nejcko
|
Glej, mič, ne mislim več debatirati o tem, ker smo itak že zašli. Samo to bi še dodala; res mi je hecno, kako se lahko čisto vsak spozna na pedagosški poklic, ga komentira, kritizira učitelje itd. Ne vem, no, ampak jaz si ne bi nikoli upala biti tako pametna o poklicu zdravnikov, med. sester, vzgojiteljic, tgovk, dimnikarjev ... pismu, kaj pa jaz vem, kako in kaj oni počnejo 8 ur na dan, kakšen je njihov sistem, kaj vse imajo zadaj in zraven. Ok, pošimfam sem pa tja, se mogoče pritožim čez odnos, ki ga imajo OSEBNO DO MENE ali čez delo, ki ga imajo OSEBNO Z MANO, da bi pa srala kar tako povprek čez njih, pa niti pod razno. In kaj ti veš OSEBNO o današnjem šolstvu? Kakšne stike imaš z njim OSEBNO, da lahko sodiš kar vsepovprek o učiteljih, ki zgleda da samo jamramo Tvoja pupa, kolikor vem, še ne hodi v šolo, od tvojega šolanja pa je tudi verjetno minilo že 10 ali več let, stvari so se vmes že 100x spremenile (očitno ne veš tega) - od kod ti potem toliko podatkov, da smo danes vsi učitelji zanič, da samo suhoparno nabijamo snov, ki je itak bv, zraven pa itak zehamo in jamramo??? Sem ti že enkrat v eni debati napisala, pa bom še enkrat, in vsem, ki mislijo, da vsak, ki ne ustreza profilu učitelja, ne bi smel poučevati: 10-15% učiteljev je učitejev z veliko začetnico (a s to žilico v sebi so se že rodili), vsaj 60-70% učiteljev je dobrih učiteljev, ki morda res niso čisto in povsem rojeni za ta poklic, a v svojo uspešnost zato vlagajo toliko več truda in ljubezni, ostali pa rmogoče v šolo res hodijo samo na šiht. Šole po svetu lahko kar zaprejo, ker tistih 10-15% učiteljev žal ne more poučevati vse svetovne populacije. In zaprejo lahko tudi bolnice, ker je mogoče le 10-20% od vseh zdravnikov, res zdravnikov z veliko začetnico. In lahko zaprejo kar vse urade, ker v njih z vsem srcem in z veseljem do dela z ljudmi dela mogoče le 15% uradnikov. In zaprejo lahko vse trgovine, ker v njih dela mogoče le 5% trgovcev s pravo prirojeno trgovsko žilico ... etc. etc. Očitno si res imela slabo prfokso za slovenščino, da te ni naučila, da le čevlje sodi naj kopitar.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 9.5.2009 23:36:40 >
|