Miška2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita ojla mamice, krofeki in jagodke jst se skoraj več ne oglašam na forumu, ker je bil tale mesec zame res izredno naporen... pomoč sem imela samo prvi teden, potem pa je moj šel nazaj v službo, ker sva se zmenila, da očetovski dopust prišpara za poletje, da bomo šli lahko na morje. Ful me je bilo strah ostati sama z Jakobom, ker sem se bala, da ne bom znala in zmogla dobro poskrbet za našega žabca. Ampak na koncu nisem mogla samo zase poskrbet, ker ni bilo časa skoraj niti za jest. (prvič sem mamica in sem malo neorganizirana ).Svoj dopust je porabil za obnovo stanovanja in prvi teden, ko sva z Jakobom prišla iz porodnišnice. Moj dan mine v nenehnem dojenju, previjanju in podiranju kupčka. Popoldne, ko dragi pride iz službe, pa on prevzame funkcijo podiranja kupčkov in previjanja. Kar se tiče dojenja, moram rečt, da je to ena velika borba, saj se z mojim fantkom še oba učiva . Pa ene parkrat sem že skoraj obupala nad dojenjem in sem mu dodajala prilagojeno mleko, ker se je revček kljub podoju pri meni še zmeraj jokal, ko pa sem mu pondila 70 ml dodatka, ga je v šusu spil in je bil mir. Polivanje Punce, kaj vaši malčki in malčice kej polivajo? moj se mi zdi da poliva po vsakem hranjenju, pa ful se mu kolca, prejle je pa bruhnil v loku. Kako vam kej uspeva podiranje kupčka? meni bolj slabo, zato mislim, da ima naš Jakob te težave... Izhodi: trikrat sem ga nesla na balkon po 5 minut, enkrat za 10 min, potem smo pa prejšnjo soboto in nedeljo šli na sprehod kar za dve urci. Jakob je lepo spal in zdi se mi, da mu sprehodi lepo pašejo . Samo se mi pa zdi, da se mu je problem z noskom še poslabšal. Že ko sva prišla iz poronišnice, sem mu morala vsak dan čistit zelenčke iz noska, zdej se mi zdi, da je sluzi še več. Mislite, da sva ga posračkal, ko sva ga tako hitro peljala ven kar za 2 uri?? Včeraj smo šli ven za pol ure, danes bomo šli tudi... ful sem pogrešala ta forum, zdej upam, da bom imela kaj več časa za spremljanje debat in javljanje. uživajte v današnjem dnevu. pošiljam vam en velik Očetovski dopust: pazita, ker ima očetovski dopust "rok trajanja" mislim, da ga mora izkoristit v roku 3 mesecev oz. 90 dni od rojstva otroka!!! Samo tolko, da ne pozabita. Polivanje: dojenčki večinoma polivajo....kar pojejo preveč...to polijejo. Najprej goltajo in goltajo, pol pa ugotovijo, da je preveč in to polijejo . Izhodi: Ne verjamem, da je ta vaš 2 urni izhod škodoval. Verjetno je bil že prej malo prehlajen. Saj verjetno sta ga dobro zabubala preden ste šli ven, ne?. Lahko pa je bil kdo že prej malček prehlajen,pa je to še malo pokasiral... Nč se sekirat, dobro mu pucaj noska pa velikoooooooooooo fiziološke mu daj v nosek ali pa tvojega mleka. Če je nosek zelo zabit, pa bi bilo potrebno z aspiratorjem ven povlečt. Upam, da sem ti vsaj malček pomagala