|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del***
21.5.2009 21:41:59   
Zoja Miša
A ja, da se še malo pohvalim, mi imamo nove Teve. V Hervisu sem ji vzela, št.18. Malo so ji še velike, a so zakon. Nogica se ji lufta in danes je zgedala kar navdušene nad njimi!user posted image

Pa itak sem zopet pol H&M-a domov prineslauser posted image .  Jah, sem dobro izkoristila varstvo.user posted image
Ja, pa sestanek je bil zelo uspešen!user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
21.5.2009 21:42:48   
Zoja Miša
Pa odprla novo stranuser posted image . Pa sama s seboj se pogovarjamuser posted image .
Nič, pa-pa

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1552
21.5.2009 21:45:17   
matejchi
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

A ja, da se še malo pohvalim, mi imamo nove Teve. V Hervisu sem ji vzela, št.18. Malo so ji še velike, a so zakon. Nogica se ji lufta in danes je zgedala kar navdušene nad njimi!user posted image

Žiga je mel tud Tevice pa nisem bila navdušena nad njimi, mu je nogo kar noter krivilo pa še ortopedske niso.. šminka samo.. user posted image http://www.teva.com/ProductDetails.aspx?g=k&categoryID=242&productID=6205T&model=Toachi
samo druge barve so bile.. user posted image

< Sporočilo je popravil matejchi -- 21.5.2009 21:48:14 >

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1553
21.5.2009 22:08:55   
kaja02
čer!!!!

no pa mi tud mamouser posted image user posted image user posted image  1. žagicouser posted image user posted image , za seznam 21.5.

andrejaboris- a z mano se pa nočeš dobituser posted image , sej se hecam,
je pa bilo super v Laške, sta mali dve in priznam tudi jaz uživali 100 na uro

čeveljčki- grrrr sem bla včeri jezna na eno prodajalko v cicibanu, Kaji sem tam kupila sandale (mi je blo pol žal), pa sem gledala še za Lejo, pa mi je na vsak nalčin hotla vsilt ene čist zaprte, da jih nujno potrebuje, če se že postavlja na noge, pa sedaj so sam 20 eurov, naj si pogledam nove modele, ki so 40 eur..., tko da sem jo mela že poln kufer pa sem ji kr v obraz zabrusla, da lahk dam tud 100eur, za čevlje, sam od nje jih ziher ne bom kupla, pa sem šla ven!!! grrr so me mal hormončki zdelal, ma če mi pa baba kr neki vsiljuje, kaj ji čem sedaj neke zaprte čevlje sam za v voziček kupovat, če pa bom mogla čez mesec dni že odprte sandalčke nabavt, pa večje številke, ma sej kopam se pa res ne v dnarju....uh mi je sedaj odleglouser posted image user posted image user posted image

nič grem spat, me čaka še ena pestra noč, že včerejšno noč smo skor celo prebedeli, današnji pa ne kaže nič boljeuser posted image

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1554
21.5.2009 22:24:49   
karmar
Punce živjo!
Bi imela eno vprašanje za vas....
Urši je na tilniku in za ušeski ratalo vse pikasto in rdeče, jo srbi in se praska za znoret. A bi katera vedla kaj bi to lahko blo oz. s čim ji lahko namažem da bo bolje. Sm pomislila da je zaradi vročine, a ne morem je imet samo v plenički...čez dan ima samo krilce in ponoči ji dam samo body s kratkimi rokavčki. Spi pa odkrita, pri nas je ful toplo. Tudi če jo pokrijem je čez 5 min. že odgrnjenauser posted image

Prosim vas za kaki nasvet, če je katera imela podobne probleme...se mi prav smili revica.user posted image

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
21.5.2009 22:32:36   
andrejaboris
Karmar mogoče so mozoljčki od vročine, namaži ji s kamagelom al pa z bepantenom. Razen če se ne bo razvilo v kako otroško bolezen. Upam, da ne. Al pa kaka alergija na kaj. Kamagel ziher pomaga, al pa Fenistil je močnejši, če je res hudo. Meni je Kamagel pomagal.

Kaja sploh nisem šla v Celje, včeraj pa nisem več gledala na RR. Bi pa se z veseljem dobila s tabo. Nalednjič ko grem v Celje ziher. Al pa pridi ti v pondelek v MB, ko mamo srečanje!!

