|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
3.5.2009 19:14:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Soncek, s crpanjem si samo se povecujes proizvodnjo mleka. Probaj crpat cim manj oz scrpaj samo tok, da malo popusti pritisk. Ja nasa je kak dan ze ful budna, kak dan pa ful spi.

Ko smo pri spanju ... ga ima kaksna za prodat user posted image Mi smo spet bolj svoh spal user posted image No od 11-2 je bilo gut, pol pa zalost.. dretje, uspavanje, hranjenje, hranjenje, ta velika pokonc user posted image Ampak vazno, da je zunaj soncek user posted image pa je vse lazje

A ve vaše bebice budite na 3 ure? Meni je patronažna rekla, da tako majhen dojenček nujno rabi 8 obrokov na dan, tako da sva sedaj z dragim čisto zmešana od teh ur. Si zapisujeva, kdaj je nazadnje jedla in jo budiva, da zares dobi 8 obrokov. Potem pa previjanje in uspavanje, ki se zvečer orng zavleče (je kar sitna tam od 21h do 1h zjutraj), in potem so že 3 ure naokrog in spet hranjenje, tako da je potem čisto utrujena, saj včasih vmes nič kaj dosti ne spi. Jaz bi jo kar pustila, da spi, kolikor rabi, toda so me tako prestrašili s temi 8 obroki in apatičnimi otroci, ki vedno manj jejo in napredujejo, da si ne upam nekaj po svoje modrovati. Kako pa ve to počnete?

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 676
3.5.2009 19:16:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sobra

Pozdravljene mamice!

Da se vam še jaz malo oglasim. Naša pupa pridno raste, ima že 56 cm in 4100g, tako da sem zelo zadovoljna.

NenaLena:Ne se sekirat zarad mleka, včasih pač ne gre vse po planu. Jaz ga imam tud zelo malo, iz obeh jošk priteče ven 35ml, kar je občutno premalo, saj ta mala že popije 130 ml. Meni niso pomagale tametil tablete, niti polenta niti kej druzga. Pa še imela sem mojo zlato taščo na obisku 5 tednov, tako da sem max počivala, da se kao dela mleko (ona je je skoz kuhala, pospravlala, likala, zjutri vzela tamalo da sem lahko še malo poležala, skratka vse). Pa nč od nč. Sm se na začetku sekirala, zdej pa sploh ne več. Pa vidš kakšnga drobižka sm mela ob rojstvu, zdej je pa prava mala bajsika (44cm, 2155g).

Hvala ti sobra! user posted image user posted image user posted image Težko mi je predvsem zato, ker če se že ne hraniva, bi ji vsaj rada dala dojko za cartanje, toda ne kaže nobenega interesa. Če ji jo ponudim, jo zagrabi, potem pa v ihti izbljuva, ker ne dobi nič mleka. Toda se pa zato toliko bolj cartava, lubčkava, stiskava, skupaj spančkava ... Kar pojedla bi jo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sobra)
  Neposredna povezava do sporočila: 677
3.5.2009 19:19:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Evo še slikica moje Zare ko spančka v vozičku:

user posted image

Čestitke Junonca! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa koliko las ima! Prava lepotička! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 678
3.5.2009 19:21:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: olea

Blueyees, ti tudi še čakaš? Jaz tudi...še vedno...

Kako lepo je brat tole temo, k že vse cartate in ste čisto navdušene...res lepo, človek postane kar dobre voljeuser posted image

NenaLena: v mislih sem velikokrat s teboj...drži se...ko rodim in ko mine nekaj časa ti pa pišem na ZS.

