|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 5. del
4.5.2009 11:46:31   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl
gala kdaj me boš spet sanjala,daj čimprej,prav?

Hihi, držim pesti tud jst... če bo pomagalo, da greš hitrej v P. user posted image

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
4.5.2009 11:46:52   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: momacus

leela mislila sem točno to ja. hvala očitno bom res morala v LJ
pa srečno za jutri. jaz mam CR 19.maja v postojni.
a e lahko vprašam zakaj imaš CR

hvalauser posted image .
CR imam zaradi visoke dioptrije, tudi v PO. Mnenj različnih imam pa ful, od očesnih zdr., ginekologov, splošnih zdr.. Odločit se moraš pa itak sam. Garancije ni pa nobene. Anasteziolog mi je pa danes rekel, da tudi če bi probali z EA, da je lahko na koncu CR.

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
4.5.2009 11:47:26   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
lananai vaša punčka je res prava prinčipesa! user posted image Mogoče bojo men tud malinovi listi kaj pomagali, upam da! A proti koncu si že pila 2 šalci, ali samo eno?

Jst sem rodila s 37 tedni in 5 dni, tko da sem pila po 1 šalco na dan. Mogoče max 3 dl, ker nisem nikol merila točno. Ker 2 šalci naj bi začel piti šele z 38 tedni.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
4.5.2009 11:47:59   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Leela
oj punce,
Danes sem bila na pregledu v P in določili so mi datum za CR: jutri. Sploh ne pridem k sebi, da bom že jutri imela štručko.

OMG, me je kar streslo! Če se jaz česa bojim, je pa to, da mi kar iz lufta sprožijo porod... Drži se!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
4.5.2009 11:49:35   
gala
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

flask_a hvala za tolažbo, ampak mislim, da se niso kaj dosti zmotili, vsak teden ali pa na 14 dni mi zdravnik meri tamalo, pa je nazadnje imela 1470 g. V bolnici so tudi rekli, da je dosti premala, pa že od morfologije se to vleče, da je zahirana.

Christiana, držimo pesti, da še malo zraste tvoja pikica pa se poredi. Vse majčice navijamo zate pa zanjo, tako da že mora biti vse ok.
Zmajama, hvala da si delila z nami tole zgodbo, tudi jaz se tolažim, da je vsak porod drugačen.
Leela, super. Samo še ena noč pa se boste crkljali.
Olive, mislim da se boš mogla s KatMat zmenit, moje sanje očitno ne veljajouser posted image user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
4.5.2009 11:50:04   
OliveOyl
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

FLASK_A držim pesti,da čimprej odpotuješ za Roma..user posted image

Hvalauser posted image Ti pa tut pejt počas... Kaj je zdej s tvojim Popajem, je premal špinače pojedel?user posted image

Popaj je odpoved dal..nč ne nuca njegov odpirač,bo treba še mal malin popit..user posted image user posted image

mani aha,jaz ga bom tud 2x na dan pila..sem prej brala mal po netu,pa ga je ena vsak dan več kot liter spila.Mal prehuda a ne?

nastavki ta prvič,mi jih je šla mami kupit po porodu,ker mi je mali dobesedno bradavico pregriznil in sploh nisem mogla dojit na eni strani,se je takoj kri vlila.z nastavki pa tud nisem mogla dojit,jih ni hotel zagrabit pa tak nekam čuden občutek je bil.počasi se je mal zacelilo,kar naprej sem mazala ob dojenju pa jokala..user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
4.5.2009 11:51:43   
FLASK_A

FLASK_A držim pesti,da čimprej odpotuješ za Roma..user posted image

Hvalauser posted image Ti pa tut pejt počas... Kaj je zdej s tvojim Popajem, je premal špinače pojedel?user posted image

Popaj je odpoved dal..nč ne nuca njegov odpirač,bo treba še mal malin popit..user posted image user posted image

mani aha,jaz ga bom tud 2x na dan pila..sem prej brala mal po netu,pa ga je ena vsak dan več kot liter spila.Mal prehuda a ne?