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
21.5.2009 22:37:40   
bella02
Zojko Mišek, a to so tisti odprti? Moram nekaj takega vzet, ker ji ne mislim skoz nogavičk obuvat.
Pa glede hrane imaš prav. Lahko me pazimo 100/h, sam v vrtcu bodo pa dobili svašta. Juhe jim ne bodo kuhali iz mesa, ampak bo pela Vegeta. Jaz zmerej manj kompiciram, sam pasulja ji pa danes res nisem dala za jestuser posted image . Sej ji skuhala krompir in blitvo, pa frajla ni skoraj nič pojedla.

kaja02
, na podobno prodajalko sem jaz naletela v LJ in sem ravno tako šla  in šla drug dan v njihovo trgovino v BTC. Pa sem ji rekla, da mi je težko dat 40€ za čeveljčke za 2 meseca, pa mi je še skoz utrujala, da morajo biti samo tisti in nobeni drugi, "ker so samo tisti za prve korakce". Mislim, user posted image . Aja, pa naša user posted image dela prve korakce bosa, če smo že natančni user posted image

sayuri, ni panike, sam me še prej spomni, da se naberejo

Sem izpit prestavla oz. sem se odjavila, ker mi ne bo zneslo vsega predelat, pa še tisti vikend pred ustnimi imamo fešto za 80. rd user posted image babice. Tako ga imam konec junija. Pa ne vem, kaj naj naredim, da se bom lahko zvečer kaj dlje učila. Ta teden sem hodila spat okoli pol polnoči, ker sem enostavno zaspala za knjigo. Ne pomaga niti kavauser posted image . Zjutraj pa se ne morem učit, se nikoli nisem mogla. Tako koristim res tiste urice, ko Teja spi.
Grem poskusit, do kdaj zdržim brez kaveuser posted image user posted image user posted image .
Nočka

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
21.5.2009 23:43:12   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02

no pa mi tud mamouser posted image user posted image user posted image  1. žagicouser posted image user posted image , za seznam 21.5.

user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris

Ja res nobene ni več na RR. Pa ne mi govort da ni cajta ker ste vse zunaj. Mi smo tut. Pa še roko mam sferderbano, pa sama sem z malima.... PIišuka na raport, zdaj se bom pa jaz razjezla namesto Erin  user posted image user posted image Ajmo babke!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
22.5.2009 6:41:46   
naty13
Jutro.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naš mali mož se je odločil, da bo zutrej prej vstajal. Se zbudi že pred 6to. Prejšni teden je pa vlekel do 8h. user posted image user posted image user posted image  Še dobro, da sem bolj jutranji tip kot Sayuri. user posted image

Jutri teden pa pičimo na morčka za tri tedne. No user posted image  pride 14 dni za nami, bomo en teden skupaj. user posted image  Zoja Miša, če še velja kakšna pjačka ali sladoledek?

Andrejaboris ne se jezit. Mi se iz dela ven ne vidimo, komaj čakam ta vikend, da bo vse za nami. user posted image  Je bilo noro, nismo bili frej niti v nedeljah. user posted image

hrana - mi tudi jemo skoraj vse. Je pa res, da zaradi alergije na jajca ne smem uporabljat vegete, jušnih kock, kakšnih konzerv, začimb....  Začinim pa isto kot za nas, samo v manjših količinah. user posted image Ne vem, katera je spraševala, jaz zmešam čokolino, rižolino na KM. Tudi puding naredim na KM in KM pije od 7. meseca naprej. Pač v bolnici mi je patronažna rekla, če nima reakcije, da ni panike, če bi ga pa kej matral, pa itak prenehaš. Zalila sem ga pa samo ene 2X.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
22.5.2009 7:48:37   
nell
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Po mojem je to bolj smiselno, kot da čakam na to da bo stara 1 leto in ji v roku 14 dni sfilam vse kar do 1 leta ni smela, ker drugače je lahko reakcija na kaj v vrtcu. A nimam vsaj malo prav? user posted image

Js mislim da imaš vsaj malo pravuser posted image user posted image user posted image user posted image Js osebno se tud po tem ravnam, no pač po svoji vesti - mu dam tako navadno mleko, kot tud celo jajčko - no ne spečem mu jo na okouser posted image user posted image user posted image , ampak je testetine z jajco, rezance, al pa kako drugo zakuho za juho, ki mu jo naredim - mah smo enkrat poskusil, pa drugič - pa HB nič ni bilo, pa smo kr začeli. Seveda svoji P tega ne govorim, ker bi bla takoj v luftu - verjetno se tud katera od vas ne stirnja in js to čist sprejmem. Ampak tko k je Zoja Mišek dejala, če bom čakala, mu bom potem pred vstopom v vrtec v roku 14 dni potisnila vse kar ne sme.