Vse mamicam želim veliko sreče in lepih trenutkov, naj bojo res nepozabni...komaj čakam da tudi sama dobim svojo bebiko v naročje...me sedaj pa res zanima kaj bo:)

Papa

Hvala olea! user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala vam vse Aprilčiceuser posted image , pa tudi tiste Aprilčice, ki boste rodile maja, vas ne damo majčicam, pa pika! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vaša podpora mi res veliko pomeni. Vsak dan sem bolj pri močeh, tako da bom kmalu spet "stara jaz". :)

(odgovor članu olea)
  Neposredna povezava do sporočila: 679
3.5.2009 19:22:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

nenči-mi je full hudo, da se je pri tebi zakompliciralo kot se jeuser posted image user posted image , sem pa toliko bolj vesela, da je Ela vredu in zdrava ter da lepo raste...želim ti čimhitrejše okrevanje, pa seveda, da bi steklo tole dojenje....če pa že ne bo pa se ne sekiraj in ostani pozitivčekuser posted image .

mlavla-zelo lepe slikice....bravo mami in atiuser posted image user posted image user posted image user posted image , pa seveda ponosni bratecuser posted image

junonca-upam da se ti zadeva z herpesom čimprej uredi, držime pesti...mala je pa tak luštna, še malo pa boste vozičkali zunajuser posted image user posted image user posted image user posted image

tinaaja- havala upam, da imaš prav...user posted image

Hvala brigita! user posted image Jaz pa ti želim, da čim prej pride tvoj dan in da vidimo še tvojo štručko. user posted image Še malo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 680
3.5.2009 19:58:50   
tinaaja
NenaLena - dobro vem, kok je tezko, ko zelis dojiti, pa ne gre vse tako kot si si mislil. Jaz sem imela pri brini cele travme, prejokala veliko.. No na sreco se je pol le nekako umirilo po 3mesecih in steklo. Dita pa ga drugace sracka z dojenjem. in spet dvomi, a je lacna al ne, a dodat al ne... Mah dojenje je umetnost.. Sem prepricana, da bos naredila vse, kar bos lahko, da bi dobila mleko. In ce ga ne bo, bos vedela, da si poskusila, da si se ornk trudila, ampak zivljenje gre svojo pot vcasih. Vazno je, da je bebica sita in na sreco imamo AM. Ponoci je definitivno ne zbujam. Ce otrok dobro napreduje, zbujanje ni potrebno. Je morda pri dojenju malo drugace, ker se pristavlja veckrat kot pri flasi. Ampak vseeno - ce cez dan poje dovolj, potem bujenje ni potrebno. Enim bo pasalo vec manjsih obrokov, drugim manj vecjih obrokov. Poslusaj sebe in svojega otroka.

Pri nas so spet taki krci na sporedu, da je kriza user posted image user posted image user posted image Zdaj jo pestva, ker mene ze noro hrbet in roke bolijo.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 681
3.5.2009 20:08:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

pri nas pa je tako tečno vreme...malo sije sonce, pol se neki ponuja dež, potem je tako oblačno, da imaš občutek, da je zvečer 21 h...jaz bi ful spala, mala se sam neki pritožujeuser posted image user posted image user posted image danes sve prvič cel dan čist sami doma...ati je v službi, imajo poroko pa je moral delatuser posted image mi je kar čudno, ampak greuser posted image user posted image user posted image

nekaj vpr.

1. kaj naj naredim, ker mi že 2 dni mala skoz ko se naje skoraj vse izbruha - uporabljam aptamil, tudi prej smo ga pa je bilo vse ok...pol pa bi vsakih par min jedla...

2. a se tudi ve ugotovile, da se vaši pikci/pikice nekaj tresejo...isto kot če odrasel človek mal zadrema pa ga neki gane, poskoči-ne vem kako bi to opisala, upam, da me razumete...to je imela mala že ob porodu pa so mi med.sestre rekle, da je to kao normalno, da je to zaradi poroda...pol je neki časa bilo ok zdaj pa spet ugotavljam... je tako utrujena, da komaj gleda pa ne more zapsat, ker skoz ko zapre oči se nečesa prestraši oz neki podobnega...

3. kako dologo boste/ste uprabljale tetra majčke?

Js sem ravno danes rekla našim kaj je to, da jo tak trese... pa vidim, da je pri vas tudi tako.

