|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
5.5.2009 12:53:49   
nmag
Tinaaja sem prebrala tisto,kot bi brala svojo zgodbico tako nekako je tudi pri nas in kako so vsi moški enaki tudi moj potem samo sprašuje si vzela to ,si vzela uno.....kako si lahko pozabla.....ja tako izgleda če imaš več otrok,samo nisem pa nikoli živčna zraven,edino nase pa vsakič pozabim,se ne bi čudla če bi šla kdaj ven kar v pižami in copatihuser posted image ,Saša ima dobre kolumne in zelo vredu ženska je,jo poznam osebno in njeno najstarejšo hčerko Manco sem imela v vrtcu,ona je prej živela v Jaršah.
Čestitke novim mamicam ali katera ve kaj je z našo Pat?

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 826
5.5.2009 13:40:20   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Detelja, kako mi je hudo, ko ima tvoja tolk težavic. Moja na srečo nima teh problemčkov. Praktično je samo Novalac1 in kaka cca. 2-3x na dan in nima kakšnih težavic pri kakanju. Pač nekaj "gode"...ko muca, ki predeuser posted image .
Jst ti osebno predlagam, da ji dajaj tudi malček čaja, ker zdaj nima več tvojega mlekca (se mi zdi) in dobi samo hrano s tem Novalacom. Mislim, da ji primanjkuje tekočin...s tem ne mislim, da je dehdrirana, ampak kot težavica je to trdo kakanje. Poskušaj še to preden pokupiš vsa adaptirana mlekca.....user posted image

v mullerju in spec.trgovinah bodo srečni, če jim naredim prometuser posted image user posted image user posted image ja, ji dajem čaj, sam veš kako se grdo drži in mi pljujeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bomo pa probal kamilični čaj baje pomaga...

Ja tam verjamem, da bodo srečni....tvoja denarnica pa malo manjuser posted image . Tudi moja kar žnable skup drži, ko ji dajem čaj. Nekaj pa ga le popije.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 827
5.5.2009 13:43:22   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

IZVIRNO SPOROČILO: lili82

Punce, jaz bi nekaj predlagala... Pa ne me napast, da hočem kaj svojega uvajat...

Na tej temi sem že od začetka, ko smo čvekale samo Miška2006, tinaaja in jaz. In sem navdušena, da se je toliko aprilskih nosečk tudi tukaj našlo...

In ker smo sedaj vse bolj ali manj zaposlene mamice, ki imajo precej manj časa za branje in pisanje (vsaj večina), vseeno pa so mnogi nasveti, tolažbe in spodbudne besede, ki jih najdemo na forumu zelo dobrodošle - lahko bi malo spremenile citiranje...

Tudi jaz se strinjam. Že pri nosečkah me je kar odbijalo, ko kak dan nisem nič spremljala, potem a 20 novih strani naenkrat. Itak, da ne greš vsega brat - pa še to sami seznami in slikice in tisti vaši pomagači user posted image  ...
Pa še pripomba glede telih seznamčkov - saj so zelo lepi in user posted image  za trud avtoricam in tistim, ki vse sproti ažurirate. Ampak mogoče res ni potrebno, da so na skoraj vsaki strani.

Jst za seznamčke predlagam, da se jih da na vsako peto stran (tako je bilo pri marčevkah)...35, 40, 45....

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 828
5.5.2009 14:11:22   
detelja

detelja, moj Anže tudi Novalaca ni najbolje prenašal. Najprej smo bili na Bebi, pa sem mu zaradi krčev dala Novalac, ki ga je pa ful zaprl. Kakal je ful gosto, kadar pa kak dan ni kakal, je naslednji dan kakal bobke user posted image . In to ful s težavo, pa s hudim jokom. Tako da smo šli z dežja pod kap. Aja, kakec je bil pa temno - vojaško zelene barve user posted image . Prav grozno, vendar glede barve niso komplicirali, so menda normalni vsi odtenki rumene in zelene user posted image .

