|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
20.5.2009 11:12:29   
bamoocham
Lino, ni slaba tale ideja s polivinilom, samo vama bo fuuul vroče, sploh zdj ko je tk soparno...no sej pribi pa bota vidla, če vama paše.
Aja, ne smeš še it rodit, veš da mama skupi rok!!!user posted image
Me zanima, kaj bo rekla gin v ponedeljek ko mam pregled.

Glede kg me pa res jezi, kok majo ene za povedat-sebe pa nikoli ne pogledajo. Mater sej vsak človek nosi svoje kg. Ne bi se bunila, če bi mi kdo dal kaj zraven za kako kg, tak pa niso nič prispevali in naj bojo lepo kr tiho. Najbolj mi gre na živce zdj, ko srečam kako sodelavko oz. pač kakega znanca in je PRVO vprašanje JA KOK SI SE PA TI ZREDILA?? in ne npr. kk se pa počutiš... eh brezveze.

Js sem pa že pospravla, pa cotke sem zlikala, pač kar je bilo suho, ostalo pa jutri.

Kaj bote kuhale?

Aja, še to-js sem dobla 2 napotnici-eno za rodit it, eno pa še za rešilca..sta čist različni-tudi barve..

< Sporočilo je popravil bamoocham -- 20.5.2009 11:15:58 >

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
20.5.2009 11:17:11   
mojjaka
mojjaka- vav to je pa fajn da veš kdaj bo .. noro, si vesela al ne??? verjetno si, ko študiraš da boš dejnsko pop pravilih prva uradna

Ja, tako mešani občutki so...saj ne znam opisat...danes mi je že malo bolj jasno vse skupaj!
Ja, pa res bom otvoritev junijskihuser posted image naredilauser posted image user posted image user posted image

Sem pa danes spet pri zobozdravniku bla, me je zdaj 2noči ful bolel zob in sem rajši kar šla porihtat, ko sem še v enem kosuuser posted image Zdaj pa mam noge že kot balone in jih grem počivat.
Tadejluka VSE NAAAAAAAAAAAAAAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
20.5.2009 11:20:57   
tinca84
lino si me pa nasmejala s tole banouser posted image user posted image user posted image

tira ti pa kar lepo počivajuser posted image user posted image

Včeraj sva z mojim kosilala, pa se vstanem in v noge pogledam, sem imela desno nogo čist vijolično. Pa je reku moj da me bo kar pelu k zdravniku, ampak je po nekem času barva zginla in čist hladno nogo sem imela. Pritisk imam normalen zato nisem panike zganjala. Res počivajte tiste ki zatekate!!!

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
20.5.2009 11:22:15   
Anonimen
evo mene iz pregleda. vse ok, vprašala sem jo še za ta streptokok in mi je kar vzela bris( zastonj). pa še ctg so včeraj dobile tako, da so ga danes prvič probale na meniuser posted image . no pa nič ne kaže, da bomo že šli rodit. sem pa vprašala če lahko kajuser posted image , ker smo imeli prepoved pa ni nič kaj komentirala razen da pač več res ni problem, če bi slučajno s tem sprožila porod. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: loveforever
lino- napotnica za v porodnišnico je hkrati napotnica za rešilca! če je tako da se ti kje kaj naredi pokličeš rešilca in mu daš to napotnico k piše za v porodnišnico in to je to. tako je rekla moja G da to je vse skupaj!! ker vsaka porodnica lahko in ima pravico se v porodnišnico pripeljati z rešilnim avtom!!

jaz sem dobila dve napotnici. se pravi za P posebej in za rešilca posebej- tam je napisana točna relacija od kod do kod me pelje.

tadejluka vsenajboljše še iz moje straniuser posted image

kg - uhh sem na +21kg, groza. no kar se pa tiče izgubljanja kg po porodu- to je pa čisto odvisno od vsake posameznice. jaz sem polno dojila( in naj bi z dojenjem hujšali) in mi ni šlo nič dol, sem se po enih 8mesecih celo začela rediti. no začela sem z ločevalno dieto in shujšala enih 17kg. moja sestrična pa tudi polno doji in je vse normalno, pa je shujšala celo na tako težo, ki je v življenju ni imela(mislim, da ima zaj enih 52kg, prej pa tam okrog 60kg)
no jaz vem, da me slej ko prej čaka dieta in odrekanje večini stvarem, ki jih imam zelo rada(beri sladko)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3729
20.5.2009 11:24:10   
Anonimen
ja imam pa 12dni do konca. zgleda, da bomo spet po roku okoli capljaliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3730
20.5.2009 11:25:16   
tinca84
         tadejluka vse najboljše za rojstni dan!!!

