|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
15.5.2009 19:39:18   
hedviga
Taškica naša dva na žalost ne ljubita preveč ležalnikov. Je pa res da ju nisem prav zelo rinla notri. Najprej sta se mi zdela premejhna, potem se mi je zdelo da sta utesnjena in v skos isti legi, zdaj pa sama nočeta, ker ležalnik nima interaktivne zabave kot jo ima voziček/igralni lok/stajca (interaktivna zabava=mami ki dela bedarije) user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 351
16.5.2009 10:07:18   
lara light
Taškica, bravo za pridobivanje na teži malih2!user posted image  Prdina si, pa še super zgledaš, saj vem, brez da Piko vprašam, wondermami!
Kupla sem kar Bio gaia in jima dajem sem pa tja kako kapljico, da se jima prej uredi prebava.
Na črpalko sem študirala, jo bom kar nabavila veš, da si bom več mleka nabrala. Do sedaj sem samo dojila. In občasno flašo dodala. Imejte se fajn!user posted image
Pikica, super se rihtate, kot po knjigiuser posted image , mi bomo kar kopirali to dolgo spanje itd...sanjaj svinja kukurus..user posted image

Hedi, ma ga ni takega igralnega loka, niti plejstejšon kot je mamina umetnija bla, blu, grruser posted image

Noki, kako tvoja druščina, Ivana, Vitan, Nevenka, Lojz ...grem po proiritetah jasnouser posted image

Sunci, ojlauser posted image

Pika, lepo te je brat, se kar vidim čez mesec dni, ko vas 'ujamemo'...pestro je, pestro. Zgleda, da se mojega mleka ne najesta dovolj, ker imam občutek, da celo noč čakata samo na flašouser posted image ...nocoj je bilo res težko.
Mala se je zbudila nekaj čez polnoč, do 1h 15 sva se rihtali, pol je vklopil Izak in je tralo do jutra. Še nekam se držimuser posted image  
Previjam pa ju non stop, moram tudi ponoči, ker sta stalno polulana skoz in skoz, ne vem, al ne znam, al masta tko suhe nogice, da gre vse mimouser posted image .
Sem končno našla mikro pamperske in bom te probala, imajo dvojno borduro in upam, da bo bolje, ker imam gore cunj.

Ležalnik smo dobili za darilo, a zaenkrat ju še ne dajem, ker se kar zgubita noter, ju raje s povštri zadelam...upam pa, da bo kmalu v uporabi in si potem še enga nabavim.

Sem upala, da bo danes dež, da bomo doma vsi ajkali, ampak spet sije in mene noro vleče ven, čeprav sem vsa krmižljavauser posted image

Grem kej pojest, ker sem nekam švoh...človek ne bi reku, če bi vidu moje dimenzijeuser posted image

Lep vikend vsem, pa pa

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 352
16.5.2009 21:01:03   
taškica
Čist na hitro;

Pika - preveč mi delaš dobro reklamo, sama se pa počutim ko cunja. Ampak hvala za komplimente!!!

Lara - kaj je to Bio gaia? Kapljice?
Prvič sem videla tvoja dva miška. Krasna sta - popolna. Čestitam še enkrat!

Hedi - hvala za info glede ležalnikov.

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 353
17.5.2009 19:07:13   
lara light
Taški, ja, kapljice probiotikov za izboljšanje prebave.

Hvala za pohvale mojih malih, kdaj bom vidla tvoja junaka?? Že vem, da sta perfektnauser posted image  

Punce, a vam kaj lulajo mimo plenic? Pr nas je vsak 1x dnevno tole, pa kljub temu, da imam Bambo premature, pa micro Pamperske...nogice imata suhe kot špagetke, pa gre kar mimo in valimo se v gorah cunj. Morda kak pameten nasvet? Hvalauser posted image
Odločitev je padla: rabim sušilca, nujno! To bo moj dragi vesel, opet shoppinguser posted image

