hariba
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nikita*** IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Uf, če bi jaz tako goljufala, bi dobila krepke denarce. Glede na to, da sem brez službe, imam 3 otroke. Dobila bi soc. podporo, ornk otr. dodatke, zastonj vrtec,... Ampak sva z poročena. Draga moja, poznam tudi takšne kalibre, ki se zaradi tega, da bi državo okrog prinašali, celo ločijo . O lažnih samohranilkah se mi pa niti ne da zgubljati besed. B.a.n.d.a Ja poznam par, ki se je, ko je rodila četrtega otroka ločil. On gradbinec, seveda prijavljen na minimalno plačo, ona brezposelna. Seveda je bila zato tista preživnina, ki so jo določili minimalna,ker je imel nizke dohodke, zato je dobila visoko socialno pomoč, najvišje otroške dodatke, brezplačen vrtev, vrsto drugih olajšav kot so subvencionirana šolska prehrana in šola v naravi, prehrambeni rdeč križ paketi.... Z njim pa je še zmeraj živela, no in še tudi živi pod isto streho. Zaprosila je za socialno stanovanje. Lani ga je dobila, ker je v tem času najstarejši sin že odrastel, ga je dala njemu in živi v njem,20 let je star. Stanarino seveda dobi subvencionirano. Mamica še zmeraj pri bivšem možeku živi, otroke v najboljše firme oblači občasno dela na črno, za žepnino in pljuva čez državo, ker za najmlajša hčerka letos v šoli ne dobi več brezplačnega kosila. Tako, da nikar ne govorite, da se ne splača goljufat, da je to le nekaj €. Tudi, če znese na mesec le nekaj € več, izračunajte koliko to znese v 20 letih. Res pa je, da se goljufanje bolj izplača pač ljudem z niskimi dohodki, kot pa z visokimi, ker tam že avtomatsko sodišče določi višje preživnine, pa tudi sicer do raznih olajšav niso upravičeni. Vsak se znajde pač po svoje, eni smo si malce boljši standard izborili pač z šolanjem, drugi pa z špekuliranje. Tito je rekel:znadži. Sicer pa se sploh ne čudim, da je toliko lažnih samohranilk, saj na tv poslušamo samo o raznih goljufijah in prevarah.
|