Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 15:16:30
|
|
|
|
katja_p
|
nanaa: ja, js ms vzela Aventovo od 6m dalje. Sicer sem ji jo mal dala, prazno, pa je sam grizla tist kljun ji bom začela mal vode dajat. Dans smo jedli krompirjev pire, pomešan s korenčkom in mal mojga mleka. Joj, je jedla ko velika in sm komi folgala žličko ji k ustom nosit, ker se je drgač že bunila Očitno ji je krompir všeč Bom tud čez neki dni bučko zmešala z njim, pa pol blitvo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 16:04:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce ... jaz imam pa spet koleno fentano . Naša je že bila eno noč pri dediju in babici in ni bilo problema. Sem pa eno noč prej skupaj z njo spala pri njima, da ni bilo kar naenkrat vse čisto novo, pa kovtrčka ji nisem dala v frišno prevleko, da je imel vonj po domačem in je bilo ok. Samo res pa je, da se ne dojiva.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 18:31:13
|
|
|
|
nanaa
|
Katja_p veš da sem šla tudi jaz danes kupit tisto Avetnov flaško bomo videli kako bo, pa Hippov čaj. Ja to mene skrbi, ko se dojiva pa ne vem kaj bi ji lahko mojam mami dal ponoči, ko bi se zbudila. Bomo poiskusili, da bova medva spala v moji sobi, Hana pa pri mojih starših pa bomo videli kako bo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 19:19:11
|
|
|
|
arupnik3
|
živjo hočem dat slikice gor prek shrani.si pa ne znam tam ko moraš kode kopirat ?????? HELP
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 20:00:05
|
|
|
|
arupnik3
|
ena slikice male Tjaše ko je bila stara 3 mesece
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 20:00:53
|
|
|
|
arupnik3
|
ha ha pa mi je ratalo
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 20:01:57
|
|
|
|
arupnik3
|
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 20:03:17
|
|
|
|
arupnik3
|
no sej zdej grem pa na teraso bom prlimala še kšno novejšo slikico pa od krsta......... papa
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 21:11:13
|
|
|
|
jagodinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Otika, a ti daješ zdaj svoji že kaj za pit? Ker bodo najbrž bolj žejne. Na žličko? Na flaško? Moja flaške noče zagrabit, tk da se bom pomatrala s tisto skodelico z račjim kljunom, ko je od 6m naprej. A Hippov instant otroški čaj je OK, če ga dajem? Meni je pediatrinja rekla, da je hippov instant caj samo sladkor in da bog ne daj na to navajat otročka... Če bo žejen bo pil tudi vodo...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 21:14:44
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika GH ... kdaj lahko začneš zadeve z glutenom dajat? Pa kako bi ve riž pripravile? Se ga spasira? Pa zdaj mi od sadja je jabolko, hruško in banano ... a ji dam lahko kako melono, lubenico, kivi, marelice, ... ? riž po moje isto kot krompir, mal mleka zraven umešaš...men je rekla patronažna, da lahko je skoraj vse sadje razen eksotičnega in jagod...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 21:16:04
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika nekje berem, da ene dajejo pri 6ih mesecih že skutke pa sirčke in to ... samo a ni to KM in se to ne sme do enega leta ... bolj ko berem tele seznamčke po mesecih, bolj sem zmedena kdaj lahko kaj . Pa meso naj bi se tut pri 6ih mesecih enkrat začelo, a ne? Piščanec in govedina, če se ne motim. skutke in sirčke in to lahko daješ od 7.meseca naprej, tko mi je rekla patronažna
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 21:48:08
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagodinka IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Otika, a ti daješ zdaj svoji že kaj za pit? Ker bodo najbrž bolj žejne. Na žličko? Na flaško? Moja flaške noče zagrabit, tk da se bom pomatrala s tisto skodelico z račjim kljunom, ko je od 6m naprej. A Hippov instant otroški čaj je OK, če ga dajem? Meni je pediatrinja rekla, da je hippov instant caj samo sladkor in da bog ne daj na to navajat otročka... Če bo žejen bo pil tudi vodo... Mi imamo še HIPPOV instant čaj zaenkrat, ko ga bom ponucala potem pa bom kupila filter vrečke. Drugače pa dam samo eno žličko na 2,5 dcl, tako da ni tako močan. Spije pa mi zelo veliko tudi do 4,5 dcl- je zelo žejen, čist po mami . Saj mu dam tudi vodo ali pa prekuhan jabolčni kompot po žlički.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 21:52:41
