|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
23.4.2009 10:52:04   
tinca84
Jaz bom danes delala domačo gobovo juho, za zraven pa še ne vem, palačinke mogoče.

Imam pa danes prvič MŠ, baje traja 4 ure, moj pa je tak živčen, če mora kje dolgo sedetuser posted image , bomo vidli če bo zdržal.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
23.4.2009 10:52:44   
Snoopyka
                                        zelenjavna enolončnica

rabiš:
1 bučko
3 liste špinače
1 lista blitve
1 list sladkega zelja
1 korenček
1 mala pločevinka graha
1 zrel paradižnik
1 list zelene
3 krompirji
1 čebulo
2 stroka česna
kocka ali jušna osnova
sol
poper
olivno olje

potek:
Zelenjavo temeljito operemo in narežemo na kocke 1 krat 1 cm.
Na olju jo dušimo približno 20 minut, nato dodamo grah, solimo, popramo in dodamo vročo vodo (1 - 2l ). Kuhamo še približno 10 minut.
Preden jo postrežemo pustimo, da počiva še 15 minut.
Po želji jo lahko tudi spasiramo, tako da postane kremna zelenjavna juha.

in punce opravičujem se za zamudo. pa še neki  kocko za juho dodajte tik preden zalijete z vodo!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
23.4.2009 11:00:06   
Snoopyka
                               zelenjavna enolončnica

rabiš:
1 bučki
3 liste špinače
1 list blitve
1 list sladkega zelja
1 korenček
1 mala pločevinka graha
1 zrel paradižnik
1 list zelene
3 krompirji
1 čebulo
2 stroka česna
kocka ali jušna osnova
sol
poper
olivno olje

postopek:
Zelenjavo temeljito operemo in narežemo na kocke 1 krat 1 cm.
Na olju jo dušimo približno 20 minut, nato dodamo grah, solimo, popramo in dodamo vročo vodo (1-2l ). Kuhamo še približno 10 minut.
Preden jo postrežemo pustimo, da počiva še 15 minut. Po želji jo lahko tudi spasiramo, tako da postane kremna zelenjavna juha.

oprostite za zamudo s tem receptom punce.  aja...pa še to, kocko ali osnovo dodajte pred vodo!!! in vode dodajte kolikor je potrebno ampak največ 2 l!!!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
23.4.2009 11:05:16   
bačko
Loveforever kar nekaj stanovanj imava ogledanih, samo najprej hočeva videti za koliko ga bova prodala in da potem vidiva do kakšne cene lahko kupiva novega.
Jaz sem dobila od moževe sestrične vatirance.Vsaj prvi dan vem da jih bom uporabljala, potem pa imam vložke Vir nature super.Sem jih tudi po prvem porodu uporabljala in sem bila zelo zadovoljna z njimi.Dudo bom vzela za vsak slučaj s seboj.Oblačila za user posted image in zame bo pa mož prinesel ko bom šla domov.
Snoopyka hvala za recept.user posted image user posted image

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
23.4.2009 11:09:05   
biba14
Jaz bom imela najverjetneje Vir80... ironično,to so bili moji prvi vložki pred davnimi letiuser posted image user posted image in sem potrebovala kar nekaj časa, da sem prešla na plasiko ( ker so pač bolj praktični )...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
23.4.2009 11:25:14   
Snoopyka
jutro user posted image !

no moram se nauči kje se poprav ko kaj narobe al premal napišeš, k sm pozabla pa sm mogla še vse enkrat tipkatuser posted image
upam da niste jezne k sm pozabla napisat, ko pa sm že zadnič oblubla....upam da bo kateri vse en prav pršo..

no moja mama je 20 let starejša, tk da bo letos 38 (mlada babica), tud ona je mlada mela....
ena je napisala za žur pa te stvari, js sm sam dvakrat šla v diskoteko in me sploh nemika da bi več šla.
kot nekateri pravjo (in manjo po eni strani prav), sm si hitr našla fanta in bom mela otroka, vrjetn kr sm bežala od preteklosti...
bežala od doma....pa tud prej sm se zresnila....me nezanimajo diskoteke, žuri al šminke pa fency oblačila...še sleng neznam prav govort...user posted image
moj je 8let starejši in si ga je že želel in tud js sm si ga, vendar so rekli da otrok nebom mogla met.
mojemu je blo ful težko, rad bi mel otroka in rad bi ga mel z mano.
js sm skori vsak večer jokla da hočem otročka in mu je blo še teže. pol pa sva se odločla da probama in je bil spontani splav...
no nit nisva hotla več poskušat, sva kr obupla, mela sva spolne odnose kr brez zaščite...in decemra sva ugotovla da sm v 3 mescu.
no sj bi prej pa nisva bla pozorna na mojo menstruacijo.
drugač pa šolo mam (sam 1 izoi manjka, kerga bom delala lahk drug let) program kuharica-3letna.
po izpitu pa pride, služba, vendar si jo bom poiskala šele ko bo otrok že v vrtcu...

glede vložkov js mam že kupljene in so tud Vir80...js mam že vse pripravlen zase, za otročka....tud js bom vzela dudo sabo v bolnišnico...
zase bom js vzela sabo, za otroka pa bo moj pripelu, ko pride po naju, sm pa mu vse naložla, tk da vzame samo torbo in greuser posted image
kj boste dans kuhale?