Če mu daš kamilice, morajo biti fuuuuul sladke, da pospešijo prebavo, tako da je kar sirupasto. Toliko sladkorja pa spet ni dobro - je bolje v lekarni kupit laktozo. Mi smo takrat dobili sirup Lactecon (smo bili zaradi hudega zaprtja v bolnici), je na recept in je na bazi laktoze, je pa za dojenčke popolnoma varen, saj zgolj mehča blato (torej ne deluje kot odvajalo) in se ga tudi ne moreš navaditi. To je potem mali pil vsak dan (žličko) in je bilo bolje, ko smo začeli uvajati GH, pa ni bilo več potrebno, se je čisto zrihtalo.

prijateljica mi je glih rekla, da je novalac ful dober sam da je pri novalacu problem, da zapira, ker je baje močno mleko...je pa rekla, da naj probam npr. da dam 80 ml vode pa sam 2 žlički praha (na 30 ml vode se da ena žlička) tako, da bo bolj razrečeno mleko...sem pa ful vesela, sve se šli previjat pa je bila pokakana...se pravi 2 danes...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 829
5.5.2009 14:14:50   
detelja

Detelja, kako mi je hudo, ko ima tvoja tolk težavic. Moja na srečo nima teh problemčkov. Praktično je samo Novalac1 in kaka cca. 2-3x na dan in nima kakšnih težavic pri kakanju. Pač nekaj "gode"...ko muca, ki predeuser posted image .
Jst ti osebno predlagam, da ji dajaj tudi malček čaja, ker zdaj nima več tvojega mlekca (se mi zdi) in dobi samo hrano s tem Novalacom. Mislim, da ji primanjkuje tekočin...s tem ne mislim, da je dehdrirana, ampak kot težavica je to trdo kakanje. Poskušaj še to preden pokupiš vsa adaptirana mlekca.....user posted image

v mullerju in spec.trgovinah bodo srečni, če jim naredim prometuser posted image user posted image user posted image ja, ji dajem čaj, sam veš kako se grdo drži in mi pljujeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bomo pa probal kamilični čaj baje pomaga...

Ja tam verjamem, da bodo srečni....tvoja denarnica pa malo manjuser posted image . Tudi moja kar žnable skup drži, ko ji dajem čaj. Nekaj pa ga le popije.

patronažna je rekla, da naj dodam mal sladkorja pa ga bo že pila...ker je mleko ful sladko pol želi vse sladko pit...čeprav to ni glih dobr...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 830
5.5.2009 14:17:54   
detelja
zdaj pa vam povem, kaj sem doživela zunaj na sprehodu...z majo sva šli en velik krog po mestu in parku (naš park je itak majhen) pol pa sve se šli pokazat babici (moji mami) in potem sve se vračali domov..na poti pa sva šli še v dm...in jaz srečam eno, ki je rodila isti dan kot jaz pa z njo lepo klepetam potem pa stopi v dm ena gospa in tko mimo grede jo pogledam pa je bila otroška sestra...tista baba, ki mi je tolk živcev spila glede dojenja, me tolk poniževala...mene je kar polilo...pritisk se mi je dvignil čez 200 in sem šla kar praznih rok iz dm-a...te babe pa res ne "prebavljam"....

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 831
5.5.2009 14:52:08   
krfjolca
Detelja - Redčenje mleka pediatri močno odsvetujejo, čeprav je samo več vode in po logiki ne bi smelo biti nič narobe, ampak je pa važno razmerje elektrolitov, ki se spremeni ob redčenju ... Raje zamenjaj formulo, jaz sem jih veliko, dokler nismo pristali na Alete mleku (mislim, da ga zdaj nimajo več). Zelo hvalijo tudi Hipp, mi ga nismo probali. Aha, pa glede tega - ko eni odsvetujejo hitro menjavanje mlečnih formul - informacija iz prve roke od pediatra iz gastro oddelka na Vrazovem trgu: menda imajo mleka tako podobno sestavo, da nima veze, ali jih uvajaš počasi in postopno, ali pa iz danes na jutri. Edino to je, da se šele po kakem tednu pokaže učinek - poslabšanje oz. izboljšanje prebave. Ni pa nič škodljivo, če zamenjaš takoj, ko vidiš da ne odgovarja.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 832
5.5.2009 14:59:07   
detelja

