kpmk
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28 Zdravo mamice! Najprej dobrodošle vse nove mamice in vaši krofki in jagode. Naša muca Lori je super, moj koder nas pedena spredaj in zadaj, jaz pa sem še vedno bolj zanič Sedim še vedno na obroču za največ 15 min, hodim kot bi imela kol v riti in sede mi samo polurni počasni sprehod po naselju. Zadnjič me je koder sicer gnal v mesto za dobro urico ampak potem sem bila čisto preč Zato me je kar malce strah, ker gre v ponedeljek nazaj v službo. popek - mi smo že iz P šli brez štrclja ampak potem smo rabili enih 10 dni, da se je lepo zacelil, kopanje naj bi bilo ta ponedeljek, bomo videli. A v P. vama je že odpadel,.. to je pa kar hitro a ne ? teža - iz P smo šli s 3430 g in čez 10 dni smo bili na 3820g. Jaz se sploh ne obremenjujem z njo, ker Laura več kot očitno lepo papca. Pridna Laura dojenje, kupčki - 6-7x na dan, iz obeh dojk po cca. 10 min, za večino obrokov jo moramo zbujati (izjeme so noči), potem se malce podojimo, previjemo in zopet dojimo, kar nam vzame najmanj 1h. Poiranje kupčkov je obvezno že med samim dojenjem, ker mala je prava požrešnica in lahko podre tudi do 10 kupčkov. Mleka imamo za izvoz, šprica ven, mala pa se utaplja v njem Zadnji podoj imamo enkrat do polnoči potem pa spimo vsaj 4 ure. patronažna - bila že 3x, prijazna, polna nasvetov ... datumi - posvetovalnica 18.5, sporočim takrat kako napredujemo kakanje - veliko, obilno, rumenkasto in tekoče jo je koder ravnokar previl, ker se je pokakala do vratu krči in napenjanje - zvečer in ponoči smo na preži s kapljicami. Včeraj jo je tako zvijalo 2 uri, da je bila revica čisto prešvicana od jokanja in zvijanja pijača- pijem čaj za dojenje ter mešanico kuminega ter janeževega čaja, topel donat, mleko, vodo in slivov kompot hrana - mislim, da strožje diete še nisem imela ampak Laura ima še vedno krče. Imam občutek, da jo zvija ne glede na to kaj pojem. spanje - mi pa spimo tudi čez dan zelooooo veliko Super Moja vprašanja: patronažna - meni je bilo rečeno, da 6 obiskov pripada mali ter dva meni v roku enega leta. Sedaj pa me zanima ali je katero od vas že kaj pregledala ali kaj podobnega? kapljice koroških lekarn - ali se jih lahko kupi v vsaki lekarni ali samo na območju Koroške? Sicer točno ne vem, se mi pa zdi da samo na območju in mislim da jih lahko naroči in ti jih pošljejo .... poglej http://www.koroskalekarna.si/ šivi - ali katera ve koliko časa traja, da se zacelijo zunanji šivi? a si imela CR ? Ker moji šivi so že čist ok dojenje - ali se kateri zdi napačno, da bi že prvi mesec prešaltala na 6 podojev na dan? Pojma nimam hrana - ali katera je tako kot pred porodom in otročiček nima problemov s krči? Jaz jem skoraj čisto vse, tudi sadje in zelenjavo, res je da kislo solato ne več in veliko pijem čaj za dojenje in bebe čaj in upam, da to kaj pomaga, zaenkrat še upam, da jih ne dobimo