Lep preostanek nedeljeuser posted image

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 354
18.5.2009 8:03:50   
hedviga
Lara, mi niti nismo imeli večjih težav s tem da bi jima plenice spuščale. No, seveda se je tudi zgodilo, največkrat takrat ko sva nekaj testirala fixes al kako so že une plenice.
S tamalimi pamperskami se ni dogajalo. Imeli smo pampers New baby nr.1. (od 2-5 kg). So se kar ok obnesle. Vnete ritke smo "fasal" šele potem ko smo uvedli une pamperske ki naj bi zagotavljale 12 urno zaščitouser posted image  
Zdaj smo en lep čas uporabljali Mullerjeve, zdaj pa malo probavamo z pampers Acitve baby (violčaste).
No, za vmes pa da se kožica spočije še moltex, biološke.

Ja, nogice od naših so na začetku precej suhkane. Od naše Špele so še zmeri bolj vitke, medtem ko Miha ima pa **** klobasic..user posted image
Mogoče poskusi nekoliko bolj gor namontirat plenico, da pride višje na trebuhu in bolj okoli telesa zavit.. Če imata še popke frišne bo težje..Ampak to je samo trenutna težava, še ene 14 dni da malo ojačata pa bo to mim...
Ja, sušilec bi bil primeren nakup, jaz si ne predstavljam bit brez..user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 355
18.5.2009 8:36:53   
lara light
Hedi, hvala.
Mislim, da moja dva preveč pojesta (beri temu primerno tudi lulata in kakata), da so te plenice za premature čiso premalo vpojne; bom kar prešaltala na newborn, pa bomo vidli...je reku slepiuser posted image

Kje pa kupiš te biološke, no, bom na net pogledala...ker pr nas je poletje in se bojim da kaj fasata v tej vročini, pa bi jima tudi jaz tko malo vmes poturila tele bio.

Včeraj sta se drla oba od 20h do 1h, potem pa zaspala...ob 6h sem ju podojila čisto malo...pa previla...in spita kar naprejuser posted image .
Mislim, da sta vedla, da ima očka zabavo na njun račun in sta protestirala, ker ju je pustil doma. user posted image
Ja, napenja ju kar precej, revčka, zato jokata.user posted image  

Grem si malo mleka stisnt, ker sta premalo pocuzala.
Lep dan vsemuser posted image

Coelho

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 356
18.5.2009 9:28:53   
taškica
Lara - moj ta večji že 3 dni ni kakal. Baje je to ok, če je zgolj dojen. Vseeno mi je čudno, saj oba isto pojesta, isto mleko, pa ima eden lepo kašasto rumeno, kot se zagre, moj ta večji prdajoči dvojček pa bolj sluzasto in zeleno. user posted image  Skratka sem vprašala sestro pediatrinje, vse ok. Normalitet je rekla.  Grem pa jaz tudi po probiotične kapljice, da vidim ali nam bo kaj pomagalo. Vetrovne in koroških lekarn so odlične za umirit otroka, predvsem ponoči, ampak ne pospešujejo....prebave.

Grem se tuširat, da grem z njima lahko mal ven. baj baj punce.

Neposredna povezava do sporočila: 357
18.5.2009 10:18:13   
Belen
pozdravljene mamice,
sm brala danes lih en link: mogoče kateri pomaga:
http://otrocarije.blogspot.com/

ker sem videla,da mate mal težawe ene z user posted image  z odwajanjem .... če wam kaj pomaga user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 358
18.5.2009 11:50:26   
pikatara
Larči črplako sem pridno uporabljala. Prvo sem imela eno ciccota pa ni bila vredu, ta Aventova je pa super. Naspali se bomo že enkrat. Naši črmlji bodo še prehitro zrastli. Sem pogledala slikce kakšna cotka sta. Uporabljamo plenice pampers št. 1 (od 2 do 5 kg), pri fantku pazi, da mu lulčka navzdol obrneš. Patrik je bil po parkrat na dan polulan, sedaj je pa vredu ko se je malo poredil. Naš suhi dolgin je začel jest in je v dveh dneh vredu lička dobil, ga sploh ni za prepoznat. Sem pa tudi sama noč prebedela. Bili smo na Koroškem in prišli malo če pol noč domov, pol otroke umit pa an futrat. Sva ju dala ob 1 spat in  se je Karolina drla kot jesihar, ker ni hotla v postelcji spat, v ležalniku ali an kavču ja, posteljca pa ne. Komaj sem jo umerila in zaspala, je pa Patrik začel. Verjetno sta bila zmatrana. Ja brez sušilca si pa ne predstavljam. Je ful lažje.

Taški glede kakanja je to čist normalno. Dojen otrok lahko ne kaka tudi do 14 dni. barva se jima bo pa še uredila. Pridna greš ven, js pa spat če mi bo uspelo ker sem čist sesuta, popoldne imam pa izpit. Zvečer pa spet an tvoj konc, grem tenis igrat.

Neposredna povezava do sporočila: 359
18.5.2009 20:59:57   
hedviga
Ooojooo Pikatara izpist?! Huh dobra si! Mene zdele ne bi noben pripravit da bi spet kaj študirala...No zdej še posebaj ne.
Mi smo imeli pa še kar noč. Smo ančkali od cca 9:30 do cca 4:00 kar ne bi bilo nič takega, ampak je bilo duda-intervencij samo mensezdi ene tri (ne vem ker jima v kar v polsnu ko kater zacvili ali se kaj prda utaknem v klunček user posted image  ).
Mi je pa dala Noki mislit. Naša dva pančkata dovolj ur v kosu, samo če bi bil zadnji obrok šele ob 23-24...Ampak kje, naša dva sta že pred cvečerno hrano in kopanjem čist konc, po kopanju pa ni varjante in spita ko ubita. ma, bo že, računam da še rabita mesec al dva da bosta tega ob 4 (5) spustila. Ko bomo bučke napadli. Komi čakam, mi gre ta mlek že men na k...kaj šele njima.Haloo, nabijat tole vsak dan...Miha se že zdej slini ko se midva z roštiljado mastiva...user posted image user posted image  Špela ne, ampak ok, ona je huda bejba...user posted image

Taškič, a lula dost? Ma, ta prebava. Naš Mihec je kakal isti kot Špela skoraj ob vsakem obroku, živo rumeno s skutkami not. Cel cajt ko sta bila dojena. potem en časa malo druge barve, potem je začel kakat bolj trdo in samo enkrat na dan, zdaj pa včasih kakšen dan sploh ne in ko kaka je take gozdne barve. Pa je pediatrinja rekla da je to ok.
No kadar ne kaka je bolj siten ker ga tišči, da ne govorim kako to smrdi ko prdka....user posted image  Meni se pač smili, ker vem kako je ko si zaprt in sem mu že kar kmalu dala sladke kamilice, zdaj pa se mi zdi da to ne pali dobro pa je zadnjič dobil 10ml toplega zluftanega donata in je kakal super...še ene dva dni dvakrat na dan...user posted image  
Sicer pa zdaj dobivata po filingu vsak dan malo čaja ali vode. Pomoje da spijeta ob skupi ene 150 ml mlačnega do hladnega čaja. mogoče bi mogla še več-..user posted image
No, aja seveda, Špela še vedno kaka ene 3 na dan, vedno bolj svetlo rumeno, srednje trdo..
Sicer ne jesta iste hrane, ampak sej ju ne mormo primerjat..sta ko noč in dan... 
Sicer pa, ja, dojeni otroci kakajo drugač kot zalivani. Sicer pa sama boš vedla, saj bolj obvladaš deco kot me..user posted image  

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 360
19.5.2009 6:48:01   
nokes
jutro,

hja, cepljenje smo seveda preživeli, brez kakšnih stranskih učinkov, sam jokava sta bolj od takrat, al je pa to luna, al pa vreme al pa faza...user posted image user posted image

ležalniki pri nas od meseca in pol naprej, so kar aktualni, čeprav niso glih neke kvalitete (tapocenski je čist sintetičen in jima je vroče v njem, drug je podarjen, pa je fajn a nima igralnega loka, kar pri nas ful dela)

biogaja kapljice smo dajali prve 3 mesece, kao da rihtajo prebavo... kdo bi vedeluser posted image user posted image

pleničke: še vedno smo na milerjevih, zdaj spet oba v isti cifri, in smo čist zadovoljni, ne premočijo in nimata izpuščaja. (pa še kakšen ojro ceneje so kot pamperske user posted image )

kapljice proti krčkom so fajn, ja. saj če bi jima dala žlico cukra bi bil učinek enak. blaženostuser posted image

sušilec, nimam!

