|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
21.5.2009 11:46:03   
Nezy85
Ah nee , če ne bi bilo bleščeče potem bi ti G. takoj kaj rekla!Ne skrbi in se ne obremenjuj več,to so še vedno super rezultati!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
21.5.2009 11:48:44   
Nezy85
Tudi 1.400 še po moje ni tak kritično, je že bol slabše, ampak spet ne tako hudo, ne sekiraj se ker boš samo sebi in otročku škodla!!user posted image

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

Neposredna povezava do sporočila: 2252
21.5.2009 11:50:45   
summer410
jaz sem imela 1:4452 zadnje dve številke nisem sigurna...:))

nič ne skrbi, saj 1:400 ni rizično user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
21.5.2009 12:00:49   
mashy
tassika: pa od 8t naprej, zdaj malo manj kakšen dan ja kakšen dan ne, najhujše je pa ker bruham samo vodo, po hrani ne, najprej zjutraj na tešče, po hrani sem pomoje samo ene 4x pa še to mi je grozno, ker ne morem določit kdaj bom, ker če mi je slabo ne bruham, potem mi pa ni slabo se vsedem za rač in se mi v sek. dvigne, zadnjič sem pobruhala cel hodnik, kopalnico, sebe in še vrata od spalnice, sem imela več dela s pucanjem kot z bruhanjem in taka ne morem pomoje v službo jih bom pobruhala v pisarni, moj me heca naj vzamem vrečko sabo. Pa še vedno me ful motijo vonjave, zavoham čisto vse.

Pribljižno tako pri meni izgleda, čeprav je fejst hudo samo 1x na teden user posted image  In sedaj moram prav pazit, ko sem v službi, da mi ne bi vrglo ven v pisarni...user posted image  Edino, kar nimam problemov so vonjave, to pa zato, ker imam močne alergije in imam nos non stop zamašen, pa itak nič ne vonjam user posted image

Delam pa v pisarni, non stop za računalnikom, imam pa totalno stresen job in ponoči ne sanjam nič drugega kot službo user posted image  

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
21.5.2009 12:28:15   
korala
Jaz sem imela ra razmerje na NS 1:2208, pa sem šla za vsak slučaj delat še dvojni hormonski test. Rezultatov še nimam.

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
21.5.2009 12:44:55   
*I.am.happy*
Hm moja NS....

Background risk. rezultat je bil 1:700 in nekaj, ne vem na pamet.
Adjusted risk. pa 1:14622.

Sem pa še dvojni hormonski test naredila tam so pa sploh take cifre 1: par stotisoč oz. par desettisoč.

LP

(odgovor članu korala)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
21.5.2009 12:50:16   
among_the_clouds
Ma ja, hvala za tolažbo, ampak vseeno vidim, da imam najslabše od vseh vas, ki ste do zdaj odgovorile. Saj vem, da grem lahko na amnio, ampak tam je pa tveganje za splav user posted image

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
21.5.2009 13:01:21   
caryn
rizično je če je manj kot 1:300; je pa veliko odvisno od let. Starejše kot smo manjše je razmerje. Tako da po moje ni neke panike za preplah. 1:400 je čisto uredu rezultat.

kar se tiče sanj se tudi meni dogaja, da sanjam same moraste sanje. pa prav v živo, tako da se ponoči zbujam user posted image

ste pa kar pridne s kilami...ni čudno da imate tako lepe bušije user posted image

jaz sicer za začetne kg ne vem čisto točno. sem se pa od 7 tedna do 12 tedna (od 1. do 2. pregleda) zredila 0,7 kg. skupaj pa tam nekje 2 kg...sam pravijo da se začne šele tam okoli 20. tedna. upam pa da bo buši čim lepši user posted image pa da bo šlo po porodu čim prej nazaj user posted image

poznam pa dve punci...prva se je v prvih treh mesecih zredila za nekje 10 kg in potem do konca samo še 8 kg...druga se do 22. tedna ni nič zredila in potem do konca nekaj čez 30 kg...verjetno je odvisno od vsake posameznice...bomo pa vidle kaj nas čaka...do takrat pa uživajmo z našimi bušiji user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2258
21.5.2009 13:50:29   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: among_the_clouds

