Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:33:09
|
|
|
|
Tanja_
|
Hej hej ljubljančanke! No, se javljam toliko, da povem, da tudi jaz sem za srečanje in veliiiko sadno kupo. Al pa torto ...Pozdravček!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:46:22
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: knutek veronikab-pozdravljena,glede cukra mene zanima kako bo to potekalo,ker grem jutei namreč nazaj na polikliniko,najbrž neko predavanje,kdaj dobim neke kartončke za merjenje in kaj sploh lahko jem! knutek - a so ti že potrdili nosečniški diabetes? No jaz sem najprej dobila izvide iz 100 mg testa. Pol sem morala nazaj in so mi vzeli kri (90 min) po zajtrku. In ker je še vedno kazalo na povišan sladkor, sem šla še na posvet k diabetologinji. Ta mi je predpisala dieto ni mi dala aparat za merjenje sladkorja, term me še napotila na dodatno izobraževanje glede diete in uporabe aparatka. Je pa res, da sem na začetku kar šokirana nad dieto - 1. ker nisi navajen tako jesti, 2. ker sem sama bila vedno kar suha in sem vedno lahko jedla vse kar sem hotela in se nikjer ni nič poznalo in 3. kr sem se na začetku morala navaditi na to hrano in seveda najti neko ravnotežje med vsem predpisanim in tem, kar sem pol na koncu res jedla. Ker sem sama mela povišan sladkor je zjutraj, sem prav tukaj morala biti najbolj pozorna na prehrano. Meni je sladkor zelo zvišalo sadje, mleko in kruh - in vse 2 stvari ti pri dieti predpišejo za zajtrk. Soli se sama nisem izogibala toliko kot so mi predavali, niti maščobam, saj mi je tudi sestra rekla da jaz imam pač probleme s sladkorjem in ne maščobami. Upam, da bo jutri potekalo vse ok. Sicer, pa se še kaj javi, če bi rabila pomoč. LP, veronikab
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:47:01
|
|
|
|
Blueeyes
|
veronikab povej kaj več o sebi da te damo na seznamčke
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:49:31
|
|
|
|
Blueeyes
|
JANUAR ana** 11.1. FEBRUAR Blueeyes 1.2. larilu 1.2. wani 5.2. Majana79 24.2. MAREC anci banci 14.3. angelito 28.3. Pupa7 31.3. APRIL NinaMM 9.4. MONY25 14.4. sinskaT 30.4. MAJ Katrinka 2.5. živa25 15.5. JUNIJ BOOMER 3.6. šivilja 27.6. JULIJ UT_2008 14.7. palegia30 22.7. pat74 23.7. AVGUST andmoj 2.8. HINDI 6.8. knutek 25.8. M1987 30.8. SEPTEMBER OKTOBER vim 7.10. tanatoraja 22.10. NOVEMBER DECEMBER simonaa 19.12. nborazem 21.12. murkica 21.12. Svet 21.12.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:49:36
|
|
|
|
Blueeyes
|
Srečanje v torek, 5.5.2009 od 16h naprej v ex Samsari na Prešernovem trgu... Prisotne: 1. Blueeyes (če še ne bom v P) 2. vim 3. majana79 4. katrinka 5. živa25 6. Lsica 7. šivilja 8. Tanja_ 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:52:12
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes veronikab povej kaj več o sebi da te damo na seznamčke Blueeyes - tebe berem tudi pri Aprilčicah No ok - PDP sem mela prejšnji petek: 17.4.2009 - tako da še vedno čakamo. Jutri imam še en pregled v porodnišnici. Pričakujemo baje , sicer pa sama nisem sigurna . To je moja prva nosečnost, prvi otrok. Tale forum sem zasledila šele danes, drugače bi se vam pridružila že prej. Mi je pa lepo, da ste se zmenile za srečanje. Sama se ne morem prijavii, ker dejansko ne vem, kako daleč bomo takrat - no otročiček bo verjetno že na svetu, samo za ven pa verjetno še ne bo. LP, veronikab
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:54:38
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes veronikab povej kaj več o sebi da te damo na seznamčke Blueeyes - tebe berem tudi pri Aprilčicah No ok - PDP sem mela prejšnji petek: 17.4.2009 - tako da še vedno čakamo. Jutri imam še en pregled v porodnišnici. Pričakujemo baje , sicer pa sama nisem sigurna . To je moja prva nosečnost, prvi otrok. Tale forum sem zasledila šele danes, drugače bi se vam pridružila že prej. Mi je pa lepo, da ste se zmenile za srečanje. Sama se ne morem prijavii, ker dejansko ne vem, kako daleč bomo takrat - no otročiček bo verjetno že na svetu, samo za ven pa verjetno še ne bo. LP, veronikab ja, uradno sem majčica (3.5.), ampak ker mam tko na začetku meseca PDP sem se začela oglašattudi pri aprilčicah... tko da povsod me je dosti
