|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske nosečke
23.4.2009 19:27:44   
murkica
Blueeyes evo mene :)))

Ja res se že dolgo časa nisem javila, ampak vam kar nekako ne sledim in bi mogla it prebrati celotno temo, da bi tožno vse poštekala. Mi je pa všeč, ker ste take čveke in vsake toliko preletim kaj ste napisale.

Jaz sem danes dobila krvne izvide, ker sem morala po nuhalni iti še na odvzem krvi in je vse ok... Tako, da sem ful pomirjena in sedaj komaj čakam naslednji pregled pri moji G. Evo podatek za razpredelnico 12.5.2009 naslednji pregled.

Ful se že veselim in upam, da se bo videlo kaj bomo dobili. Namreč na NS sem bila tako šokirana zaradi rezultata (2,5mm), da sem čisto pozabila vprašati, če se kaj vidi, kaj bomo imeli.

Bo pa pač dalj časa ostalo presenečenje.

Bodite lepo, pa obljubim, da se sedaj večkrat javim...

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
23.4.2009 19:39:51   
sinskaT

IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

Hvala punce!!!!

NO sedaj pa še to - a ste mogoče slišale najnovejše - baje naša vlada pripravlja marsikatere spremembe, da bi prišparala denar - ne le da želijo dvigniti DDV, šparati želijo tudi z ukinitvijo brezplačnega vrtca in z 10%  znižanjem porodniških in to že v tem letu.user posted image user posted image user posted image

A ni bilo včeraj rečeno, da je bil odziv preveč negativen (itak, kaj pa so mislili!) in ne bodo nič spreminjali, razen pri prehrani, da bodo nekaj primaknili tudi starši. No upam, da res niso taki kreteni in da bi naredili korak nazaj user posted image

Pa k lepšim temam: pregled je minil bp, user posted image se lepo godi, kilce šibajo v nebo, naslednji pregled imam 19.5. naj bi imela preverjanje rasti in teže. Joj gre tole hitro - pri Hani se mi je vleklo, vsak dan sem odštevala do PDP, zdaj bi pa kar malo pritisnila na zavoro, če bi se dalo. Saj sploh nimam še nič pripravljeno (no imamo še od Hane, ampak je treba še vse preprat, zlikat in še kaj se bo našlo). Da ne govorim kako sem bila v prvo pridna in 2x na teden hodila na telovadbo za user posted image kjer smo se tudi pripravljali na porod, zdaj pa nč - si mislim, če sem že enkrat dala skoz, bom pa še enkrat hehe...itak sem pol k je šlo  zares čisto pozabila na pravilno dihanje in iznašla neko meni še bolj ustrezno dihanje, ki ga raje ne bi tu opisovala (sestavljeno je tudi iz psovk user posted image user posted image user posted image ).

Priimek: sva poročena in imam oba priimka - kaj pa vem nekako se nisem hotela ločit od nečesa kar nosim že celo življenje user posted image . Aja Hana ima samo očetov priimek.

Srečanje: Se še ne bom pofočkala, ker nisem ziher, da bomo v LJ. Še sporočim. Bi vas pa ful rada spoznala še v živo.

Punce držte se!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
23.4.2009 20:46:44   
Anonimen
pozdravček!

sem imela danes ogromno časa zase. in sem uživala biti noseča, še posebej, ker je bil Urbanček zelo priden.

veronikab, sicer si že pri koncu, a če za zajtrk namesto kruha ješ ovsene kosmiče, se sladkor počasneje dviga, prav tako je bolje piti mleko z manj maščob in tisto, ki se skuha kot pa trajno z več maščob - se mi zdi, da vseeno vpliva na glukozo. od sadja pa sem ugotovila, da so jabolka najboljša za nižji sladkor (seveda ne večja kot 150g-ska).
se drugače počutiš v redu? amnioskopijo si že imela? sama komaj čakam, da Urbanček prileze ven, če bi šel toliko čez rok,... prvega sem imela 3 dni čez rok, a mi je bilo že to preveč. sem bila kar vesela, ko sem šla rodit.
držim pestke zate!user posted image

murkica in sinskaT, vama pa čestitke za dobro opravljena pregleda! kar tako naprejuser posted image .

