tršica
|
Lepo pozdravljene! Sem nova, pa da se pridruzim debati. Nekaj sem brala, pa da takoj pomirim tisto, ki jo čaka strokovni izpit. Nič kaj tako strašnega kot vsi govorijo. Jaz sem ga naredila v prvem in zanj sem se pripravljala 3 dni. Ampak zares intenzivno od zjutraj do poznega večera in naslednji dan spet. Če greš na spletno stran od sviza (vsaj predvidevala sem, da je tvoja stroka poučevanje), najdeš forume na temo strokovni izpit. Če že imaš določeno komisijo, potem si poišči člane, in našla boš najpogostejša vprašanja, ki jih postavljajo. Predlagam, da se naučiš seveda vse, ta vprašanja pa si še posebej pogledaš, ker se ponavljajo. Glede opreme... naj povem, da imam rok 13.10.... Veliko sem dobila od svakinje oblačil, dobim še voziček, otroški stolček... Od sestrične še posteljico, banjico, hojco, oblačila, nosečniške hlače, ki pa jih še ne rabim. Trebušček skoraj še ni viden. Me pa kavbojke že pošteno tiščijo. No, pa saj za v službo jih tako ne nosim, dvojne navadne hlače še pa tudi gredo skozi :) Skratka, zelo ugodno bova prišla skozi. So pa stvari zelo lepo ohranjene. Posteljica je 140x70 kar se mi zdi uporabno še za kasneje. Voziček je pa chicco Ct 0.1 na štiri kolesa. Mislim, da je čisto ok za naše potrebe. Najti morava samo jajčko, ki bo ustrezala na ta model. No, tu pa sem naletela na manjšo težavo, saj je ta model star nekje 2 leti in oglasi po bolhi so stari. Verjetno so te zadeve že prodane. No, pa ne bomo obupali. Zagotovo se bo kje našlo kaj. V trgovini pa še moram preveriti, če slučajno ne bi ustrezal tudi kakšen novejši model jajčke na ta tip vozička. Tudi sama sem vraževerna in še ne "kopičim vsega na kup". Sem imela lani en ss in sem zdaj bolj previdna. Zato se tudi šele sedaj oglašam na forumu. Kupila sva samo kengurujčka, ker je ravno tako naneslo. Ostalo pa kasneje, ko bomo spremljali naš razvoj. Naslednji pregled imam 14.5., morfologijo pa je rekla, da mi bo delala šele junija. Ne vem če je to ravno ok al ne, pa ji že menda moram zaupat. Če pa katera pozna kakšno dobro g ali kakšnega dobrega g v celju, pa takoj menjam. A mogoče katera ve, kdaj bo materinska šola v ce? Glede hrane ne kompliciram. Jem kar mi paše, veliko pa pijem vode, ker v službi cel dan govorim. Nimam slabosti ali zgage, nekaj mi je sicer pokalo po krizu, ampak zdaj je naceloma vse ok. Res pa se kar dosti ukvarjam s športom - badminton, odbojko igram nekoliko manj, komaj pa čakam vremena in sezone za tenis. Pa rolerji še bodo aktualni kakšen mesec, dva. Skratka, čim mirnejšo nosečnost vsem, pa da naši škratki pridno rastejo. Oktobra bo pa res gužva v porodnišnicah :)
|