Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica Mal sem se zamislila ob prejšnji temi... Odkar živim v Celju, bolj v centru, opažam pijano mladino sredi belega dne, kadijo travo v parku- sredi belega dne, enkrat smo šli po ulici, in dva fanta sta ispila flašo vina in jo vrgla in je manjkalo par cm da ne bi ta flaša zadela mojo hčerko- tudi SREDI MESTA-SREDI BELEGA DNE. Punce opite hodijo po tirih in vriščijo, obmetavajo se z steklenicami, zraven šole na klopici kadijo marihuano- ljudje hodijo mimo in noben nič ne naredi!!! Tudi jaz ne, ker me je STRAH.... groza. Da se razume, v naši generaciji tudi nismo brez grehov, ampak smo res imeli mal strožje meje, bali smo se avtoritete. Današnja mladina nima nobenaga strahu pred učitelji, starši, policijo... Vsaj se meni tako zdi. Ne pomeni da bodo ti mladi ljudje v življenju propadli, ali da bodo neuspešni, ampak imajo v vsakem primeru več možnosti da ne bodo, ker sploh ne razmišljajo o npr. posledicah opitosti- da lahko pijan izleti na cesto pred avto z mlado družino, in se avto zabije v stavbo, ali ko skačejo po tirih, da ko strojovodja to opazi da začne močno zavirat, in nikoli ne veš kaj se lahko zgodi z popotniki, puščajo razbite steklenice po sprehajalnih potih, otroških igriščih, kjer se lahko majhni otroci poškodujejo..... In vse to bolj opažam odkar imam otroka, in res upam da bom dovolj dober starš, da moja hčerka ne bo zavoljo kakega frajerja na šoli delala gluposti. Ja,tako pač je.Čeprav,jaz sem še vedno mnenja,da je veliko odvisno od domače vzgoje.Se še najde taka mladina,ki se ne opija,sej vsi niso isti.No,pa da povem,kaj sem jaz danes videla.Sma zjutraj s hčerko šle na pošto(živim v malem kraju v okolici Celja) in na igrišču vidim tri fante in eno punco.Najbrž so bli iz OŠ,tam nekje 6-7 razred.Fantje so si jo podajal iz rok v roke,smrklja je pa tak z navdušenjem cvilila,da so ljudje kar debelo gledal.Groza.Najbrž so šprical pouk,druga ni moglo bit,ker so meli šolske torbe poleg.Potem sem jih pa še v trgovini srečala,so si kupli pa vsak en red bull.
|