aja, spimo vsak v svoji postelji (končno, pa ne bi v detajle, zakaj je tako dolgo trajalo user posted image ), in jaz se pripravljam na naslednji velik korak v smeri odraščanja: gremo v športni del vozička. po moje bi bil že čas, košara je ozka in bo počasi premala, pa še vroče je za znoret, tak da... joj, kak rastejo...user posted image

nokes

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 361
19.5.2009 8:40:21   
taškica
Ojla babuške, eko imam malček cajta za opis še naše organizacije - če vas slučajno poleg dvojčkov zamika imeti še dva otroka!!!!user posted image

Zjutraj po dojenju in previjanju hitro skuham en cafee, pripravim zajtrk za oba večja otroka in možička, grem pod tuš, medtem odpeketajo v vrtec in šolo. Dopoldne izkoristim za sprehode, ob 12h dobim kosilo (YES!) in ta stareješega fantka in moža, da pridejo na kosilo (starejši anmreč ničesar ne je v šoli). Jemo torej skupaj, nato odidejo v službo nazaj in mali v šolo na popoldanske dejavnosti. Ob 13h pride študentka, pospravi za kosilom, obesi perilo, nese v koš, posesa stanovanje, pospravi malo cunje, jih zloži....cca 2h dela. jaz se ukvarjam z dvojčkoma, mogoče kakšno rundo odspim. Ob 17 dobim vse člane domov, takrat pa je že priprava na večer -kopanje, večerja, naloge, branje, spanje, koma.

Staršev nimam blizu, zato imam študentko.

Mullerjeve plenice imam prvič tudi sama. Solidne. Sploh ne opazim razlike.

Bio gaia - grem vseeno kupit. Si ne predstavljam življenja, noči brez teh kapljic. In ja Noki - cukr bi iste čudeže stvoril!

Prvo odkritje - v navadno, ta malo Mercatorjevo trgovino pridem z Hartanom skozi blaganje. Zmagala!

Želja, ki se bo kmalu uresničila - rada bi šla na pivo s kolegicami. Zvečer za 30 minut, na 30 minut pozabe. Zdaj šele razumem zakaj ena mama iz šole ta starejšega, ki ima doma 5 otrok, že opoldan pije pivaka...user posted image

Največji strah - kako bomo z organizacijo na morju. Kdo bo kuhal, kdo bo pospravljal?

Hedi - dosti lula, veliko. Pa danes je celo nekaj črnega spravil iz sebe user posted image . vse bo ok.

Patronaška - je šla od vsega hudega z mano (ko sva ugotovili, da imam mleko, da fanta napredujeta sem se dvignila ene 10m nad njo (itak sem že visoka) in rekla očitajoče: "No, a vidte?, Kr lepo zapište  gospa in to z velikimi številkami!!!". mal se me pa je ustrašla. user posted image

Hudo razočaranje - v nosečnosti pridelala +26. Po porodu mi je ostalo točno +13kg. In nočejo nikamor. Da o trebuhu ne govorim. Oblek XL pač nimam, če sem prej bila midiumuser posted image . Nosim hlače od moža. Zadnjič me je ena butara vprašala če sem noseča.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 362
19.5.2009 9:41:04   
nokes
oooo, taški, to pa maš urnik! pridni ste, res! tut študentka user posted image
sem pogledala tvoja fanta, sta tak lepo naštimana, pa veliiikauser posted image user posted image user posted image

pivo: sem šla prvič pri njunih 3 mesecih, je pasalo, da ne morem izrazit z besedami, domov nism hotla!!!! user posted image

