Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 28.4.2009 14:46:32
|
|
|
|
Miška2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Pri nas tudi že na odpustnico iz porodnišnice napišejo datum pregleda pri G. No, jst imam mojga v bolnici, zato ni problema. Če pa imaš v zdravstvenem domu, se itak moraš sama naročiti in to čimprej seveda.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 28.4.2009 16:59:18
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 Eno vprašanje! Kdaj ste ve klicale svoje G za pregled po 6t od poroda.Ker namreč ne vem al naj pokličem te dni ali še počakam malo in pokličem potem kake 2 tedna pre pregledom. sem pa klicala PATRONAŽNO in pride še danes če bo čas čene pa jutri Jst sem se kar z mojim zmenla, preden so me dopustili iz porodnišnice in sem dobila datum na točno 6 teden po porudu. Pridna patronažna hvala,ne jaz moram pa sama poklicat in mislim da bom kar v čet k je pop ali pa jutri dop. Pride pa patronažna jutri po 11h
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 28.4.2009 18:40:32
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 Eno vprašanje! Kdaj ste ve klicale svoje G za pregled po 6t od poroda.Ker namreč ne vem al naj pokličem te dni ali še počakam malo in pokličem potem kake 2 tedna pre pregledom. jaz sem klicala že prejšnji čet. rekla sem, da bi se naročila na pregled po porodu...in pol so me vpr. kdaj sem rodila...tako, da imam prvi pregled 2.6. ob 11...so pa super, mi je sestra rekla, da bo to uro zabeležila pridem pa naj ko se z zrihtamo... vodo pa kri pa bom šla dat kak dan dva prej tako, da potem tisti dan ne bom letala po lab. in čakala na izvide... sem pa klicala PATRONAŽNO in pride še danes če bo čas čene pa jutri a ste kaj slabokrvne?...jaz sem zdaj po porodu ful postala slabokrvna...jemljem elevit...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 28.4.2009 21:01:56
|
|
|
|
Miška2006
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 28.4.2009 21:47:02
|
|
|
|
jernejav
|
Mene pa zanima ali dajete svojim krofkom AD3 kaplice in ali imajo kaj krčev po njih. Jaz sem jih dobila ampak mojega srčka že par dni tako šravfa da mu jih še nisem začela dajati, ker naj bi po nJih imeli krče, oziroma po vitaminu A. Sem mu pa danes skuhala janež in koper in je bil bolj kot ne mir s krči, pa kr dobro je prdel po njem... Ali jim dajete čaj? Moj je vsak dan tako žejen in z veseljem spije kr nekaj čaja dvakrat na dan...
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 6:24:24
|
|
|
|
Miška2006
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 7:52:15
|
|
|
|
L & L
|
Lepo jutro. Jaz sem mu včeraj ponudla čajček pa ga ni hotel, se je sam zapaču pa cucelj vn pljunu. Joj mene pa spet full zob boli me je že med nosečnostjo pa mi ni hotla nč delat, sej zdej pa pomoje tut ne more al lahko ker dojim, zob imam pa odprt, tako da čvakam lekadole bljek. No nam je tut končno popek odpadu zdej pa upam da se bomo jutri kopal, ko pride patronažna, aja včeraj ga je tehtala in ima fant že 3900, gor je dobil 400g v enem tednu A ste že kej sadja probale jest, jaz sem včeraj banano pa je blo ok pa zadnjič jabolko pa je blo tut vse ok.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 9:27:00
|
|
|
|
tinaaja
|
