|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del***
20.5.2009 20:49:07   
sayuri
Ma mi grejo same traparije po glavi user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
20.5.2009 21:07:13   
andrejaboris
Sayuri user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Samo res zgleda tak! Jaz sem tut ravno večerjala. Bog ve kaka bo noč.user posted image

Matejchi bi prišla pa še do Cela ne vem kak bo zgledlo z mojo roko. Grem ap po neki del za avto, je moj cel dan na šihtu. Al pa ti pridi v Cele!!user posted image user posted image

A nima nobena cajta jutri?? Al nima nobena cajta za mene??user posted image user posted image

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
20.5.2009 21:16:06   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris

A nima nobena cajta jutri?? Al nima nobena cajta za mene??user posted image user posted image

DA ne bi imela četrtkovega pilatesa in kofetkanje tlele pri nas, .... Bog ve, če ne bi res prišla...kar tako user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
20.5.2009 21:19:54   
matejchi
sayuri si me nasmejala z anito... zvezdniški je tudi Filip s svojim vicem v Mami...user posted image
glede dojenčkov pa jih kar imejte.. jaz sem štorklji vrat zavila..
Nimam časa niti za Ljubljano, kaj šele Celje.. moram prštimat cunje za bratovo dojenčico, ki bo vsak čas prišla...user posted image

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
20.5.2009 21:20:50   
andrejaboris
Sayuri pa drugič a ne? Bi te 1x res rada spoznala!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
20.5.2009 21:29:36   
matejchi

če ne si pa kak izvod revije za mame kupi, saj je v vsaki številki user posted image

RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1506
20.5.2009 22:02:17   
andrejaboris
Matejchi na sliki sem jo itak že vidla. Jaz  bi jo rada v živo spoznala. Pa počvekala!user posted image

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
20.5.2009 22:35:27   
kaja02
čer!!!

ne, HB nisem rabla zase in moji punci, pač pa za kolegico in njeno pikico, kolikor vem nista včeraj šle v bolnišnico, za danes pa ne vemuser posted image , se mi še ni nič javla, upam, da je mala bolje in da jima ne bo potrebno bivati v P

Čestitke za danešnje 9mesečnice: LANA (žanneža), MARUŠA (matejchi) in ZOJA & NIA (minca_n), čestitke za 3/4 leta. user posted image user posted image

andrejaboris- a glih jutri morš v Celje??? bi te rada spoznala pa se gremo kopat v Laško, aja mimigrede, kdaj pa???? mogoče pa mi znese, po Kajo grem ob 11.30 pol pa direkt v Laško, pa ob 9. grem v Takko po eno oblekcouser posted image , tako, da mam med 10 in rečmo 11 uro čas

tko vse prebrala, malo pokomentirala, ker se mi resnično ne da, sem čist hin

drugače pa pri nas nič novega, smo še brezzobi, kar naprej se vstajamo, vlečemo stvari iz mize..., trgamo, vse kar najdemo ( najraje Kajine revije), jemo vse po vrsti, uživamo zunaj, sploh na rokah od starga ata( se začne kr trest ko ga vidi- od veselja, da ne bo pomote), uživa, ko je češnje in danes tudi gozdne jagode... skratka polno zasedeni

aja pa v petek držte pesti!!!!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
20.5.2009 22:44:09   
kaja02
LAHKO NOČ TER LEPE SANJE!!!!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
20.5.2009 22:47:54   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

.. jaz bom poskusila podaljšat porodniško, samo tudi ne vem kakšen je postopek...bom prosila zaradi tega sindroma, če bodo ugodili, samo dvomim..  Kako pa to izpolniš? Sam, s pediatrom? Kje dobiš obrazec - če obstaja? Kaj upoštevajo? KAj boste ve predložile zraven? Kaj? Kako? Kje? Do kdaj? PROSIM odgovre če le katera ve...PLIIIIIIIIIIS!!!!!!!

......evo mene opet...user posted image

...erin..ravno danes sem bila s tamalim pri pediatru in med drugim vprašala za to podaljšanje....

...postopek...

na CSD dvigneš vlogo za podaljšanje....jo izpolniš, priložiš vse izvide in cca 1 mesec prej  oddaš vse skupaj na csd....   Pediatri več ne pišejo mnenj oz. predlogov (vsaj tu pri nas v Mb ne, ker jih komisija ne bere, tudi nobenih dopisov al prošenj ni treba pista..... štejejo zgolj izvidi).....  

Prej je o tem odločala zavarovalnica ...zdaj pa csd in ekipa 3 pediatrov....

Jaz sem vlogo dvignila prejšnji teden...je podobna kot tista za porodniško.....   

Na csd mi je rekla, da potem traja cca 14 dni, da dobiš odgovor....

