|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 5. del
4.5.2009 10:31:27   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: petra a

evo pokica,tole je zadnji seznam, samo še ni popolen

kako ni popolen,a še katera manjka...user posted image ...sem kakšno spustila...user posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
4.5.2009 10:36:33   
zmajama
Pozdravljene,

zdaj imam malo časa da vam povem kako je blo.
V torek sem še bila pri G na pregledu, kjer me je kot po praksi poslala na prvi CTG. Popadkov ni nič kazalo, je pa otročeku pulz zelo skakal. Nakar mi je G v P naročil naj se še oglasim popoldan, ker pa niti popoldan ni bilo nič drugače, je rekel naj pridem zvečer kar v bolnico in da tam ostanem na opazovanju. Naslednje jutro sem imela spet CTG, nič spremenjen, je rekel G, da je bolje da kar pospešimo. Ker sem bila 1 cm odprta mi je dal vaginalni gel, potem pa se je začelo. Do večera so postali popadki vse močnejši. Ko me je G pregledal, je rekel da še nič ne kaže.

Babica v porodni mi je rekla, da naj spijem ricinusovo olje, kar tudi sem. (če bi res rade pospešile porod, to je prava stvar, preverjenouser posted image )

Ob treh ponoči pa me je začelo špikat in ko sem se vstala iz postelje, da bi šla na wc pa se je samo ulilo. Pol pa hitro v porodno sobo, sicer CTG še ni nič konkretnega kazal, bila pa sem že za 5 cm odprta. Pravi popadki so se začeli okoli četrte ure zjutraj. Od tu naprej je šlo vse gladko, razen bolečine, res si nisem predstavljala kaka bolečina in kakšen pritisk je to, no zdaj vem, da ni mačji kašelj.

Tai se je rodil ob 7.58 zjutraj, tak da porod ni nevem kako dolgo trajal. Prestala sem ga brez vseh protibolečinskih sredstev, ker mi je bilo po vsakem slabo in sem ga kar izbruhala. Imam par šivov, ki pa zdaj bolijo ko hudič. Pa bomo že prestali, glavno da je konec in lahko začnemo uživat.

Moram pa pohvalit vse sestre in vse babice v Ptujski porodnišnici, zakon so. Pri meni se je smena menjala in v obeh so ble super babice.

To je moja kratka porodna zgodba, zdaj pa se počasi preselim na Z-majčke 2009, pa pridite hitro za mano.

V albumu pa je že par slikic.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
4.5.2009 10:37:03   
pokica_
Punce ste velik napisale...sploh ne sfolgam vsega prebrat. user posted image

ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAMuser posted image user posted image user posted image  Zdaj vas je pa veliko že rodilo....porodi se kr lepo vrstijo!
zmajama, pa se je res vse tako lepo končalo, kakor se je moralo! user posted image

Jaz sem danes tudi celo noč slabo spala, sem se skos zbujala z lažnimi popadki, na 1h, pol ure, 10, 5 min....pol pa zaspala nazaj in je vse minilo. Trebuh mi pa ponoč še ni nikoli tako fejst otrdevaluser posted image .
Lubi je po praznikih tud šel delat, zdaj bo pa spet dolgčas ko bom sama doma....komaj čakam očetovski dopust, ko bomo že 3je!user posted image
BarbyD vidim da je napisala full lepo porodno zgodbo. Bravo lubi tvoj, ko ti tk lepo stoji ob strani! user posted image  To ogromno pomeni in ostane v spominu za celo živjenje.

Vse, ki imate danes preglede, CTGje veliko sreče in tiste ko si želite čimprej rodit, naj se vam želja izpolni še danes!
Olivica, jaz sem lani imela miljon zvončkov in so super rožce, niso haklik na sončeka, na nič....meni so ble full bujne in dolge, so kr vsi gledali kaj počnem z njimi. Rožice ki se obrestujejo, res! Pa tud cvetkov ni treba nič dol strgat, ko so tk lahko in majhni da jih kr veter popiha v naravo.
lananai vaša punčka je res prava prinčipesa! user posted image Mogoče bojo men tud malinovi listi kaj pomagali, upam da! A proti koncu si že pila 2 šalci, ali samo eno?