krfjolca in l&l bravo za pridobljene g vajinih l&l - naceloma lahko zobozdravnik dela bp med nosecnostjo in dojenjem.. razen ce nimas kaksne specificne zadeve, ampak bolecine pa je ja treba nekako odpravit. moja mami je zobozdravnica in se je samo cudila, ko sem jo sprasevala, zakaj med nosecnostjo ne sme delat.. morda se enkrat vprasaj svojo dr.. caja ne dajem, ker ne rabi ob dojenju. sadje - jaz jem kompot iz jabolk in sliv of zacetka. svezega bom zacela morda maja uvajat.. ornk pogresam solato in sadje, sam se kar ne upam sprobat zarad krcev. vcer je bila spet kriza.. vetrovne kapljice - a jih katera daje vsak dan? so rekli v lekarni po potrebi, sam pri nas je potreba vsak dan uspavanje - a vase uspavate na rokah, zizi al sami zaspijo v postelji? slabokrvnost - nimam problemov. ful je pa priporocljivo zrebickovo meso jest po porodu v takem primeru.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 9:52:14
|
|
|
|
detelja
|
kako ste kaj? pri nas je danes tak turoben dan...mi smo pa tako nenaspani...naša čbelca se je ob 4 zbudila, smo jo nahranli pol pa ni pa ni htela zaspat...šele zdaj je zaspala...pa tudi včeraj jo je neki matral pa ni htela spat več kot pol ure...ponavadi pa prespi cele dneve...zvečer je tudi kar tako fajn v loku bruhnila...prebava ne vem, če je kriva, prdka pa kaka normalno, skoz najdemo kakija v plenici...če zdaj ne bi čakali patronažne sestre bi malo skup spokala pa bi šli en krog z vozičkom...danes je v planu kopanje upam, da ji bo pomagalo in da bo pol fajn pančkala...jedla pa bi tudi vsakih pet min čist malo...ne vem kaj ji je...vročine nima...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 9:55:10
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja krfjolca in l&l bravo za pridobljene g vajinih l&l - naceloma lahko zobozdravnik dela bp med nosecnostjo in dojenjem.. razen ce nimas kaksne specificne zadeve, ampak bolecine pa je ja treba nekako odpravit. moja mami je zobozdravnica in se je samo cudila, ko sem jo sprasevala, zakaj med nosecnostjo ne sme delat.. morda se enkrat vprasaj svojo dr.. caja ne dajem, ker ne rabi ob dojenju. sadje - jaz jem kompot iz jabolk in sliv of zacetka. svezega bom zacela morda maja uvajat.. ornk pogresam solato in sadje, sam se kar ne upam sprobat zarad krcev. vcer je bila spet kriza.. vetrovne kapljice - a jih katera daje vsak dan? so rekli v lekarni po potrebi, sam pri nas je potreba vsak dan mislim, da ne bi smelo bit nič narobe, če imate skoz te probleme, če boš skoz dajala...moja prijateljica je rekla, da ful pomagajo kapljice LAEVOLAC...kupiti pa se dajo v avstriji...no, možno, da so pri nas že tudi... uspavanje - a vase uspavate na rokah, zizi al sami zaspijo v postelji? maja ponavadi zaspi, ko je ali pa pri podiranju kupčka... slabokrvnost - nimam problemov. ful je pa priporocljivo zrebickovo meso jest po porodu v takem primeru. joj, to meso pa ne vem, če bi spravila dol saj vem, da jemo prašiče itd...ampak saj veste v glavi je pač tako urejeno
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 9:57:02
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: L & L Lepo jutro. Jaz sem mu včeraj ponudla čajček pa ga ni hotel, se je sam zapaču pa cucelj vn pljunu. a to si dala komarčkov čaj? naša se tudi take čudne face dela, ko dobi čaj, da me kar vse strese tko 10-20 ml ji mogoče uspe, da spije, ampak res se drži tako kislo Joj mene pa spet full zob boli me je že med nosečnostjo pa mi ni hotla nč delat, sej zdej pa pomoje tut ne more al lahko ker dojim, zob imam pa odprt, tako da čvakam lekadole bljek. No nam je tut končno popek odpadu zdej pa upam da se bomo jutri kopal, ko pride patronažna, aja včeraj ga je tehtala in ima fant že 3900, gor je dobil 400g v enem tednu A ste že kej sadja probale jest, jaz sem včeraj banano pa je blo ok pa zadnjič jabolko pa je blo tut vse ok.