Spomnim se primera, ko sem še delala, je mamica pripeljala na uvajanje 11 mesečnega dečka - rekla je, da mu naj ne dajemo navadnega mleka, ker ga še nista poskusila - kruha ni želel, čaja ni želel - ker ni bil navajen. Sem se šla posvetovat k vodstvu in h kuharcem - odgovor je bil - da naj prinese zdravniško potrdilo, da nečesa ne smeuser posted image user posted image user posted image Mamica je potem dečku začela uvajati navadno mleko - ker očitno ni bilo druge alternative.

Zdaj, ko imam svojega otroka vidim, kolikokrat bi lahko starše pri mlajših otrocih vprašala, če so določeno stvar sploh že poskusili (jagode, breskve, marelice, zelje, fižol, jajce in cel kup podobnih stvari) - tudi starši niso nikoli opozorili na te zadeve. Mogoče bi lahko rekli, da so stroke še kako deljene - npr. pediatri in načrtovalci prehrane v vrtcu.

Tko da ja, raje mu dam sama prej, kot pa da potem doživim kak šok v vrtcu.

zdej pa šibam v celje k dermatologu, ostalo prekomentiram kasneje. lp

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 1560
22.5.2009 10:02:23   
karmar
andrejaboris hvala za odgovor...p moje bo prej od vročine kot kaka bolezen. Se pojavlja samo na vratu odzadaj in za ušeski. Bom šla po Kamagel ker Bepanten ne pomaga. Pa z ognjičevim mazilom sem jo tudi namazala, a pomaga samo dokler jo mažem...

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
22.5.2009 10:22:06   
andrejaboris
OJ babike!

Jaz spet sama z Enejem. Nekaj kašlja in smrka, tak da delama inhalacije in noska pridno čistima...

Zakaj vse tak pišete kaj vse jima dajo v vrtcu za jest, saj pa ne bojo šli v ... ne vem kam. Jaz sem z hrano v Lanovem vrtcu fulll zadovoljna, saj pa imajo neka pravila kaj lahko jejo. Kaj pa te ve doma kuhate? Če pa jim dajo mleko pa za mene to ni nič nenavadnega, saj mleko je ja vedno veljalo za zdravo... Pa v našem vrtcu ne jejo nobenih bedarij, jejo po moje bolj zdravo hrano, kot jo kuha doma večina od nas. Pa raznoliko... Drugo je če je kateri otrok res na kaj alergičen.

Karmar je že kaj bolje?

Naty lepo da si se javila. Verjamem da imate dost dela. Upam, da bote kmalu zadihali!

Enej mi zgago dela!user posted image user posted image user posted image user posted image

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
22.5.2009 11:20:50   
matejchi
AB se strinjam, v vrtcu je super hrana, je pa veliko otrok presranih pa pač ne jejo veliko.. jaz Žigcu rečem, naj vsaj proba, če mu že ni za jest.. pa je kar dober jedec.. ni samo makaroni, zrezek in pomfri varianta user posted image

Katera je še kandidatka za 25.5. ob 11.00 Europark, da ne bo več tolk vročine, da pokličemo strica deža...user posted image , MajaT., bambi, Tamy, Barbarinha, anaya, Katja... pa še mogoče minca in ostale frajle..user posted image

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1563
22.5.2009 12:28:54   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: karmar

Punce živjo!
Bi imela eno vprašanje za vas....
Urši je na tilniku in za ušeski ratalo vse pikasto in rdeče, jo srbi in se praska za znoret. A bi katera vedla kaj bi to lahko blo oz. s čim ji lahko namažem da bo bolje. Sm pomislila da je zaradi vročine, a ne morem je imet samo v plenički...čez dan ima samo krilce in ponoči ji dam samo body s kratkimi rokavčki. Spi pa odkrita, pri nas je ful toplo. Tudi če jo pokrijem je čez 5 min. že odgrnjenauser posted image

Prosim vas za kaki nasvet, če je katera imela podobne probleme...se mi prav smili revica.user posted image

Se kar strinjam da je to od vročine ..naš ima tudi to pa v tem vremenu isto zelo švica... ga pa ne mažem z ničemer...