poroka? ne, hvala. so mi poroke zelo lepe in sem navdušena, ko me kdo povabi (še celo user posted image , ko so tisti najlepši trenutki...) ampak očitno bom ostala koruznica za vse življenje. se počutim prestaro za poroko. si pravim, da je stanovanjski kredit moj poročni list, otroci pa prstan.
sem se želela poročiti 13. 9. 2005, se mi zdi, a je šel datum mimo hitreje kot sicer. moj očka pa bi tako rad videl, da se kdo od njegovih otrok poroči (z bratom bova verjetno oba ostala koruznika, tako da je vsa teža na moji sestriciuser posted image ).

starši in spoznavanje... njegove sem spoznala pozno, po nekaj letih najinega poznanstva, ko se je poškodoval in je bil 4 mesece bolj v ležeče-sedečem položaju. se mi nikoli ni zdelo pomembno, da jih prej spoznam. je on spoznal moje prej, a tudi ne takoj... sva si bila na začetku čisto (samo)zadostnauser posted image .
moji in njegovi pa so se spoznali takrat, ko sem zanosila, se mi zdi. ali še malo kasneje...  mi je pa všeč, ker se dobro razumejo. vedno me sprašujejo eden po drugemu in se včasih pokličejo.
se takrat počutim kot kakšna najstnica.user posted image
ah, ti starši, dokler jih imamo, smo še vedno (le) otroci.

ej, punce, lepo se sladkajte (me sladkornice le v sanjah...) in seveda sladke sanje tistim, ki ste že v Mižalah!

(odgovor članu sinskaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 2878
24.4.2009 7:09:55   
Blueeyes
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Ja p***** zato, ker mi lušte delaš, sladkega pa ne smem tolk. user posted image Čolnarna je pa res za ovinkom, kar je potem prevelika skušnjava. user posted image

ja sej nisem rekla da morš vsak dan tm viset, al pa da celo tortico poješ naenkrat.. lahko si jo razdeliš za zajtrk kosilo in večerjo user posted image  user posted image  tko da malo porazdeliš kalorije user posted image  user posted image

veronikab ja sm slišala tole za vrtec... ja očitno bomo meli samo enega user posted image  ... za porodniške jih bom pa nekam brcnla... nej na svojih plačah šparajo

BOOMER dobr si si tole privoščila... tko je prov... jz sicer nisem za lešnikovo, ker mi ni všeč... sm samo za sadne al pa sacher torto.... drugih rajš ne jem user posted image  men pa zdejle tortice niti ne pašejo več tok k so mi - zdej sem zasvojena z jogurti (že prej sem jih velik pojedla... zdej pa kr živim od njih user posted image )

murkica user posted image  user posted image  user posted image   ah sej ni treba vse za nazaj brat... tko vmes padeš v debato... nič pomembnega nisi zamudila.. seznamčke z rojstvi itak obnavljamo, tko da si na tekočem
čestitke za pregled... za spol boš pa že zvedla.. sej 12.5. bo kmal

sinskaT tudi tebi čestitke za uspešen pregled.. za dihanje sae jz sploh ne sekiram... marsikera je pozabila kako se to dela,pa so vse rodile... tko da bom tud jz, ti pa tud

k.tja bova obe koruznice za vse življenje... kar mogoče sploh ni tko slabo.. ja boga tvoja sestrica, kakšen pritisk more to bit

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
24.4.2009 7:23:02   
Blueeyes
                                                    Ljubljanske nosečke

