej na dom pripeljejo in se je teta pozanimala za ceno, pa je menda ista (3.50-4€)...mi tudi ni slaba varianta. Hodi-vozi pa vsak dan okoli 11:30-12 ure, lahko mu kar posode pustiš pred vrati, če imaš morda dvojne in ti kosilo prinese in prazne posode odnese...tk nisi pa niti na čas in na nič vezan...se mi tudi dopade, ker je rekla teta, "kaj pa, če ti bo user posted image glih takrat najbolj spal, ko boš pa ti morala po kosilo hodit, ali pa se ne boš dobro počutila"..., ker v domu moraš potem le do kakih 12 it po kosilouser posted image No toliko za info., telefonsko in ostale podatke za to dostavo na dom, ti kasneje posredujem, ker sem v sinov telefon hranila... jst bom še o vsem premislila.user posted image

Sedaj pa se poslavljam, grem delat pico!!!user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
22.5.2009 13:16:04   
lenika
A danes boste pa kar vse pico jedle za kosilo? No, tudi mi bomo bolj italijansko kuhinjo danes in sicer makaroni z zelenjavno, tunino omako in zeleno solato.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
22.5.2009 13:25:42   
Janci F
Živjo,

mene pa zanima ali kakšna kaj ve, kako je s plačilom za prisotnost moža pri porodu?
Predvsem me pa zanima kako je to urejeno v Kranju?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
22.5.2009 13:33:42   
pinkiponki
Janci, v Kranju je prisotnost treba plačati 20 eur, če pa mu morajo nuditi kakšno pomoč, če kao "skupi pade"je pa več-vsaj tako je bilo rečeno - upajmo, da tega ne bo nobeni potrebno plačevati

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
22.5.2009 13:39:44   
Ovnica78
Tudi pri nas bo danes kosilo italijansko obarvano - narastek s paradižnikom in olivami iz testenin user posted image .

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
22.5.2009 13:42:33   
July08
Hello souser posted image !

Včeraj popoldne smo se odpravili v Semič na podaljšan vikend in mojmu je šele zdaj uspelo zrihtat povezavo.
Vas moram na hitrco za nazaj prebrat, ker fanta glih spita user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
22.5.2009 13:47:22   
dany82
Ja, to je baby book, je res zanimiv za prebratuser posted image user posted image . Mi je kar škoda da ga nisem že v začetku nosečnosti nikjer dobilauser posted image ker je v njem ogromno dobrih nasvetov.

Ga priporočam vsaki ki ga ima možnost dobit.

Tudi meni ste naredile lušte s pico, bom šla kar v najbližjo trgovino po njo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
22.5.2009 13:57:43   
mojjaka
Lino, najlepša hvala, zlata si!!!
Morem še tut jaz razmislit, samo se bom najverjetneje odločla! Ko bo možek doma na očetovskem, bo tk on lahko šel, potem bomo pa vidli... HVALA ŠE ENKRATuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
22.5.2009 13:58:58   
22zlatolaska19
user posted image user posted image user posted image ojla! Jest mam eno velko težavo od 3h zjutrej naprej me šraufa kakor da bom mogla it na velko potrebo ampak ne grem pa še križ me ful boli in ne vem kaj i to lahko pomenil, ker še ni čas za rodit ker sem noseča 35 tednov pa 1/7. A ma kera izkušnje kako je kej če so otroci rojeni tako zgodaj! LP hvala že vnaprej za odgovore.

(odgovor članu dany82)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
22.5.2009 14:23:03   
jabolka
JUNIKE EN  LEP POZDARAV
po dolgem času ...

Z malo zamude  , čestitke mamicam ki ste že rodile  ,vse naj-naj  user posted image ..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako ste kaj ? ste že neučakane .. jaz sem . Rok imam 05.06 , danes je polnih 38t, vse že imam pripravljeno : eno torbo zame in eno za mojo pikico.

Srečno vsem  user posted image

(odgovor članu 22zlatolaska19)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
22.5.2009 14:32:56   
July08
Lenika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo naraven porod lahek in hiter. EA boš vseeno lahko vzela?