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:56:29
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes veronikab povej kaj več o sebi da te damo na seznamčke Blueeyes - tebe berem tudi pri Aprilčicah No ok - PDP sem mela prejšnji petek: 17.4.2009 - tako da še vedno čakamo. Jutri imam še en pregled v porodnišnici. Pričakujemo baje , sicer pa sama nisem sigurna . To je moja prva nosečnost, prvi otrok. Tale forum sem zasledila šele danes, drugače bi se vam pridružila že prej. Mi je pa lepo, da ste se zmenile za srečanje. Sama se ne morem prijavii, ker dejansko ne vem, kako daleč bomo takrat - no otročiček bo verjetno že na svetu, samo za ven pa verjetno še ne bo. LP, veronikab ja, uradno sem majčica (3.5.), ampak ker mam tko na začetku meseca PDP sem se začela oglašattudi pri aprilčicah... tko da povsod me je dosti Saj sama sem tudi bila prepričana, da bomo dobili ovenčka, pa bo očitno bikec. Bi me pa zelo presenetil, če bi bil še majski
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 18:59:22
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes veronikab povej kaj več o sebi da te damo na seznamčke Blueeyes - tebe berem tudi pri Aprilčicah No ok - PDP sem mela prejšnji petek: 17.4.2009 - tako da še vedno čakamo. Jutri imam še en pregled v porodnišnici. Pričakujemo baje , sicer pa sama nisem sigurna . To je moja prva nosečnost, prvi otrok. Tale forum sem zasledila šele danes, drugače bi se vam pridružila že prej. Mi je pa lepo, da ste se zmenile za srečanje. Sama se ne morem prijavii, ker dejansko ne vem, kako daleč bomo takrat - no otročiček bo verjetno že na svetu, samo za ven pa verjetno še ne bo. LP, veronikab ja, uradno sem majčica (3.5.), ampak ker mam tko na začetku meseca PDP sem se začela oglašattudi pri aprilčicah... tko da povsod me je dosti Saj sama sem tudi bila prepričana, da bomo dobili ovenčka, pa bo očitno bikec. Bi me pa zelo presenetil, če bi bil še majski he he.. nikoli se ne ve... če si kej brala forum za nazaj, pol si najbrž prebrala, da so me pred mesecem dni že strašili, da svojega PDP-ja ZIHR ne bom dočakala, ker imam premalo plodovnice, tko da sem se s tem sprijaznila.. zdej pa poglej.. samo še 11 dni mam do PDP-ja sicer bi rada da naša Gaja že pride na svet, ampak bi bla pa vesela če bi bila majčica tako kot je rečeno
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 20:06:50
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes kam pa sta odpujsala... Na CSD v Nm. Zase sem papirje oddala, podpisala sva očetovstvo, za bo pa potem moja mami odnesla, ker ni blo pr njih v službi nobenga, ki bi mu plače izpolnu... Me pa vožnja vsakič bolj zmatra...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 21:36:52
|
|
|
|
PapuaNG
|
pa da se končno spet jaz malo javim Sva šla z mojim za vikend k moji babici v istro, da sem ga še tam malo familiji pokazala. Za tiste, ki ne veste-sva z mojim šele slabo leto skupaj, tako da ga še kar precejšen del familije ne pozn, ampak nič ne de. Sva mislila potem še na krk, pa je bilo vreme tako, da sva se raje kar v Ljubljano vrnila. Do PDP je še dober mesec in zaenkrat nič ne kaže, da bi mali kaj prej prišel na svet. Pa saj se ne mudi. Konec tedna končno sobica pride, sva pa prejšnji teden prvo turo otroških cunjic oprala (no, tisto, kar imava) in sva bila res za crknit osladna, ko sva jih obešala. Ko je pa vse tako majhno Mene itak hormoni dajejo, da sploh ne smem razmišljat