user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3731
20.5.2009 11:37:28   
kaminek
vse najboljše tadejluka!user posted image

napotnice: jst sm tud dobila dve-eno za v P in eno za prevoz z rešilcem

kg: jst jih mam tud več kot +20 kg, pa kaj čmo. srčno upam, da imam v sebi res tolk vode, kokr pravi G in ostali, da mi bo to šlo prej dol. drugače pa mislim, da kolikor je šlo gor bo šlo tud dol, sam je pa res, da bo potrebno veliko odrekanja, umislit se bo treba en redni hobi-aerobika, fitnes, tek ipd.

počasi bomo vse začele capljati v P.  mene zdej že kr nekaj časa, več kot 14 dni, tolk dol matra, kot da bom glih kar dobila menstro, da o drugih stvareh sploh ne govorim, ker mislim, da nisem edina.user posted image
si pa redno, vsaki dan privoščim obilo sadja-npr. češnje, ta domače, mnjami so dobre, pa lubenico, jabolka itd. in manj sladko, mastno, "svinjsko"user posted image .

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3732
20.5.2009 11:39:36   
amaya
Tadejluka: vse najnajnajnaj......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

joj kako sem se nasmejala s tisto vodno posteljo in polivinilom...ja moj bi jo isto ven usekal user posted image user posted image user posted image samo je pa res, če v globali pogledaš. Pri prvem so mi morali predirati mehur, ker ni sam od sebe počil...bomo vidli zdaj...me prav zanima, kako zgleda, če si kje v kakem kafiču na kavi in se kar ulije....po mojem bi moje babnce tam celo paniko nardile in vse za porod že pripravile user posted image

ahhhhhhhhhhhh...jaz pa komaj čakam...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3733
20.5.2009 11:44:19   
fragola
Tadejluka vse najboljše in veliko lepih trenutkov s tvojo družinico!!!!!!!!!

user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
20.5.2009 11:45:42   
manna
tadejluka: VSE NAJ NAJ NAJBOLJŠE!!! Želim ti veliiiiiiiiiiko ljubezni in zdravja, pa kmalu še eno zdravo štručkico!  Privošči si kakšno slastno tortico! 

Kaminek (in ostale): kako to misliš, da te matra kot pred menstro? te boli trebuh, črviči al kako ? Sprašujem namreč ker mene je ponoči dans skor celo noč bolel trebuh, ampak ne tako kot v popadkih ampak pač konstantno me je bolel samo spodnji del, tako nekje nad sramno kostjo, višje pa ne. Pa ni bila kost, ampak prav maternica, se mi zdi.  Je tudi pri tebi tako? Kaj pa to pomeni? So to kakšne vezi ki se nategujejo al kako..?

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
20.5.2009 11:59:48   
princ_princeska
ja za seznam, +13 kg, naslednji pregled oz ctg - 27.5.2009....

user posted image user posted image user posted image tole z bano je pa res doberuser posted image user posted image user posted image user posted image

za vse, ki zatekate .... počivat počivat počivat in manj soljeno...

se tipkamo

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3736
20.5.2009 11:59:58   
kaminek
občutek je isti kot pred menstro; napet trebuh, bolečine v tem predelu, špikanje, pa pogosti obiski WC-ja; sej je res, da pojem več sadja, sam vseen, da greš od 4-5x ali več na dan na wc, je pa kr huda. zato me tud črviči. boli me sramna kost, pečejo kolki, medenica mi tud povzroča bolečine. zdej me je začel bolet še križ in hrbtenica. joj, upam, da bo tega kmal koncuser posted image . na vsake toliko časa me tolk zagrabi v trebuhu, da se kr mal zvijem, potem pa popusti.
ne vem pa, kaj to točno pomeni, ker sm prvič user posted image  in zato tud ne vem al se že kaj pripravlja al kajuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
20.5.2009 12:00:56   
princ_princeska
TADEJLUKA: VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
20.5.2009 12:07:58   
manna
Kaminek: aha, hvala za informacije. Tudi mene špika, boli, zbada v medenici in podobno. Ampak danes ponoči me je vseeno malo bolj skrbelo ker je bila bolečina samo v spodnjem delu trebuha in to konstantna, ne v intervalih...

