kerala
|
Ojla, no, pa se mi je končno le uspelo prebiti cez vse čveke zadnjih 3 dni ! Danes sem malenkost bolj na easy, pa sem si privoščila malo branja in pisanja med službo... Glede prisotnosti študentov med porodom - pri prvem porodu v Ljubljani se mi je tik pred zdajci v porodno usulo ma ne vem koliko, cela gruča študentov in res ni bilo prijetno. Jaz sem bila pa preveč hin, da bi se temu upirala. Ena je potem ostala pri meni več časa in vem, da mi je bilo full lepo, da je bila ob meni, tako prijetna, prijazna in ponirjujoča, skratka, takoj bi bila spet za, da je ena, nikakor pa ne cel regiment. Glede babic v porodni pa sem imela tudi kar srečo, so bile vse prijazne. Sem kar 3 zamenjala, k je tako dolgo trajalo. V Postojni študentov ni bilo, babici sta bili OK. Tudi tokrat bom šla rodit v PO, me je preveč strah da bi na tisto grozno babico v Izoli naletela, da grem preventovno raje drugam. In kar mi je bilo v PO tudi super (sicer ne vem, ali je še tako), je bilo to, da so nam ponoči za nekaj ur odpeljali, tako da sem se vsaj takrat naspala. Drnula, ti boš verjetno vedela. Meni je bilo drugič v porodnišnici kar dolgčas. V PO sem bila sama v sobi, ker sem se med nosečnostjo okužila s toxo, pa so me raje izolirali. Tako da sem polovico Ane Karenine prebrala. Če pa v sobi nisi sam, po moje časa za branje ali surfanje itak ni. Kozmetiko (in tudi čistila) jez tudi uporabljam kar se da naravno, brez aditivov, parfumov, barvil...Po moje je tudi za bebice to najboljše. Kupujem pa jo v Sanolaborju, tu v Kopru imajo full izbire. Včeraj sem pa tudi jaz začela z MŠ. Madonca me je presenetilo koliko nosečnic je bilo! Tam nas je bilo fajn čez 30, pa to še zdaleč nismo vse - kdo bi rekel da imamo nizko rodnost! Jao, smo se stiskali v tisti mali predavalnici. Očkatov je bilo pa res malo, mislim da samo 2. Kako pa je s potrdilom za prisotnost pri porodu za mojga pa moram še vprašat. Prvič (pred skoraj 15 leti) je hodil z mano in tudi imel potrdilo. Seveda ga nimamo več, mogoče bo moral še enkrat poslušat, kar pa mu ne more škodit. So nam pa rekli, da je plačilo prisotnosti odvisno od porodnišnice. Tam kjer ga računajo, pa stane menda 20 EUR. Glede testa za sladkorno ga meni G ni nič v naprej napovedala. Ko sem bila zadnjič na pregledu mi je dala napotnico in naslednje jutro sem šla na test. Mogoče pa tistim, ki ga še niste imele, to nameravajo narediti ob naslednjem pregledu. Drugače pa kar vprašajte. V soboto, ko sva bila z mojim v BC sem kupila nekaj bodijev na preklop. Tistih s kratkimi rokavčki nisem gledala, mislim, da jih me ne bomo rabile, ker morajo novorojenčki imeti menda vsaj en dolg rokav, potem pa tudi ne bo več take vročine. Se mi je pa zelo fajn zdelo, da so imeli tudi take iz bambusa - to je menda najbolj ekološki material, v katerem se absolutno nič ne potiš (sprobano na lastni koži), pa full je mehek na koži. Res da so bili malo dražji, ampak tista dva bomo že preživeli. Ostale sem pa vzela iz eko bombaža - moj sploh ni hotel slišat, da ne bi bilo eko... Poopsie, krasno je slišat dobre novičke! Držim pesti še naprej ! Joob, tebi pa tudi čestitke za mehurček . Čestitke tudi vsem ostalim, ki ste imele pregledel. In dobrodošle vse nove! Hel, ti si pa res revica z vsemi temi tegobami. Še dobro, da se danes vse to odkrije in poštima, samo da je z vse OK! S tabo bo pa čez par mesecev tudi vse po starem. Pa še dobra plat - ko bomo me morale hujšati in se odrekati sladoledkom, jih bo ti z užitkom lahko lizala, kar pa tudi ni slabo! Sams, vedno se nasmejem ko te berem. Tista z zračnico od karjole je pa tudi pogruntavščina! Moj tudi take naumi, so praktični, ni kaj, teli moški . Kaj zdej, nič od telovadbe, a? Ayo, ja moji punci sta že od malega "morali" k baletu. To je bila od nekdaj moja fiksna ideja, da punca mora plesat. Jaz sem plesala balet 7 let, pol smo se preselili in sem morala nehat (cela travma), ker ga v Kopru takrat ni bilo, sem pa plesala skozi nekaj in s tem še vedno nadaljujem - v plesu sem vedno najbolj uživala. eee in Drnula, upam, da sta že OK! No, saj vreme bo zdaj bolj prijazno, kar pa tudi lahko samo koristi! Jao, res si moram večkrat vzeti kaj časa za tale forum, če ne se preveč nabere in kljub romanom, ki jih semle nakucam, ne uspem vsega pokomentirat. Punce, uživajte vsak trenutek , ga ni lepšega od čudeža, ki ga čutimo v svojih trebuščkih