Anonimen
|
pozdravček, punce! ta čas, ko sem preživela v porodnišnici, vi že na šestem delu??? klepetavke! vas sploh ne bom uspela prebrati za nazaj... tako da: vse, ki ste rodile ČESTITKE!!! Urbanček je pravi srček... takšen zlat fant! mleka imam preveč tako da me skrbi, da ne bo uspel vsega pojesti, ko je začel bolj spati... sem si ga danes kar stiskati začela,... da bodo pretoki v redu! z včeraj na danes se je malček zredil za 80 g! z njim vse ok. danes jih v lj porodnišnici rojeva 17 - tako da je sigurno kakšna med vami tam?? moja porodna zgodba... v ponedeljek sem šla na ctg, vsa prestrašena in zbegana. ctg ni pokazal nobenih popadkov, pri ginekološkem pregledu pa je rekla, da sem 3 cm odprta in ker sem drugorodka, bi šla kar rodit. jaz pa brez popadkov? sem bila pa vesela, ker se bo končno zgodilo. sem se šla klistrirat, potem pa do 14h čakala na porodno sobo (gužva, ja). popadkov nič. a ko me je v porodni pregledala sem bila odprta 4-5 cm?? dobila sem babico Mirelo, ki je bila super - prijazna in odločna - prav odgovarjala mi je. in tudi druga babica je bila super, tako da same pohvale!! ker po predrtju mehurja nisem dobila dovolj močnih popadkov, so mi dali umetne, ko so postajali močnejši, mi je dala babica super drogico (mislim, da je rekla Valentin)... in z masko sem uspešno predihavala bolečine. potem pa kar naenkrat mi je rekla, da bo treba rodit, da ko me stisne, da moram "lulat in kakat". je šlo hitro (zame) in ob 19.02 se je rodil naš Urbanček! če bo imel takšne ocene na faksu kot na apgarju, bom ponosna nanj! imam malo raztrganin, ker ima fante malo večjo glavico, a me nič ne boli. z odvajanjem vode in blata nobenih problemov... telesna teža je na predporodni, tako da moram zdaj odstraniti svoje odvečne kilce (10 kg). trebušček še imam, a je napram prejšnjemu tako majhen, da... ga sploh ne opazim. bom do večera v albumček dala še kakšno fotkico. tako, vas lepo pozdravljam! zdaj pa me čaka ogromno dela, ker moj... ni vredno besed... zdaj imam pač tri fante... aja: Oskar ga ima grozno rad! v porodnišnici ga najprej ni upal pobožati, ko pa mu je dojenček dal darilo, je bil tega tako vesel, da ga je prec potrepljal po nogicah... zdaj pa mu stalno daje dudo, zapira okno, da ga ne bi zeblo, gre do njega in ga prime za rokico, da ne bi bil sam... in čisto nobenega ljubosumja (ko smo prišli domov, mu je prec v naročje dal svoj traktor, čeprav je rekel, da bo Urban imel svoje avtomobilčke...) upam, da tako tudi ostane! jupi!! polna sem energije... spim pa... tako-tako. bolj malo. ampak bo že!
|