Detelja - Redčenje mleka pediatri močno odsvetujejo, čeprav je samo več vode in po logiki ne bi smelo biti nič narobe, ampak je pa važno razmerje elektrolitov, ki se spremeni ob redčenju ... Raje zamenjaj formulo, jaz sem jih veliko, dokler nismo pristali na Alete mleku (mislim, da ga zdaj nimajo več). Zelo hvalijo tudi Hipp, mi ga nismo probali. Aha, pa glede tega - ko eni odsvetujejo hitro menjavanje mlečnih formul - informacija iz prve roke od pediatra iz gastro oddelka na Vrazovem trgu: menda imajo mleka tako podobno sestavo, da nima veze, ali jih uvajaš počasi in postopno, ali pa iz danes na jutri. Edino to je, da se šele po kakem tednu pokaže učinek - poslabšanje oz. izboljšanje prebave. Ni pa nič škodljivo, če zamenjaš takoj, ko vidiš da ne odgovarja.

hippovo mleko so mi odsvetovali, ker ima baje ful sladkorja dodanega...če je to res ali ne, ne morem povedat...a res, da ni več aletovega mleka? nisem nič slišala...no, sicer pa smo blizu meje z A pa lahko gremo čez pogledat v primeru, da bo problem glede kakanja...sicer se mi je prej še enkrat pokakala...upam, da bo čaj pomagal in da bomo lahko ostali na novalacu...

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 833
5.5.2009 15:14:13   
kpmk

Detelja - maš pa smolo da še v štatuni na njo naletiš user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 834
5.5.2009 15:17:33   
kpmk
detelja - meni je patronažna rekla oz opozorila, da če mali ne bo kak dan dva kaku da se en smem ustrašit ker to baje tudi pride in da naj takrat dam termometrčka v ritko. Zaenkrat še kr ok kaka, je pa res da je prve dni skoz kaku zdej pa res malo manj.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 835
5.5.2009 15:22:48   
Cveta28
krfjolca se strinjam glede nedojenja ter da malčkom bolje dene flaška kot pa živčna mamica in kot smo že tolikokrat dejale to so naši otroci in nihče se nima pravice spuščati v naše odločitve!
nenalena jaz na trenutke tudi malce težje poslušam pevske vaje od Laure ampak za enkrat kar gre....lačna ali pa krči, druge opcije pri njej ni...joj ko samo pomislim kaj vse jo še čaka....pa zlomljen srček, ko se bo muca prvič zaljubila....imam kar solzne očke
Tvoja porodna zgodba pa me je resnično ganila. Vem kako si se počutila, da ti je Ela nekam silila in to ne v pravo smer user posted image Tudi moja Laura je svojeglavo butala v MV in na koncu so zdravniki vendarle priznali, da nisem bila jaz tista, ki je tiščala ampak ona. Jaz sem tudi prvi dan mislila, da ne bom imela več otrok ampak, ko se je bolečina umirjala se je tudi želja po še eni taki pikici večala.  user posted image user posted image user posted image
ninica user posted image user posted image user posted image
kile da se malce pohvalim samo še kakšni 2 kilci pa smo na teži pred porodom, oblačila pa za enkrat še nisem probavala...trenirka rulz! Ampak sem prepričana da bo dobro vozičkanje odpravilo tudi dodatne kilograme, ki so se nabrali še pred porodom.
nalini vaša jutranja procedura je podobna moji ampak jaz jo dam samo v posteljo, držim dudo v ustih, telovadim z nogicami in masiram trebušček. Potem pa čakamo do eksplozije v plenico user posted image jaz vsako pokakano stvar zabrišem v namakanje in do sedaj smo še vse uspešno oprli na 60 stopinj.
aljab se pofočkam! Naša mala muca je čez dan naravnana na 4 ure, ponoči pa na 3 ure, ko pa kakamo gre tudi nam dostikrat pri strani ven user posted image Mi2 vedno pogledava, če so gubice od plenic lepo objele njene nožice in še kar gre.
junona jaz sem bila prvi dan (stara 4 dni) zunaj 20 min, včeraj pa dvakrat po več kot uro. Ti kar pojdi ven z Zaro, ker ji bo samo dobro delo.
citiranje, seznamčki jaz sem ZA vse predlagane predloge.