kile: nič bat, taški, vse boš pokurla. jaz sem se nekako zaustavla s hujšanjem, ker mi paše sladko, mater user posted image user posted image . nič: baje hujšaš, ko otroci kobacajo, torej čez kake pol leta ziher!user posted image

futr: meni velikokrat skuha mama, pa tud tašča kdaj pa kdaj, drugače pa jemo hitro pripravljene zadeve (beri: špagete) oz. zamrznjene strvari (včeraj kalamari, njam)

takle: sem zanalašč omenla kakšne druge stvari, ne otrok, ker včasih pa paše mal presekat, a ne? user posted image  če pa je katera za pivo v večernih urah (brez otrok) pa bi se lahko dobile, itak se bomo ob pivu o otrocih pogovarjale user posted image  

< Sporočilo je popravil nokes -- 19.5.2009 9:46:03 >

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 363
19.5.2009 14:11:14   
pikatara
Hedi lažje sedaj še tele 4 izpite naredim kot pa pol ko bosta letala okoli. Imam namen magistrirat med porodniško, ker bo sigurno več časa kot pol ko bom v službi. Ponoči sta postavila rekord saj sta spala 6 ur v kosu, še vedno ne moreva verjet. Sva ponoči razmišljala če prav štejeva ure in če ju nisva slučajno v spanju nafutrala pa da sploh ne veva. Drugače je budnica kar na 3 ure. Poskusila ju bova prepričat, da bi jedla na 4 ure, ker imata sedaj 8 obrokov. Ja glede mleka se pa strinjam s tabo. Bomo raje kašice kuhali. A si poskusila to mleko? Sam cuker, pa še eno škatlico imamo samo za 3 dni kaj šele bo. Kakšno hraano jima pa daješ ? Sva razmišljala, da bi Karolini nehala dajat Novolac proti krčem, ker je ne zvija tolk kot Patrika, po tej hrani pa grozne vetrove spuščata in ji gre to na živce. Se kar zbudi in razburja.

Taški dobro si se zorganizirala. Mi smo kar na pamperskah ker jih Mercator dostavi domov, ni slučajno se mi ne da do Millerja, ker je skoz gužva v BTC-ju. Bi šla dopoldne pa ne pridemo v Millerja z vozičkom, ker je preširok, popoldne pa sem raje na tenisu kot pa da se tam gužvam. V soboto sem šla darila iskat pa je bila groza, še dobro da sta bila cukrčka doma z očijem.

Taški čas za pivce si pa vzamem, ker me možek v to prisili. Sicer smo popoldne skoz skupaj, predvsem zunaj na tenisu, eden na igrišču, štirje v bifeju (še kuža), sem pa zato imela dobotno dopoldne zase. Na morju ti bo lažje, ker bosta tamale dva več spala, večja se pa kopala. Če ne boš pa k meni na morje prišla, prostora imamo dosti, pa še sosedi se kregajo kdo ju bo pazil. Prve 14 dni v juniju grem sama z njima (njimi - ne bo kuža užaljen), oči bo pa samo za vikende prišel. Taški nič hudega razočarjanja, zgledaš super, kilce se ti nikjer ne poznajo, tale tvoj trebuščček bo pa hitro zginil. Js sem skoz na 3 plus in ne gre dol nikakor kjub intenzivnem gibanju. Po porodu sem imela sam še kilco več, pa sem na morju pridno papala.

Noki sem za da se kaj dobimo, js bi sicer cukrčke sabo vzela, ampak bo možek vesel če grem kam sama (da pol nima slabe vesti ko gre on sam - hecam se).