preveč o dojenčku, ker se takoj zjokam. Ko nama na rr preberem vsak teden, kaj se dogaja z mano, in očkom, itak komaj do konca zdržim, potem pa v jok. No ja, pa saj ni nič narobe s tem Morava naslednji teden še očetovstvo uredit na csd, da imam potem mir s tem. Pa še starše med sabo spoznat Sva kar odlagala s tem, zdej bo pa počasi res treba. Bova verjetno kar združila z njegovim rojstnim dnevom-jutri uradno praznuje, a za starše bo verjetno kasneje (uskladit njihove urnike je živ hudič). Aja-ko te se pogovarjale o darilih za obletnico-najina prva obletnica je dan po PDP, tako da jst itak že skoz govorim, da bom rodila en dan kasneje, tako da bo moje darilo kar
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 22:23:02
|
|
|
|
Lsica
|
majana, in kaki so bili filingi, ko si prvič uradno videla napisane vse tri skupaj - otrok, pa oče, pa mama ta in ta... Jaz sem kar gledala, sploh nisem mogla verjet, ko sem videla tista dva priimka skupaj, me je morala opomniti, da se jaz tudi podpišem . Ja, sva dala otroku kar dvojni priimek, moj+njegov. Upam, da mu nisem s tem preveč zakomplicirala življenja.... kaj pravite
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 22.4.2009 22:44:20
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravček! ste se danes naklepetale, sem vse sproti pozabljala, kaj vam moram napisati... ah, tako sanjava sem postala za računalnikom. PapuaNG - prav zanimivo zadnje leto, ki se ti kar hitro odvija! spontanost mi je bila vedno všeč! jaz sem ga kar dolgo prepričevala, da sva zrela za otročka, da zmoreva, da vsekakor ne mislim preživeti življenja brez otrok,... ko pa sva dobila Oskarja, me je stalno spraševal, zakaj se nisva že prej odločila?! da biti starš je prav fino, da so otroci zakon ... pa razumi moške. Lsica - glede imena in priimka se vsak odloči po svoje. jaz sem za krajše verzije (eno ime in en priimek). sem v porodnišnici, ko sem gledala Oskarja premišljevala, da bi ga poimenovala Oskar-Gal, a sem se premislila, ker sem si rekla, da ga po dveh imenih vsekakor ne bom klicala, zato naj ima tudi uradno samo enega. glede priimka pa da naj nosi tradicionalno kar očetovega (sem koruznica, še vedno nosim svoj dekliški priimek, ki se mu ne bom nikoli odpovedala, ker mi je preprosto všeč moje ime). sem videla pri bratu totalno zmešnjavo (nečakinja ima materin-očetov priimek, nečak pa očetov-materin priimek - skratka sta brat in sestra, a nimata istega priimka ). bom verjetno imela kdaj probleme, ker z Oskarjem nimava istega priimka (tudi Urban bo imel samo očetovega), a mi je tako kar v redu. sicer pa... lepe sanje vam želim in jutri lep dan!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 7:30:37
|
|
|
|
šivilja
|
Ja, ja problemi in birokracija. Sem kar vesela, da sva poročena (no, ja tudi drugače). Priznam, da sem na dan poroke z veseljem prevzela možev priimek in svojega opustila in po pravici povedano se z novim priimkom počutim veliko bolje, kot sem se kdaj koli s starim.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 7:32:31
|
|
|
|
BOOMER
|
ola bejbike.... toliko smo govorle, da po čudovitem sončku spet dežuje nič hudega, saj paradajzi pa kumare hitreje rastejo (mlask)..no pa češnje in jagode pa maline Če bo katera rabila kej omenjenega domače pridelanega materiala (dostava v LJ zagotovljena), meni se je letos zmešalo s sajenjem, pa mam že zdej preveč, čeprav sploh še rodilo ni Skratka, vas bom mela v mislih, ko se začne junija in julija akcija obiranja prvih bobic, ve pa se javte.... katrinka - midva greva tudi v MŠ maja, 18.15.....se kej vidimo (v zadnji vrsti bova vice pokala hehe no sam če bo res dolgčas ) meeting - torej Cacao! Super - priporočam jagodno kokosovo kupo (Haiti al neki tacga), porcije so ogroooooomne, pa ful jih je iz svežega sadja...PRIDEM!!! (saj lačna ne bom v MŠ ). Blue - bomo še za vsak slučaj zate eno kupo naročile, pol boš pa vidla (pri ne gre nič v nič pa vse je za vsak slučaj ) Maš pa ful lep buši....sem včeraj bodočega dedija seznanjala z dejstvi, ko mi je net rihtal, pa mu pri 48ih še vedno beseda ne sede najbolj (moški je večno mlad - mentalno do 15let ) imena, priimki - verjetno ni lepšega, ko se končno stvari sestavljajo tudi uradno ne se preveč sekirat, midva sva poročena, jest mam svoj priimek, otrok bo mel očetovega....mal mam že izkušenj od naše familije, se je mama 2x poročila, še vedno dobiva kake položnice iz 3priimkov sestavljene??? bom že zmogla z enim ajdi grem si še mal papke raztegnit preden se podam med luže....uživejte z bauhiji.....moj trenutno spi letos bo plodno leto (extra letina na našem vrtičku )
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 8:04:19
|
|
|
|
katrinka
|
dobro jutro na dolenjskem tok dezuje da ne vem kako bo ce se bo tko nadaljevalo - ob močnem dezevju dobimo ''jezera'' in upam da ne bo vse poplavljen - bi rada domov prisla...haha boomer - ja potem se vidimo 4.5. v MŠ, tudi ob 18:15 k prej moj tko ne more priimki - meni osebno je všeč samo eden - od očeta, vendar ni nič narobe če je kej drugač, pred poroko sem kar malo trmarila da bi otrok imel oba (k še nism vedla da se bova poročila) in to samo zato, ker jaz nisem mislila dokazovat da sem mama, vidla sem pri svoji svakinji (pri prvem nečaku ko z bratom se nista bila poročena)kok je mela težav, isto druga žena mojega tasta...drugače pa, tudi če ima otrok 2 priimka in se kasneje starša poročita loh uradno spremenita na en priimek pa je - res je da je tu spet papirnata vojna, in v roj.listu ostaneta dva, samo npr. to se da narest sem pa hecna - všeč sta mi pa dva osebna imena...tako da vsaka ima svoj okus in naj dela tko k njej paše pa bo papuang - midva sva skupaj 7 let in 2 meseca (jutri), v vsem tem času se najini starsi niso spoznali, kljub temu da sva poročena in cakava pikico...zelo smesno in po drugi strani zalostna...prej sva miljonkrat hotla narest en ''mitting'' pa je njegova mama problem k se z očetom vidt ne more, moja dva sta tud ločena pa sta cist kul skup, tko da k bajto za silo zrihtava da loh v dnevno dava mizo in stole jih bova povabla
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 8:48:56
|
|
|
|
majana79
|
Jutro punce! Ne maram dežja in sem zaspana... Lsica, mi smo naredili samo zapisnik o priznanju očetovstva in nismo nič omenjali priimka ali imena otroka... Piše samo da oče izjavlja da je oče in da se jaz s tem strinjam. Jaz bi še vedno najrajši videla, da bi se poročila, ampak se moj še vedno ne more odločit... Najbrž bo imel pa mali kar očetov priimek, sem tudi jaz tradicionalistka, s tem da ni 2x za rečt, da si bom šla jaz dodat njegov priimek, da vsaj formalno nimamo problemov. Nekaj sem začela kihat in mi ni všeč... Grem delat, dokler se mi še da.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 9:07:11
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG pa da se končno spet jaz malo javim Sva šla z mojim za vikend k moji babici v istro, da sem ga še tam malo familiji pokazala. Za tiste, ki ne veste-sva z mojim šele slabo leto skupaj, tako da ga še kar precejšen del familije ne pozn, ampak nič ne de. Sva mislila potem še na krk, pa je bilo vreme tako, da sva se raje kar v Ljubljano vrnila. Do PDP je še dober mesec in zaenkrat nič ne kaže, da bi mali kaj prej prišel na svet. Pa saj se ne mudi. Konec tedna končno sobica pride, sva pa prejšnji teden prvo turo otroških cunjic oprala (no, tisto, kar imava) in sva bila res za crknit osladna, ko sva jih obešala. Ko je pa vse tako majhno Mene itak hormoni dajejo, da sploh ne smem razmišljat preveč o dojenčku, ker se takoj zjokam. Ko nama na rr preberem vsak teden, kaj se dogaja z mano, in očkom, itak komaj do konca