=============================================================
        Nick(starost)                    PDP                 Št.user posted image         Št.user posted image         Pregled       Spol
=============================================================
user posted image    veronikab                        17.4.2009          1 user posted image           0 user posted image        25.4.2009      user posted image
user posted image   pat74 (34 let)                    25.4.2009          3 user posted image           2 user posted image              ?             user posted image
user posted image  Blueeyes (26 let)               3.5.2009            1 user posted image           0 user posted image        28.4.2009      user posted image
user posted image   k.tja                                   9.5.2009            2 user posted image            1 user posted image      4.5.2009        user posted image
user posted image  petrazg                             10.5.2009           2 user posted image           1 user posted image               ?             user posted image
user posted image  ledenka                             11.5.2009          1 user posted image           0 user posted image                              user posted image
user posted image  papuaNG (26 let)              25.5.2009          1 user posted image            0 user posted image        6.5.2009       user posted image
user posted image   Tanja_                              27.5.2009           ? user posted image            ?  user posted image             ?           user posted image
user posted image   španka (29 let)                  2.6.2009            1 user posted image            0 user posted image              ?           user posted image
user posted image   MONY25 (25 let)             5.6.2009            1 user posted image             0 user posted image               ?           user posted image
user posted image  HINDI (28 let)                    8.6.2009            1 user posted image           0 user posted image                ?          user posted image
user posted image   tej_a (32 let)                      19.6.2009          2 user posted image            1 user posted image      7.5.2009     user posted image
user posted image  majana79 (29 let)             25.6.2009           1 user posted image           0 user posted image        5.5.2009      user posted image
user posted image   knutek (36 let)                27.6.2009           2 user posted image              1 user posted image       28.4.2009    user posted image  
user posted image   Lsica                                  29.6.2009           1 user posted image           0 user posted image      13.5.2009    user posted image
user posted image  bjondi (33 let)                    1.7.2009            2 user posted image           1 user posted image        5.5.2009      user posted image
user posted image  ana** (25 let)                    2.7.2009            2 user posted image            0 user posted image       30.4.2009    user posted image
user posted image   Svet (32 let)                      6.7.2009            3 user posted image             2  user posted image      6.5.2009     user posted image
user posted image  sinskaT (27 let)                  8.7.2009             2 user posted image           1 user posted image        19.5.2009
user posted image   linaema                              10.7.2009           1 user posted image            0 user posted image            ?
user posted image   tanatoraja (28 let)            15.7.2009           1 user posted image            0 user posted image              ?          user posted image
user posted image   anci banci (29 let)             16.7.2009           1 user posted image            0 user posted image              ?          user posted image
user posted image   tina69 (24 let)                   24.7.2009           2 user posted image             1 user posted image             ?          user posted image
user posted image   andmoj (29 let)                  25.7.2009           2 user posted image            1 user posted image        5.5.2009    user posted image
user posted image  katrinka (25 let)                 27.7.2009           1 user posted image            0 user posted image        25.5.2009  user posted image
user posted image   BOOMER (29 let)              29.7.2009           1 user posted image              0 user posted image        8.5.2009   user posted image
user posted image  vim (29 let)                         30.7.2009           1 user posted image            0 user posted image              ?         user posted image
user posted image   Sisy                                    1.8.2009             2 user posted image            1 user posted image              ?
user posted image   šivilja (32 let)                     1.8.2009              4 user posted image            2 user posted image       6.5.2009
user posted image   M1987                               12.8.2009           1 user posted image            0 user posted image         6.5.2009   user posted image
user posted image  živa25 (23 let)                   20.8.2009            2 user posted image             0 user posted image       30.4.2009  user posted image
user posted image  anonimna                           26.8.2009           1 user posted image            0 user posted image               ?
user posted image   indy0024                           13.9.2009           ? user posted image              ? user posted image             ?
user posted image   majica (29 let)                    16.9.2009         2 user posted image              1 user posted image         5.5.2009
user posted image    larilu (23 let)                      20.9.2009          3 user posted image              1 user posted image       12.5.2009
user posted image   palegia30 (30 let)              17.10.2009        1 user posted image              0 user posted image             ?          user posted image
user posted image   murkica (24 let)                 1.11.2009         2user posted image               0user posted image          12.5.2009  user posted image
user posted image   nastija
user posted image  meridaub
user posted image   uka7
user posted image  mamica_3
user posted image  tanja55