Ma ja, hvala za tolažbo, ampak vseeno vidim, da imam najslabše od vseh vas, ki ste do zdaj odgovorile. Saj vem, da grem lahko na amnio, ampak tam je pa tveganje za splav user posted image

Prosim te lepo, o kakšni amnio govoriš? A boš 1000 € plačevala, pa še tvegala splav, ki je mimogrede veliko bolj verjeten, kot da boš rodila downovčka, ki pa je tudi človek! Rekla si, da imaš razmerje 1:1700, to pomeni 1 deljeno s 1700 krat sto! In pride 0,06 odstotka. Veš kako malo je to, si sploh predstavljaš? Otrok je zdrav z verjetnostjo 99,94 odstotka, ti pa razmišljaš o amnio. Dajte punce, malo z možgani razmišljat!
Svojega razmerja vam sploh ne mislim povedat, ker me to prav nič ne briga, še vedno je neskončna mala možnost za downovčka. Pa tudi če se mi rodi downovček, a takšni otroci pa niso vredni življenja?? Izgovor je, da trpijo, da je bolje, da se jih že v maternici ukine, čeprav njihov srček že bije in to so že pravi otročki! Samo domujejo znotraj maternice in ne zunaj. In če so znotraj, potem jih imamo pravico ubiti, če pa so zunaj, pa ne več, kr neki. Ampak v resnici gre za naše lastno udobje, ker bi nam bilo nam bilo takšno življenje pretežko, zato se potem odločamo za UPN. Ah, ne bom o tem, ker samo slabe volje ratam.

Sicer pa among_the_clouds, nima se prav nobenega smisla primerjati z drugimi. Že za to, ker nimamo istega izhodišča. Leta zelo povečajo verjetnost in najbrž nisi več med najmlajšimi, tako kot jaz nisem in mi ne pade niti na pamet, da bi primerjala moj rezultat s 25 letnicami...

Srečno, pupike in čim manj res razmišljat, da je kaj narobe. Vaši otroci so neksončno zdravi, takšne si jih morate predstavljati in jim skoz pošiljati poztivino energijo in svetlobo. Pravi sončki so, ki blestijo od zdravja. Samo o tem razmišljat in nič drugea. Pa čim manj merjenj in preiskav, nič dobrega ne prinesejo te preiskave, samo skrbi in negativno energijo! Pojdite na sonce in se veselite življenja skupaj z vašo pikico, ki vam je dana točno takšna, kot mora bit, duša izbrana posebej za vas!

Vsem polno ljubezni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2259
21.5.2009 13:51:20   
Nezy85

To se pa res moraš ti odločit, in sama pri sebi razčistit, kak bi pol vnaprej reagirala, če bi bla velika vrjetnos ali bi šla na splav ali ne, jaz za sebe vem da ne bi šla na splav zato tudi na amnio ne bi šla!To je definitivno odvisno od tebe!
Sicer splav ti delajo šele v 20t, kar pa je že dejansko porod!!!

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

Neposredna povezava do sporočila: 2260
21.5.2009 14:01:10   
giotti
Punce, držimo pesti, pošiljamo veliko pozitivne enrgije in dobre želje za našo Nončiko, da težave čimprej minejo in spet postane brezskrbna nosečka!!!!

NONČIKA, mislimo nate user posted image

Za  srečo pa tole user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
21.5.2009 14:04:05   
mayamaya
among_the_clouds... ne razmišljat tako slabo. tvoj rezultat sploh ni slab, pomisli, da je razmerje po odvzemu krvi več kot 4x boljše od razmerja s pregleda NS, to pa zato ker ti v izračun vključijo še več stvari.

mislim, da se lahko kar mirno potolažiš, da je popolnoma vse v redu. tudi sama nisem glih več najmlajša, pa sem tudi šla še na odvzem krvi (samo zaradi mirnejšega spanca, da vem, da sem pa še to naredila, ker mene tudi prvi izračun ni niti najmanj prepričal) in sama veš kako dolgi so dnevi ko še ni odgovora. pa je le prišlo pismo in je bil ravnotako boljši razultat približno za 4x.

pogumno naprej in misli samo pozitivno user posted image , odločitev pa je seveda samo tvoja (vajina), kako se boš odločila za naprej.