nastavki ta prvič,mi jih je šla mami kupit po porodu,ker mi je mali dobesedno bradavico pregriznil in sploh nisem mogla dojit na eni strani,se je takoj kri vlila.z nastavki pa tud nisem mogla dojit,jih ni hotel zagrabit pa tak nekam čuden občutek je bil.počasi se je mal zacelilo,kar naprej sem mazala ob dojenju pa jokala..user posted image

Si ga izmučila, revežauser posted image

Boga... Upam, da bo šlo tokrat bolje z dojenjem, grozne bolečine morajo biti touser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
4.5.2009 11:51:52   
momacus
leela mam kolegico ki je imela CR zaradi težav z očesnim živcem. ne se sekirat CR sploh ni taka stvar. jaz sem po prvem CR okrevala dosti hitreje kot tiste ki so rodile po naravni poti, res ej ene 2-3 dni bolelo precej pa trebuh nisem vedla kako držat da mi ne "odpade" :) ampak potem pa , ko nova :) nobenih bolečin , nobenih zapletov . a boš mela splošno anestezijo al spinalno. jaz se še odločam in ker nisem preveč korajžna bi najraje spančkala (tudi prvič sem, sem da sem rodila v Izoli)

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
4.5.2009 11:52:07   
lananai

IZVIRNO SPOROČILO: Leela
oj punce,
Danes sem bila na pregledu v P in določili so mi datum za CR: jutri. Sploh ne pridem k sebi, da bom že jutri imela štručko.

OMG, me je kar streslo! Če se jaz česa bojim, je pa to, da mi kar iz lufta sprožijo porod... Drži se!

Je kar šok, ja. Še posebej, če te pošljejo domov in veš, da se bo zgodilo JUTRI! Tko je meni rekla G na pregledu. Ja, vam odteka plodovnica, boste ostali kar na oddelku. Jst pa: "In kaj to pomeni?" Pa reče G, da v takih primerih še malo počakajo, če se začnejo popadki, drugače v najkasneje nekje 24 urah sprožijo porod. Sploh nisem mogla verjet, da bom v 24 urah že mama... in ne šele 16. maja.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
4.5.2009 11:54:42   
lananai
zmajama, lep fantek! user posted image Pridno se cartajte!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
4.5.2009 11:54:56   
OliveOyl
Ej gala, kati me nima časa sanjat,vidiš da ponoči skoz po porodnišnicah hodi.user posted image

Ne me spominjat kako je tisto dojenje bolelo..user posted image user posted image  pa še šivi sem imela vnete,boga jaz..user posted image

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
4.5.2009 11:55:29   
mani2
Jaz si niti ne upam preveč pretiravati s pitjem malinovega čaja tako da 2 šalčki dnevno sta ni čist dovol. Pa še grenkega pijem.

Nastavki men jih je moj dragi pri prvem otroku šel kupit po porodu ker mi je Marko zgrizel bradavice. Se mi je na levi naredila tako velika krasta da 3 tedne ni mleko moglo ven teči. sedaj pa sem si jih preventivno kupila pa bomo vidli če jih bom rabla. Upam da ne.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
4.5.2009 11:56:11   
lananai
christiana21, vse majčice držimo pesti za vaju. Vse bo OK, mala naj pa raje še malo počaka v trebuščku.

