|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
19.5.2009 8:54:10   
tejci01
ojla

glede avtosedežev: mi imamo v enem avtu lupinico, v drugem pa sedež 0-18 kg. V lupinici ni rad, zato je skoraj ne uporabljamo več. Zanima me , pri kolikih mesecih se obrne avtosedež  da gleda otrok naprej?

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
19.5.2009 8:59:13   
tasa.m
GH; mi smo zdaj začeli s riževimi kosmiči in konec meseca pa bomo začeli s korenčkom, en teden pred dopolnjenim 6 m. Nas pa ful opazuje kako jemo. Joj mi imamo danes tretje cepljenje, do zdaj ni imela reakcij, samo malo otekline. Pa še zmenila se bom glede hrane. Kake slinčke pa imate ve za hranjenje, naša je bila od dveh žlic kosmičev poflakana po celem telesu. Korenček gre malo težje dol z oblačili, verjetno tiste plastične, a se obnesejo.
Znamo pa že reči ATA user posted image , je prava čebljavka.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
19.5.2009 9:10:18   
tasa.m
user posted image

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
19.5.2009 10:16:01   
**NiNa**
tejci01 : mislim, da lahko sedež obrnete, ko boste imeli :9 kg + sedeli samostojno ali ob opori + sam lepo držal glavico pokonci, to je pri večini tam nekje pri 6 mesecih. To so tisti minimalni pogoji za sedenje v smeri vožnje. Če se motim, naj me katera popravi user posted image .

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
19.5.2009 10:55:10   
tejci01
**Nina*  glede teže smo že čez, ker ima že 9400g, sedi z oporo in glavico tudi že drži pokonci. Samo je verjetno še prezgodaj, bom počakala še kak mesec

vidim da nekatere že oblačite otročičke že v kratke hlače. Mi smo še v dolgih, samo če bo res ta teden tako toplo, bom ga tudi jaz oblekla v kratke hlače.
Verjetno bomo ta teden tudi naštimali bazen, da bomo malo čofotali.user posted image  Včeraj sem ga okopala in je tako užival v vodi, si mislim da bo v bazenu še bolj.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
19.5.2009 12:10:17   
tasa.m
Jaz sem jo imela včeraj prvič poletno oblečeno, ker je bilo res ful vroče, naša se pa ful poti, tako da ni verjante, da bi jo imela oblečeno z dolgimi rokavi ob taki vročini. Pa tako je uživala, ko ni imela toliko cunc na sebi.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
19.5.2009 12:30:35   
_sanja_*
Halouser posted image

Mi uvajamo GH od 4. meseca. Zdaj se že kdaj tudi najema.
Koliko vam pojejo, tiste, ki dajate AM? Meni poje npr. 60 ml GH + 200 ml mlekca. Preveč??

Je pa velik fant. Pri 4,5m smo imeli 7800g in 70 cm.

Oblačim ga v kratke rokave in kratke hlače, preverjam temperaturo in je vedno topel, tako da mu očitno paše. 

A že mate zobke?

Nal je pred kratkim dobil prvega, je šlo gladko, brez težav, sploh vedela nisem, da ga ima, dokler me ni ugriznil, ravno na dan, ko je dopolnil 5 mesecev.

Sedaj je pa na pohodu drug in je precej hudo.
Ponoči sicer spi po cele noči, ni problemov, samo podnevi je pa panika. Včeraj se je cel dan tepel!, danes je isto. Ker ga srbi in se ne zna počohat, se udarja z rokico kamorkoli pač prileti - po ustih, nosu,... Ves čas ga morem za roko držat.

Drugače ni neke sile, malo jokca, se pač bolj nosima, malo ima vročine, podnevi tako ali tako skoraj nič več ne spi, ampak ta tepež me pa vrže iz tira.

Imate s tem izkušnje? A bo pr vsakem zobku tako??? Se bo vedno tepel???

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
19.5.2009 13:45:58   
tejci01
Ojla

_sanja_  naš Martin se ne glih tepe, ampak ko ga prav boli se kar prijama za glavico, kot da bi si hotel vse laske izpulit. Zato ko vidim da je nervozen, mu namažem z gelom za dlesni (kupila v Italiji) in potem se umiri in včasih pol tudi zaspi.

Verjetno bomo tudi mi kmalu dobili zobek, ker na dlesni je prav čutit nekaj špičastega, samo odzgoraj.

Naš jedilnik je nekako tak:
okrog 9 poje kašico, okrog 12 - 13 poje 180ml mleka, popoldan tudi 180ml mleka in zvečer okrog 20 ure 180ml mleka+košček piškota

V vasi je veliko otrok in Martin je najmlajši, samo po kilogramih je že prehitel fantka, ki je starejši 3 mesece. Očitno naš potrebuje več, in glede tega koliko poje se ne sekiram . Če je otrok lačen mu dam.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
19.5.2009 15:27:53   
_sanja_*
tejci...