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
21.5.2009 14:04:33   
rožica13
Evo meni iz pregleda. Vsi izvidi so super razen toksoplazme še nisem prebolela in se moram paziti user posted image , nič ne bo plesnivega sira user posted image . Smo poslušali srčeka in bije 160/min, sem se pa prej zlagala glede kilogramov očitno moja tehtnica ne kaže prav ali pa imajo oni narobe user posted image imam jih 49 ne 48 tako da sem pridobila od 3-4 kg, računam pa da bo vse skupaj naneslo tam okoli 60 kg.

Naslednji pregled imam čez 5 tednov 24.6., morfologijo. So mi rekli da je takrat lahko kdo zraven na pregledu, UZ traja cca. 20 min vse skupaj pa 30 min.

Kupila sem si kremo za sončenje in za po sončenju od Dr. Hauschka pa mandeljevega olja je že zmanjkalo ta pa je od Berglada, ki naj bi imel tudi naravne vsaj eterična olja ima, tako da sem izpraznila denarnico user posted image .

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
21.5.2009 14:08:20   
mayamaya
Punce, držimo pesti, pošiljamo veliko pozitivne enrgije in dobre želje za našo Nončiko, da težave čimprej minejo in spet postane brezskrbna nosečka!!!!

NONČIKA, mislimo nate user posted image

Za srečo pa tole user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vse mislimo nateuser posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
21.5.2009 14:16:56   
stelaJ
Da se vam se jaz na hitro javim....vidim, da razpravljate o kg, jaz sem se vedno na zacetnih 59kg, je pa res, da vsak dan migam, hodim, pa kolesarim kar velik. Sem pa tut ze prej bila ful sportno aktivna, samo da si sedaj jemljem vse bolj na izi. Pozna se mi tut se ne veliko, edino napihnjenost je ocitna, mi ne pomaga niti activia niti donatuser posted image tako da v soping se ne bo treba.  jutri imam spet pregled. Drugace na nina7jaz bom rodila v lj porodnisnici, imam pa rok 19.11., tko da se mogoce vidimouser posted image  

Lep dan vsem, pa ne se obremenjevat z rezultati NS in mislite pozitivnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
21.5.2009 14:19:41   
*I.am.happy*
among_the_clouds....odločitev je izključno in samo tvoja. Vendar se meni ta tvoj rezultat sploh ne zdi slab oz. bom tako rekla, da če bi bil moj se nebi s tem obremenjevala, ker je še vedno boljši od tistega "mejnega". Sploh je pa ta NS itak bazirana na nekih predpostavkah in izračunih in ni tako 100%. Lahko, da se je ultrazvočist zmotil pri merjenju za milimeter pa je takoj drugačen rezultat. Hočem ti povedat, da se ne obremenjuj s številkami, vem da je težko. Vendar se je veliko primerov s katastrofalnimi rezultati končalo s popolnoma zdravimi dojenčki.
Če te pa to tako matra pa veš kako boš prišla do odgovora in boš potem pomirjena. V končni fazi se boš ti odločila.

lp

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
21.5.2009 14:56:26   
among_the_clouds
Ja, saj vem, da se bom sama odločilauser posted image , zato pa sem malo povprašala za vaša razmerja.

Giotti, saj se ni treba jeziti name, zgleda pač nismo vse tako psihično močne in mene pač matra, saj imam vso pravico. Iz več ust sem slišala, da moj izvid ni ravno blesteč in ko mi nekdo vzbudi dvome, imam super dobro sposobnost, da jih potenciram do onemoglosti. In odstotek, ki si ga povedala, ni pravilen, ker rezultat ni stoodstoten. Jaz si na primer želim, da je moj otrok zdrav, zdaj pa, če je to sebično, ne vem no. Potem sem pač sebična. Če bi izvedela, da ima DS, bi splavila. Zdaj me boste pa najbrž sploh čisto napadle iz vseh strani ... Konec koncev, zakaj pa bi drugače sploh šla na NS, če si ne bi želela zdravega otroka?