Aja, pa še to...pediater mi je rekel, da naj ne računam preveč, ker so po novem fuuuuuuuuuuuuuuuuuuul strogi glede tega......  in mi pokazal pravilnik....

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pravilnikNEGA.asp

......

jaz bom dala vlogo, pa da vidim kako in kaj...zgubit nimam kaj....... Mi je pa rekel, da lahko koristiš tisto ...delo 4 ure do otrokovega 3. oz. 6 leta starosti...... in vedno bolj razmišljam o tem..... sem rekla, da se mora kao delodajalec s tem strinjam...pa baje v vsakem primeru mora sprejet to odločitev...bom videla.....

...pa še to......sprejeti smo v vrtec..... drug teden imamo roditeljski sestanek...če ne pridem...se šteje kot da smo odstopili mesto.....

Erin, glede podaljšanja dajma se preko zs al pa maila  slišat...ker nisem dosti na rr, mi ne znese večuser posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
20.5.2009 23:25:45   
gold fish

..... tu se bom pa jaz kar podpisalauser posted image ....

Neposredna povezava do sporočila: 1511
20.5.2009 23:39:03   
gold fish
erin....to sem mislila pod varianta b)

PRAVICE IZ NASLOVA KRAJŠEGA DELOVNEGA ČASA ZARADI STARŠEVSTVA

Pravico do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva ima:

• eden od staršev, ki neguje in varuje otroka, in sicer do tretjega leta starosti otroka
  • eden od staršev, ki neguje in varuje težje gibalno oviranega otroka ali zmerno ali težje duševno prizadetega otroka, in sicer tudi po tretjem letu starosti otroka, vendar največ do 18. leta starosti otroka
  • eden od staršev, ki neguje in varuje dva otroka, do dopolnjenega šestega leta starosti mlajšega otroka (ta pravica se začne uporabljati s 1. 1. 2007.)

Te pravice veljajo tudi za enega od staršev, ki si na podlagi svoje dejavnosti sam plačuje prispevke za socialno varnost za najmanj 20 ur tedensko ter neguje in varuje otroka.

Pravica do krajšega delovnega časa pa ne pripada enemu od staršev, če je otrok v rejništvu ali je zaradi zdravljenja, usposabljanja, vzgoje ali šolanja v zavodu, v katerem ima celodnevno brezplačno oskrbo, razen če je to obdobje krajše od 30 dni v letu (to začne veljati s 1. 1. 2007).

Krajši delovni čas mora obsegati najmanj polovično tedensko delovno obveznost. To pravico starš pridobi pri svojem delodajalcu. Na centru za socialno delo pa lahko uveljavlja pravico do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti.

Delodajalec mu zagotavlja pravico do plače po dejanski delovni obveznosti, Republika Slovenija pa mu zagotavlja do polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela minimalne plače. Republika Slovenija plačuje prispevke zavarovanca in delodajalca za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zavarovanje za primer brezposelnosti, za starševsko varstvo, za zdravstveno zavarovanje pa prispevke za primer bolezni in poškodbe izven dela, za pravice do zdravstvenih storitev, povračila potnih stroškov, pogrebnino in posmrtnino.

Pravica se prizna z dnem, ko eden od staršev začne delati s krajšim delovnim časom od polnega, če je pravico uveljavljal najkasneje 60 dni po pridobitvi pravice do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva. Če pravice ne uveljavlja v tem roku, se pravica prizna od dneva vložitve popolne vloge.

Pravica traja do izteka v pogodbi o zaposlitvi določenega obdobja, v katerem bo eden od staršev delal krajši delovni čas od polnega, vendar ne dlje kot do tretjega leta starosti otroka oziroma do 18. leta  starosti otroka, če neguje in varuje težje gibalno oviranega otroka ali zmerno ali težje duševno prizadetega otroka.

Na podlagi priznane pravice do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti center za socialno prijavi upravičenca v zavarovanje.

Pri uveljavljanju pravice do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost zaradi krajšega delovnega časa morate biti pozorni:

• Pravica do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti se uveljavlja najkasneje 60 dni po pridobitvi pravice do dela s krajšim delovnim časom, in sicer pri  centru za socialno delo, pri katerem je bila oziroma bi bila materi priznana pravica do porodniškega dopusta.
  • K vlogi  morate priložiti pogodbo o zaposlitvi z določbo o opravljanju dela s krajšim delovnim časom od polnega, iz katere je razvidno obdobje, v katerem delate krajši delovni čas od polnega in število ur dela na teden oziroma število ur dela na dan.
  • Če uveljavljate pravico do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti za otroka do 18. leta starosti otroka, morate vlogi priložiti tudi zdravstveno dokumentacijo, v kateri zadnji izvid ni starejši od enega leta. Na podlagi predložene zdravstvene dokumentacije pridobi center za socialno delo pridobi mnenja zdravniške komisije, na podlagi katere odloči.