============================================================

user posted image      6 

user posted image     16

user posted image      7 

============================================================
                   user posted image   user posted image   user posted image   Pravkar povile svoje štručke  user posted image   user posted image   user posted image

======================================================
         NICK                 RODILA            SPOL          IME          VELIKOST      TEŽA
======================================================

user posted image  ronja                  3.1.2009            user posted image             Lejla            
user posted image   naia                  10.2.2009           user posted image              Lia
user posted image   grahec              26.2.2009           user posted image              Lucija            53 cm           3840 g
user posted image   yania                 8.3.2009            user posted image              Timon            46 cm           2260 g
user posted image   UT_2008
user posted image   simonaa             24.3.2009           user posted image             Ana                                   2700 g
user posted image   Pupa7                27.3.2009           user posted image             Leonard        54 cm           4000 g
user posted image   pikatara             28.3.2009           user posted image             Karolina        46 cm           2090 g
user posted image   pikatara             28.3.2009           user posted image             Patrik            46 cm           2350 g
user posted image   wani                   30.3.2009           user posted image             Vita Viktorija 52 cm           3750 g
user posted image   BrinaBA              3.4.2009             user posted image             Zala              50 cm           3030 g
user posted image   1hruška 
user posted image    nmag                  7.4.2009            user posted image              Karolina        54 cm          4350 g
user posted image    april09                          
user posted image    angelito             14.4.2009           user posted image              Vita               52 cm          3400 g
user posted image   NinaMM              14.4.2009           user posted image              Zarja             51 cm          3020 g

Prosim vas, da ko spremenite svoje podatke za starost, datum pregleda, spol... da to obarvate z rdečo barvo, da bom hitreje našla ko delam seznam.. HVALA!!!

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
24.4.2009 7:23:05   
Blueeyes
                   user posted image

JANUAR

ana** 11.1.

FEBRUAR

Blueeyes 1.2.
larilu 1.2.
wani 5.2.
Majana79 24.2.

MAREC

anci banci 14.3.
angelito 28.3.
Pupa7 31.3.

APRIL

NinaMM 9.4.
MONY25 14.4.
sinskaT 30.4.

MAJ

Katrinka 2.5.
živa25 15.5.

JUNIJ

BOOMER 3.6.
šivilja 27.6.

JULIJ

UT_2008 14.7.
palegia30 22.7.
pat74 23.7.

AVGUST

andmoj 2.8.
HINDI 6.8.
knutek 25.8.
M1987 30.8.

SEPTEMBER

majica 28.9.

OKTOBER

vim 7.10.
tanatoraja 22.10.

NOVEMBER

nmag 15.11.
bjondi 30.11.

DECEMBER

simonaa 19.12.
nborazem 21.12.
murkica 21.12.
Svet 21.12.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
24.4.2009 7:23:08   
Blueeyes
user posted image

user posted image ronja & Lejla
user posted image grahec & Lucija
user posted image yania & Timon
user posted image Pupa7 & Leonard
user posted image pikatara & Karolina in Patrik
user posted image BrinaBA & Zala
user posted image nmag & Karolina
user posted image NinaMM & Zarja

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
24.4.2009 7:23:11   
Blueeyes
Srečanje v torek, 5.5.2009 od 16h naprej v Cacao (ex Samsari) na Prešernovem trgu... Prisotne:

1. Blueeyes (če še ne bom v P)
2. vim
3. majana79
4. katrinka

5. živa25
6. Lsica
7. šivilja
8. Tanja_
9. BOOMER
10.