Sem prebrala ja, da ima Martin 9kguser posted image Pri nas je teža bolj važna, meni je sicer vseeno, samo kaj ko potem pediatrinja tako komplicirauser posted image Pa zdaj se je malo umirila, je že boljše.
Drugače pa Nal še vedno spije na 3 ure po 200ml mleka, včasih pač malo manj oz. kak obrok nadomestima z GH. Drugače pa bolj kot ne redno na 3 ure, razen ponoči, ko spi.

Zobki...
Mažem s calgelom, samo nič kaj ne pomaga...user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
19.5.2009 15:39:19   
Anonimen
Mater so vaši čmrlji že ogromni ... naša še nima 7kg pa tudi poje veliko manj kot tu pišete ... ponoči poje 180ml+AM, potem okrog 9ih dobi GH, tam okrog 100-120ml, AM noče po tem .... okrog 12ih popije okrog 160ml+AM, potem okrog 3h šeenkrat okrog 160ml+AM, ob 6ih ji dam spet en obrok GH (okrog 100ml) in potem pred spanjem zmaže še malo AM in to je to ... več noče in je ne silim ... mi pa popije tut po 3dl tekočine na dan.

Oh ja ... jaz se pa tako nekoristno počutim, kot sem se takrat, ko nama dojenje ni zalaufalo ... spet na kavču ujčkam koleno ... tamalo mi pa drugi na sprehode vozijo (v.d. tašča in sestra od mojega) ... ma kar na jok mi gre ... v petek imam pa magnetno resonanco (samoplačniško, valjda) in upam da ne bodo odkrili kaj takega zaradi česar bom morala na kako hudo operacijo user posted image .

(odgovor članu _sanja_*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3885
19.5.2009 17:22:10   
Anonimen
Pravkar sem dobila sms z novico, da je kolegica ravnokar rodila zdravo punčko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ... in v trenutku sem se znašla v porodni sobi 6 mesecev nazaj ... kam je šel čas!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3886
19.5.2009 20:26:25   
skorpika
ej otika boga ...ti pošiljam user posted image user posted image user posted image
pa kaj se ti je to že kdaj zgodilo?
kolk pa hočjo za magnet samoplačniško če ni skrivnost?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
19.5.2009 20:39:37   
Anonimen
Skorpika, hvala!
ja prvič se mi je zgodilo v 5. mesecu nosečnosti (vstala iz počepa) in sem takrat dobila longeto pa na berglah sem bila 2 meseca skoraj. Potem se mi je šeenkrat zgodilo na začetku 8. meseca (zavezovala sem si čevlje), pa v porodnišnici šeenkrat (v postelji sem se iz enega boka obračala na drugega) no in zdaj ko sem samo sedela na stolu in premaknila nogo iz ene poze v drugo user posted image  ... ma upam, da me popedenajo, ker drugače ne vem kako bom Nežo dohajala, če bom kar naprej cvikala, da mi bo vsak gib spet blokiral koleno user posted image . Aja prijavila sem se pa v Celje na vrsto bom prišla v 4ih dneh, plačala bom pa 250€. V Ljublhjani (Medilab) bi pa čakala 14 dni in plačala 450€. Na napotnico je pa najhitreje v Izoli in sicer čakaš 3 mesece ...

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3888
19.5.2009 21:36:10   
tejci01
otika  zaenkrat mi pediater ni kompliciral glede teže. Še on mi je reku, da če je otrok lačen naj mu dam. Ker sem mu rekla pač da mi vsi rečejo da ima dosti kilogramov, veš kaj mi je odgovoril. Ma vi gospa bi ga že dala rada na shujševalno al kaj!

_sanja_  mi uporabljamo gel Dentinale(iz Italije) in mu kar pomaga

< Sporočilo je popravil tejci01 -- 19.5.2009 21:44:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
19.5.2009 21:42:56   
Anonimen
Saj tejci01, da ne boš mislila, da je bil tisti post mišljen kot kritika ... sploh ne ... samo pač sem presenečena, ko so take razlike pri isto starih otročkih. Se pa spomnim moje sestre ki je bila polno dojena in taka kot pravi mišelinko ... ampak res ... 3 podbradki pa 5 šlaufov okrog trebuščka in to ... pa je mami zdravnik rekel, da v kolikor je to samo od dojenja, je to vse ok in da naj se ne sekira. In šlaufi so res zginili, ko je tamala začela šibat okrog.

(odgovor članu tejci01)
  Neposredna povezava do sporočila: 3890
19.5.2009 21:53:42   
zverinca
oh Otika, ma se mi res smilišuser posted image joj pa kaki dinarji so to no, da dobiš en izvid, niti ne zdravljenjeuser posted image
upam pa, da bo zdravljenje potem uspešno!!
drži seuser posted image

Sanja kaj pa če daš malemu sirup, da mu vsaj bolečine olajšaš?
moja prvorojenka je bila ob izraščanju zobkov neznosna (hm, je tudi danes na trenutke, pa ima vse zobe že zunajuser posted image sam pri treh letih je to pač faza in sirup ne pomagauser posted image ) in sem na MONu povprašala pediatra in mi je odgovorila naj ji le dam sirup - paracetamol (calpol, daleron), da si malo spočije, umiri. Pa ne vsak dan, sem in tja ko je bilo res kriza....