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
21.5.2009 15:29:50   
Pikapoka83
Točno to sem rekla jaz mojemu ko sva se vozila proti LJ. Bila sem nestrpna in vsa živčna od pričakovanja ali bo vse ok ali ne. In sem pomislila kaj bi naredila, če bi imela slabo razmerje in takoj sem dobila odgovor: Nič. Čakala bi in upala z vsem srcem, da se mi rodi zdrav otrok.
Torej s kakšnim namenom sploh hodimo na NS?? Modni trend??? Nisem našla odgovora. Mislim, da sem jaz osebno šla na NS zato, da sem vidla dojenčka (moja G naredi 2 v celi nosečnosti), da sem slišala njegov srček, da ga je tud moj vidu pa za spol sva izvedela. Stala nas je 60 €, vendar sva odšla nasmejana in očarana od tam.
Če bi bil rizik visok, kdo mi garantira, da bo otrok bolan???? NIHČE! Tako, kot mi ne more nihče garantirati, da bo kljub zelo majhni možnost (1:5900) otrok zdrav. To je moj otrok pa naj bo tak ali drugačen. Moj se seveda ne strinja z mano, jaz sem pa mami - jaz ga nosim pod srcem!

Neposredna povezava do sporočila: 2268
21.5.2009 15:33:20   
Pikapoka83
Še to naj dodam; ljudje smo različni, različno sprejemamo življenje, usodo... Vsak ima pravico da se sam odloča po svojam srcu.

Pa saj november bo sploh super mesec - same lepe male štručke bodo prišle na svet! Dajmo nosečke, odženimo črne misli in se posvetimo svojim pikicam user posted image

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
21.5.2009 15:34:20   
*I.am.happy*

Jaz si na primer želim, da je moj otrok zdrav, zdaj pa, če je to sebično, ne vem no. Potem sem pač sebična. Če bi izvedela, da ima DS, bi splavila. Zdaj me boste pa najbrž sploh čisto napadle iz vseh strani ... Konec koncev, zakaj pa bi drugače sploh šla na NS, če si ne bi želela zdravega otroka?

No tukaj se pa jaz strinjam s teboj in te ne bom napadla. Ker dejansko se gre zato na NS, drugače nebi šle. Seveda pa vsaka po svoje. Ker imeti otroka je ogromna odgovornost! Imeti otroka z DS pa še večja. Ta otrok te potrebuje celo življenje in ni enostavno. Tako, da menim oz. moje mnenje je podobno tvojemu. Verjamem pa, da se bo najdla marsikatera z drugačnim! Z vso pravico, seveda.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2270
21.5.2009 15:38:06   
valerija77
Živjo punce

Videla sem da čvekate o kg. No ja sem še vedno +1 in sicer na 66kg.

Among the clouds jaz te razumem kako je če imaš slab rezultat in vem zakaj bi naredila splav če bi bil downovček. Jaz imam brata ki je avtist in sem dosti v stiku z osebami z downovim sindromom. Že avtističen otrok zahteva dosti kaj šele downovček. Tudi jaz bi v tem primeru naredila splav. Vem da katera moralizirala o uboju otroka in da nimam pravice,...Ampak še vedno pa je to MOJ otrok in najbolj so potem glasni tisti ki nimajo pojma kako ti otroci živijo.
Še vedno pa nimaš tko groznega rezultata. Sploh pa zato ker se ti je potem rezultat kr popravil.
Tudi jaz sem zdravnike že spraševala če bi bila možnost za avtizem pri mojem sinu, ker pač malo zaostaja v razvoju ampak pravijo da zaenkrat ne in upam da tega tudi ne bo.

Brcik pa jaz še ne čutim, čeprav sem že v 15 tednu, me pa vsake toliko močno špika in upam da ni kaj narobe, drugače bom pa g. poklicala.

Neposredna povezava do sporočila: 2271
21.5.2009 15:45:34   
tassika
Among_the clouds če greš na amino ni več tako velika verjetnost splava, ker je šlo kar veliko punc, ki jih poznam, samo je pa res treba potem 1 t počivat in še enkrat počivat.

Punce v pon. se začne klacija v Lidlu za otroške termometre, jaz ga grem iskat.