A edve punce sta pa danes same? Midve bova pa v ponedeljek in potem naprej, ker gre ati v službo. Me je kar malo strah, sem se tako navadila, da je doma.user posted image ja, včeraj sve bili že cel dan sami pa danes bova spet...če ti odkrito povem, ko se je pakiral včerja v službo sem kar jokala, cel čas je govoril, da mu je ful težko it od doma zaradi naj pa ful je imel sozne oči pol pa ni čudno, da sem zajokalauser posted image ...hudo je,ker sem bila navajena, da je doma, da mi pomaga, če je kaj narobe sva se skup odločila kaj bova naredila...pa nek tisti občutek, kaj če se bo kaj zgodilo pa bo rekel, da sem jaz kriva...ker ko nama ni šlo dojenje je videl, da sem se ful mučila pa, da mala ni znala vzet zize, ali pa takrat ko jo je začel moj mlek matrat...drugače pa bi mogoče rekel, da nočem dojit ali pa kaj podobnega...ker njegova mati je itak težila glede dojenja...mi gre stara na živce misli, da vse ve in da je vse tako prav kot ona poveuser posted image saj se bova zdaj z majo navadili, da bova dost sami doma pa nama bo čedalje lepše, bolj se bova znali sami organizirat...pol pa nama bo čudno, ko bo ati domauser posted image user posted image

Detelja, a ti tudi ne dojiš? Glede joka te pa čisto razumem, ker sem sama kot 10-letna punčka, me je kar strah biti sama z Elo, še posebej, ker je ne morem sama prestavljati po postelji, se skupaj z njo dvigniti, jo dolgo nositi ... na srečo bo moj doma še do 18. maja, do takrat pa upam, da bom že toliko ok s šivi in rano, da bom lahko vse normalno počela, da bova lahko sproščeno samostojno zaživeli. user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 682
3.5.2009 20:09:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

dobro jutro

da se na hitro javim...še nisem šla rodit HB, saj imam take probleme z zobom, da mi včeraj ni bilo več za živet. Moj me je odpeljal na Izlake v neko privat kliniko kjer dela zobozdravnica24h. Ko sem že mislila da se olajšanje bliža in mi je vrtala zob na živo, mi je povedala da je zob mrtu, da se vnetje dogaja pod korenino, kamor pa ne more prit, saj mi ne sme slikat zoba. pafffff kot bi me nekdo povozil, solze, histerija, saj je vendar grozno ko izveš po mukah bolečin ki jih prestaneš da ni pomoči, da bolečina ne bo izginila. Zob je potrebno izdret, tega pa ona na svojo roko ne upa in moram imeti potrdilo od G da se strinja.

Punce celo noč nisem spala, že dva dni ne jem, jokam kot dež....zdej mi pa povejte kaj bolj škoduje mojemu bebijuuser posted image  to da bom dobila živčni zlom ali tista lokalna anastezija, ki bi me rešila muk....

groza, se še javim kaj

brigita milijon objemčkov zate, da čim prej mine bolečina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 683
3.5.2009 20:11:18   
Nalini
ojla

mi smo pa bili danes pridni user posted image user posted image user posted image user posted image  - smo čez dan tudi fajn spali ........user posted image
upam, da bo ponoči tudi ok ....

sva pa zdaj pred kopanjem stehtala malega in ima že 4240 g user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - fajn pridobiva na teži user posted image

grem počivat, ker so me obiski fajn utrudili .... pa še mali je popoldne rad večkrat priklopljen na mojo zizo user posted image  (bolj za cartanje kot hranjenje user posted image ) ...

hormoni mene kar dajejouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

poporodni pregled imam 13. maja in še razmišljam kaj bi vzela za zaščito, ker polno dojim user posted image  .....

lahko noč

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 684
3.5.2009 20:28:26   
Anonimen

NenaLena - dobro vem, kok je tezko, ko zelis dojiti, pa ne gre vse tako kot si si mislil. Jaz sem imela pri brini cele travme, prejokala veliko.. No na sreco se je pol le nekako umirilo po 3mesecih in steklo. Dita pa ga drugace sracka z dojenjem. in spet dvomi, a je lacna al ne, a dodat al ne... Mah dojenje je umetnost.. Sem prepricana, da bos naredila vse, kar bos lahko, da bi dobila mleko. In ce ga ne bo, bos vedela, da si poskusila, da si se ornk trudila, ampak zivljenje gre svojo pot vcasih. Vazno je, da je bebica sita in na sreco imamo AM. Ponoci je definitivno ne zbujam. Ce otrok dobro napreduje, zbujanje ni potrebno. Je morda pri dojenju malo drugace, ker se pristavlja veckrat kot pri flasi. Ampak vseeno - ce cez dan poje dovolj, potem bujenje ni potrebno. Enim bo pasalo vec manjsih obrokov, drugim manj vecjih obrokov. Poslusaj sebe in svojega otroka.