Drugače smo se pa danes prvič kopali user posted image user posted image user posted image Lori je bila ful pridkana. Ko jo je patronažna dala v vodo je tako nakremženo gledala (ta pogled ima po mamici) potem pa se je sprostila. Joj je bila smešna. Pa še tehtali smo se in danes smo s praznim trebuškom dosegli 4060g. Naš požeruh user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 836
5.5.2009 15:24:08   
Nalini

zdaj pa vam povem, kaj sem doživela zunaj na sprehodu...z majo sva šli en velik krog po mestu in parku (naš park je itak majhen) pol pa sve se šli pokazat babici (moji mami) in potem sve se vračali domov..na poti pa sva šli še v dm...in jaz srečam eno, ki je rodila isti dan kot jaz pa z njo lepo klepetam potem pa stopi v dm ena gospa in tko mimo grede jo pogledam pa je bila otroška sestra...tista baba, ki mi je tolk živcev spila glede dojenja, me tolk poniževala...mene je kar polilo...pritisk se mi je dvignil čez 200 in sem šla kar praznih rok iz dm-a...te babe pa res ne "prebavljam"....

me prav zanima kera sestrauser posted image je to? če je ta zmaj tudi do mene bil neprijazenuser posted image
mlada, stara?

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 837
5.5.2009 15:24:48   
Cveta28
Dobronamerno opozorilo!!!
Če bodo vaši pikci imeli težave z zaprtjem, se pri uporabi termometra izogibajte živosrebrnim, ker se lahko zlomi konica.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 838
5.5.2009 15:24:56   
štorkljica
Dan punce!

Joj kako sem si mogla zdaj vse prilagodit, da se lahko zdaj malo oglašam preko RRja. Mam prav poseben naslanjač, na katerem mam balon, da sploh lahko sedim s temi šivi, potem sem si pa še mogla zaradi tega prilagodit cel rač z tipkovnico...mater kak podvig za en postuser posted image user posted image user posted image user posted image
No saj bo minilo.....

Naša Sofijika pančka, je pravi zaspanuhec. Danes smo meli na obisku patronažko že drugič pa je celi njen obis predrnjohala, tak da je sploh ni pogledala. Patronažka jo je pa previjala pa popek čistila, tamala pa ničuser posted image  faca, resuser posted image

Dojive se po potrebi, kdaj prosi potem tudi dobiuser posted image
Spanje je tudi po potrebi čez dan, ponoči pa tak, zdaj še različno glede na to, da je doma prespala komaj 3 noči. Ampak ta ritem bomo še ujeli sčasoma...mamo pa res polno časa zdaj.

No tavečja...to pa je že druga štorija. Sofijo ma res fejst rada, samo opazi se, da jo je ta sprememba fejst prizadela. Večinoma ko je doma vidi samo to kako Sofija spi, se previja ali pa doji in potem ker je mamica bila šivana se tudi ne more preveč fizično ukvarjati z njo in potemtrpi.

Danes bomo šli za 10-15 min prvič ven. Potem pa vsak dan več in več...dokler ne bomo končno vozičkali.

Glede preveč nepotrebnih postov pa se tudi jaz strinjam, da bi jih bilo trebalo zmanjšati. Jaz tudi nimam časa bit nonstop prikloplena na RR, da bi lahko vsemu naenkrat sledila in potem ko sem končno gor tudi nimam ponavadi zadosti časa da bi prebirala 20 strani za nazaj. Lepo bi bilo, če bi se pogovarjali tako, da bi vsi lahko na koncu vedeli o čem se gre.