Neposredna povezava do sporočila: 2413
4.5.2009 11:57:11   
OliveOyl

Nastavki men jih je moj dragi pri prvem otroku šel kupit po porodu ker mi je Marko zgrizel bradavice. Se mi je na levi naredila tako velika krasta da 3 tedne ni mleko moglo ven teči. sedaj pa sem si jih preventivno kupila pa bomo vidli če jih bom rabla. Upam da ne.
[/quote]

Kakšne otroke imava midve?Kaj šele bo ko zrastejo..user posted image user posted image

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
4.5.2009 11:58:29   
Leela
Zaenkrat sem še čisto mirna, jutri se bom pa tresla pa slabo mi bo user posted image .

momacus, enkrat sem že imela CR in čeprav je bilo vse ok sem imela kar boleče okrevanje. Tokrat bo lažje, ker vem kaj me čaka, pa vse se da potrpet samo da so otroci zdravi.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
4.5.2009 11:59:36   
zmajama

Bom še jaz pesti držala, da Tanja še ne rodi in, da čimboljše opravi na razgovoru, flask_a, zate pa bom držala pesti, da čimprej rodiš, ve pa zame držite pesti, da se moja user posted image  malo poredi do poroda, res si želim, da bi prišla čez 2 kg, najraje bi itak, da ima okoli 3 kg, ampak to so že sanje, upam pa na čudež, sanjati pa tudi ni prepovedanouser posted image user posted image .
Zmajama, morem še tebe malo povprašat kako je v P Ptuj, so res tako prijazni, kakšen je občutek, ko si tam v sobi, je hudo? Imaš lahko notebooka? Kako je z mobiteli, slišala sem namreč, da jih precej neradi vidijo v sobah? Je res ponoči v sobi lučka prižgana? Je oddelek za nosečnice in mamice ločen, ali je to skupaj?
Eh, zdaj sm ti pa čisto zabluzila, saj bi imela še veliko stvari za vprašat, ampak ti raje ne bom preveč gnjavila. Čestitke ob rojstvu in veliko se crkljajte.
Hvala za odgovore!

V Ptujski porodnišnici so izredno prijazni. Vse sestre so ful prijazne. Jaz sem bila dva dni na ginekološkem oddelku (ginekološki (nosečnice) in porodni (mamice) oddelek sta ločena). Menjalo se je kar nekaj sester in so vse ble prijazne. Na porodnem oddelku pa isto, vse ti pomagajo, ko jih pokličeš. Mobitel lahko imaš in  v sobi in v porodni sobi, sploh ni problem, jaz sem ga imela skos na omarci. Ponoči je v pordni sobi prižgana taka blaga lučka, kresnička ji pravijo, tolko glih da vidiš malega v posteljico al pa ko ga pristaviš, sicer sem si jaz takrat še eno lučko prižgala. Računalnik tudi lahko imaš, sicer ne vem če imajo internet tam. Na ginekološkem oddelku je bil.

V porodni sobi, kakšen je občutek user posted image  Razen bolečin, pa ko veš da gre zares, nič kaj ekstra.  V glavnem babice so vse zakon, ful prijazne, jaz sem jih polno spoznala, pa smena se je ravno menjala pri meni. Na koncu so ble poleg Dragica, Kristina in Angela. Če jim rečeš za kako protibolečinsko, ni problema ti dajo takoj. Jaz, ko sem bla šivana sem dobila tudi injekcijo. Najprej mi je samo lokalno dala (pošpricala), pa me je nenormalno bolelo, pa je zdravnica kar sama rekla, da mi naj da injekcijo, pol pa nisem nič več čutla.

Edini problem pri meni je bil ta, da mi je voda odtekla in nisem smela hodit. Zato sem mogla vse popadke preležat. Proti koncu sem se lahko vstala pa počepnila ko je bil popadek in mi je blo dosti boljše, ko sem se lahko vstala.

Ko boš šla rodit, obvezno poslušaj babice, res. Mogoče se ti bo zdelo, pa kaj mi te nekaj govoriš, če ne gre tak, poslušaj jo pa se potrudi in probaj tak naredit kot ti reče, ti bo dosti lažje.