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 10:46:46
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 Eno vprašanje! Kdaj ste ve klicale svoje G za pregled po 6t od poroda.Ker namreč ne vem al naj pokličem te dni ali še počakam malo in pokličem potem kake 2 tedna pre pregledom. jaz sem klicala že prejšnji čet. rekla sem, da bi se naročila na pregled po porodu...in pol so me vpr. kdaj sem rodila...tako, da imam prvi pregled 2.6. ob 11...so pa super, mi je sestra rekla, da bo to uro zabeležila pridem pa naj ko se z zrihtamo... vodo pa kri pa bom šla dat kak dan dva prej tako, da potem tisti dan ne bom letala po lab. in čakala na izvide... sem pa klicala PATRONAŽNO in pride še danes če bo čas čene pa jutri a ste kaj slabokrvne?...jaz sem zdaj po porodu ful postala slabokrvna...jemljem elevit... super detelja ne jaz nisem slabokrvna ,sem ok zdaj ti bo boljš ko piješ elevit sirena se je oglasla,pridem pol nazaj
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 11:47:12
|
|
|
|
detelja
|
"Danes ob 7.18 sem pokulala na svet, Sofija mi je ime in sem velika 52 cm, težka pa 3590g. Mamica je super, ati pa tudi!" Štorkljica
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 11:47:34
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja "Danes ob 7.18 sem pokulala na svet, Sofija mi je ime in sem velika 52 cm, težka pa 3590g. Mamica je super, ati pa tudi!" Štorkljica
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 11:49:13
|
|
|
|
sonček85
|
no jaz sem tudi danes v trg.gledala ta komarčkov čajček ali pa kamilico ,pa nisem vedela al bi al nebi kupila in na koncu nisem ,saj ne vem če bi mu dodajala še to k mam pa tolk mleka da se že tolk najed da pol kr že bruha zraven :)
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 12:20:28
|
|
|
|
Miška2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja "Danes ob 7.18 sem pokulala na svet, Sofija mi je ime in sem velika 52 cm, težka pa 3590g. Mamica je super, ati pa tudi!" Štorkljica
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:05:14
|
|
|
|
L & L
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja "Danes ob 7.18 sem pokulala na svet, Sofija mi je ime in sem velika 52 cm, težka pa 3590g. Mamica je super, ati pa tudi!" Štorkljica Tinaaja no evo zdele sem klicala svojo zobarco pa je rekla da me ne more sprejet dones ker je že zaključla pa dela do pol dveh, pol sem pa rekla za jutr je pa rekla da jutr majo pa obračun da tut ne more wtf, no in me je kljub bolečinam naročila v četrtek šele v četrtek, a do takrat nej pa crknem od bolečin halo sm jezna kot , no in pol mi še prjav da če je pa zelo boleče nej grem pa v dežurno, in bom tut šla sam pol ne vem zakaj mam svojo zobarco, pol vseen če hodim v dežurno pa je . Zob mam pa oprt in bi bil za pozdravit nč tazga pa mi je rekla da on ne bo delala tega ko sem bla noseča halo, morm jo zamenat pa pika, najboljš da pridem k tvoji mami. Detelj ja dala sem mu unga komarčka pa ostale rožce pa se je tko paču, sej pomoje res dost dobijo z dojenjem ker itak je tut tisto malo manj nasitno mleko vmes ki odžeja. Zdele se bo mali kmal zbudu za papanje pol grem pa na juriš v dežurno. Aja našega damo kar v posteljico da sam zaspi pa je tam po enih petih desetih minutah v deželi sanj, je kar priden zaenkrat, bomo vidli kaj nas še vse čaka LP IN UŽIVAJTE, pri nas se nekaj vreme popravlja upam da bo kaj sončka ali pa vsaj da ne bi dež padal.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:14:11
|
|
|
|
tinaaja
|
L&L - primeri z bolecinami so urgence in bi te morala sprejet,ce klices v delovnem casu. Mislim je pa res freh baba Jah pojdi pol na dezurno (ampak a ni to odprto sele ob 19h zvecer, ker cez dan naj bi tud ZD sprejemali nujne primere), sam tam pa tud cakas.. Upam, da dobr uredis.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:49:36
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: L & L Jaz sem mu včeraj ponudla čajček pa ga ni hotel, se je sam zapaču pa cucelj vn pljunu. tudi mi smo ga ponudili .... po priporočilu pediatrinje, ki zagovarja, da tudi dojenim otrokom ponudimo čaj ... pa naš mali ne zna vlečt na flaško oz. zgleda, da nima potrebe pa čaju.... (je pa rekla pediatrinja, da je možno, da ne bo želel piti čaja, ker je dojen .... pa potem naj ne silimo) sem mu pa potem dala nekaj čaja po žlički pa mu tudi ni nekak pasal ... zdaj ga pa nekaj dni več ne silim pit .... ko prosi hrano ga pač priklopim,.....