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
22.5.2009 12:40:47   
Erin

Zakaj vse tak pišete kaj vse jima dajo v vrtcu za jest, saj pa ne bojo šli v ... ne vem kam. Jaz sem z hrano v Lanovem vrtcu fulll zadovoljna, saj pa imajo neka pravila kaj lahko jejo. Kaj pa te ve doma kuhate? Če pa jim dajo mleko pa za mene to ni nič nenavadnega, saj mleko je ja vedno veljalo za zdravo... Pa v našem vrtcu ne jejo nobenih bedarij, jejo po moje bolj zdravo hrano, kot jo kuha doma večina od nas. Pa raznoliko... Drugo je če je kateri otrok res na kaj alergičen.

To je pa res odvisno od vrtca do vrtca.. nekje se prilagajo prehrani našim najmlajšim, drugje ne.. naj ti povem izkušnjo iz naših vrtcev.. tukaj prilagajanja ni.. ko 11 mesečniki pridejo v vrtec jejo med, svinjino, jagode, pijejo mleko,... isto dobijo drugačno hrano samo če imajo potrdilo od zdravnika da je na določeno hrano alergičen in potem posebej kuhajo... ampak predstavljaj si da mu do 1 leta ničesar od tega ne daš a probat? Pa da dobi reakcijo..ajej.. bolje prej preverit če je kaka alergija kot pa da potem(bog ne daj) dobi kako hudo reakcijo na kako živilo... v vrtcu ni uvajanja glede hrane, kar dobijo to jejo...  Kot sem napisala, bolje da pred vstopom v vrtec sama doma preveriš kaj mu odgovarja in če je vse ok, ker potem zadnje tedne vse preverjat, jaz sploh nebi vedela na kaj bi npr imel reakcijo ker lahko alergija pride tudi več dni po zaužitju, da pa vse sprobaš v terminu 14 dni bi bila pa sploh zmedena kaj je razlog morebitne reakcije.
Sem tudi pristaš tega da bomo že začeli uvajati določene jedi, v zadnjem mesecu pa še med in svinjino..
Doma skoraj že vse je, le sedaj se morava izogibati jajcem ker probavamo alergijo, pa itak čakamo rezultate alerg. preiskave krvi ki pa jo bom čakala še min mesec dni... vem pa da mu ena hrana ne paše saj je velikokrat pikast, ampak ne moremo in ne moremo pogruntati kaj bi bil razlog.. si sploh ne predstavljam da bi v vrtcu to živilo pojedel v veliki količini in bi bila kriza..pa niti ne vemo o kateri hrani je finta... kar smo probaval je enkrat imel pike, drugič ne...mogoče kak aditiv al kaj? Ne vem..

Zašla sem... hočem reči le, v vrtcu jim takoj ponudijo vse, ne glede na to kaj je že jedel in kaj ne, če ni potrdila glede alergije dobi isto hrano kot vsi, in hrana ni tako "normalna", veliko stvari je iz vrečk, vsebuje vegeto itd.. se pa trudijo vsaj glede nesladkanega čaja in svežega sadja..

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

Neposredna povezava do sporočila: 1565
22.5.2009 12:46:28   
Erin
Aja pa dober danuser posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
22.5.2009 12:48:38   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

evo mene... mi mamo babo spitano na 7940 in 70 cm..- 9 mesecev
AB NE POZABI 25.5. OB 10.00 ALI 10.30? IN OSTALE ŠTOJERKE... upss caps

kje?