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
4.5.2009 10:41:53   
Tanja_
Tako, do naslednje srede še ne smem rodit. Sem ravno izvedela, da imam takrat razgovor. Punce, a boste držale pesti, da bom dobro odgovarjala in da dobim službo?

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
4.5.2009 10:44:08   
Tanja_
zmajama kok je cotkan!!!!A ma nohtke, se je opraskal?Kako ga je pa kuža sprejel? Mene že kar malo skrbi, ker se je naša zdej k sm cele dneve doma ful navezala in se bojim ljubosumja. Kako lep otroček!Noro!

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
4.5.2009 10:46:16   
Dudica1
zmajama zelo ste lepi...user posted image ...najbolj všeč mi je tista pred stopnicami...ko si zraven ti...user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
4.5.2009 10:48:36   
FLASK_A
Katmat, katastrofa! Upam, da se bolje počutiš user posted image user posted image Si morala pa res imeti grozno noč...

Copka, itak da se super držiš! Jaz bi samo še spala dokler ne odrinem v P user posted image Res sem že čist kot da bi me kamion povozil... Prav naveličana sem vsega.

Brigita, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image Končno, kajneuser posted image Lepo se cartajteuser posted image

Gala, dobro opravite pri zobarju!

BarbyD, lepo da se je vse tako izteklo. user posted image user posted image user posted image Super zgodbicauser posted image

Momacus
, ne vem, kam bi se lahko obrnilauser posted image Mogoče katera druga to bolj ve...

Zmajama, joj, jaz bi tudi tako hitro user posted image Pa kako le jep user posted image user posted image user posted image

Tanja, ok! Jaz držim pesti, da ne rodiš- ti daj pa zame, da čimprej rodimuser posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
4.5.2009 10:56:28   
elyy
ojla!!

jst vas sploh nemorem dohitet s tem branjem, vsak dan ena vesela novica(čestitke zmajami brigiti in barby)user posted image user posted image ......
zvečer je bila pri meni ena umerjena noč po parih dnevih zbijanja in špikanja se je umirilo!!danes imam pregled popoudne ob 3h...in komaj čakam .....

katmat:o joj...kdaj se bojo pri tebi končale te bolečine....mism pa še tazga zdravnika dobiš pol,da te tko grdo pregleda!!sej kr mau počivaj,bo že bolje user posted image !!

petra:jst bi pla tud že rodit(res je nosečnost lepa,ampak zdej proti koncu pa tok teh lažni alarmov,bolečin in špikanja,neprespanih noči.....jst pa upam,da ko bom šla na pregled k G. da me bo pregledau in čisto lepo in umirjeno poslau v P.(upam,da me bo user posted image  lahko pelau in ne rešilec)
barby:pa si končno dočakala svojga erosauser posted image

chistiana;sej se boš navadla,da boš spet sama,jst mam tudi manj kot mesec dni do poroda.....pa me skos neki špika...in če se zjutri zgodi,me res najverjetneje rešlec odpelu(pa si tega sploh neželim)   

copka;po čem sklepaš,da boš rodila čez rok!!
jst mam kolegico,k ma še dva tedna do poroda,pa mi prav,da jo nč ne stiska,nč nešpika in da se dober počuti..jst pa skor še ceu mesec pa mam že težave,take bojo rodile čez rok k se nažalost nč nedogaja pr že spet pa ni nujno.....

zdej grem pa cunje ven obest,mau pospravt in pol se zrihtat za zdravnika..pa vam sporočim,ko pridem s pregleda!!