OK, zdaj grem pa otroke nahranituser posted image
ČAO

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 839
5.5.2009 15:26:32   
Cveta28
Zdravstevno zavarovanje otroka - KAKO in KJE? Help user posted image Meni konec maja poteče pogodba o delu in sedaj me zanima kako naj zavarujem otroka po sebi (če je to sploh možno)?

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 840
5.5.2009 15:30:25   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

Dobronamerno opozorilo!!!
Če bodo vaši pikci imeli težave z zaprtjem, se pri uporabi termometra izogibajte živosrebrnim, ker se lahko zlomi konica.

u pišuka to maš pa prav, nama je pa sestra pokazala ravno s tem termometrom user posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 841
5.5.2009 15:32:19   
kpmk

zavarovanje - zavaruješ tako da v službo (po katerem bo otrok zavarovan) pošlješ kopijo rojstnega lista in zavarujejo otroka.  Ja lahko imaš zavarovano po sebi. Pol ko ti pogodba poteče boš pač drugje zavarovana, ali po možu, preko občine,... kakor koli.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 842
5.5.2009 15:35:45   
lili82

Zdravstevno zavarovanje otroka - KAKO in KJE? Help user posted image Meni konec maja poteče pogodba o delu in sedaj me zanima kako naj zavarujem otroka po sebi (če je to sploh možno)?

Izpolniš obrazec - mislim da je M-DČ (kupiš v papirnici), neseš delodajalcu in ga on odda. Vsaj pri nas je tako. Je pa to treba naredit v 60 dneh od rojstva! Kako pa naprej, ko ti ne boš več zaposlena, pa nimam pojma, na žalost.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 843
5.5.2009 16:22:11   
Miška2006
Zavarovanje, zakaj pa otroka ne bi zavarovala po možu? Če smem vprašat. Saj sploh nima veze pri komu je zavarovan. To ne nosi nobenih posledic ne pri dohodnini ne nikje drugje. Delam v kadrovski zato vem.
Mogoče imaš ti poseben razlog, da je zavarovan po tebi?

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 844
5.5.2009 16:56:55   
matcar

KROFKI IN JAGODE 2009

user posted image                     

NICK         ROJEN          PDP                   PODATKI

user posted image
Rmmaja      18.02.   25.4.2009    FRAN (1205g) in DANE (1600g)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
2soncek2    26.02    09.04.2009  NINA( 2200g-45cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
sobra           05.03   15.04.2009  TENEA (2155g -44 cm)
1.mesec :4100g-56 cm
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
Miška2006 11.03.    01.04.2009 NINA (2500g -48 cm)
1.mesec 3440g-48 cm
2.mesec

Naslednji pregled:11.05
Prvi koraki

user posted image  

ladybird01 20.03.    02.04.2009  MARK-LUKA (?-?)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
Piruri          21.03.    03.04.2009  NEO (3130g - 51cm )
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
lili82           21.03.     04.04.2009 SAŠA (3530g - 51,5cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
janja*         23.03.    04.04.2009  NIK (3890 g - 54 cm )
1.mesec :4700g-56 cm
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

poka1          23.03    12.04.2009   punčka
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
simonaa      24.03     06.04.2009  ANA ( 2700g - 49 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
Mala čebelica24.03  05.04.2009  GAŠPER (3030g -52 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
nalini          27.03.    04.04.2009   ALEKSEJ(2870g-50 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

pikatara     28.03.    17.04.2009   PATRIK (2350g - 46 cm) in KAROLINA (2090g - 46 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
jernejav     28.03     07.04.2009   ANŽE (3390g - 50cm )
1.mesec 4290g -55 cm
2.mesec

Naslednji pregled:29.05
Prvi koraki

user posted image
metuljčica27 28.03  01.04.2009   TAJA (3040g -50cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
malcekvita  30.03.    02.04.2009   JAKOB (3180g -51 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
matcar      02.04.     11.04.2009      SAŠ (3090g - 49 cm)
1.mesec                                                       4405g - 53 cm
2.mesec
Naslednji pregled:05.05,15.6.
Prvi koraki

