|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
5.5.2009 23:42:59   
bjondi
Aha še nekaj danes sem na pregledu dobila en listek s katerim naj grem na CSD-in kaj pol tam s tem listkom urejam?A tam dobim vse pole za rešit al kako to poteka ...uf papirji...imam pa en mesec časa je rekla sestra od G...katera mi bo pomagala...hvala v naprej

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
6.5.2009 6:24:49   
mojjaka
Jutro!!!
Prvo ena kavica za vseuser posted image
user posted image

No, jaz sem bila včeraj na pregledu.čakala sem od 18 do 21!!!Katastrofa, me je že vse bolelo...
Našuser posted image še vedno na ritki sedi in je G rekel da bova verjetno imela CR, ima pa približno 3000g, sem v 35.tednu. Samo jaz še kar upam, da se bo obrniluser posted image
Naredil mi je bris za streptokok, plačala sem 35eur.
Imela sem pa povišan pritisk 140/90, pa beljakovine malo povišane v urinu, drugače kri ok, tudi toksa in hepatitis ok. Imam pa zdaj strogo dieto brez soli in pa 2krat tedensko sadni dan, pa pritisk si moram redno merit doma... Zredila sem se za 2kg od zadnjič, tako da sem na +7,5, nasednji pregled imam pa že čez 14dni, torej 19.5. Aja, pa napotnico mi je že tudi napisal za P, če me slučajno kaj preseneti...
Ja, ni ravno rožnato vse skupaj, pa kaj morem, glavno da je našuser posted image vredu!!!
Danes mam pa zobarja ob 8, pa upam da me ne bo preveč matral!!!
Lep dan vsem!!!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
6.5.2009 7:41:38   
mojsonček
Jutro!

MOJJAKA hvala za kavico! A pri vas tut štrajka dojenčiuser posted image  Pa tako ocenjeno težo ma žeuser posted image  uf, tole pol res ni za vaginalni porod... sicer pa, mene skos tolažijo, da je še čas, da se obrne, jst pa dons ponoči tako šraufanje, da sem resno mislila, da se je že začelo in bo treba v Puser posted image   a za test za prisotnost streptokoka B je pa v vsakem primeru treba plačat al kako?
dobro opravi pri zobarju user posted image

LENIKA joj, to pa sploh nisem spraševala, kako je s povezavo EA in medenična vstava... jst samo vem, da tko ne bom šla rodit in pol mi niti na misel ni prišlo, da bi to omenila... ti imaš opcijo vzet EA? boš šla, si šla na tisti informativni sestanek? mogoče ne bi blo slabo, če še nisi šla pa bi rada rodila z EA (če bo možno seveda) potem, ko bo akcija si še vseeno lahko premisliš...

Ostale, ste se kaj naspale? Jst sm bla 3 ure k sova...

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
6.5.2009 7:51:01   
bačko
Jutro!
Sabsa dobrodošla!user posted image user posted image user posted image
Mojjaka hvala za kavico in tortico!user posted image user posted image user posted image
Moja pupa ja pa zadnje dva dni tako aktivna da včasih mislim da mi bo kar čez trebuh pogledala.
No se javim kasneje.

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
6.5.2009 7:54:13   
lenika
Dobro jutro!

Sem ravno pri zajtrku. Sedaj pa hitro pod tuš in na pregled, ki ga imamo ob 8.30.

Mojsonček, jaz sem bila na predavanju za EA pred dvemi meseci. V naši porodnišnico imajo EA na razpolago 24 ur na dan in je zastonj, tako, da sem bila prepričana, da jo bom tokrat vzela. Samo takrat še nisem vedela za medenično vstavo.user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
6.5.2009 8:07:44   
sončki
Jutro, o kako mamljiva tortica bi si jo kr
za zajtrk privoščla, naš miško je pa že par
dni tako aktiven, da mi bo trebuh razneslo
pa še šraufa me že dva dni komaj čakam
petek ko mam pregled upam, da se kaj že dogaja
čestitke za preglede, rojstne dneve  pa dobrodošlica
novim nekaj se mi danes ne da pisat me skoz tišči
pa mi tud sedet ne paše tko, da se tipkamo ko se
umiri lep dan vam želim čeprav je nekam čuden user posted image

Moji Sončki

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
6.5.2009 8:07:46   
Hanuši
Dobro jutro souser posted image ,

evo, če je prejšnje že zmanjkalo

user posted image

sej ne morem verjet kakšne čveke ste bile včeraj. Sem vas komaj prebrala, pa samo za en popoldan.