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
20.5.2009 9:32:14   
Anonimen
Naša punca pa danes praznuje svoj 0,5. rojstni dan!!!

Vse najboljše Neži!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sploh ne dojemam kam čas beži ... ma saj če me nebi diploma čakala, mi sploh ne bi bilo panike ... tak pa ...
Ja koleno ni nič kaj boljše ... edino za kak procent ga lahko več iztegnem ... ta da bosta Nežo danes moja mami in pa sestra peljali na plavanje user posted image .

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3892
20.5.2009 9:50:46   
_sanja_*
tejci... mate fajn pediatra. mene je pa že pri enem mesecu kregala, češ da preveč tehta, pa je imel samo 4140guser posted image  (porodna 3310g). pa kaj me briga, važno, da je mali ok...

zverinca... ja, sem že razmišljala o sirupu. ničesar nisem imela doma, ker s prvim zobkom ni blo težav, tako da sem po calgel šla kar tako - za rezervo. še dobro, da sem šla, ker ga je eno uro po tistem tako matralouser posted image  zdaj bom šla še pa po sirup za ostale zobke.
no, drugače je pa naša druga enkica spodaj danes uradno pokukala ven!user posted image

otika... čestitke za pol leta mali neži!user posted image user posted image  kako čas beži... nal je pa danes star 5m in 1t. prehitro rastejo... tudi mene še čaka diplomauser posted image user posted image  
za koleno pauser posted image user posted image user posted image

letiiiiiiiiim, mu že ne paše več, da sedimauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
20.5.2009 12:06:38   
čebeli
Pozdravček!

Sem skos na terenu, pa kar ne najdem časa za vas...

Joj, Otika, upam, da te kmalu poštimajo, da boš lahko lovila Nežiko. user posted image Pošiljam pozitivne misli... user posted image user posted image

Mi smo pa že kar nekaj časa čez dan v kratkem...mislim da od predprejšnjega petka...no, vmes je kakšen dan tudi v dolgem, če je preveč mrzlo. Hehe, nazadnje sem pisala o tem kako jo oblačim kot medveda...user posted image

Zobki...se mi zdi, da tudi našo bejbo včasih dajejo in je sitna. Ona se pa menca in drgne po ustih in nosku...katera kremica se da kupit v lekarni in pomaga?

trma...ugotavljam, da zna naša user posted image kar dobro izsilit, da jo nosimo...sitnari kao da joka, vsake tolko se umiri in pogleda dotično osebo,kako se njena akcija pri njej obnese, potem ko jo pa ta vzame  v naročje, se pa takoj začne smejat.user posted image

Aja, prosila bi vas, če mi lahko poveste kje kupit tisto za komarje (oz. proti njim) za v elektriko...pa zanima me še kako se je kaj obneslo...

< Sporočilo je popravil čebeli -- 20.5.2009 12:08:41 >

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
20.5.2009 12:17:55   
YOZIKA

Čebeli- tisto napravico proti komarjem za  v elektriko sem jaz prejšnji teden kupila v Hoferju za 10 EUR, ne vem mogoče jih imajo še. Zaenkrat nismo imeli komarjev niti druge mrčesi v sobi. Je pa res, da ta zadeva ponoči ful sveti na vijoličnouser posted image tako da mi jo imamo na enem  vtikaču iza omare ali pa priklopim 1 uro pred spanjem in pol vzamem ven.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
20.5.2009 13:36:10   
Anonimen
Čebeli, hvala!
Tisto napravico sem jaz naročila prek neta (malisvet, ali nekaj podobnega) ... s poštnino vred je prišla 12€ ... me pa malo moti ker brni ... no samo tamale nič ne moti, samo za ka nama v spalnico je pa ne bom kupila, ker jez bi pa živčnega fasala, saj v splanici mora biti še budilka digitalna, da slučajno kakega tik-takanja ne slišim user posted image .

(odgovor članu YOZIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3896
20.5.2009 13:57:45   
tejci01
Glih sem se lotila pisat, pa je zmanjkala elektrika.

Otika  saj ti ne zamerim, sem se že navadla, tako da me ne moti več.

glede sirupa za lajšanje bolečin. Jaz sem mu kupila calpol, samo mi ga je že 2x bruhal. Tako da ne vem katerega bi še probali. Kateri odgovarjajo vašim otročičkom?

Martin pri zajtrku
user posted image

ko pride mamica k postelji
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
20.5.2009 14:20:36   
Detece
Oglašam se Vam na hitro...Nežiki čestitam za 0,5 svečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image ...In ja res čas beži full...
Mi imamo pa v spalnici in v dnevni sobi komarnike in nimamo s tem težav, razen če kje drugje prilezejo not, ampak to je redko...

V soboto smo imeli krst in Vam prilagam nekaj slikic.

Fajn se sončite in vozičkajte.

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
20.5.2009 15:03:31   
Anonimen
Iiiiiii, ste lepi user posted image .

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 3899
20.5.2009 15:19:09   
Detece
Hvala Otika!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?