Naš urnik pa zgleda takole: ponoči jok, eden po flaške, drugi med tem čaka v postelji, da dobi otroka in flaško, se nafutramo in nazaj spat. Ne glede na to kolikokrat se zbudita in kdaj jemo, je ob 6.20 bujenje. Dragi bi rad do 7 potegnil, pa se ne dasta. Dude, kapljice in carkljanje v postelji. Malo še podremamo, okoli 7.30 dobim kavico v posteljo, malo po osmi je treba mamico umit, previt otroka in nafutrat. Spanje otrok in pucanje ter pospravljanje zame. Vmes kako stokanje in kapljice na dudo. Okoli 12 ponovimo vajo pri otrocih pol pa v voziček in ven, saj mora kuža že lulat. Eno urco smo zunaj, pol se pa na kavču carkljamo. Malo pred 16 spet otroke zrihtat in kosilo skuhat. Zvečer tenis, kak dan zame kak pa za očka, kot sem že napisala drugi skrbi za otroka. Najemo se kar zunaj. Po tenisu pivce, kjer do desetih se pa spravimo domov, mamica ootročke umije, oči pripravi hrano za njiju in naju. Vsak svoojega nafutrava, dava spat, pojeva in še sebe spraviva v posteljo in čakava na alarm za hrano.

Kapljice AD3 so katastrofa. Tri dni jima jih nisem dala je bil mir, sedaj pa revčka tako zvija, mi skoz stokata. A mi katera napiše kako se tiste v Avstriji imenujejo.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 364
19.5.2009 16:31:22   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Želja, ki se bo kmalu uresničila - rada bi šla na pivo s kolegicami. Zvečer za 30 minut, na 30 minut pozabe. Zdaj šele razumem zakaj ena mama iz šole ta starejšega, ki ima doma 5 otrok, že opoldan pije pivaka...user posted image

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  jezbitut!!!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 365
19.5.2009 16:37:09   
hedviga
..pa nič mi o kilah govort.. U kanto bom zabrisala vse kar mam v omari ker mi nikol več ne bo prav. navadla se bom da mi mož prav da mam ****(ot)ročke, pa da me grab za njih in se reži baraba. In da ne bom več všeč mladoletnikom, in da se mi ne spodobi kazat tegale vampa v nespodobno kratkih majčkah...itd..
In kupla bom fertah.

Aja, danes sem bla pri frizerju, kjer je ostalo cca pol mojih las. Pol v izpadli obliki, pol v odrezano obliki. Torej tut izpadanje me je počakalo, jebenti...user posted image  Aja edin tardeče pa še nisem fasala, to je zato k mam zdej Mireno in mam itak že od konc marca izcedke user posted image user posted image  Kooolk faaajn...user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 366
19.5.2009 16:48:46   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Hedi lažje sedaj še tele 4 izpite naredim kot pa pol ko bosta letala okoli. Imam namen magistrirat med porodniško, ker bo sigurno več časa kot pol ko bom v službi. Ponoči sta postavila rekord saj sta spala 6 ur v kosu, še vedno ne moreva verjet. Sva ponoči razmišljala če prav štejeva ure in če ju nisva slučajno v spanju nafutrala pa da sploh ne veva. Drugače je budnica kar na 3 ure. Poskusila ju bova prepričat, da bi jedla na 4 ure, ker imata sedaj 8 obrokov. Ja glede mleka se pa strinjam s tabo. Bomo raje kašice kuhali. A si poskusila to mleko? Sam cuker, pa še eno škatlico imamo samo za 3 dni kaj šele bo. Kakšno hraano jima pa daješ ? Sva razmišljala, da bi Karolini nehala dajat Novolac proti krčem, ker je ne zvija tolk kot Patrika, po tej hrani pa grozne vetrove spuščata in ji gre to na živce. Se kar zbudi in razburja.

Pika, naša dva sta probala že vse živo in sem ugotovila da ne glede na vse naokoli je taprva varjanta najbolša: Miha navaden Aptamil, Špela Aptamil AR. Smo probal Mihcu dal Aptamil comfort pa ga je čudežno še bolj zapiral,pa Špeli Novalac AR pa obema Bebo (on sensitive ona AR) skratka kakorkol obračam, jaz ziiihr ne bom čakala 6 mesecev na kakšno dobro domačo kašco.
V Milerja pejdi rajš mv Supernovo imajo normalen vhod.
Imate lušten ritme in orav je da se ne dasta motit in si vzameta čas tudi zase, seveda kombinirano. Jaz čas zase dobim s tem da letam v štacuno med 11 in 1 ko čuvata tašča ali moja mati. Zame je namreč štacuna tolk oddaljena da moram z avtom.
Ampak zdej ko imamo kolaaaaa, bejbe to ni noben problem več, juhej!!!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 367
19.5.2009 17:08:52   
taškica
Pika - se bova midve res enkrat zvečer dobile na mojem kosnu, noproblem. Sam da najdem jest ta prav recept kako otroke kmal spravit spat. Itak si čudežna, z izpiti, pa sploh motivacijo. Jaz sem vedno imela bolj nosečniške/ponosečnniške možgane in nisem bila sposobna spisat dveh vrstic, kaj šele izpiiiit.