11.
12.
13.
14.
15.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
24.4.2009 7:25:28   
Blueeyes
punce, dejmo se mal zbrat... kje pa ste... seznam s podatki je čist oskubljen... niste več tko ažurne kot ste ble

veronikab sem prej gor pozabila napisat kako si kej, si še 2 v 1?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
24.4.2009 8:01:23   
HINDI
Živ, po 100 letih se oglašam, imela pregled v torek, vse ok.
Naslednji je 05.05.09. takrat me bodo prvič priklopili na CTG :)
Vidim, da so nekatere že povile svoje štručke... in slikce so prav fletne.
V torek se vam pridružim, če bom le uspela.

V prašanje za katero, ki je bila na MŠ v Šiški - nisem bila na zadnjem predavanju logopedinje - a sem kaj zamudila in se mi splača it na naslednjega, ali je bilo govora o tem, kako se je treba pogovarjati z otročkom?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
24.4.2009 8:22:30   
Anonimen
jutro!
blue veš dej mal obzirnejše slikce k jaz iz rovt pa nimam 5 minut do trgovine tko da ne me dražituser posted image pa itak se spet redim k pujsek tko da prizanesi miuser posted image
sej sm drgač včeri jogurtov peciv nardila sam dans ga že ni več,sta ga moj pa tamavči tko hitr snedla da zame ni nič ostal je pa moj mel edino pripombo da če bi bila pa še čokolada čez in čez prelita se pa tud ne bi nič pritoževal tko da dans bom naredila pa pasje smrčke (upam da jih bom da me ne bo vse miniluser posted image )

(odgovor članu HINDI)
  Neposredna povezava do sporočila: 2886
24.4.2009 8:34:16   
Lsica
Živjo punce,

jaz sem bla tud včeraj na predavanju  glede anestezije...nimam nič kaj preveč upanja za EA, pravi da sam če prideš dopoldne. Hja, zdaj pa naj poleg datuma še uro natempiram, kdaj bomo začel rojevatuser posted image Pol sem se šla pa v babiško šolo še za dekompresijo naročit in sem se tam z babico Brigito pogovarjala - sem mislila, po predavanju da bom šla kar v Postojno rodit - pa me je mal potolažla...Tko da zaenkrat še ostaja LJ v igri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
24.4.2009 8:42:03   
katrinka
dobro jutro, spet sm zaspana da komi učke drzim odprteuser posted image

vas je blo lušn zdele zravn čokolade bratuser posted image

drzte pesti, da mi sef da nasledn tedn dopust - njega tako in tako ni, pa sm sla ze miljonkrat mim njegove pisarne pa kr se ne morm rect - revauser posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
24.4.2009 9:30:15   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: HINDI

V prašanje za katero, ki je bila na MŠ v Šiški - nisem bila na zadnjem predavanju logopedinje - a sem kaj zamudila in se mi splača it na naslednjega, ali je bilo govora o tem, kako se je treba pogovarjati z otročkom?

Hindi, midva sva bila, sva sicer misla preskočit, ampak mi ni žal. Pokazala je nekaj handlinga, smo vadili na lutkah, pa povedala je določene 'strokovne' stvari glede držanja jezika, ipd. Meni je bilo zelo všeč, tako da če greš lahko naslednji mesec, ti priporočam.

Drugače pa dobro jutro vsem!

Blue, jaz bi ti dala kake bolj ažurne podatke, pa kaj ko me še vedno naroča na 5 tednov... Kr neki user posted image

katrinka, pejt takoj k šefu pa vprašaj, ne mencat. user posted image

(odgovor članu HINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
24.4.2009 9:41:47   
Lsica
V lj. porodnišnici  smo končali s predavanji MŠ. Pa nimam prav nič boljšega občutka, da bi kaj veliko pridobilauser posted image

Majana, ko ti praviš, da ste imeli predavanje logopedinje in vadili handling - pri nas nič od tega. Tud včeraj je anesteziologinja tako na hitro šla čez EA in ultiva ter njihovi medicinski + in - , kot bi jaz zdrdrala vse kar o tem že vem...