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
21.5.2009 7:10:23   
nell
zobar - nas je P poslala zobarju že pri 6 mesecih, pa imel takrat še nobenega zobka. Bistvo je v tem, da seveda nam razložijo kako in kaj glede nege zobkov, rehrne ipd. Da preveijo obliko čeljusti oz. zasnov za zobe in meni osebno se zdi zelo pomembno, da otrok spozna zobozdravnika, da se počasi uči, da se tam odpre usta, da gre prej, preden ga tja pelješ, bog nedaj, zaradi kakšne plombice - ker potem je skoraj sigurno, da se bo zobozdravnika bal. Vem, da so še premajni, da bi se toliko zavedali, se pa učijo - to je moje mnjenje. In kot je matejchi napisala, men se tud zdi pri treh letih že skoraj malo pozno. Mi v vrtcu že z malčkami starimi od 1 do 2 let spoznavamo pomembnost nege zobkov, pokličemo zobnega tehnika, zobozdravnico ipd., toliko da otroci spoznajo, kaj ti ljudje sploh počnejo - pa še fino se jim zdi, kar se potem odraža v njihovi intenzivnosti igre vlog.

No mi smo včeraj zvečer meli en orng štrbunkuser posted image user posted image user posted image user posted image .Pri kopanju se je tamali prekucnil iz male bane v taveliko - in mama je zraven stala, še rekla pazi in stegnila roke, ampak prepozno. In potem jok, jok, jokuser posted image user posted image user posted image user posted image - sem ga komaj uspela umirit, vsaj toliko da sem ga nahitro oblekla - pa vidim njegovo ustnico - v trenutku je zaotekla. Js buša pa sem najprej mislila da je v čelo udaru, sej drl se je tud tko, da itak nič nisi vidu - no sej kdo bi mu zameril. Pol pa akcija, najprej hitro mrzla krpica na uste - je veselo cuzal vodo iz nje - sem si takrat kr mal ddahnila, da si ni kej orng razbil - pol sem mu pa dala kr un hladilno vrečko, ki sm jo js neki časa za prsi mela na uste - je še tist cuzal. Pol pa še mal margarine na oteklino, flašo in spat. Zaspal je k šus, danes zjutri, pa kolikor sem ga lahko prečekirala, ni nič kej videt. HB, ampak tisti trenutek sem se počutila pa totalno nesposobno, se pa zavedam, da je bil ta eden izmed mnogih.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
21.5.2009 7:21:18   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

če ne si pa kak izvod revije za mame kupi, saj je v vsaki številki user posted image

A spet sem not al kaj? user posted image user posted image user posted image  DRugače pa največkrat sam uslugo prjatlci delam user posted image

Dobro jutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nell me je bilo kar groza, ko sem tole brala. user posted image   Verjamem, da si se tudi ti orng ustrašila.  SAmo ne si očitat, da si nesposobna in ne vem, kaj še. Saj vidiš, da se v sekundi zgodi. user posted image  SAmo vem-v tistem trenutku se počutiš krivo... user posted image  Margarina pa dela čudeže, se strinjam user posted image

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
21.5.2009 7:54:32   
tatly
hey evo mene...vidim da me niste nic pogresaleuser posted image user posted image prav takuser posted image user posted image
da se malo pohvalim nasa je zacela 14.5.po vseh stirehuser posted image user posted image user posted image vcasih se jo vrze naprej ampak ji ze lepo uspeva,vceraj se je prvic ob postelji dvignila(to se bol tak sem bla  cist za  njo da nebi padla
no lepo bodite

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
21.5.2009 8:31:14   
Zoja Miša
Vidim, da ste se včeraj zabavaleuser posted image .

Matejchi, v Kamnik danes ne, ker imam sestanek ob 13h, predeta babi in dedi iz Štajerske pazit princesko. Boš pripopala seznamček mogoče? No, tja do junija ga daj, proooooooooosimmmmmm!

Sayuri, 6.6. je sedaj morje v planu, upam, da ga vreme ne bo preveč sralo takrat. pa do 11.7. naj bi uživali v enem kosu.user posted image

Nelluser posted image user posted image user posted image

Vprašanje - ko mešate keksolino ali čokolino, ali ga z adaptiranim mlekom? Jaz sem ga 2x pa noče jest, ker tak poc rata.user posted image A dajete že drug mlek?

Nič šibam, lep dan, ostali komentarji - se opravičujem, ampak ne znese.