No vidim, da ste spet pri lajšanju bolečin. Jaz pa zaenkrat še vedno vztrajam na čisto naravnem porodu. Moram pa rečt, da me pa veliko bolj stiska kot pri prvem. Takrat sem se napsihirala in sem tok flegma šla v P, zdaj pa čim me malo pošpika, me pa kar malo panika grabi. V smislu jest pa še ne bi šla. Kaj pa, če sedaj ne bo tok enostavno kot v prvo...

me brez veze, da o tem tok razmišljam. Tko kot sem že rekla, not ni še noben ostaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
6.5.2009 8:09:11   
sončki
me brez veze, da o tem tok razmišljam. Tko kot sem že rekla, not ni še noben ostal 

user posted image

< Sporočilo je popravil sončki -- 6.5.2009 8:10:33 >

Moji Sončki

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
6.5.2009 8:19:34   
Hanuši
aja pa čestitke vsem za preglede, pa pestke vsem, ki jih imate.

Mojjaka pa sej je kar uredu, sam teža je pa res kar konkretna. Meni jo v ponedeljek ni merila, ker me je že nazadnje prestrašila, da je velik in mi je rekla, da se ne bova s tem zdaj obremenjevali, ampak bova tik pred zdajci vidle če bo težkokategornik.

Me je pa še potolažila, da glede na to, da je Hana kot prva prišla ven v 2 urah brez problemov, da ta ki je drugi tut če je večji in težji ne bi smel delati problemov, pa še v medenici nisem pretirano ozka.

Bila sem pa čist šokirana, ko sem ji omenila bris za streptokok, pa je rekla, da ni problema sam, da naj pokličem v sredo, ker do sedaj v kamniškem ZD tega še niso jemali in ji morajo iz računovodstva povedati ceno?!?!?!?!. Tričetrt Kamnika hodi k tej G. pa do sedaj tega še ni vzela nobeni. Sej ne morem verjet

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
6.5.2009 8:52:43   
bamoocham
Lepo jutro vam vsem želim.

Spala sem danes slabo, kr naprej sem bila na wcju, grozne sanje, moj je smrčal, krči po nogah... bo že boljše.

Čestitke vsem za preglede in fajn opravite tiste, ki jih imate danes.

Grem nekaj zajtrkovat, pride potem kolegica s 4 mesečnim sinekom na obiskuser posted image

Se beremo kasneje.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
6.5.2009 8:53:19   
skuštrana
Hojla, punce...

Uh, spet je čtivauser posted image

Hanuši, meni je bil drugi porod hujši kot prvi. Je bil otrok veliko večji, pa še s temenom je rinil naprej in smo čakali da se gospod obrne,  nisem smela potiskat...No, saj se je obrnil, rodila sem v manj kot eni uri, ampak bolelo pa je...No, očitno ne dovolj, da grem spetuser posted image

Sem pa obakrat rodila brez vsega in bom tudi tokrat...Ma, meni se zdi brezveze nekaj jemat,, če rodim hitro. Tisto urco, dve pa že zdržiš, saj ni tak bav bav...

Goldy, joj, kaj berem..Samo da je vse ok. Drži se. Pa vse ostale tudi.

Jaz sem pa vsak dan bolj nemobilna, jao, me je začelo vse bolet in iščem recept kakao otroka prepričat da pride ven kaakašna 2t prejuser posted image Drugače ne vem kakao se bom prikotalila še tehle mesec in nekaj dni...

Dojenje, jaz nisem nikoli imela doma flašk in podobnega, sem bolj lene sorte in velik optimist, tako da bom sigurno dojilauser posted image Pa dude se bomo tudi odpovedali, jo je Liza imela, Arsen ne in sem ugotovila da nam je brez nje veliko lažje. To je meni tak čuden gadget, moraš pazit da je ne pozabiš doma, pa da ne pade kam, pa ponoči jo iščeš povsod..Ma, ko se spomnim..Ne bi več.user posted image

Grem zdej še za nazaj brat....Cele romane imam za nadoknadit...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
6.5.2009 8:57:42   
skuštrana
Lenika, moja prijateljica je dva od treh otrok rodila na zadek. Vse je bilo ok, pa še otročka sta bila takoj po porodu full lepa, ker nista šla z glavo naprej skozi porodni kanal in ni bilo pritiskauser posted image Moja dva sta bila oba kot vesoljca prvi tedenuser posted image Da te malo potolažim...Boš videla da bo vse ok.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
6.5.2009 9:32:31   
bamoocham
Dreamhorse, vse naj naj (pa čeprav z enodnevno zamudo) user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
6.5.2009 9:33:01   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Aha še nekaj danes sem na pregledu dobila en listek s katerim naj grem na CSD-in kaj pol tam s tem listkom urejam?A tam dobim vse pole za rešit al kako to poteka ...uf papirji...imam pa en mesec časa je rekla sestra od G...katera mi bo pomagala...hvala v naprej

Najbrž si dobila potrdilo o PDP, predvidevam...

Na CSD pa urejaš 3 stvari- paket za otroka oz. denar, porodniški dopust, dopust za nego otroka in oče - če hoče - očetovski dopust. Vsega skupaj rabiš 2 obrazca ti in oče mislim da enega (al tud dva?).

