irma78
|
Čer mamice! Kako ste? Da vam najprej povem kako je bilo danes pri Jankoviču. Ko sem prišla tja, sta bili tam že 2 mamici z in še en gospod, ki se je prišel bunit za vrtec. Zato so se odločili, da bomo šli mi štirje kar skupaj do njega, ker imamo isto problematiko. Sem bila takoj slabe volje, ker sem vedela, da mu potem ne bom mogla ornk zatežit in se mu zasmilit. No ja, ko je naš dragi župan prišel (je prišel celo kakšnih 10 minut pred uro), nas je vse lepo sprejel in še vsakega malčka lepo pozdravil. Je bil res zelo prijazen. Potem pa nam je povedal, da bomo itak vse brali v časopisih, ker je imel baje danes glede vrtcev novinarsko konferenco. In baje je stavr taka, da bomo vsi starši, ki dejansko živimo v LJ in ki imamo prijavljeno bivališče gotovo do septembra, najkasneje do decembra dobili vrtec. Baje je problem v tem, da se je v vrtce prijavilo veliko otrok, katerih starši sploh ne živijo v LJ in so samo prijavljeni tukaj pri sorodnikih, prijateljih,... Sedaj bodo pa šli to preverjat in vse take bodo skenslali. Baje imajo podatke iz porodnišnic in vejo, da je otrok, katerih starši živijo v LJ in so tu prijavljeni toliko, kot je mest v vrtcih - torej dovolj, da pa bodo vseeno odprli še nove enote. Tako da baje no worries. Edino kar se lahko zgodi je, da ne bomo dobili vrtca, ki ga želimo, temveč tistega, kjer bo mesto prosto in ki bo vseeno prebivališču dokaj blizu. Pa baje bo v prihodnje centralni sistem vpisov otrok v vrtec, kamor bomo prijavili otroka, potem ti bodo pa oni dodelili najbližjega. Pa še to je rekel, da brezplačnega vrtca za 2. otroka ne bodo ukinili. Sem bila po tem pogovoru kar pomirjena, čeprav sem potem še vseeno oddala pritožbo. Bomo videli, kaj bodo odgovorili na pritožbo, potem se bom šla še malo v vrtec pozanimat, v končni fazi pa verjetno za vsak primer še rezervirat za september ali zasebni vrtec ali pa kakšno poceni varuško. Evo to je to, sedaj vas grem pa za nazaj prebrat in pokomentirat.