Pa še eno malo bolj čudno vprašanje za vse; saj mogoče se bo slišalo neumno, ampak jaz ne razumem kaj mislijo, ko berem, da je posteljica kao zrela nekje v 34. tednu, potem se pa začne starati? Kaj to pomeni? Pa še to: ko rodiš, se posteljica potem odlušči in pride ven za otročkom. Ampak kaj pa če se že prej med rojevanjem otroka odlušči?
Saj vem da se zdi kot da samo kompliciram, ampak sem imela v 25. tednu težave s posteljico (odluščenje) in zdaj me skrbi. Kako sploh ginekologinja ve, v kakšnem stanju je posteljica ??

Prosim pomagajte, če veste kaj več o tem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3739
20.5.2009 12:09:01   
kaminek
punce, a je katera kupla v lidlu lubenice? morm vam povedat, da je včeraj moj možek kupu 2 (so majhne), ampak tolk dobre. pa še akcijo majo: 1kg=0,49€. je pa pred dobrim tednom kupu na tržnici 10 kg po 3,5€ za kguser posted image , pa ni bla tolk slastna

Neposredna povezava do sporočila: 3740
20.5.2009 12:13:24   
22zlatolaska19
Lep pozdrav še od mene danes. Sm si mogla kr čas vzet da sem vas vse prebrala.

TADEJLUKA vse naj naj za rojstni danuser posted image user posted image user posted image .

Kar se tiče napotnic jaz sem dobila napotnico za sprejem v P in nalog za prevoz v P tko da to ne more bit en in isti paper. Glede kg si kar lahko podamo roke sem tud jaz prispela na 90 ampak me to ne skrbi saj sem se pri prvih dveh tudi zredila za +20 pa sem vse spravla dol. Glede dojenja si jaz ne bi delala skrbi že zdaj jaz sem prvo punčko dojila do 11 meseca drugo pa samo do 4 tega tako da se sedaj sploh ne obremenjujem kar bo pač bo.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za seznam bi še dodala imamo punčko 6 let, pučko 4 leta sedaj pa čakamo fantka. grem pa definitivno rodit v Ljubljano ker sem bila obakrat zelo zadovoljna  z oskrbo. A ja pa še to moj RD je 17.12.1982. LP

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3741
20.5.2009 12:19:25   
22zlatolaska19
MANNA: kolikor jaz vem se posteljica med samim porodom kar tako ne odlušči, če pa je že pred porodom v slabem stanju pa se verjetno raje odločijo za CR. Ampak mislim da če bi bilo s posteljico še vedno kaj narobe bi te ginekologinja na to opozorila. kar pa se tiče tvojega vprašanja da je posteljica po 34 tednu stara pa to pomeni da zaključuje svojo nalogo varovanja otročka in se pripravlja da bo zapustila telo.Svojo nalogo je opravila in ko bo prišlo do poroda njena prisonost ne bo več potrebna.

Upam da sem ti kaj pomagala s svojim odgovorom pa brez skrbi in le pogumnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 22zlatolaska19)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
20.5.2009 12:22:43   
manna
22zlatolaska: hvala !!

(odgovor članu 22zlatolaska19)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
20.5.2009 12:34:57   
Mala_princeska
Kaminek in Manna glede na izkušnje iz prve user posted image vama lahko potrdim, da se pri vaju teren za rodit že počasi pripravlja. user posted image Mene je sicer grozno dol tiščalo in bolečine v trebuhu kot pri menstri ali še huje prvič šele po roku, ko sem ležala v porodnišnici, kmalu sem pa rodila. user posted image No, je pa pri vsaki user posted image malo drugače.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Posteljica - meni je porodničar pri prvem porodu pritisnil na trebuh, da je ven dobil posteljico. Boh ne daj da pozabijo na to pri porodu ali pa da kak delček ostane not v maternici.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
20.5.2009 13:00:10   
Snoopyka

Vse najbolše TadejaLuka!user posted image
user posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