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
4.5.2009 10:58:57   
christiana21
Bom še jaz pesti držala, da Tanja še ne rodi in, da čimboljše opravi na razgovoru, flask_a, zate pa bom držala pesti, da čimprej rodiš, ve pa zame držite pesti, da se moja user posted image  malo poredi do poroda, res si želim, da bi prišla čez 2 kg, najraje bi itak, da ima okoli 3 kg, ampak to so že sanje, upam pa na čudež, sanjati pa tudi ni prepovedanouser posted image user posted image .
Zmajama, morem še tebe malo povprašat kako je v P Ptuj, so res tako prijazni, kakšen je občutek, ko si tam v sobi, je hudo? Imaš lahko notebooka? Kako je z mobiteli, slišala sem namreč, da jih precej neradi vidijo v sobah? Je res ponoči v sobi lučka prižgana? Je oddelek za nosečnice in mamice ločen, ali je to skupaj?
Eh, zdaj sm ti pa čisto zabluzila, saj bi imela še veliko stvari za vprašat, ampak ti raje ne bom preveč gnjavila. Čestitke ob rojstvu in veliko se crkljajte.
Hvala za odgovore!

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
4.5.2009 11:03:34   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Bom še jaz pesti držala, da Tanja še ne rodi in, da čimboljše opravi na razgovoru, flask_a, zate pa bom držala pesti, da čimprej rodiš, ve pa zame držite pesti, da se moja user posted image  malo poredi do poroda, res si želim, da bi prišla čez 2 kg, najraje bi itak, da ima okoli 3 kg, ampak to so že sanje, upam pa na čudež, sanjati pa tudi ni prepovedanouser posted image user posted image .

Zmenjenouser posted image Drugače sem pa ziher, da so se ti dohtarji zmotili in ima vaša user posted image večjo težko, kot so ti jo povedali. Men so se tudi za eno kilo zmotili pri napovediuser posted image user posted image Tako da ne skrbi, pupika se je ziher že lepo zredilauser posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
4.5.2009 11:07:05   
petra a
tanja-jaz tudi držim pesti zate, uspešno opraviuser posted image

momacus-tako kot si želiš ti sem kupila v pikapolonici na rudniku, imajo pa tudi v leclercu (kupiš po delih ne v kompletu)

Neposredna povezava do sporočila: 2361
4.5.2009 11:09:40   
christiana21
flask_a hvala za tolažbo, ampak mislim, da se niso kaj dosti zmotili, vsak teden ali pa na 14 dni mi zdravnik meri tamalo, pa je nazadnje imela 1470 g. V bolnici so tudi rekli, da je dosti premala, pa že od morfologije se to vleče, da je zahirana.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
4.5.2009 11:12:19   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

flask_a hvala za tolažbo, ampak mislim, da se niso kaj dosti zmotili, vsak teden ali pa na 14 dni mi zdravnik meri tamalo, pa je nazadnje imela 1470 g. V bolnici so tudi rekli, da je dosti premala, pa že od morfologije se to vleče, da je zahirana.

Joj, držim pesti, da bo tako kot sem rekla... Res upam, da se njihove naprave motijo in je mala težja, kot so namerili user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2363
4.5.2009 11:15:51   
christiana21
zdaj se še malinovega čaja ne upam pit, da ne bi slučajno prehitro sprožil poroda, ker je mala že itak premala, pa jo rajši pustim še malo na toplem, da malo zraste, jaz bom pa pač malo bolj v bolečinah rodilauser posted image , sicer je pa G. rekel, da je možen tudi CR, ker je mala v medenični vstavi. Bi jo jaz sama obrnila, pa ne vem kakouser posted image , zunanjega obrata pa ne svetuje.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
4.5.2009 11:18:40   
mani2
christiana držim pesti da bo tvoja pikica čim dlje ostala na toplem pri tebi in se lepo poredila user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2365
4.5.2009 11:19:58   
FLASK_A
Mani, kaj pa ti še tle delašuser posted image Pejt rodit, sej je že cajtuser posted image

