Anonimen
|
Babuške evo me na hitrco ! Najprej vsem HVALA ZA OBJEMČKE in sočustvovanje glede moje porodne zgodbe . Krfjolca imaš prav glede tega, da je najpomembneje, da sem sploh preživela, sva to z dragim ugotovila šele kakšen četrti ali peti dan. Saj če me tisti drug zdravnik ne bi imel "na očesu", bi mogoče krvavitev ugotovili šele zjutraj, ko bi bilo že prepozno. Tako da je res najpomembneje to, da ima naša Ela mamico in da očka ni izgubil svoje žene. Vsekakor pa si želim še enega ali morda celo dva otroka, toda bom o tem začela razmišljati čez nekaj mesecev. Saj me razumete, a ne? Morda pa bo tudi moj drug porod šel tako super kot pri tvoji prijateljici Miška2006? To bi bilo super. Tinaaja tudi jaz verjamem, da se vse zgodi z namenom, toda nisem še uspela ugotoviti, kaj se moram naučiti iz svoje porodne zgodbe in zakaj je moralo biti tako. Bomo še tuhtali ... detelja - Sem se kar nasmejala, ko sem brala, da ni Ela edina, ki zažene totalno paniko, ko je lačna in v isti sekundi ne dobi flaške v usta . Tudi naš blok dobro ve, kdaj je lačna. Prve dni sem tudi sama bila čisto panična in polna občutkov krivde, češ kakšna starša sva, da ji niti pravi čas ne znava zmešati hrane in jo sedaj tu mučiva, ko tako milo joče v lakoti. Toda nimaš kaj, pač vedno ne moreš ujeti pravega časa in če se kakšno minutko zajoče, ker se še hladi hrana, jo pač polubčkam, poskušam s svojim mirnim glasom umiriti, ji nekaj govorim in vidim, da ni take panike. Ni kaj, tudi midva sva vsak dan modrejša in najino deklico vedno bolj poznava. Kaj hoče, kaj ji paše, kaj ne ... Trdo blato - Meni je patronažna rekla, da ima otroček trdo blato, če je umetna hrana pregosta. Jaz bi morda vseeno poskusila malenkost razredčiti, ne preveč. Pa tudi menjavanje hrane prepogosto in prehitro baje ni ok. Midva uporabljava Alernovo, ki je za alergike, za zelo občutljive otročke in moram reči, da jo Ela dobro prenaša, čeprav se mi zdi, da se včasih kremži zraven, ko jo je. Še posebej na koncu, ko ni več lačna in hrana ni več topla. Moj se pa zraven heca in ji govori, da so danes na jedilniku zrezki, pa solata ... . Detelja ji pa vsakič pripraviš svež obrok, a ne? Ker midva sva prve dni, ko še nisva vedela za to super idejo s prekuhano vodo v termovki, za ponoči naredila za naprej in dala v hladilnik in potem pogrela (tako delajo v P), pa se mi zdi, da je imela več težav kot sedaj, ko ji vsak obrok pripraviva svež. Junona - Ker jaz še ne morem in ne smem ven na sprehode (imam še preveč boleč trebuh in sem še prešibka), je moj dragi včeraj šel na prvi sprehod z Elo kar sam. Naj bi šla za 15 minut, pa sta bila zunaj kar 45 minut. Ela je spala, ko sta prišla nazaj je imela malo bolj mrzle rokice in bila lačna kot volk, to pa je bilo to. Če je vreme lepo (toplo in da ne piha), mislim, da ni noben problem, če greš ven za eno uro. Moja patronažna pravi, da vsem otrokom svež zrak izjemno paše, tako da škodit že ne more. Tako da kar pogumno vozičkat, še malo namesto mene. kpmk - Jaz sem pred dvema dnevoma poskusila vse cote iz omare in se zjokana sesedla, saj si lahko oblečem le eno trenirko in nosečniške oblekce . Čez noge bi že še spravila, toda čez boke ni šans - pa ne da bi se zredila, toliko sem širša v kosti. Ne vem, ali je to zaradi tega, ker se mi maternica tako počasi krči in s tem tudi medenične kosti. Upam samo, da bo to sčasoma šlo nazaj, če ne, bom rabila kompletno novo garderobo, saj imam same ozke hlače. anca - Glede dojenja bom danes pričela jemati Tametil in si zraven črpala, pa da vidimo kaj bo. Če v roku 14 dni ne bo nič napredka in bom še vedno načrpala le kakšno kapljico, bom pač prenehala. Katero črpalko pa uporabljate punce? Jaz imam to ročno od Aventa, pa se mi zdi, da je ful švohna. Kolikor se spomnim, ko je povlekla ta mala, je bil poteg veliko veliko močnejši. A je električna črpalka kaj močnejša? Popek in kopanje - Eli je popek odpadel že v četrtek prejšnji teden, tako da izgleda že kot čisto "ta prav", je suh in mislim, da bo kmalu sledilo prvo kopanje. Patronažna pride jutri, jo bom vprašala. Je pa naša princeska prava uživačka, saj ko jo umivam, jo pri mazanju telesa z mlekom za telo zraven tudi masiram in dobi takšen pogled, kot bi bila zadrogirana . V glavnem upam, da bo tudi pri kopanju tako uživala kot pri umivanju. Šibam , ker je čas, da našo gospodično zbudimo in nahranimo. Pa tudi jaz sem že lačna kot volk oziroma lev. Čao čao, NenaLena
|