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
21.5.2009 8:31:37   
Zoja Miša
user posted image user posted image user posted image  kavica!!!!!!!!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
21.5.2009 8:43:50   
anita goitan
jutro

matejchi za seznam: 9m, velika 74cm, težka 8700g

uživajte, čaw

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1518
21.5.2009 9:06:31   
nell
Zoja Miša - jaz sem nekaj časa tudi pacala z adaptiranim mlekom. Zdaj mu dam keksolino, čokolino občasno in ga nareim kar z navadnim mlekom, ga pa malo razredčim. HB, zaenkrat ni bilo nobenih reakcij. Kupujem pa ponavadi krat tisto sveže mleko v steklenici, čeprav piše, da ga ni potrebno prekuhavati, ga jaz tudi za naju prekuham.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 1519
21.5.2009 9:14:42   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Vprašanje - ko mešate keksolino ali čokolino, ali ga z adaptiranim mlekom? Jaz sem ga 2x pa noče jest, ker tak poc rata.user posted image A dajete že drug mlek?

jaz ga našemu delam na Aptamilu - dam 120ml vod, 4 merice in not zmešam čokolino.....

keksolino mu še ne upam datuser posted image ...je med not

Neposredna povezava do sporočila: 1520
21.5.2009 9:22:30   
matejchi
Maruša je keksolino tudi z alpskim mlekom user posted image

RD RR

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
21.5.2009 9:26:05   
Krysia
jutro.

na hitro, pol šibamo ven ...

JAKA (nejka23) in ROK (betty), čestitke za 3/4! user posted image user posted image

ZM, hvala za kavico ... ravnatlca je pa itak sumljiva 100 na uro ... ti povem, da so tuki ena "mutna posla" vmes. Zdej sva zmenjenje v pondelk ob 7:30, ker mamo pol P. Bomo vidl, če si bo spet premislna. Sem bla pa včeri s sodelavkami na pijači, pa so rekle, da je sicer res mela gužvo, tko da ... naj ji bo, za enkrat. Jst pa vadim svoj govor za njo v pondelk ... sej po vsem, kar sem učeri na pijači slišala, niti ne vem, če bi še tm delala, sam ... nekje pa morm delat, a ne?

minca_n
, hvala da si prilimala tist o pravici do skrajšanega delovnega časa .. zna bit, da mi bo še prov prišlo ...
anita, res si na uni fotki ta prava zvezda s svojo sončico user posted image .

nell, ja hitr se kakšen tak štrbunk zgodi, pa nič ne pomaga, če si čist zraven. Sam da ste ok, ti pa čist verjamem, da si se fajn ustrašla. Pa tud to razumem, da pol pomisliš, da si nesposobna al pa slaba mama, sam sej veš, da ni res, a ne? Se bo pa sigurno vsaki od nas to zgodilo, če se nam še ni ... Drugač se pa čist strinjam s tvojim razmišlanjem o zobarju - ni fora v tem, da jim je treba zdej že zobe popravlat pa ne vem kaj po ustih šarit, stvar je v tem, da se navadijo, da v tisti ordinaciji ni nič strašnega (in to pišem jst, k se zobarja ful bojim user posted image ).

Hvala za odgovore glede temp. vode za kopanje v morju ... sej sm tko nekak razmišljala - igral se bo v pesku, tm ob robu morja, pol bo pa počas nogo not namoču .. in če bo premrzla, bo že začel tulit ... kr tko u direkt vodo ga pa itak nisem nameravala vržt user posted image . U glavnem, kolikor jst poznam našega fanta, ga bomo komaj stran od vode spravili, ker je že med prvomajskimi uspel noge v morje namočit, čeprov je melo 16 stopinj ... pa se ni nič sekiral, edin protestiral je, ko smo mu to preprečil ...

tatly, bravo za plazenje po vseh štririh! Pa lepo, da si se oglasila ...

matejchi, fajn za vlak do MB - po moje bosta otroka uživala. Če se pa bojiš, da bo tvoj torto načel do MB-ja, naj pa rajši 2 prinese ... pol lahko eno poje user posted image

Evo, grem - pride sodelavka pa gremo na špancir ...

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
21.5.2009 10:27:13   
matejchi
Jaz pa ravno čokolina še ne dam, ker se mi beseda čoko še malo upira user posted image

RD RR

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
21.5.2009 10:33:25   
andrejaboris
Jutro! Sma spala do 9.45 uffff je pasalo!

Zoja MIša Eneju dam tut alpsko mleko in ga nič ne prekuham.  Začela sem z mešanjem z prekuhano vodo, čez 2 dni pa že brez. NI nobene reakcije. Jaz ne bi več kupovala tega umetnega mleka.

Kaja verjetno ne bem šla v Celje. V laškem pa uživajte. MI smo bli tut zadnjič in je blo fuuuuuuuuuuuullllllllllllll fajn!!!

Grem malega nahranit pa še sebe. Pa en kofe bo pado!!user posted image

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
21.5.2009 10:41:24   
andrejaboris
Jaz tut ne dam čokolina, ne keksolina... ampak one zadeve ko se z vodo naredijo in so na bazi sadja. Bebivita, hipp..

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?