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
4.5.2009 11:22:32   
mani2
Sej bi šla rodit, pa me naše dete ne uboga in noče ven. Najemna pogodba pa se že resnično izteka. user posted image

< Sporočilo je popravil mani2 -- 4.5.2009 11:23:08 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
4.5.2009 11:23:15   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: mani2
Sej bi šla rodit, pa me naše dete ne uboga in noče ven. Najemna pogodba ra se že resnično izteka. user posted image

Povišej najemnino, se bo hitro ven spravil user posted image

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
4.5.2009 11:23:25   
Tanja_
christiana jst pa mislim, da če bi sumili, da je tvoja punčka tok zahirana, bi že sprožli porod. Ker vedno pretehtajo, kaj je v danem trenutku bolje, da se otrok rodi kljub nezrelosti, ali da se ga še pusti. Sploh je pa res ta UZ zelo približen. Pri meni npr.vedno piše, da je napaka -/+ 3 tedne, tako da, že če se za 300 gramov zmoti je to pri tvoji zelo veliko. Brez skrbi, vse bo dobro.
Hvala vam za pesti. Joj, res bi rada dobila. Zdej sm pa čist nervozna. Pa še 12. maj se mi je zdel tak lep datum za rodit. Ampak sej je tud 14. okejuser posted image Pa na 14. imava tudi obletnico poroke. Ne maja, septembra. Lepa številka je 14.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
4.5.2009 11:24:21   
majuška10
vprašanje!
mislim da mi se je začel čep luščit! ampak je belo-prozorne barve (in ne krvavkasto) a bi blo to touser posted image ?  pa konstantno me križ boli.
a nej se kr neumno nardim pa se grem pokazat?

momacus poglej mogoče na "Odeja Škofja Loka"

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
4.5.2009 11:25:09   
momacus
petra a torej moram v lj. doma sm namreč na obali in s tem trebuhom nisem ravno mobilna :) sem upala da ej kaj na spletu ali v moji okolici. vseeno hvala !

Neposredna povezava do sporočila: 2371
4.5.2009 11:25:32   
maja1488
Jst bi šla pa jutri rodit, ker je 5.5.. Ko sva se odločla, da bova imela še enega otroka, sva si oba želela, da bi bil PDP 6.6.09, ker je tamala rojena 9.9.06 user posted image  No pa nas je nosečnost prehitela. Do 6.6. pa ne mislim čakat user posted image . Lahko je 5.5.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
4.5.2009 11:27:31   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: majuška10

vprašanje!
mislim da mi se je začel čep luščit! ampak je belo-prozorne barve (in ne krvavkasto) a bi blo to touser posted image ?  pa konstantno me križ boli.
a nej se kr neumno nardim pa se grem pokazat?

momacus poglej mogoče na "Odeja Škofja Loka"

ne vem men ko je šel čep je bilo med sluzjo tudi rdeče nitke in pikice videt,blo je pa zmeri več tega tako da jaz bi rekla da to ni čep...

če se boš pa bolje počutila se pa pojdi še vseeno pokazat

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
4.5.2009 11:27:58   
momacus
majuška10 ko se je meni odluščil čep je blo rahlo krvavo vmes, boleli pa so me jajčniki kot da mam za dobit menstruacijo tako da.... če pa čutiš še kakšne popadke pa raje pojdi pokazat, v najslabšem primeru ti rečejo da to ni to in greš pač pomirjen domov :)

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
4.5.2009 11:29:06   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl
Še nekaj...rože milijon zvončkov...kakšne so?

Meni so ful lepe, take košate. Jih je imela moja tašča zdej že 2 leti zapored. Prvo leto so ful lepo rasle, lani je pa obe "zadela kap" in sta crknile. Baje je ta kap kar pogosta za njih. Nimam pojma, se ne spoznam. Vprašaj kje, kjer se na to spoznajo.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Nakupovanje
Ela123

Ali radi nakupujete?

Da (73%)

Ne (27%)

Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!