Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: bybyka_1987 pozdravljene rabim pomoc danes sem se zglasila pri G k sem sla po potrdilo za csd in sem jo hotela samo vprasati kaksna je navarnost da se vodene koze prenesejo na otrocka ker jih ima moja pikica mela je bol lazjo obliko ji se morejo sam krastice odpadit in sem jo imela seboj ker nisem mogla dobit varstva in me je G tako nadrla da kaj se grem da jo seboj vozim tle so se druge nosecke lahko vse zbolijo da naj grem takoj domov znjo pa me se niti poslusat ni hotla ko sem jo zelela samo vprasat!rekla je da ko bom zbolela se bom zdravla z imuniglobinom kaj pa moj otrocek? kaj ce bo kaj narobe? obnasala se je do mene pa tmale ko da bi ble najbol kuzne kaj naj storim a se lahko prestavim drugi G sedaj ko sem v 30t? prosim za pomoc saj me boli pa se pacienti k so zunaJ Cakal so sam ddebelo gledal k naju je nagnala Jao Bybyka! Pa k teri ti to hodiš? (po pisanju sodeč si se od Gašperlinove k Cvitanu prestavla? Sorry, verjetno nič na bolje, če imam prav ) Ne fejst paničarit. Sej ni rečeno, da si se okužla. Dej ti Pušenjaku raje konkretno vprašanje postavi. Točno, kdaj je mala zbolela in kdaj bo minlo onih 21 dni inkubacijske dobe. Po moje boš več zvedla. Drugače pa raje pokliči in jo vprašaj. Verjetno se je g tudi malo ustrašla, še posebej, če ni čist ziher, kako je s tem. Pa glede na to, da ima tudi nosečke pred porodom in je lahko sama prenašalka, stvar verjetno sploh ni tak nedolžna. Pa novemu g po telefonu povej v naprej, da ne bo kake iste panike. dd77 - otroku se najintenzivneje možgani razvijajo v prvem trimesečju in ne zdej. Ne vem od kod ti taka info. Kar se vodenih koz in zarodka tiče je nevarnost v tem, da je to kr močna okužba, za katero ni zdravil in glede na to, da zarodki nimajo svojega obrambnega mehanizma (protiteles) je lahko zanje to usodno! Moje laično mnenje. V porodnišnici v Celju je z protibolečinsko tako, da jo dobiš, če je v bližini anestezist, drugače pa ne. Kar se pa nadstandardnih sob tiče - če je ni na voljo, je ne moreš dobit. Rezervirat...pa kaj še! Sploh če bo taka gužva, kot se obeta, boš lahko srečna, če boš dobila postlo v sobi in ne kr na hodniku! Mogoče so zdej zadevo že kej razširli glede na potrebe zadnjih let! Sicer pa še porodne ne moreš dobit talepe, če ni fraj...morš met kr srečo, da si v oni lepi... Jaz je do zdej še nisem imela! Upam,d a mi v tretje rata. Elevitka - ti lahko jaz na svojem primeru povem - evo do 31.8. imam pogodbo, porodniško nastopim 30.5. in ko mi poteče pogodba avgusta, se morem javi in prenest delovno knjigo na borzo. Tako, da po moje se smatra, delovna doba do 31.8. potem pa samo pokojninska. Čeprav, ko sem zdej tele zakone za strokovnega študirala piše, da npr za napredovanje v šolstvu se čas zaposlitve (vsaka tri leta delovne dobe lahko napreduješ) šteje redna zaposlitev, porodniška in še nekaj. če si pa vmes na bolniški dlje, kot... pa ne... tak da po moje bo kr držalo, da mi pripada 1 leto delovne dobe za tole porodniško. ko sem pa pri prvihdveh bila na porodniški, kot študentka, pa mi je tekla samo pokojninska doba. Se bom pa konkretno pozanimala o temle...da vem za na prej! Mi tudi pridno rastemo in smo živahni, da hočemo včasih mamici trebuh raztrgat pa kolke premaknit.. . Poroda me ni nič strah, ker po izkušnjah vem, da se znam sprostit, kot je treba in potem vse skup mine v kaki urci! Ja, to zelo veliko pomaga. Če se zakrčiš od strahu, potem se pa podaljša... Evo kupljeno vse, oprano še ne, do 20. še delam, potem pa nastopim dopust in 30. 5 porodniško. Kile so pa na 12+ (čist zadovoljivo, glede na prejšnji dve nosečnosti - 20+!) Komaj čakam...