Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Smo se včeraj pogoavarjali s profesorico na srednji šoli in sem bila kar zgrožena. kakšne da delajo dijaki, a nič jim ne moreš. Med poukom poslušajo muziko, kartajo, ni da ni...ali pa jih sploh ni med poukom, ker sploh ne talajo več neopravičenih ur in ukorov, da o izključitvah sploh ne govorim. Negativnih ocen sploh ni, je samo nekaj, ne vem kako že, neke tri črke vpiše s svinčnikom v redovalnico in potem ga toliko časa sprašuje, da blagovoli priti do dvojke. Če se slučajno zgodi, da je ocenjen s temi tremi črkami, kao negativno, mu mora profesor izdelati individualen program in z njim delat po njem, nekako tako, in potem avgusta, ko so "popravci", ga sprašuje toliko časa, da mu lahko da usrano dvojko. Nobene discipline, nobenega reda, grozno....Tisti, ki so malo boljši v znanju, sploh ne hodijo k pouku, pridejo, odpišejo kontrolne, in gredo, ker ali ne morejo slediti pouku, ker je prevelik hrup in nedisciplina ali pa se jim pač ne da in raje sedijo po kafičih....skratka, jaz sem bila resnično zgrožena. Aja, da o starših sploh ne govorimo, pridejo ali pa ne na govorilne, četudi jih iz šole kličejo naj pridejo, jih ni...zagovarjajo svoje sončeke, veveričke, hroščeke, krofeke....mislim, ni da ni. Bo kakšna učiteljica lahko povedala še kaj več, samo, če dajo ta trenutek podpisat peticijo, da smejo disciplinirat otroke v šoli, pa magari če je to ena okoli ušes, jo prva podpišem. Pa kaj si ti nor. Včasih smo učitelje na hodnikih spoštljivo pozdravljali, danes pa jih že tretješolci pošljejo v p.m. Nekaj bi se moralo spremeniti, samo se mi zdi, da je že tako zavoženo, da se bo težko kaj. Nisem učiteljica daleč od tega,sam ko tole preberem me mine res.Nisem nevem kok že stara("samo"32 let) pa ko sem jaz hodla v šolo,mi nismo upali nič učitelju rečt,vsi smo imeli rešpekt pred njimi,današnja mladina je pa taka. Vse je pa odvisno od domače vzgoje,tako kot se doma med samo pogovarjajo,tako se mularija potem z učitelji.Ko je pa kej narobe jih pa ateki in mamice zagovarjajo.Pr nevem kolkih letih dobijo avto,plačajo jim izpit....Sej pol pa ni čudn,da je tak.Kar se pa pravic učiteljev tiče,jih pa imajo absolutno premalo.Če bi jih kdaj kater od učitelja dobil okrog ušes,ali pa kako brco v tazadnjo bi se jih bolj bali.
|