Aja, pa ginekologi - porodničarji so tudi ful dobri. Od Mileta, Šučurja, Gjorgijeva (ne vem kak se napiše), jaz sem imela vse tri, so me kar trije obdelovali user posted image

Morem pa še pohvalit mojega  lubija user posted image , če njega ne bi blo, ne vem kak bi jaz to speljala sama. Me je tak spodbujal, pa dihal poleg mene, pa mi vodo dajal. Res, hvala bogu da mam njega, presrečna sem, res. V takem primeru še se bom za enega bebija odločla, samo še ne zaj v kratkem user posted image .

Če še te kaj zanima, ti samo vprašaj, lahko tudi na ZS, ni problem.

Neposredna povezava do sporočila: 2416
4.5.2009 12:00:39   
mani2
Punce jaz vas počasi zapuščam. se grem zrihtat za pregled. Morem mal frizurco spedenat. user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
4.5.2009 12:02:37   
OliveOyl
mani fajn odrihtaj,pa dobro se sfriziraj..user posted image user posted image

grem jest,me nekam lakota daje.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
4.5.2009 12:05:26   
dito
Christiana- mene so tudi strašli, da je naš user posted image pemali in da gre za za zastoj rasti. Vendar se je od 33 t začel rediti. V 14 dneh je pridobil skoraj 500g. Jutri zvem koliko ima. Mislim pa, da okrog 2800g. Čudno se mi zdi, ker je tvoja tako mala in da imaš zastoj, da te obdržijo v P in ti ne sporožijo poroda. Kajti meni so rekli, da če gre za zastoj predčasno rodiš.
Kaj jemlješ Q10 in omega 3. Odkar to jemljem se mi je mali začel redit (ne vem pa če je to kaj pomagalo).

malinov čaj- jaz ga pijem po 2 skodelici na dan. vendar včasih pozabim

dudica 1[/b]- konec tedna bo ful toplo, tako da boš lahko šla ven.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
4.5.2009 12:09:07   
christiana21
mani2, kako si lahko še pedenaš frizurco, jaz se sploh ne vidim več, že kakšen mesec je tako, pa nimam tako velikega bušija?user posted image user posted image user posted image
me je kr groza, da bom mogla it z pragozd frizurca style rodit

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
4.5.2009 12:13:39   
zmajama

mani2, kako si lahko še pedenaš frizurco, jaz se sploh ne vidim več, že kakšen mesec je tako, pa nimam tako velikega bušija?user posted image user posted image user posted image
me je kr groza, da bom mogla it z pragozd frizurca style rodit

ne sekiraj se za frizurco, jaz je nisem mela urejene (beri gozdiček), pa me tam tudi niso nič urejali.

Neposredna povezava do sporočila: 2421
4.5.2009 12:14:14   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: dito

dudica 1[/b]- konec tedna bo ful toplo, tako da boš lahko šla ven.

o hvala...sem že boljše volje...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
4.5.2009 12:17:15   
momacus
leela imaš prav , za otroke .... vse in še več :) kako pa se počutiš razen živčkov. maš velikega trebuha? jaz sem ko en tank, naprej pride trebuh ib čez pol ure še jaz :) pa težek mi je ko user posted image in dol pritiska da že ne vem več kako se dat. kdaj pa si imela PDP?

Neposredna povezava do sporočila: 2423
4.5.2009 12:21:20   
Obelix
Fino, da imate tudi mamice čas za RR user posted image . Pa vse ste imele lepo porodno izkušnjo, da vam kar zavidam. Nisem bila dovolj pozorna, zato me zanima ali je katera rodila v Ljubljani? Kako ste bile zadovoljne? Jaz sem bila tam leto in pol nazaj in upam, da se niso kaj poslabšali.

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
4.5.2009 12:27:05   
KatMat
olivica...mogoce zadrnjoham v cakalnici pa prides na vrsto
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Kje boste preživeli dopust, če boste šli na morje?

V Sloveniji. (23%)

Na Hrvaškem. (53%)

V Grčiji/Turčiji. (8%)

V Egiptu/Tuniziji. (5%)

Drugje. (11%)

Število vseh glasov: 11121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!