KLIK

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
21.5.2009 15:47:23   
Pikapoka83
Valerija77 se strinjam s tabo - vsak ima pravico, da se odloča kot se njemu zdi prav.
Ravno to sem spraševa prejle - tudi jaz čutim brcike (tako zgleda no user posted image ) in sem v 15. tednu. In tudi mene zadnje dni večkrat ostro zabode vendar mislim, da je to od rastezanja maternice. Naše telo doživlja takšne spremembe, da brez kakšne bolečinice verjetno res ne bo šlo :)
Among_the_clouds - tvoj rizik se zdi res velik na prvi pogled a ko pretvoriš v procente že lepše zgleda. Če se odločiš za nadaljne preglede ti želim vso srečo. Boš vidla, da bo vse ok. Mora bit!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
21.5.2009 16:13:48   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Pa tudi če se mi rodi downovček, a takšni otroci pa niso vredni življenja?? Izgovor je, da trpijo, da je bolje, da se jih že v maternici ukine, čeprav njihov srček že bije in to so že pravi otročki! Samo domujejo znotraj maternice in ne zunaj. In če so znotraj, potem jih imamo pravico ubiti, če pa so zunaj, pa ne več, kr neki. Ampak v resnici gre za naše lastno udobje, ker bi nam bilo nam bilo takšno življenje pretežko, zato se potem odločamo za UPN. Ah, ne bom o tem, ker samo slabe volje ratam.

Sicer pa among_the_clouds, nima se prav nobenega smisla primerjati z drugimi. Že za to, ker nimamo istega izhodišča. Leta zelo povečajo verjetnost in najbrž nisi več med najmlajšimi, tako kot jaz nisem in mi ne pade niti na pamet, da bi primerjala moj rezultat s 25 letnicami...

Srečno, pupike in čim manj res razmišljat, da je kaj narobe. Vaši otroci so neksončno zdravi, takšne si jih morate predstavljati in jim skoz pošiljati poztivino energijo in svetlobo. Pravi sončki so, ki blestijo od zdravja. Samo o tem razmišljat in nič drugea. Pa čim manj merjenj in preiskav, nič dobrega ne prinesejo te preiskave, samo skrbi in negativno energijo! Pojdite na sonce in se veselite življenja skupaj z vašo pikico, ki vam je dana točno takšna, kot mora bit, duša izbrana posebej za vas!

Vsem polno ljubezni user posted image

Se podpišem pod tole! Giotti kapo dol za trezno razmišljanjeuser posted image

Carpe Diem!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
21.5.2009 16:22:41   
barbchen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapoka83

Točno to sem rekla jaz mojemu ko sva se vozila proti LJ. Bila sem nestrpna in vsa živčna od pričakovanja ali bo vse ok ali ne. In sem pomislila kaj bi naredila, če bi imela slabo razmerje in takoj sem dobila odgovor: Nič. Čakala bi in upala z vsem srcem, da se mi rodi zdrav otrok.
Torej s kakšnim namenom sploh hodimo na NS?? Modni trend??? Nisem našla odgovora. Mislim, da sem jaz osebno šla na NS zato, da sem vidla dojenčka (moja G naredi 2 v celi nosečnosti), da sem slišala njegov srček, da ga je tud moj vidu pa za spol sva izvedela. Stala nas je 60 €, vendar sva odšla nasmejana in očarana od tam.
Če bi bil rizik visok, kdo mi garantira, da bo otrok bolan???? NIHČE! Tako, kot mi ne more nihče garantirati, da bo kljub zelo majhni možnost (1:5900) otrok zdrav. To je moj otrok pa naj bo tak ali drugačen. Moj se seveda ne strinja z mano, jaz sem pa mami - jaz ga nosim pod srcem!

Pikapoka, kot bi brala moje misli. Tudi midva sva enako razišljala in se spraševala in tudi najin razlog za nuhalno je bil enak kot pri vama.

Verjamem, da začne črv dvoma glodati ob najmanjši možnosti, da gre lahko kaj narobe, zato te among the clouds popolnoma razumem in ti ne zavidam položaja, v katerem si se znašla. Lahko ti samo zaželim, da bi te dvomi nahali razjedati in da bi se lahko iskreno veselila bitjeca, ki raste pod tvojim srcem.

Carpe Diem!

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?