Pri nas so spet taki krci na sporedu, da je kriza user posted image user posted image user posted image Zdaj jo pestva, ker mene ze noro hrbet in roke bolijo.

Hvala tinaaja. user posted image Tudi moj dragi mi tako pravi: če bo šlo, bo šlo, če ne, pa ne bo konec sveta. Važno, da se trudimo in da poskušamo. Z glavo skozi zid pa pač ne gre.

Glede zbujanja na 3 ure in 8 obrokov, pa sva z mojim res že čisto zmešana, saj so naju ful prestrašili s težo Ele, ker še nima 3 kg, saj se je rodila bolj majhna in drobcena. Ker je v P izgubljala na teži (preden smo ji dodajali umetno hrano in ko je bila zlatenična),je sedaj pediatrinja in patronažna pozorna samo na njeno težo. Jaz bi se rada sprostila in poslušala njen ritem (naj spi, dokler spi, in je, ko je lačna), toda jo baje moram zbujati na 3 ure, da dobi 8 obrokov. Komaj čakam, da bo stara 1 mesec, ko upam, da ne bodo več tako težili s to težo in bomo lahko bolj sproščeno in v Elinem ritmu zadihali. Sedaj se mi zdi, da samo gledava na uro, kdaj jo bo treba zbuditi, da bo ja dovolj jedla. user posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 685
3.5.2009 20:33:27   
tinaaja
Ma probaj ne tok striktno jemat te 3 ure. ni panike verjetno, ce bo na 3,5 ali pa kdaj tudi na 4. morda bo pa takrat malo vec popila. probaj kaksen dan, na kok casa bi se ona sama zbujala. en dan ne bo naredil razlike, lahko pa ugotovis, da se bo zbujala na 3,5 ure in bos manj obremenjena.  

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 686
3.5.2009 20:41:04   
klavdyk
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Hvala tinaaja. user posted image Tudi moj dragi mi tako pravi: če bo šlo, bo šlo, če ne, pa ne bo konec sveta. Važno, da se trudimo in da poskušamo. Z glavo skozi zid pa pač ne gre.

Glede zbujanja na 3 ure in 8 obrokov, pa sva z mojim res že čisto zmešana, saj so naju ful prestrašili s težo Ele, ker še nima 3 kg, saj se je rodila bolj majhna in drobcena. Ker je v P izgubljala na teži (preden smo ji dodajali umetno hrano in ko je bila zlatenična),je sedaj pediatrinja in patronažna pozorna samo na njeno težo. Jaz bi se rada sprostila in poslušala njen ritem (naj spi, dokler spi, in je, ko je lačna), toda jo baje moram zbujati na 3 ure, da dobi 8 obrokov. Komaj čakam, da bo stara 1 mesec, ko upam, da ne bodo več tako težili s to težo in bomo lahko bolj sproščeno in v Elinem ritmu zadihali. Sedaj se mi zdi, da samo gledava na uro, kdaj jo bo treba zbuditi, da bo ja dovolj jedla. user posted image

pri nas je patronažna rekla, da mora imeti bebi vsaj 7-8 obrokov na dan, da se mleko dela.
tinaaja-če ti bebi fajn napreduje je mislim, da brezveze, da ga budiš ponoči. men je zvečer ob 9 al pa 10 pol se pa zbudi ob 2-3 in pa ob 5-6 al pa ob 7-čist različno. a ti mu daješ AM zraven? ker naš tamali je dans dopoldne mel pravi maraton-od 8 do 12 vsak pol ure na ziziuser posted image user posted image . sm že čist obupala, da nimam dojst mleka. pol sm pa na forumu dojenje na med.over.net prebrala, da imajo bebiji lahko poskok v rasti in se zato tako doji. mah js sm zato doma na porodniški, da mu dam zizo ko jo hoče, pa čeprav dobiš skor živčnega zravn.
bujenje-no js ga budim na 3ure in ker ponavadi jeva od pol ure do 1 uro, tut js sm gledam na uro kdaj bo jedel pa kdaj bo minil ta čas