Obrazce najdeš tud na spletu (pod pravilniki ali na straneh CSD), se ti splača jih dol potegnit preden greš na CSD, ker enega neseš v službo, da ti potrdijo, koliko plače si dobila v zadnjem letu, na tej podlagi ti pa na CSD izračunajo znesek porodniške oz. nadomestila za nego....

Prav tako mora to storiti oče, če bi rad koristiti očetovski dopust. Obrazci so tudi na RR straneh - poglej na seznam junijk, spodaj. 

Mislim, da se boš znajdla user posted image .

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
6.5.2009 9:35:13   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Dreamhorse, vse naj naj (pa čeprav z enodnevno zamudo) user posted image user posted image user posted image user posted image

Dreamhorse, vse najboljše tudi od mene....user posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
6.5.2009 10:00:43   
MONY25
dobro jutro... se oglašam spet mal po dooolgem času...sm bl lena ratala...user posted image

so zlo pestri dnevi za mano-včer se mi je cel dan tako vrtel v glavi, da sm sam čakala, kdaj bom skp zlezla...tko da sm bl počivala na sedežni;) js ne vem, a je to sploh normalno??? sm tud G rekla, da sm ful omotična skos, pa je reku, da mam kri čist dobro, pa da bi mogl bit vse ok. ja, valda...če pa niuser posted image

sm tok brez energije, prov nč se mi ne da... vsak dan me je bl strah-bolj se bliža porod, bl paniko zganjam okol vsega;) jah, to sm pač js...pomojm, k se bo vse začel, bom sam paniko zganjala, nč druzga...trebuh mi drgač že kr otrdeva, tko da pomaga, da počivam...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
6.5.2009 10:22:20   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Najbrž si dobila potrdilo o PDP, predvidevam...

Na CSD pa urejaš 3 stvari- paket za otroka oz. denar, porodniški dopust, dopust za nego otroka in oče - če hoče - očetovski dopust. Vsega skupaj rabiš 2 obrazca ti in oče mislim da enega (al tud dva?).

Obrazce najdeš tud na spletu (pod pravilniki ali na straneh CSD), se ti splača jih dol potegnit preden greš na CSD, ker enega neseš v službo, da ti potrdijo, koliko plače si dobila v zadnjem letu, na tej podlagi ti pa na CSD izračunajo znesek porodniške oz. nadomestila za nego....

Prav tako mora to storiti oče, če bi rad koristiti očetovski dopust. Obrazci so tudi na RR straneh - poglej na seznam junijk, spodaj. 

Mislim, da se boš znajdla user posted image .

user posted image user posted image user posted image  hvala Lsica...

Uuu mene sta pa dans dva ornk krča zagrabla ponoči v noge-zadnji moment sem se rešila ,da ni zagrabilo na ful...bo zgleda treba magnesol vsak dan začet pit...

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
6.5.2009 10:43:20   
princ_princeska
jutro vsemuser posted image

mmmm...ste pa že kar naklofale čvek, vas moram najprej prebratuser posted image

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
6.5.2009 10:45:50   
mojjaka
Sem od zobarja-mi je eno plombico nardil,pa je kr bolel ta šment, ko mi je vrtal. Sem se spet zgražala, kako drago je to naše zdravstvo, sem za to ubogo belo plombo dala 30eur!!!user posted image
Zdaj pa mi že kruli po želodcu, pa ne vem kaj naj sploh jem, bom verjetno danes kar sadni dan mela, pa z vodo se že cel dan nalivam-ke je kr malo prestrašlo to včeraj!
Pa tut mene že 2.dan šravfa, sem včeraj mislila da zarad pregleda, samo danes ni nič boljšeuser posted image upam, da je samo prebava!
Ja je našuser posted image res konkreten!!! Tako da zna tut malo pohitetuser posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
6.5.2009 10:51:07   
mojjaka
a za test za prisotnost streptokoka B je pa v vsakem primeru treba plačat al kako?

Kolikor je meni znano je povsod samoplačniški, samo cene pa nihajo.

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
6.5.2009 11:27:13   
tinca84

dreamhorse user posted image

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
6.5.2009 11:31:30   
tinca84
Živjo!

Trenutno se s položnicami ukvarjam, imam poračuna elektrike 90€user posted image , bom mogla povišat položnico, ker bom to leto še več prala in uporabljala sušilcauser posted image

Drugače sem pa še vedno kot balon v gležnjih, samo še kaj za nataknat lahk obujem.

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
6.5.2009 11:35:06   
bačko
Imam eno vprašanje za mojo sorodnico.Včeraj ji je G dala bolniško.A mora kaj iti do svoje osebne zdravnice?

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
6.5.2009 11:39:51   
tinca84
Men je G vedno dal nek izvid da sem šla k svoji osebni zdravnici, ker le osebni zdravnik ti izda bolniški list.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
6.5.2009 11:44:15   
bačko
Tinca hvala!user posted image
A ste že kaj razmišljale kako boste obvestile svoje najbližje ko boste rodile?S kakšnim verzom ali kako?

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?