malagala
|
Goldy - Tudi jaz sem bila par dni kar panična, ko sem ugotovila, da so mere na spodnji meji - trebušček zaostaja 1 teden, nogice malo več, teža pa je tudi na spodnji meji...Tudi moja ginek. je rekla, da bo bolj mali otrok, naj se ne sekiram, čez 3 tedne pa bomo preverili rast - če ne bo napredoval, bo treba porod sprožiti. Tudi Pušenjak pravi, da kar odstopa do 2eh tednov je vse v mejah normale, sploh če so vse mere podobne - pač drugačna dinamika rasti ploda. Če pa samo obseg trebuščka precej zaostaja, ostalo pa ne, je potrebno preveriti stanje posteljice in teh zadev...Bodi pozitivna do naslednjega pregleda in 3 tedne je ravno dovolj časa, da zraste oz. če bo potrebno, te bo poslala naprej! Vsaj jaz sem s tem pregnala črne misli - nič ne moremo vplivat na to, kako notri rastejo, mogoče z malček več počivanja, pa še to ne pomaga dosti. Bolje, da se potrudimo biti sproščene, se pripravljati na prihod in se tega veseliti! No, danes sem zato šla v nabavo zadev, ki jih bom nucala v porodnišnici, ta vikend pripravim torbo, drug teden pa nakupim še vse male stvari za , pa kako cotko in vse preperem in prelikam...Potem pa bo kmalu 8.5., ko imam naslednji UZ - upam, da bo zrasel in bo posteljica vredu, da ne bo potrebno kaj prej sprožati poroda Upam, da se Snoopyka kaj oglasi, tudi mene skrbi
|