Artičoka    02.04.     07.04.2009      BRINA (3200g -51 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

BrinaBa     03.04.     20.04.2009      ZALA (3030g -50 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

tinaaja       03.04.     05.04.2009     DITA (3350g - 51 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
kunda        04.04      24.04.2009     JAN (3400g-50 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
m...tina      06.04.     22.04.2009      JURE (3140g-48 cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

Adelina      06.04.     05.04.2009     ŽIVA( 2960g -49 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
nmag         07.04.     17.04.2009      KAROLINA (4350g-54cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:13.05
Prvi koraki

ZojaB         07.04      26.04.2009     VAL (?-?)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
krfjolca      08.04     15.04.2009      SARA (3520g-52cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

aprilčica0908.04     11.04.2009      TARIK ( ?-?) 
1mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
frutolina    09.04    20.04.2009      MIHAEL TAI(3300g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

pikiica       09.04     10.04.2009      KRISTINA (3200g -50 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
Ntaša        10.04     14.04.2009       MIHA (3760g-52 cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

tia12         10.04     07.04.2009       TAJ (3300g-51 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
klavdyk     11.04    17.04.2009       GAŠPER (2770g -47 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled:posvetovalnica:11.5
Prvi koraki

duda1        11.04    24.04.2009       KLEMEN (2850g -48 cm )
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

blančica    11.04   18.04.2009      LAN TRISTAN(2600g-49cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
kpmk         12.04    01.04.2009       IAN   (3280g -51 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled:patronažna:4.5, posvetovalnica:12.5,ortopedija:12.07
Prvi koraki

user posted image

aljab          13.04    11.04.2009       IZA (3270g-52cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
vud            14.04     14.04.2009      ALJA (3660g-48cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

Angelito    14.04.    11.04.2009      VITA (3400g-52cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

NinaMM     14.04     15.04.2009     ZARJA (3020g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

lily32        14.04     16.04.2009      ŽANA(3890g-56cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
L&L           15.04.    17.04.2009      ORSON (3500g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

detelja      15.04     10.04.2009      MAJA (3920g-54cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

srečka82  15.04     01.04.2009      MAKS(3350g-52cm ) 
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

kimmii      15.04      10.04.2009    BRINA(3150g-49 cm )
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

*nana*     16.04     17.04.2009      TIAN(3580g-51 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

ninica19   16.04      08.04.2009     NAJA (3010g-49cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

katka24    16.04     04.04.2009     ALINA (3700g-50cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
anchika     17.04     27.04.2009      SARA(3300g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

NenaLena 17.04     23.04.2009      ELA NORA(2850g-48cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

katka24    17.04     14.04.2009      ALINA(3700g-50cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

uka7          17.04.   19.04.2009      FIONA (3800g-52cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
cveta28    18.04     10.04.2009      LAURA (3555cm-52cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:posvetovalnica -18.05
Prvi koraki

diti            18.04     18.04.2009      LOVRO (2900g-51 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

Zupancdam18.04    19.04.2009     TIA (3700g-52 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
malapikica19.04     18.04.2009     JERNEJ( 3370g-53cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
oktoberka  20.04    17.04.2009     AJDA(3380g-53 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

rea27        20.04.    27.04.2009     EVA LANA(3270g-52cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

zanchy       21.04.   14.04.2009    SEBASTJAN (3780g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

mlavla       22.04     22.04.2009    BLAŽ (3580g-54cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

Sonček85 23.04.    24.04.2009   ALEKSANDER (3700g-52cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:patronažna :5.5.Ginekolog:24.6
Prvi koraki

user posted image

Junona      24.04.    30.04.2009    ZARA MARIE (3570g-51cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

veronikab  27.04    17.04.2009    JAKOB(3420g-53 cm )
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:
Prvi koraki

user posted image
ella.           28.04     28.04.2009    OSKAR(4340g-55 cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

anca          28.04     25.04.2009     VERONIKA (3200g-49 cm )
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
štorkljica  29.04      27.04.2009     SOFIJA (3590g-52 cm ) 
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

mišk          30.04      29.04.2009    VITA(3560g-53 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image
ninca23     01.05     24.04.2009     IAN(4090g-55cm)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:
Prvi koraki

user posted image
blueeyes   03.05      xx.04.2009     GAJA(3260g-51 cm)
1.mesec
2.mesec