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 687
3.5.2009 20:42:32   
klavdyk
nenaLenauser posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 688
3.5.2009 20:56:00   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: klavdyk

pri nas je patronažna rekla, da mora imeti bebi vsaj 7-8 obrokov na dan, da se mleko dela.
tinaaja-če ti bebi fajn napreduje je mislim, da brezveze, da ga budiš ponoči. men je zvečer ob 9 al pa 10 pol se pa zbudi ob 2-3 in pa ob 5-6 al pa ob 7-čist različno. a ti mu daješ AM zraven? ker naš tamali je dans dopoldne mel pravi maraton-od 8 do 12 vsak pol ure na ziziuser posted image user posted image . sm že čist obupala, da nimam dojst mleka. pol sm pa na forumu dojenje na med.over.net prebrala, da imajo bebiji lahko poskok v rasti in se zato tako doji. mah js sm zato doma na porodniški, da mu dam zizo ko jo hoče, pa čeprav dobiš skor živčnega zravn.
bujenje-no js ga budim na 3ure in ker ponavadi jeva od pol ure do 1 uro, tut js sm gledam na uro kdaj bo jedel pa kdaj bo minil ta čas

jaz je ne budim ponoci. sem ji dala do zdaj ene 5x dodatek zvecer ja - al moje nacrpano mleko al pa AM. drugace pa dojenje, dojenje, dojenje. jaz ji tud dam na zahtevo, ceprav mi je njeno dojenje cist cudno. ful kratki podoji, pa kar nekaj se razburja. tko na uc bi rekla, da ful premal ampak glede na njen izgled, ko vidno napreduje, ocitno dobi dovolj.
7-8 obrokov - zdaj je tukaj spet odvisno, a dojis na eni al obeh na podoj. jaz recimo ful bolj pogosto dojim na desno, ekr boljs dela. sem pri brini dojila samo na desni od ene 8m dalje. levo se kar ukinila, je ni marala. zdaj je spet tko, da desna ful vec mleka proizvaja.. no na levi zher nimava 7 podojev na dan, ce so 2-3 ornj je ze ful.

joj, jaz bi bila prav srecna, da bi  dita spala vsaj 1x na dan v stanovanju 3 ure skupaj. dolgo spi samo zunaj na sprehodu.

pogosto dojenje - ja poskok v raste je cisto mozen.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 689
3.5.2009 21:05:10   
klavdyk

jaz je ne budim ponoci. sem ji dala do zdaj ene 5x dodatek zvecer ja - al moje nacrpano mleko al pa AM. drugace pa dojenje, dojenje, dojenje. jaz ji tud dam na zahtevo, ceprav mi je njeno dojenje cist cudno. ful kratki podoji, pa kar nekaj se razburja. tko na uc bi rekla, da ful premal ampak glede na njen izgled, ko vidno napreduje, ocitno dobi dovolj.
7-8 obrokov - zdaj je tukaj spet odvisno, a dojis na eni al obeh na podoj. jaz recimo ful bolj pogosto dojim na desno, ekr boljs dela. sem pri brini dojila samo na desni od ene 8m dalje. levo se kar ukinila, je ni marala. zdaj je spet tko, da desna ful vec mleka proizvaja.. no na levi zher nimava 7 podojev na dan, ce so 2-3 ornj je ze ful.

joj, jaz bi bila prav srecna, da bi  dita spala vsaj 1x na dan v stanovanju 3 ure skupaj. dolgo spi samo zunaj na sprehodu.

pogosto dojenje - ja poskok v raste je cisto mozen.

sej to je če napredujejo vidno pol se že najejo.
našga ful kupči matrajo, ker je že res praznik, da ga podre. mal pred 8 je jedel, pa ni kupča podrl, pa je v zibki kr cmevkal,pol ga je pa moj dvigno pa je podrl kupčka in je blo kr boljšuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 690
3.5.2009 21:05:44   
klavdyk

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 691
3.5.2009 21:06:52   
klavdyk

no sej naš spi 3 ure skupaj tut redko. če pa bedi bi bil pa kr na ziziuser posted image user posted image

duda- a jo imate?