Jaz bi tud v ponedeljek rodila - je glih Dan mladosti, pa moj brat ima RD.user posted image

Naty-Taja ja tudi še nimam nič za v P pripravljeno, kar odlašam user posted image , pol ko bo šlo pa zares, me bo pa možek kregal user posted image

Prejle si mlajši sine umiva roke in čisto BTW vpraša: mami, pa kdaj bo že dojenček prišel? Jaz komaj čakam!

Tudi jaz razmišljam o Mireli, da ne bojo 4 user posted image - sej me kapuser posted image .
A katera ve, če jo lahko imaš že med dojenjem?

Sončki po moje bo to že kmalu akcija! user posted image user posted image

Mala Princeska
seveda bomo držali pesti. Srečno!user posted image user posted image user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
22.5.2009 14:56:01   
loveforever
mislim dans je pa tok sparjen, da če danes ne bo strela rezala pol tk nikoli ne bo, vroče mi je za p..........ojest sladoleduser posted image user posted image

no grem pogledat kaj vse imam js v torbi pripravljeno za user posted image  in zase pa vam napišem, mogoče katera kaj pozabila!!

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
22.5.2009 14:56:11   
tecka
Zlatolaska: tudi če rodiš, bo z otročkom vse ok! Sprosti se in prepusti dogodkomuser posted image

(odgovor članu 22zlatolaska19)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
22.5.2009 15:07:18   
bačko
Zlatolaska vse bo uredu z user posted image .Samo glej na uro na koliko časa te šraufa.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
22.5.2009 15:09:57   
loveforever
stvari za v bolnišnico v torbi

zauser posted image :

1X plenica za široko povijanje
4X terta plenica
2X pleničke new born
1X pampers vlažilni robci
1x bodi z kratkimi rokavami
1xmajica
1x pajacek na naramnice
1x rokavičke za rokice - ker se dojenček rad praska in se pri tem ful okrempi-ne
vsak
1x kapica
1x duda

za mamico:
- nastavki za dojenje ( sem prvič imela hudo vneto in brez njih ne grem nikamor )
- krema za bradavice
- spodnje hlače- za domov
- 5x modrc ( za vsak dan vsaj po enega, ker včasih premoči skoz blazinice
-blaznice za dojenje
- fotoaparat, polnilec telefon ( še dodam)
-papirji ( knjiga fotokopija poročnega lista ( nekateri rabijo drugi ne....)
- kroksi- za obut se v njih najbolje počutim
- šampon, deodorant, glavnik, robčki, zobna ščetka in pasta pa ščipalec in pilico za nohte če mi slučajno kaj ne bo pšlo dobro od rok da si vse čisto pošipamuser posted image

user posted image  prinese in ima pripravljeno:

-jajčka
-dekica
-oblačila zame za iz porodnišnice
-pripravljena oblačila za hčerkico ki bo prišla po dojenčka ( sej veste kako bi jo včasih moški oblekliuser posted image  pa tudi mojemu bom pripravila kako bo oblečen:)

no to je to, če katera opazi da mi manjka naj me opozori

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
22.5.2009 15:13:56   
loveforever
aja kremico za bradavice tokrat ne bom imela lanolin ker nisem bila najbolj zadovoljna z njo tako da bom sedaj uporabljala MELEM.

doma pa imam pripravljeno še:

- kamilice v cvetu ( za patronažno ker kopa otroka 1 v kamilčni vodi
- 70% alkohol za čisščenje popka
- kremico za ritko ( ribodermin)
- mandljevo olje
- fiziološko raztopino

Neposredna povezava do sporočila: 3974
22.5.2009 15:18:59   
bačko
Loveforever Žano pa je prvič kopala v navadni vodi.To pa nisem vedela da nekje kopajo v kamilični vodi.

Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

OŠ Valentin Vodnik
tastara

Vprašanje za starše, katerih otroci obiskujejo OŠ V.Vodnik.

S šolo smo zelo zadovoljnji (56%)

Šola je povprečna (23%)

Šola ni OK, če bi še enkrat izbirali, bi izbrali drugo. (21%)

Število vseh glasov: 597

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!