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
22.5.2009 13:11:10   
andrejaboris
Erin v našem vrtcu ni težav s prehrano. Je pa res da treba dat otroku prej za jest določeno stvar in če je ok pol ne vem zakaj je ne bi smel jest. Alergija se ti pa lahko pokaže tut ko si star 2,6,18,67 let. Če pa ni alergije pa itak lahko vse je, tut med, svinjino, jagode... Sicer pa otroci v vrtcu ničeasr ne pojejo v enormnih količinah. Tut stvar, ki jo bo 1. probal pri 3. letih mu lahko povzroči alergijo. Al pa enkrat ja enkrat ne. Kaj v vašem vrtcu res imajo tako slabe jedilnke?? KOlk jaz vem meni je vnaprej pripravljen in od ministrstva potrjen. Pa tut če jejo vegeto in kaj zdaj? Kaj pa zrak ki ga dihamo???....

Jaz pridem na srečanje če bo dete zdravo!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
22.5.2009 13:12:53   
andrejaboris
Aja pa to svinjino, med , mleko... lahko 11 mesečnik že je , če pač ni nobene alergije, zato jim to lahko dajo. Saj ne davajo tega kar 11 m pod nobenimi pogoji ne bi smel jest! moje mneje

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

Neposredna povezava do sporočila: 1569
22.5.2009 13:31:14   
andrejaboris
Goldfish dobimo se v Europarku v kafiču Ginger!

Pa še to, mene hrana trenutno najmanj skrbi glede vrtca skrbi me vse drugo, kak bo tam, če bo jokal, da ne bo dost bolan, ....ne bom ga jaz uvajala v vrtec, ker te boma oba user posted image user posted image user posted image user posted image

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

Neposredna povezava do sporočila: 1570
22.5.2009 14:29:24   
minca_n
matejchi če bom mela avto pridemo.

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

Neposredna povezava do sporočila: 1571
22.5.2009 14:42:56   
bella02
Erin, dobro povedanouser posted image user posted image user posted image .
Kolk je dons vroče, bi prav pasal en normalen user posted image . Sem bila pa pridna in imam pospravljeno in pomito po tlehuser posted image . Šibam kuhat kosilo

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
22.5.2009 15:20:48   
Erin
andrejaboris, ne vem kaj se tako razburjaš, saj te nisem napadla??user posted image user posted image Povedala sem (iz prve roke) kako je v NAŠEM vrtcu.

HB da imate pri vas prehrano urejeno in ločeno za mlajšo in starejšo skupino (če sem prav zastopila)...
Res je alergija se lahko pokaže kadarkoli, ampak tukaj gre za najbolj delikatne stvari, pri katerih je zaznano največ alergij..
In otroči marsikaj pojejo v velikih količinah, verjemi... koliko pojedo v vrtcih teli malčki je neverjetno... in zaradi zbirčnosti včasih jedo le eno hrano, da ne bi bili lačni pa se le ta da v malce večji količini.

V nšem vrtcu jedilnik dela organizator prehrane in res je pripravljen je 3 tedne v naprej ampak ministrstvo ga ne potrjuje, le inšpekcija ga pregleda takrat ko pride "okoli"...

Vegeto sem dala samo za primer ker vem da je "občutljiva" tema...

In NE, svinjine, mleka, jagode, arašidi, beljaka,čokolada, citrusov se do 1. leta ne daje( oz naj nebi dajalo, meni so rekli na P da naj mleka še celo do 2 leta nebi dajalauser posted image ), ne zato ker ni dovoljen ampak ker ni priporočljiv. Kako je bilo včasih vemo, in kako bomo me ravnale, je stvar vsake posameznice, tudi sama sem mnenja da bom vse to uvajala pred vstopom v vrtec pa čeprav je direktiva drugačna. Torej bom tudi jaz kršila, če lahko tako napišem.
KAj še... aja, alergija se lahko pokaže tudi kasneje, mesece kasneje, ne le takoj po zaužitju...ampak bomo reskiral ane...
Kaj pa otrok pri 11 mesecih pod nobenim pogojem nebi smel jesti mi pa res na misel ne pride...niti kaj ima zrak tukaj zraven... pri tem bi se "škoda" kazala predvem na pljučih ane...in astmatikov je tudi vedno več...
ampak to je spet druga tema...