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:50:58
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja vetrovne kapljice - a jih katera daje vsak dan? so rekli v lekarni po potrebi, sam pri nas je potreba vsak dan midva dajeva vsak dan sab simplex ... ne vsak obrok, ampak vsak drugi .... ... imam občutek, da pomagajo ...
|
|
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:51:28
|
|
|
|
Miška2006
|
Tinaaja, a ti si že dobila tiste cotke, ki si jih naročila pri Next-u? Kakšne so? Si zadovoljna?
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 13:55:41
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Tinaaja, a ti si že dobila tiste cotke, ki si jih naročila pri Next-u? Kakšne so? Si zadovoljna? te runde se nisem dobila, ampak sem pa ze ene 2m nazaj dobila prvo rundo in je bilo vse super. kvaliteta, kroji, stevilke.. vse jaz bom vecinoma kar tukaj narocala, ker pol vsaj nima vsak ta drug iste cunje.. pa cene so tud gut storkljica - cestitke
< Sporočilo je popravil tinaaja -- 29.4.2009 13:57:55 >
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 14:29:38
|
|
|
|
Miška2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Tinaaja, a ti si že dobila tiste cotke, ki si jih naročila pri Next-u? Kakšne so? Si zadovoljna? te runde se nisem dobila, ampak sem pa ze ene 2m nazaj dobila prvo rundo in je bilo vse super. kvaliteta, kroji, stevilke.. vse jaz bom vecinoma kar tukaj narocala, ker pol vsaj nima vsak ta drug iste cunje.. pa cene so tud gut storkljica - cestitke Jap, cene niso slabe. Pa to maš tud prav da niso te cotke tolk v prometu. A dostava 10 delovnih dni drži (no, tam nekje)? Si pa mogoče kaj mogla vrniti oz. zamenjati? Kako pa to gre? Jst sem jih danes naročila...pa da vidmo kaj bo
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 15:33:27
|
|
|
|
tinaaja
|
Glede vracanja - mislim, da je ceneje novo narocit, kot placat postnino za nazaj poslat Bi raje podarila zadevo kot se hecala z zamenjavo pri teh cenah. Drugo je ce je kaksen vec vreden predmet. Tko da nimam teh izkusenj. Milsim, da problema ne bi smelo bit, ce bi se odlocila tako - imajo napisano pogoje vracila. Prvic je pri meni trajalo malo dalj kot 10 delovnih dni. pri ostalih pa je bilo v roku 10ih dni.
|
|
RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009 29.4.2009 15:56:59
|
|
|
|
2soncek2
|
IZVIRNO SPOROČILO: jernejav Mene pa zanima ali dajete svojim krofkom AD3 kaplice in ali imajo kaj krčev po njih. Jaz sem jih dobila ampak mojega srčka že par dni tako šravfa da mu jih še nisem začela dajati, ker naj bi po nJih imeli krče, oziroma po vitaminu A. Sem mu pa danes skuhala janež in koper in je bil bolj kot ne mir s krči, pa kr dobro je prdel po njem... Ali jim dajete čaj? Moj je vsak dan tako žejen in z veseljem spije kr nekaj čaja dvakrat na dan... Meni so rekli, da je za dajanje kapljic AD3 se prehitro, pediatrinja mi je predpisala D3 od Plivita, a je malo tako zvijalo, da smo mislili "hin" bit, napenjala se je tako hudo, da je dobila popkovno kilo (sedaj cakava, da zgine)...ko sva bili zaradi necesa drugega na kontroli v bolnisnici, mi je zdravnica predpisala D3 OLEOVIT (avstrijske kapljice)...1000 in ena razlika, nic...pa nimajo niti okusa (vse, kar mora mala jest, sama prej sprobam)...sicer jih moras kupit(niso na recept), a so res fajn (no vsaj moja nima tezav)... Za krce pa sem kupila Lefaxin (dajala nekaj dni pri vsakem obroku), Babynos (samo nekajkrat, ker so res mocne in imajo okus po Jaegermeistru, vsebujejo alkohol in sem malo skepticna)... Jernejav..zanima me koliko das ti janeza in kopra v vodo(koliko vode), da je malemu tako pomagal, ker vem, da caj pa ne sme biti premocan...
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?