zdržim, potem pa v jok. No ja, pa saj ni nič narobe s tem Morava naslednji teden še očetovstvo uredit na csd, da imam potem mir s tem. Pa še starše med sabo spoznat Sva kar odlagala s tem, zdej bo pa počasi res treba. Bova verjetno kar združila z njegovim rojstnim dnevom-jutri uradno praznuje, a za starše bo verjetno kasneje (uskladit njihove urnike je živ hudič). Aja-ko te se pogovarjale o darilih za obletnico-najina prva obletnica je dan po PDP, tako da jst itak že skoz govorim, da bom rodila en dan kasneje, tako da bo moje darilo kar tebe pa že res celo večnost ni blo pri ljubljančicah.. sem mislila da si že odpotovala v Rim.. za spoznavanje familije ni nikoli prepozno... midva sva z mojim že 3,5 leta skup, pa tud še ne pozna moje familije - zdej ob rojstvu bo pravi čas... čestitaj mu za rojstni dan.. lepo praznujte... z na novo združeno in povečano familijo.. vse bo ok priimek jz sem dala njegov priimek naši Gaji... BOOMER jp, komot lahko še zame naročite kupo - mislim da ne bo ostala
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 9:08:11
|
|
|
|
Blueeyes
|
Srečanje v torek, 5.5.2009 od 16h naprej v Cacao (ex Samsari) na Prešernovem trgu... Prisotne: 1. Blueeyes (če še ne bom v P) 2. vim 3. majana79 4. katrinka 5. živa25 6. Lsica 7. šivilja 8. Tanja_ 9. BOOMER 10. 11. 12. 13. 14. 15.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 9:41:52
|
|
|
|
Lsica
|
Dobro jutro mačkice, dežek pada dežek gre... še mal pa se bodo tud v Ljubljan začele žabe oglašat . Glede priimkov: saj jaz sem kar zadovoljna s svojim, sem se zdaj že navadla nanj. Ampak dveh pa ne bi mela. Vem, da znajo marsikje komplicirat, če maš dva priimka. Pa kateri je prvi, pa ...Po mojem bom prej kot slej zorganizirala, da se poročiva, in poenotimo zadevo pri vseh treh, da ne bomo tak konglomerat. Ah, koliko manj problemov, če bi to že uredila... sem jezna na mojga. Saj ne, da bi jaz zdaj komaj čakala na matičarja, sam če bi mal več volje pokazal, bi bla pa tud že poročena. Kar se pa tiče spoznavnih večerov . midva ga za starše tud še nisva organizirala. mami sta se sicer že pogovarjali po telefonu, videli se pa nista. Mogoče bosta šli pa maja skupaj v toplice, pa se bosta meli čas se spoznat na nevtralnem teritoriju. Moj oče je pa itak bolj rezerviran kar se teh stvari tiče. Danes grem na predavanja anesteziologa - se bomo zmenili kako se bomo drogirali . Zaenkrat sem še čist prepričana v to, bomo videli kaj bo popoldne... Pa ti Blueeyes, računaš na EA? l
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 9:53:19
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Pa ti Blueeyes, računaš na EA? ne... če se bo dalo brez vsega... drgač bomo pa vidl... grem zdej počivat k mam en groznm glavobol, pa ne mislm še pr pc-ju viset... se kasnej slišimo
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 10:37:38
|
|
|
|
katrinka
|
starsi - vidim da nisva edina k jih se nisva predstavla med sabo, me veliko manj peče vest...jupi blue - ti pa res pejd stran od računalnika, da se glavobol pomiri oz. odide
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 23.4.2009 11:27:16
|
|
|
|
vim
|
Lsica če ne prej poroke bo vajin čmrlj vprašala zakaj nista poročena in ker ne bosta imela pametnega odgovora bosta stopila pred matičarja. To se kar velikrat zgodi . Do takrat pa nič hudega če bo konglomerat manj težav in birokracije, če ima otrok oba priimka. Jaz sem ena tistih, ki se je poročila hotela obdržat samo svoj priimek potem pa ko so me na UE vprašali po priimku sem rekla samo možev. Skoraj po letu dni se še nisem privadila na nov priimek , ampak možu pa veliko pomeni, da sem vzela samo njegovega, pa sem ga osrečila.In zdaj razmišljam, če bi imela samo svojega, poročena otrok bi imel očetovega bi bila cela zmeda.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?