Naslednji pregled
Prvi koraki

user posted image

brigita23   03.05     27.04.2009     NIK( 3980g-52 cm )
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:
Prvi koraki

user posted image
taškica       05.05     xx.04.2009     JURIJ(3100g)ANDRAŽ (2700g)
1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:
Prvi koraki

1.mesec
2.mesec
Naslednji pregled:
Prvi koraki

user posted image   

< Sporočilo je popravil matcar -- 5.5.2009 16:57:56 >

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 845
5.5.2009 17:19:33   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

me prav zanima kera sestrauser posted image je to? če je ta zmaj tudi do mene bil neprijazenuser posted image
mlada, stara?

stara, skratkimi lasmi - take rdečo-rjavkaste ima (nima trajne ali pa kaj ekstra nafenaneuser posted image ) pa ni bila našminkana (mislim, da so ostale vse več ali manj mal namazane) pa po moji ocenije bila edina, ki se ni znali nikoli nasmejat-seveda takrat, ko je bil moj tam je bila medena in to je bil čist zadnji dan in sem mislila, da se mu bo porinila v ta zadnjouser posted image user posted image user posted image user posted image ...pa tko se je ful skoz čudno držala...taka čudna faca...vem samo to, da je bila v sob. in ned. dežurna pa še med tednom je bila tamuser posted image user posted image user posted image user posted image kaj če skoz ko je hodila okoli naju je imela on listek z imenom in priimkom nekam čudno zasukan...

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 846
5.5.2009 17:22:19   
detelja

meni je tudi potekla in to sem rekla na csd takrat, ko sem dala vlogo za porodnški dopust...pa mi je tam rekla ga., da če bo otrok zavarovan po meni, da pač naj po poteku pogodbe pokličem in bodo to uredili...midva sva se zmenila, da bo mala zavarovana po mojem dragem - to pa nese kopijo rojstnega lista v službo pa je to to...ti pa lahko neseš v svojo službo pa bodo uredili,ko pa bo pog. potekla pa pač pokliči na csd (tja, kjer si oddala prijavo za por.dopust)...

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 847
5.5.2009 17:42:02   
štorkljica
No naš drnjohec spet drnjoha, bom poskusila sedaj napisat še svojo porodno zgodbo.