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 692
3.5.2009 21:23:20   
tinaaja
duda- a jo imate?

kaksna duda user posted image noce... moji otroc ne marajo dude. sem pri obeh poskusala jima uturit pa ni interesa. no vsaj ena stvar manj za odvajat, ceprav duda mariskaj oljasa...

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 693
4.5.2009 6:40:51   
Miška2006
user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 694
4.5.2009 6:45:31   
Miška2006

duda- a jo imate?

kaksna duda user posted image noce... moji otroc ne marajo dude. sem pri obeh poskusala jima uturit pa ni interesa. no vsaj ena stvar manj za odvajat, ceprav duda mariskaj oljasa...

Jst nisem pristaš dude in to moje pravilo se je super izkazalo, ko smo imeli v petek obiske in je od kolegice tamali imel dudo DO 4 LETA...Da vam ne povem kakšne zobe ima....oziroma spredaj jih sploh nima in jih nikoli ni niti imel. Ko je cuzal dudo jo je normalno še grizel in sproti, kot so zobje rastli, so se uničevali. Tisti, ki je uspel zrasti pa je ukrivljen. Groza no.
Je pa res, da so si starši sami krivi, da mu je niso prej vzeli. Spomnim se, da mi je govorila, da ko gre tamali spat moram imet v posteljci najmanj 10 dud, da ko sredi noči ugotovi, da nima dude samo malo stegne rokico in mora biti duda na dosegu, da si jo v usta dene.user posted image Ker če ne je vsa bajta po luftu...dobesedno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Miška2006 -- 4.5.2009 6:46:10 >

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 695
4.5.2009 7:12:47   
tinaaja
Jutro user posted image

mal boljs spali, tko da jupiiii

Miska, se strinjam, da je veliko bolje brez dude.. SAmo po drugi strani pa sem bila jaz brini mama duda in pol si lahko predstvljas, kako je bilo. prva dva meseca po 10 ur priklopljena, ponoci je do 14m spala pri nama, ker se je uspava az zizanjem,.. ma saj ni bilo tok naporno, ampak pri dveh otrocih pa si tega ne bi mogla privoscit. Ampak na sreco dita odziza svoje v 5min in se sama odstavi user posted image ce pa ima otrok macan sesalni refleks, pa je duda skoraj neizbezna..

Moja taprava porodniska se je zacela user posted image Moz nazaj v sluzbi, otrok v varstvu, mi2 pa imava zurko za punce.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 696
4.5.2009 7:31:49   
Miška2006
Dve leti sta me želela, na atijev 25. rojstni dan naredila, čez par tednov naznanila, 9 mesecev in 5 dni me je mami nosila in na nedeljo 3. rodila.

Ime mi je Nik, tehtam 3980g, velik sem 52 cm in sem ponosen sin mamice Brigite in atija Uroša.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Iskrene čestitke Brigita23user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Miška2006 -- 4.5.2009 7:36:14 >

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 697
4.5.2009 7:40:01   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

pri nas pa je tako tečno vreme...malo sije sonce, pol se neki ponuja dež, potem je tako oblačno, da imaš občutek, da je zvečer 21 h...jaz bi ful spala, mala se sam neki pritožujeuser posted image user posted image user posted image danes sve prvič cel dan čist sami doma...ati je v službi, imajo poroko pa je moral delatuser posted image mi je kar čudno, ampak greuser posted image user posted image user posted image

nekaj vpr.

1. kaj naj naredim, ker mi že 2 dni mala skoz ko se naje skoraj vse izbruha - uporabljam aptamil, tudi prej smo ga pa je bilo vse ok...pol pa bi vsakih par min jedla...

2. a se tudi ve ugotovile, da se vaši pikci/pikice nekaj tresejo...isto kot če odrasel človek mal zadrema pa ga neki gane, poskoči-ne vem kako bi to opisala, upam, da me razumete...to je imela mala že ob porodu pa so mi med.sestre rekle, da je to kao normalno, da je to zaradi poroda...pol je neki časa bilo ok zdaj pa spet ugotavljam... je tako utrujena, da komaj gleda pa ne more zapsat, ker skoz ko zapre oči se nečesa prestraši oz neki podobnega...