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika GH ... kdaj lahko začneš zadeve z glutenom dajat? men je rekla pediatrinja, da začnemo z glutenom po 7 mesecu, verjetno bomozačeli že prej ................Pa zdaj mi od sadja je jabolko, hruško in banano ... a ji dam lahko kako melono, lubenico, kivi, marelice, ... ? vse razen jagod in eksotičnega sadja
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:01:29
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Mislim da ji piščana, telička in zajčka daš kr kmal, ja. Js bom nekje prot konc 6m. ........ tudi jaz Ena moja kolegica ima 8m starga, pa tamali že je skuto in jogurte, pred kratkim je dala tud KM. Js ne vem, če bi tk hitr s KM. Skuto pa jogurte pa mogoč mal prej. Probaš, pa vidiš. Jaz sem razmišljala o tem, da bi kravje mleko začel piti nekje po 6 ali 7 mesecu. Mislim pa na domače mleko (od ene domače kravice, ki ni nafilana z raznimi otrobi ),ki bi ga razrečila. Seveda ga pa nebom silila, če ne bo hotel oziroma bo na kaj alergičen. Meni je mama dala kravje mleko po 3. mesecu, ker sem bila alergična na njeno mleko, domačega kravjega pa sem imela zelo rada .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:01:49
|
|
|
|
zverinca
|
Čer!! En zverinski pozdrav Otika, kaj pa si delalal z nogo? jao jao revca no!! Lonja, jaz tudi še nič od nič GH ne dodajam. 1.6., ko bo mali 6m greva slavnostno kupit korenček A ti pa obe na AB? Uršula jaz bi na tvojem mestu počakala kr 1m, potem pa na novo probala. Nekateri pač pozneje začnejo, če je to 1m pa nič hudega. Sploh če se dojita! Mi smo ok. No danes je bila kriza, mene je že panika grabila. Mali je bil drugič cepljen in je imel kar orenk reakcijo: kričal odbolečin, dala sem mu paracetamol in dokler ni prijel je bilo res grdo grdo. Le ležal je, nogice pa obe (!!) nepremično, mlahave. Punce, tak strah kot sem ga danes občutila... sem pa potem klicala P in me je potolažila, da ga nogica, v katero je bil cepljen verjetno res boli in zato miruje, drugo pa čisto psihološko tudi čuva. In da bo bolje ko paracetamol prime, in res je bilo. Po slabi uri je bil spet smejko moj mali. Tako da sem mu pred spanjem spet dala dozo, da ga niti ne bi začelo boleti in naj se naspi. Se pa še vedno doji in je bil danes pohvaljen, pri 5.5m ima: 69cm in 7830g, pravi mali bajsek Drugače sva pa veliko zunaj, po največji vročini pa se skrivava doma jaz dosti delam za službo in mi dnevi letijo... Aha, smo pa dobili vrtec vsaj nekaj... Tako, toliko od mene za danes, lepo bodite!
< Sporočilo je popravil zverinca -- 18.5.2009 22:03:46 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:18:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca Otika, kaj pa si delalal z nogo? jao jao revca no!! Ne boš verjela, ampak nič nisem delala ... na stolu sem sedela (normalno, nič z nogami za vratom ali kaj podobnega) in premaknila nogo in spet je nekaj počilo in noge nisem mogla stegnit ... sem bila pa ravno na pijački z Nežo (+ voziček) enih 10 minut peš od doma ... in potem sem mogla sestro od mojega klicat, da je v stanovanju vzela lupinico in prišla z avtom po naju ... no zdaj sem pa spet na bergli in mrzlično kličem naokrog, če bi me kje prej vzeli kot septembra na magnetno ... verjetno bom šla pa kar v Celje na samoplačniško, ko je najceneje ... bemti . Mi pa nismo dobili vrtca ... niti na listo nas niso dali . Pa ena je pisala da je iz davčne že dobila odločbo ... jaz tut, pa me je kar na rit vrglo ... sem lani zaslužla nekaj čez 4000€ prek študenta in moram plačat neki čez 140€ ... bemti . Danes ni moj dan ... prav zares, da ne .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:19:36
|
|
|
|
teja*
|
Probavam, če bom poslala slikico od krščenke Nike z mamico in očkom ter njenim botrom. Teja