Ne vem, kar nekako prazna se počutim. Sicer me ni več toliko strah, kako bo - to je pa le zasluga babic v MŠ - ampak se mi zdi, da se bomo še veliiikoooo učili.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
24.4.2009 9:51:21   
šivilja
Lsica a mi lahko poveš kaj je to ultiva?

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
24.4.2009 9:59:40   
Lsica
Neke vrste opiat, sicer še v testiranju - ampak dovoljen s strani neke komisije, ki pač mora odobrit uporabo... Ga kar uporabljajo po porodnišnicah, začeli so pa v Angliji. V Lj. majo pozitivne izkušnje s tem, pa tudi že kar nekaj izkušenj (mislim, da je omenjala št. 140 -user posted image men se to niti ne zdi tako velik). Maš pa dva načina kako ti jo injicirajo: 1. oni dozirajo - konstantno, ali 2. doziraš sama s pomočjo pumpice pred popadkom. Razpolovna doba je 10 min., tako da ti jo 10 min pred samim porodom nehajo dajat. Aja, gre pa direktno v kri - zato tud na dojenčka, ampak ker je tako kratka rapolovna doba ni panike. Negativni učinki pa tko kot bi pri opijatih lahko pričakoval - lahko pride do vrtoglavice, slabosti, ... Te pa ves čas spremljajo tebe in dojenčka (utrip, dihanje,...).

Aja, tud za ultivo je potreben anesteziolog - tko da če ne boš rodila zjutrajuser posted image ne računaj na ultivo....

< Sporočilo je popravil Lsica -- 24.4.2009 10:00:40 >

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
24.4.2009 10:22:17   
Anonimen
Lsica a se tok bojiš poroda?sori da te vprašam sam k vidim da bi ful rada mela EA user posted image

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2893
24.4.2009 10:32:34   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

katrinka, pejt takoj k šefu pa vprašaj, ne mencat. user posted image

sem tok cajta mencala da sm ga lovila cez vrata k je odhaju, ja načeloma sem frejuser posted image jupiuser posted image razn če bi blo ful dela pa pridn za kake 4 ure (en dan)user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
24.4.2009 10:36:00   
majana79
No vidiš katrinka, ti samo našo vzpodbudo rabiš pa je. user posted image

Zdej bi blo pa fajn da bi pregnale tale dež, ker mi gre na živce...

Lsica, a tebe spet malo predporodna živčnost daje? user posted image Vse bo prou in tako kot mora bit, boš vidla. user posted image Učimo se pa itak celo življenje, tako da nimaš kej. user posted image

< Sporočilo je popravil majana79 -- 24.4.2009 10:37:20 >

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
24.4.2009 10:54:45   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

pozdravček!

sem imela danes ogromno časa zase. in sem uživala biti noseča, še posebej, ker je bil Urbanček zelo priden.

veronikab, sicer si že pri koncu, a če za zajtrk namesto kruha ješ ovsene kosmiče, se sladkor počasneje dviga, prav tako je bolje piti mleko z manj maščob in tisto, ki se skuha kot pa trajno z več maščob - se mi zdi, da vseeno vpliva na glukozo. od sadja pa sem ugotovila, da so jabolka najboljša za nižji sladkor (seveda ne večja kot 150g-ska).
se drugače počutiš v redu? amnioskopijo si že imela? sama komaj čakam, da Urbanček prileze ven, če bi šel toliko čez rok,... prvega sem imela 3 dni čez rok, a mi je bilo že to preveč. sem bila kar vesela, ko sem šla rodit.
držim pestke zate!user posted image

murkica in sinskaT, vama pa čestitke za dobro opravljena pregleda! kar tako naprejuser posted image .

poroka? ne, hvala. so mi poroke zelo lepe in sem navdušena, ko me kdo povabi (še celo user posted image , ko so tisti najlepši trenutki...) ampak očitno bom ostala koruznica za vse življenje. se počutim prestaro za poroko. si pravim, da je stanovanjski kredit moj poročni list, otroci pa prstan.
sem se želela poročiti 13. 9. 2005, se mi zdi, a je šel datum mimo hitreje kot sicer. moj očka pa bi tako rad videl, da se kdo od njegovih otrok poroči (z bratom bova verjetno oba ostala koruznika, tako da je vsa teža na moji sestriciuser posted image ).