Neposredna povezava do sporočila: 3745
20.5.2009 13:23:42   
fejči
user posted image user posted image user posted image user posted image VSE NAJ NAJ TADEJA LUKA!!
JAZ SE PO DOLGEM ČASU SPET OGLAŠAM SAJ SPLOH NIMAM ČASA SE VSESTI ZA RAČUNALNIK KOT SEM VAM ŽE GOVORILA IMAM HUDO ALERGIJO IN SEM ČISTO KRASTAVA SRBI ME ZA ZNORET IN SO MI UGOTOVILI DA JE TO NA NOSEČNOST,TER NE BO MINILO DOKLER NE RODIM MORAM VSAJ ŠE ZDRŽAT 2 TEDNA DA BOM V 38 T IN POTEM MI BOJO POSPEŠILI.ŠTETI MORAM GIBE OTROKA VSAJ 10 NA DAN DO 6H. SEM ČISTO IZ SEBE SAJ  ME ZELO SRBI AMPAK BOM ŽE POTRPELA SAMO DA BI BILO Z OTROČKOM VSE O.K.SAJ SO MI REKLI DA LAHKO PRIDE DO NENADNE SMRTI OTROKA.ZDAJ SEM PA KAR PANIČNA SPLOH NE VEM KAKO BOM ZDRŽALA ŠE TEH PAR TEDNOV....ALI KATERA POZNA KAKŠNO KI JE IMELA TUDI ALERGIJO MED NOSEČNOSTJO....
LEP POZDRAV PUNCE

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3746
20.5.2009 13:26:49   
biba14
Ojla....
tadejLuka, vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image
Meni se pa nič ne da..že cel dan nekaj bluzim, no vsaj kosilo sem skuhalauser posted image .
Tudi jaz imam včasih bolečine podobne menstrualnim, ampak po kake pol ure izginejo. Hujšanje : jaz sem si že začela delat načrt,kako bom vse skup dol spravla...sem nek stari zvezek sem našla z načrtom, ko sem pred leti hujšala-sem dala v letu dni dol 25 kg, tako da teoretično nek strašen problem nebi smel biti, le ogromno discipline človek potrebuje...vprašanje le,če jo še premorem in koliko časa mi bo user posted image sploh dal na razpolagouser posted image . Je paful fajn, če imaš koga, ki te pri tem vspodbuja...jaz od user posted image ne morem pričakovati podpore, ker je po naravi ful suh in se ga nič ne prime, pa še totalno antišporten tip...ga že kar vidim user posted image ...
Meni ni dal G nobene dodatne napotnice, le za porodnišnico...sam če ti odteče voda,je to kao urgenca in ti rešilec pripada tudi brez napotnice.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3747
20.5.2009 13:27:41   
tinca84
fejči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

držim pesti da bo vse ok!!!

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
20.5.2009 13:30:44   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

TadejLuka vse najboljše za rojstni dan in lepo praznuj user posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

TadejLuka vse naj naj tudi od mene! naj bo danes tvoj dan!

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3749
20.5.2009 13:35:54   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84

fejči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

držim pesti da bo vse ok!!!

Fejči tudi jaz držim pesti! user posted image user posted image user posted image

Janci daj še malo no se potrudi, da ti uspe naredit izpituser posted image user posted image user posted image . Jaz ga imam ta petek in nekako sem trdno odločena, da ga spravim pod streho, da bo potem mir do jeseni....Čeprav vidiš da sem skoz na RR user posted image user posted image . Moram ven pred hišo se učit - stran od compa user posted image user posted image user posted image , samo počakam da se kosilo skuha....

Bačko mene v tej nosečnosti od kar sem doma, non stop na blato tišči - tud po 5 x na dan, pa ne poznam točnih vzrokov user posted image user posted image mogoče mlečni izdelki, kava,.....pa prej vem da je bilo še železo (sirup) povzročitelj mojega non stop obiskovanja wc-ja.  No, zdaj tablet ne jem, ker samo kozlam po njih user posted image , se pa pozna da sem bolj utrujena, zaspana....
Komaj pa čakam, da pritisnem orng in rodim namesto, da tisto čudo v wc spustim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

način poroda
bellamia

kako ste rodile svoje otroke?

naravno, brez protibolečinskih sredstev (76%)

s carskim rezom (18%)

z ultivo (6%)

Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!