Če drugače rečem, kaj vse smo mi jedli in pri kateri starosti, vemo.. in koliko je bilo zaradi predelane hrane alergij včasih in danes, pa tudi vidimo..
Kot sem nekaj mesecev nazaj napisala, v celem življenju nisem imela enega sošolca, vrstnika z alergijo na hrano, kaj vse sem doživela v vrtcu v teh 7 letih kar sem tam delala... skoraj vsak drugi ima nekaj...in cc 15 kom otrok sem imela ki so imeli alergijo na veliiiiiiko stvari,...

Ta post nisem napisala z namenom da bi provucirala, ali ugovarjala... povem svoje mnenje in situacijo naše vzgojnovarstvene organizacije, malce me je sicer še zaneslo v druge smeri ampak vse z namenom razumevanja svoje predstave...user posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

Neposredna povezava do sporočila: 1573
22.5.2009 15:59:55   
andrejaboris
Erin sploh se ne razburjam . SEm umirjen človek.user posted image <to je pač debata, saj sem napisala da je to moje mnenje. Zrak pa ima po moje ključni pomen, saj vse zraste in se goji v tej naši smrdljivi atmosferi. Tak pač je. Pa vem, da je danes alergij na tone, ... pa jazmu tut ne davam vsega za jest. Vem pa tut kaka je prehrana v marsikateri domači kuhinji, ko je vse na hitrco in bla bla bla. Tak da se mi no vsaj naš vrtec zdi super za take družine. Mi nismo ena izmed njih.

Pa bo vsaj nekaj za brat a ne? Pa Erin res se ne razburjam, samo tolk je ene debate o hrani. Veš kaj bo nejtežje? Otroka odpelat v vrtec in ga tam pustit. Ko bo jokal in te očitujoče gledal.... Zato bo to delo pri nas opravil ati.user posted image

Grem ker grmi.. Papa. Pa debate so dobrodošle a ne? Več glav več ve in sto ludi sto čudi a ne?
Uživajte!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
22.5.2009 16:05:01   
nell

OJ babike!

Jaz spet sama z Enejem. Nekaj kašlja in smrka, tak da delama inhalacije in noska pridno čistima...

Ne govorim, da v vrtcu jedo bedarije...daleč od tega, menim, da jedo otroci dokaj zdravo hrano. Govorim o tem kako npr. priporočajo, da naj bi po novem začeli uvajati kravje mleko pri otrocih šele po drugem letu...normalno, da se tega v vrtcu ne držijo. Potem tudi jajca - cela jajca pridejo relativno pozno na dojenčkov jedilnik, po priporočilu pediatrov, v vrtcu jih dobijo takoj, jagode nor. veljajo za zelo alergene, v vrtcu jih otroci jedo - jaz pač zagovarjam dejstvo, da je bolje, da te stvari že prej otroku ponudiš sam doma, kot pa da te potem v vrtcu kaj nepričakovano preseneti. Sicer pa je to zelo sprejemljiva hrana in slej kot prej jo bodo naši otroci začeli jesti. mislim, da je bilo govora glede vrtca samo o tem...če ne, se pa opravičujem.

No pa vidim, da vam je Erin že lepo razložila - ja pri nas v vrtcu je pač praksa takšna, hrane se ne uvaja.Iz svojih izkušenj, kot vzgojiteljica, pa lahko povem, da imajo marsikateri starši s tem težave.

Andrejaboris - glede enotenja vrtcev in pediatrov mislim pa ravno to, da pediatri določene stvari priporočajo šele po enem letu, mleko npr. šele po drugem letu ipd. Že sami pediatri so zelo zmedeni in niso enotni, tako ni čudno, da smo zmedeni tudi vsi ostali. V našem vrtcu nimamo slabega jedilnika, je zelo dober in mislim da tudi primeren. je pa res, da jih velika večina razmišlja tako kot ti, in ne komplicira, nekateri pa so tudi takšni, da jim to pač ni všeč, ker pediatri priporočajo drugače.

Jaz osebno sem zelo, zelo zato, da bi se sestavljali v vrtcih malo bolj individualni jedilniki, vsaj deljeni na prvo in drugo starostno - sej pri nas to je, ampak kaj ko si nekateri razlagajo, da pomeni le spasirana juha. Na žalost pa je takšnih vrtec ogromno, zagotovo več, kot pa tistih, ki imajo to področje tako dobro urejeno.

Sicer pa se podpišem po Erin post - zelo dobro in korektno napisano.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?