mojsonček
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček LENIKA vaša pupa še vztraja na riti? Ja. Pa poročaj kaj so rekli za epiduralno in medenično vstavo. Alina lušna punčka in meni sploh ne izgleda nedonošena. Presnete babnce riti lene... žokat v mehur... valda, ni problema... mal na glavo obrnt, ne, to pa ne... mah naša tut še zmer vztraja, men tole nč optimistično ne zgleda čeprou me vsi po vrsti tolažijo, da je še čas... jst mam tko fix idejo v glavi, da bom rodila predčasno, ker sem tut prvič 2 tedna prej... sicer zdej točno vem, kdaj sem zanosila, ker sem pač IVF-ovka ampak filinga se pa ne morem znebit... mam to smolo, da na Jesenicah, kjer nameravam rodit zunanji obrat ni praksa, prej izjema, torej po vsej verjetnosti, če ne bo res kkšnga hudga presenečenja, me čaka carski... bljak... no, na sestanek za epiduralno sem vseeno šla, bi jo imela, če se kaj obrne v željeno smer...drugač pa glede poroda pri medenični vstavi na Jesenicah ne vztrajajo... če je dete mičkeno in ima dosti prostora pač probajo z naravnim porodom, največkrat pa zdaj prakticirajo carski rez, da se ne zavleče predolgo vse skupaj, ker ni fino ne za mamo in ne za bebico... sej HB, a si predstavljaš, da te mučjo ure in ure pol pa ugotovijo, da ne gre in itak fašeš carski rez... groza... mah tale epiduralna za moje pojme je ena čist fajn zadeva in tk nam je bla predstavljena tut s strani anesteziologinje... je rekla, da so odmerki anestetika tko majhni, da nimajo nobenega vpliva na plod, sam porod je za otroka veliko manj stresen četudi se jih precej konča z zunanjim vakumom pa za mamo seveda prav tako... men se to nč ne zdi napačna zadeva in če mi bo usojeno, da bom lahko rodila z EA se tut ne bom počutila nič manj vredno kot tista, ki bo tulila k žival od bolečin... sem rodila prvič brez, seveda sem preživela in ja, je blo hudo in je bolelo... zdej si pa mislim, zakaj trpeti, če ni potrebno... na Jesenicah je EA zastonj in je načeloma na voljo 24/7, razen če bi bla res ful kriza z anesteziologi, ko bi reševali kkšno življenjsko situacijo... no, itak vsak zase najbolj ve kaj in kako, jst sm za... madoniš... zdej sem pa prou raztegnla tale post pa sem imela namen v stavku, dveh vse povedat