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:26:24
|
|
|
|
tejci01
|
dober večer! glede skutk in sirčkov, so mi rekli, da ko gremo proti 7 mesecu mu lahko že počasi dajam ta teden bomo tudi mi začeli z zelenjavo, zdaj sva še na sadju. moram it ker se Martin prebuja
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:28:45
|
|
|
|
Tedi77
|
Otika, probaj poklicat v bolnišnico Izola za magnetno resonanco. Moj dragi je bil tam zelo hitro na vrsti in to na napotnico. Sicer je pa samoplačniško menda najceneje v Trstu.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:32:08
|
|
|
|
teja*
|
Petruscha hvala, mi je uspelo.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:32:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Tedi77, sem klicala in je 3 mesece za čakat ... res je od vseh kar sem klicala najhitreje, samo samoplačniško je š ehitreje .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.5.2009 22:42:24
|
|
|
|
b
|
Po doooolgem času zopet pozdravljene. Moram reč da nimam časa sest za rač. Sem leteča, zunaj veliko pa še krst smo imali tako da je pri nas bilo zadnje dni zelo pestro. ZVERINICA- ne moram vrjet kako da se nama dogajajo kar utegnem brat podobne zadeve . Tudi moj mali je imel isto reakcijo pri drugem cepljenu. Tko ga je močno nogica bolela da je skoraj 1 uro skupaj jokal in jokal . Tudi jaz sem klicala zdravnico in imla srečo da je bila še njegova v služi. Nas je počakala in naju 0,5 ure pustila na opazovanju ter za vsak slučaj dala tudi napotnico za v bolnico če bi bilo kaj več flekcev.... Ampak se je pomiril po 1 uri, flekci( od joka na srečo) so izginili tako da le nogice ni premikal. Tako da smo ugotovili da je bila le tako močna bolečina v nogici. Je pa potem mirno spal čez noč in drugi dan je bilo vse ok . Imamo pa novo težavo - noče pogoltnit kašic- ne jabolče, ne kornčkove, ne banane... NE pije iz flaške. Okus jabolke z banano mu odgovarja le da ga začne motit kašica v ustih in jo ne zna pogoltnit in se začne dret in jezit . Paše pa mu krhel mrzlega jabolka da ga sesa- najberž zaradi dlesni . Upam da mi bo z vstrajnostjo uspelo čim prej našega fanta naučit da je tudi druga hrana za jest . Je pa na pregledu 4,5 mesecev bil velik 69 cm in težak 8,040 g - pravi fant kaj- imam mamika dobro mleko No pa lepo se redite in rastite ve maimice pa gibajte Upam da se kmalu kaj zopet beremo
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.5.2009 7:18:34
|
|
|
|
**NiNa**
|
oj oj avtosedeži: Mi smo pa trenutno v fazi, ko študiramo avtosedeže in sem včeraj izvedela, da bo adac dal nove teste ven 28.5 - to je za vse tiste, ki stolčkov še niste kupile, bi vas pa rezultati zanimali . GH: Tudi mi se še samo dojimo. Tudi naša noče flaške oz druge tekočine. Če ji dam vodo ali čajček po žlički, mi v roku 10 minut ven bruhne še skupaj z mlekom , tako da ji sedaj ničesan ne dodajam. Tole uvajanje gh me resno skrbi, kar strah me je začet, pa ne vem zakaj temp.sobice: joj boge tiste, ki imate tako vroče otroške sobice (23, 26 C), kaj bo šele poleti. Kaj pa če bi kupili prenosno klimo, pa bi jo v času, ko ni v sobi imele prižgane, samo toliko, da se sobica ohladi? Lep dan!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.5.2009 7:45:05
|
|
|
|
katja_p
|
NiNa: boš pol prilepila link od novih ocen sedežev? Klima: mi jo imamo na hodniku namontirano, sam nekka nism pristaš prižiganja le-te. Zjutaj prezračim sobico, zaprem okna in rulete, pa bom na severno stran odprla okna, ko je hladnej. Včeraj sem Tjaši prvič dala tiste Milupine kosmiče zvečer. Jih je lepo jedla. Spala pa do 2.30 in potem do jutra.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 19.5.2009 8:00:01
|
|
|
|
**NiNa**
|
ja ni problem, bom pol prilepila link klima: saj tudi jaz nisem glih pristaš klime, samo, če drugače ne gre, pa tako kot pravijo: v sili še hudič muhe žre . Drugače pa tudi jaz takoj zjutraj ko vstanem vse prezračim in potem, spustim še marekize in okoli 11-12 zaprem vsa okna in vrata in jih odprem ponovno ob 18 in jih imam odprte dokler ne gremo spat
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?