Torej....vse se je začelo 26.4 zvečer, ko sva z mojim ležala na kavču tam ob 22h in se je moja mala že nekaj časa ful premetavala po trebuščeku in kar naenkrat jaz začutim krč, pa potem čez pol ure spet en krč, pa čez pol ure spet in pol jaz mojemu rečem: "Dragi, jaz mam popadke." Moj pa v paniko, bil je namreč v službi (sicer dežuren in je lahko bil čez noč doma). Začne letat gor in dol, kaj če naj sodelavca pokliče da se menja, ker je mislil, da bova zdaj midva takoj letela v P. Jaz pa hladna ko špricer, mu začnem razlagat, da to še ni nič ker so na 30-20 min, No on se malce pomiri nakar čez čas začneo meni popadki se vse boljgostiti, na 10, potem pa 5 min (to je blo okrog 2 ure zjutraj). Moj kliče sodelavca in takoj leti v službo na menjavo. Ampak popadki so se do jutra umirili in midva nisva nikam letela ampak bla lepo doma.
No potem je blo 27 več ali manj vse mirno in zvečer spet mene začne šraufat isto. Spet malo čakava kaj bo, ampak popadki spet proti jutru izzvenijo.
Potem sem pa mela 28 zjutraj pregled v P in mene v bistvu od ponoči počasi popadki šraufajo na 20 min. Ko me gin pregleda se odloči za sprejem zaradi premalo plodovnice in ker sem bila že 1,5cm odprta. Pa mi reče, da če ponoči ne bom rodila me dajo zjutraj na umetne...še dobro, da sva z mojim vzela potovalko v P, ker najprej nisva nameravala, ampak sva računala, da bova po pregledu šla še na pico.
Tako sem potem ostala v P in mela celi dan počasi popadke. Proti večeru pa so se začeli rahlo stopnjevati in ponoči ob 3h so bili že tako hudi, da sem poklicala nočno sestro in ta me je potem pospremila v porodno. Tam so ugotovili, da so popadki dokaj neredni ampak že zelo močni (na 10, 5, 4, 15, 10, 3, 2, 15 min). Babica je rekla, da sem že 2,5 cm odprta in pol me je najprej sklistirala (sploh ni blo hudo9, POTEM MI JE OB 5 H PREDRLA MEHUR, nakar sem končno lahko poklicala dragega...popadki pa so štancali naprej. Moj valda prispe komaj ob 6h, jaz pa celi čas že v totalni agoniji od bolečine, popadki pa še vedno neredni. No ob 6 h je bila tudi menjava babic in takrat se jaz dobila najboljšo babico na svetu! Kako strokovno je nato ona izpeljala moj porod...SVAKA ČAST,KAPO DOL! Malo me je pustila na žogi in ob 6.15 mi je dala umetne popadke zraven, sicer je videla da nisem glih za, ampak me je potem res prijazno prepričala, da je tako bolje, ker pri teh nerednih popadkih bi se znal porod vleči še ure in ure, zame in mojo utrujeno matrnico pa je bolje da je čimprej konec. No in kako prav je imela, umetni popadki sicer niso bili grozni, so pa res pospešili dogajanje in ob 7.18 se je rodila Sofija. Takoj, ko sem jo zagledala na svojem trebuščku, je bila vsa bolečina in trud pozabljena, nič na svetu več ni bilo važno, samo še ona, moja Ajda in moj dragi.
Tudi ta porod mi bo ostal v lepem spominu, samo šivi neuser posted image

No upam, da tekst ne bo predolg in da sem lepo opisala moj življenski dogodek.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 848
5.5.2009 18:08:18   
nmag
Tudi moja Karolina je sama rinla dol zato sem tudi tako trpela in imela težak porod,te naša punce se jim je mudilo venuser posted image
Punce moje jaz sem po prvem porodu,ki je bil tudi zelo težak,čez rok,sprožen z umetnimi popadki,cel dan od 7h zjutraj pa do večera sem rojevala,no takrat sem zaprisegla da nikoli več nobenega,pa me poglejte danes,presegla sem samo sebeuser posted image
Meni je pa patronažna rekla,da je za dojene otroke normalno tudi če po par dni skupaj ne kakajo,drgač mi je pa svetovala donat ali suhe slive-kompot.

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 849
5.5.2009 18:17:33   
anca
lili82 - se strinjam s tabo glede citiranja, sem se bunila že na aprilčicah glede tega.. A je to res nujno? Podpiram citiranje delčka, ki je pomemben, oziroma na katerega odgovarjaš..

V LJ porodnišnici so mi rekli, da uporabljajo adaptirano mleko 'bebe'..

Na srečo ga zaenkrat še ne rabimo..

junona - pri meni je bila včeraj patronažna sestra, jaz sem mislila čakati do 14. dneva s sprehodi, pa je rekla naj grem kar danes že za 15 minut ven na balkon z Veroniko, jutri pa na polurni sprehod. pa je danes komaj 1 teden dopolnila.. sva šle na balkon in ji je ful pasalo, je takoj blaženo zaspalauser posted image   aja, pa mi imamo enako vijoličasto jopico s pigvinčkom za ven user posted image

nena - a si že obupala nad dojenjem, ali se še trudiš? sem se spomnila, lahko bi se tvoj poskušal prisesat, dokler ne steče, pa si potem lahko spumpavaš

vso srečo vsem, in čim manj jokanjauser posted image

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?