3. kako dologo boste/ste uprabljale tetra majčke?

Js sem ravno danes rekla našim kaj je to, da jo tak trese... pa vidim, da je pri vas tudi tako.

A edve punce sta pa danes same? Midve bova pa v ponedeljek in potem naprej, ker gre ati v službo. Me je kar malo strah, sem se tako navadila, da je doma.user posted image ja, včeraj sve bili že cel dan sami pa danes bova spet...če ti odkrito povem, ko se je pakiral včerja v službo sem kar jokala, cel čas je govoril, da mu je ful težko it od doma zaradi naj pa ful je imel sozne oči pol pa ni čudno, da sem zajokalauser posted image ...hudo je,ker sem bila navajena, da je doma, da mi pomaga, če je kaj narobe sva se skup odločila kaj bova naredila...pa nek tisti občutek, kaj če se bo kaj zgodilo pa bo rekel, da sem jaz kriva...ker ko nama ni šlo dojenje je videl, da sem se ful mučila pa, da mala ni znala vzet zize, ali pa takrat ko jo je začel moj mlek matrat...drugače pa bi mogoče rekel, da nočem dojit ali pa kaj podobnega...ker njegova mati je itak težila glede dojenja...mi gre stara na živce misli, da vse ve in da je vse tako prav kot ona poveuser posted image saj se bova zdaj z majo navadili, da bova dost sami doma pa nama bo čedalje lepše, bolj se bova znali sami organizirat...pol pa nama bo čudno, ko bo ati domauser posted image user posted image

Detelja, a ti tudi ne dojiš? Glede joka te pa čisto razumem, ker sem sama kot 10-letna punčka, me je kar strah biti sama z Elo, še posebej, ker je ne morem sama prestavljati po postelji, se skupaj z njo dvigniti, jo dolgo nositi ... na srečo bo moj doma še do 18. maja, do takrat pa upam, da bom že toliko ok s šivi in rano, da bom lahko vse normalno počela, da bova lahko sproščeno samostojno zaživeli. user posted image

ne, žal ne dojim...najprej ni znala vzet joškice...pol se je končno potrudila pol jo je začel ful zvijat in potem je mleko začel izginjatuser posted image user posted image bi pa ful, ker je ful praktično...no vmes pa smo še mešal malo mojega mlekca pa aptamil...

daj nabavi si bepanten plus kremico pa maži šive, ful pomaga...ali pa bivacin prašek, ker do spreja boš verjetno težko prišla...vem kako je to, ko se ne moreš premikat zaradi šivov...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 698
4.5.2009 7:41:37   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

ojla

mi smo pa bili danes pridni user posted image user posted image user posted image user posted image  - smo čez dan tudi fajn spali ........user posted image
upam, da bo ponoči tudi ok ....

sva pa zdaj pred kopanjem stehtala malega in ima že 4240 g user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - fajn pridobiva na teži user posted image

grem počivat, ker so me obiski fajn utrudili .... pa še mali je popoldne rad večkrat priklopljen na mojo zizo user posted image  (bolj za cartanje kot hranjenje user posted image ) ...

hormoni mene kar dajejouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

poporodni pregled imam 13. maja in še razmišljam kaj bi vzela za zaščito, ker polno dojim user posted image  .....

lahko noč

baje, da so neke kont.tbl., ki jih lahko vzameš tudi, če dojiš...oz nekako po dojenju se vzamejo...

aprilčice je itak vse razganjal že v nosečnosti sedaj pa se le še nadaljuje in tkao je prav...dragi bodo/so ful srečniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me pa tudiuser posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 699
4.5.2009 7:42:50   
detelja

no sej naš spi 3 ure skupaj tut redko. če pa bedi bi bil pa kr na ziziuser posted image user posted image

duda- a jo imate? ja, pa še kako radiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image včasih si jo sama prime pa drži tako, da ji jo slučajno kdo ne vzameuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?