nell
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris OJ babike! Jaz spet sama z Enejem. Nekaj kašlja in smrka, tak da delama inhalacije in noska pridno čistima... Zakaj vse tak pišete kaj vse jima dajo v vrtcu za jest, saj pa ne bojo šli v ... ne vem kam. Jaz sem z hrano v Lanovem vrtcu fulll zadovoljna, saj pa imajo neka pravila kaj lahko jejo. Kaj pa te ve doma kuhate? Če pa jim dajo mleko pa za mene to ni nič nenavadnega, saj mleko je ja vedno veljalo za zdravo... Pa v našem vrtcu ne jejo nobenih bedarij, jejo po moje bolj zdravo hrano, kot jo kuha doma večina od nas. Pa raznoliko... Drugo je če je kateri otrok res na kaj alergičen. Ne govorim, da v vrtcu jedo bedarije...daleč od tega, menim, da jedo otroci dokaj zdravo hrano. Govorim o tem kako npr. priporočajo, da naj bi po novem začeli uvajati kravje mleko pri otrocih šele po drugem letu...normalno, da se tega v vrtcu ne držijo. Potem tudi jajca - cela jajca pridejo relativno pozno na dojenčkov jedilnik, po priporočilu pediatrov, v vrtcu jih dobijo takoj, jagode nor. veljajo za zelo alergene, v vrtcu jih otroci jedo - jaz pač zagovarjam dejstvo, da je bolje, da te stvari že prej otroku ponudiš sam doma, kot pa da te potem v vrtcu kaj nepričakovano preseneti. Sicer pa je to zelo sprejemljiva hrana in slej kot prej jo bodo naši otroci začeli jesti. mislim, da je bilo govora glede vrtca samo o tem...če ne, se pa opravičujem. No pa vidim, da vam je Erin že lepo razložila - ja pri nas v vrtcu je pač praksa takšna, hrane se ne uvaja.Iz svojih izkušenj, kot vzgojiteljica, pa lahko povem, da imajo marsikateri starši s tem težave. Andrejaboris - glede enotenja vrtcev in pediatrov mislim pa ravno to, da pediatri določene stvari priporočajo šele po enem letu, mleko npr. šele po drugem letu ipd. Že sami pediatri so zelo zmedeni in niso enotni, tako ni čudno, da smo zmedeni tudi vsi ostali. V našem vrtcu nimamo slabega jedilnika, je zelo dober in mislim da tudi primeren. je pa res, da jih velika večina razmišlja tako kot ti, in ne komplicira, nekateri pa so tudi takšni, da jim to pač ni všeč, ker pediatri priporočajo drugače. Jaz osebno sem zelo, zelo zato, da bi se sestavljali v vrtcih malo bolj individualni jedilniki, vsaj deljeni na prvo in drugo starostno - sej pri nas to je, ampak kaj ko si nekateri razlagajo, da pomeni le spasirana juha. Na žalost pa je takšnih vrtec ogromno, zagotovo več, kot pa tistih, ki imajo to področje tako dobro urejeno. Sicer pa se podpišem po Erin post - zelo dobro in korektno napisano.