starši in spoznavanje... njegove sem spoznala pozno, po nekaj letih najinega poznanstva, ko se je poškodoval in je bil 4 mesece bolj v ležeče-sedečem položaju. se mi nikoli ni zdelo pomembno, da jih prej spoznam. je on spoznal moje prej, a tudi ne takoj... sva si bila na začetku čisto (samo)zadostnauser posted image .
moji in njegovi pa so se spoznali takrat, ko sem zanosila, se mi zdi. ali še malo kasneje...  mi je pa všeč, ker se dobro razumejo. vedno me sprašujejo eden po drugemu in se včasih pokličejo.
se takrat počutim kot kakšna najstnica.user posted image
ah, ti starši, dokler jih imamo, smo še vedno (le) otroci.

ej, punce, lepo se sladkajte (me sladkornice le v sanjah...) in seveda sladke sanje tistim, ki ste že v Mižalah!

k.tja hvala za tovje spodbudne besede. Ja sedaj sem res že na koncu, dieto sem pa tudi uspela nekako prilagoditi. Kosmiče sem jedla za jutranjo malico, od sadja za zajtrk, so pa še vedno bile najboljše jabolke ai pa kakšno zelo nesladko sadje. Jepa res, da še preden sem vedela, da imam nosečniško sladkorno, sem se basala z pomarančami in ananasom - pa glih to je najbolj vplivalo na sladkor.user posted image user posted image user posted image

Amnioskopije še nisem mela, ker se baje ne da narediti, saj sem še vedno čisto zaprt, sem se pa kar odločila, da bi povprašala, če lahko v jutri, ko imam zopet pregedl v porodnišnici, pogjedajo plodovnico z UZ.

Upam, da se še kaj tipkamo!

LP,

veronikab

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
24.4.2009 10:56:40   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

k.tja bova obe koruznice za vse življenje... kar mogoče sploh ni tko slabo.. ja boga tvoja sestrica, kakšen pritisk more to bit

še ena koruznica ....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
24.4.2009 10:57:38   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

punce, dejmo se mal zbrat... kje pa ste... seznam s podatki je čist oskubljen... niste več tko ažurne kot ste ble

veronikab sem prej gor pozabila napisat kako si kej, si še 2 v 1?

še vedno .... vztrajamo....

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
24.4.2009 11:00:59   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Živjo punce,

jaz sem bla tud včeraj na predavanju  glede anestezije...nimam nič kaj preveč upanja za EA, pravi da sam če prideš dopoldne. Hja, zdaj pa naj poleg datuma še uro natempiram, kdaj bomo začel rojevatuser posted image Pol sem se šla pa v babiško šolo še za dekompresijo naročit in sem se tam z babico Brigito pogovarjala - sem mislila, po predavanju da bom šla kar v Postojno rodit - pa me je mal potolažla...Tko da zaenkrat še ostaja LJ v igri.

Lsica tudi jaz namerava imeti EA. Sem se pa kar odločila za Postojno, ker vem, da tam imajo anestziologa na razpolago 24 ur. Sicer moreš poseg plačati, je pa vsaj zagotovlejno, da ga res lahko dobiš, če to želiš.

Prav zaradi tega, ker v LJ EA lahko dobiš le v dopoldanskem času (in še to pogojno - če  seveda nima anesteziolog bolj nujnih operacij na planu), sem se odločila najinega sončka rodit v PO.

LP,

veronikab

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
24.4.2009 11:13:19   
anci banci
jaz se tudi že dolgo nisem javila...(služba, pregledi zaradi sladkorne...materinska šola, študij... itd)
naš sinko ima 1500 g in je velik cca 40 cm(po ocenah ginekologinje)
in naslednji pregled imam 19.5. v porodnišnici

lepe praznike

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?