Noki - jest sem za. za večer, za pivo. Ne vem pa kera je še v LJ, ali pa blizu Ljaaa.

Hedi - dej pls povej - a to kej boli ko ti Mirelco dajo notr? Meni jo je moja G. že napovedalauser posted image  (sem bila do zdaj brez vsega, no so pa dvojčki tuuser posted image user posted image )

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 368
19.5.2009 18:58:43   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Noki sem za da se kaj dobimo, js bi sicer cukrčke sabo vzela, ampak bo možek vesel če grem kam sama (da pol nima slabe vesti ko gre on sam - hecam se).

Kapljice AD3 so katastrofa. Tri dni jima jih nisem dala je bil mir, sedaj pa revčka tako zvija, mi skoz stokata. A mi katera napiše kako se tiste v Avstriji imenujejo.

kapljice so oleovit, baje se dajo naročit tud v škofji loki (Telefonska stevilka od Lekarne Arnika: 04/513-19-84)

če se dobimo zvečer na pivu, pol bi jaz raje brez cukrčkov, ker spijo user posted image , če pa se dobimo s cukrčki, pa jaz ne pijem piva (kaj če napiham, ko guram voziček ?user posted image ) pač pa kavico in sokec. je pa tud opšn!user posted image

ja, takoj povedat, katera je še iz ljubljane, jaz pogrešam skorpijo: upam, da ste ok user posted image

< Sporočilo je popravil nokes -- 19.5.2009 19:00:10 >

nokes

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 369
19.5.2009 21:40:09   
hedviga
Taški, nič ne boli. No, en mejčkn tko kt en fejst menstrualni krč. Pa pol mal krvaviš, vzem vložke sabo.
Ja, hahaha, mal ja... Men je g rekel da ene par dni je še krvav izcedek pa je teh kao par dni že kar nekaj.
je pa res da mirenca dela tko da ene pol tut menzes zgubijo.
Jaz pravzaprav vedno bolj razmišljam da bi tole kar ven dala, ker mi gre orto na k.. da morm met že od februarja vložke not, sicer zdej une dnevne ampak..ker ta mirenca ne mara tamponov.

Za pirček sem jaz načeloma za, edin je treba že mal prej povedat da se moj psihično pripravi. Naša dva imata namreč zadnje dni neke finte spet. Ne in ne čez dan spat, vsa sta že konc, ampak zaspala pa raj ne bi...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 370
20.5.2009 8:06:44   
hedviga
Ej Noki, jest sem se zasekirala. Dej mi povej kje ju imaš čez dan in kaj delaš z njima, še enkrat molim, ker SEM BLA NA FEBRUARKAH IN MAJO VSE NEKE VUNDER OTROKE, KI SE ŽE PREVALIJO NA TREBUH!!user posted image user posted image user posted image
Mislim, naša dva brcata k štirje, se premetavata k šest ampak da bi se kater prevali kar na trebuh...pa ni u snu.
No, ja..mogoče ju moram dat na tričetrt na trebuh in pol se bo kater, zarad težnosti...user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 371
20.5.2009 9:48:19   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga

