krfjolca
|
Popek je tudi pri nas malce problemov delal. Že v porodnišnici sem opozorila, da malce smrdi tisti krn, pa so ga malo skrajšali in razkužili, vendar je potem tako grdo zaroženel, da jo je ful praskal po koži okrog. Sem potem prosila, naj ji z gazo podložijo, da se ni ribalo ob kožo. Nato je postal še fino rdeč popek, da so še bris vzeli. Doma sem pa potem še večkrat očistila z alkoholom, pa patronažna je še enkrat podvezala. Odpadel je po 10 dneh, krvavkast je bilo pa še do par dni nazaj. Pri Anžetu sem imela tudi problemčke, le da so takrat predpisovali še en tak prašek - dermatol al kaj je že, da se je zadeva bolje sušila. Aja, kopali bomo pa tudi mi šele pri treh tednih, pa še za to nisem ziher, ker nosek še kar ni OK. Krči - žal, tudi pri nas. Čez cel dan, tako kot je bilo pri Anžetu. K sreči ne tako grozno močni, oziroma je bolje v tem, da se dojiva, ker se potem potolaži na dojki in je vsaj tišina. Anže je bil pri teh tednih že kompletno na flaški, pa je bilo potem huje, ker ga j bilo treba nosit naokrog in poslušat, dokler ni bil čas za naslednji obrok. Kapljice so bolj blažev žegen, kombiniram pa BioGaia in vetrovne kapljice. Sem pa Sari zdaj tri večere dala dodatek. Očitno proti večeru malo primanjkuje mleka, oziroma je bolj problem v tem, da tamala takoj zaspi na joški. Tako jo imam čez dan skoraj ves čas priklopljeno. Zdaj malo bolj pazim, da ne menjam nonstop strani, da pride tudi do zadnjega mleka. Upam, da bo v sredo vaga kaj bolj optimistično pokazala, ker bi res rada, da nama zalaufa tole dojenje. Če zvečer popije 40 ml umetnega mleka, pomojem še ne bo take krize. Ko bo malo na moči dobila in jaz ne bom več tako panična, ali se redi ali ne, bom pa poskusila še ta dodatek ukiniti. Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo, sekirat se ne mislim. Važno, da je otrok sit.