Ej Noki, jest sem se zasekirala. Dej mi povej kje ju imaš čez dan in kaj delaš z njima, še enkrat molim, ker SEM BLA NA FEBRUARKAH IN MAJO VSE NEKE VUNDER OTROKE, KI SE ŽE PREVALIJO NA TREBUH!!user posted image user posted image user posted image
Mislim, naša dva brcata k štirje, se premetavata k šest ampak da bi se kater prevali kar na trebuh...pa ni u snu.
No, ja..mogoče ju moram dat na tričetrt na trebuh in pol se bo kater, zarad težnosti...user posted image user posted image

ne hodi k februarkam!!!!user posted image  tam se vse sam neki hvalijo user posted image user posted image

delam z njima??? v glavnem jaz delam ona dva pa noge v luft pa nič od njiju!user posted image torej vitan, ki je večji, težji in močnejši, poskuša prijemat mobile nad njegovo glavo. to zgleda tak, da gleda, gleda, pa ful maha z rokami in brca, včasih slučajno rokica prileti v mobil in takrat zastane, kao klik, glej, glej, naslednji "poskus" se seveda klavrno konča. mislim, da bo zdaj zdaj skužil, da je tisto njegova roka, ki lahko zanalašč nekaj naredi. prevračanje na trebuh?? ni šans. ivana je bolj švoh in tud čist drug tip: ona gleda, opazuje, čaka, čaka... in zraven prepričuje mobile, da kaj nardijo user posted image , spušča ful enih glasov, je bolj verbalna kot bratec, kr neki, aaaggg, giii, nekaj med vriskom in davljenjem, pa takle... ona manj maha z rokicami in je slabša telovadka. na trebuh??? ha,ha, jeseni.

v glavnem tak je s tem, da se jaz ne obremenjujem, dokler sta zdrava in dobro razpoložena. z njima se ful pogovarjam, pa pojem (mater, vse pesmice iz otroštva še znam na pamet), malo telovadim z ivano, ju enkrat na dan dam za 15-20 min pod igralni lok, ki jima je zelo zanimiv, pa enkrat na dan pasemo kravice (no, če mami ne pozabi). drugače pa itak spita, vmes pa hranjenje pa previjanje, pa sprehod, pol pa tud že zmanjka časa.

iskreno povedano, sem sama že razmišljala o tem, kako naj razdelim svoj čas med oba enako, ker sem videla, kako potekajo dnevi pri tistih z enim. pri dveh se enostavno ne izide, da bi se z njima igral in ju neprestano vzpodbujal, in se jima posvečal sto procentov, kot je to pri enojčkih. ne gre! enojčka previješ, popapca, pol pa al spi al pa se igra in telovadi, pri dvojčku pa ko previješ enega, je na vrsti drugi, ko poje prvi, delaš hrano za drugega, enemu je zanimivo to, drugemu nekaj tretjega, en spi, drugi se prevrača in pogovarja, .... tako bo vedno pri dvojčkih, ni druge, pa vseeno bodo ok!!!

hedi, rileks user posted image , tvoja dva sta super, zdrava in taprava dojenclna!

nokes

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 372
20.5.2009 11:54:15   
hedviga
Noki, huh, hvala!! Tja pa res ne grem več, k.jih gleda...malo same ajnštajne.
No, kot vidim delava približn iste zadeve z njima in priblin enak dolg in tut tamaladva sta približn enaka..
Se pravi, se bomo prevalili, ko se bomo. Roke pa imamo za v usta tlačit, mobile pa za gledat, je.bat gauser posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 373
20.5.2009 12:11:51   
sayuri
hedviga ne se sekirat...naša dva sta se prevalila iz hrbta na trebuh zlo pozno...tam nekje pri pol leta. Še v razvojni ambulanti sem bila decembra, ko se LOvro še ni znal. Tko da...nč bat...se bosta že... user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 374
20.5.2009 13:49:07   
hedviga
Sayuri, Noki...ko že jamram, no..user posted image  Kaj pa spanje? Mislim tist del med obroki A kaj jamrajo, zacvilijo pojokajo, se premetavajo? Al samo pridno spijo, kot miške? Ker jaz vsako noč poleg futranja še vsaj ene 5-10 krat vsatem da dam dudo v klunčka ali pokrijem ipd... In ali je to normalno, naša dva sta se začela tako noro premetavat po pojstli, da res ni. V snu, glavo levo, desno, noge navpično v luft, da se cela odkrijeta in da jasno zbudita še nas ostale tri...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?