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
23.4.2009 11:26:26   
bamoocham
bamoocham super si nam tole napisala glede papirjev, mi je zdaj ful bolj jasno, hvala. Moj pa je že zdaj nesel vlogo S-1 v službo da mu plače gor napišejo, misliš da je prehitro? Potem bo mojmu glih majska plača mankjala

Tinca, ne ni prehitro.
Moj bo junija nesel, ker je imel povišanje plače prejšn mesec in mu bo več naneslo tega dodatka, če bo dal kasneje. Lahko pa bi nesel tudi prej izpolnit na šiht, ampak nama je sama rekla na CSD, da naj nese kasneje, ker se mu bolj splača. Pa samo da potem na vlogo datum naknadno dopiše, ko jo bo oddal.

Zato sem pa js tut prej dala za porodniško, da so mi eno plačo več upoštevali za lansko leto. Ker če bi dala 1 mesec kasnej, bi bila na slabšem-upoštevali bi en mesec več bolniške in ne plače.

Biba14, čuvaj se. Sem pozabila prej napisatuser posted image

Loveforever, tale tvoj seznamček si bom pa kr kopirala, če žiher
Vložke bom pa js imela Vir, samo ne vem, kakšna je razlika med 80 in 90user posted image nisem bila nikoli pozorna na to. So pa bili tudi to moji prvi vložkiuser posted image

Js bom pa danes za sebe naredla verjetn testeninsko solato s tuno. Moj je popoldan na šihtu, pa se mi ne ljubi glih nekot kuhat.

A vete ka me zanima, kje ste kupile tiste blazine, ki se zavežejo okoli kinderpeta (notranja stran). Grem mal firbcat po netu, če je kaj pametnega.

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
23.4.2009 11:28:22   
Lsica
Kakšne čveke ste, komaj vas dohajamuser posted image .

Bačko, sem slišala, da so vatiranci najboljši, dobiš jih samo v porodni sobi, ampak ne vem, a se jih da tudi kje kupit? Drugače pa Vir ekstra al neki podobnega, v glavnem, da nima plastike spodaj (da ni nepremočljiv) in da diha - taki se najbolj obnesejo, sploh če si šivan.

Snoopyka, hvala za recept, smo kar po svoje včeraj naredili, pa je dobro izpadlo. Jaz dam vso zelenjavo, ki jo pač imam na voljo, če nimam drugega je dovolj že čebula, krompir, korenček, zelje, pa kak rahec z zmrzovalnika, paprika... Pa potem en del juhe zmiksam s paličnim mix. in s tem gostim juho - nič moke ali kaj podobnega. Pa še ful bolj okusno pride.

ditta, dobrodošla, midve bova šle pa skupaj rodit (al kako se že reče, v rim? Ta izraz sem 1. slišala tu gor, katera ve od kod izhaja?), jaz mam pa PDP 29. 6.
Mam pa tudi jaz eno kolegico med 10-kami, in vem da ste kar aktivne, sploh ko sem videla kakšne maksi žure ste zorganizirale, svaka vam častuser posted image user posted image user posted image .

Fragola, tole je pa zajtrk po mojem okusu... kadar pada dež, si jaz privoščim kar konkretno, in danes je bil to jajček s šunkico + še mal solatke. Njami. Za dobro prebavo vam je pa najbolje kakšen sadež na tešče pojest, še pred kavo če jo še pijete. Pol mam pa jaz mal pavze, pol pa ob ene 10-ih konkreten zajtrk. Zvečer, ko me ponavadi peče zgaga jo pa gasim z donatom. In prebava je OK, pri meni tudi boljša kot kadarkoli prej, HB.

mmmm, kaminek, jaz bi tud jabolčni štrudelj... So se mi kar sline....saj veste. Tako da danes definitivno še nekaj sladkega za kosilo.

bamoocham,tko fajn si odgovorila loveforever, da bom še jaz pristavila svoj piskerčekuser posted image . Ker meni pogodba poteče 1. 9. 2009, in bom od takrat dalje brezposelna... a porodniška (oz. dopust za nego otroka) pa normalno teče dalje al kako? Men je na CSD rekla naj se sam takrat oglasim pri njih, da me zavarujejo.
Ali bom tud jaz takrat na starševskem dodatku? Tele pravice moram še mal preštudirat...

Tako, tolk zaenkrat, pa se še beremo...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
23.4.2009 11:34:15   
bačko
Snoopyka jaz sem moža spoznala leta 1998 in sva od takrat naprej skupaj.Tudi jaz sem malo ven hodila.Če on ne bi bil 1 leto mljaši od mene in če ne bi študiral bi jaz tudi imela pri 18 otroka.Tudi moja mama je rekla da če bi bila še enkrat mlada bi imela čim prej otroka.Jaz sem zelo na tvoji strani in vsaka ti čast.Ene prej občutimo materinski nagon ene pa kasneje.
Lsica v Tosami se jih da nabaviti.mislim da so pakirani po 10 komadov ali po 5.Ne vem točno.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
23.4.2009 11:39:10   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Moj bo junija nesel, ker je imel povišanje plače prejšn mesec in mu bo več naneslo tega dodatka, če bo dal kasneje. Lahko pa bi nesel tudi prej izpolnit na šiht, ampak nama je sama rekla na CSD, da naj nese kasneje, ker se mu bolj splača. Pa samo da potem na vlogo datum naknadno dopiše, ko jo bo oddal.

Zato sem pa js tut prej dala za porodniško, da so mi eno plačo več upoštevali za lansko leto. Ker če bi dala 1 mesec kasnej, bi bila na slabšem-upoštevali bi en mesec več bolniške in ne plače.

Pol sem se pa jaz malce zafrknilauser posted image ... Moj je dal včeraj podatke za svoje plače (majske in junijske ni gor), jaz pa jih bom tud drug teden - se bo pač upoštevala tudi bolniška. Ampak  sem mislila, da je tak rok, da moraš vlogo prinest 30 dni pred začetkom porodniškega dopusta oz. 60 dni pred PDP-jem. Ziher sem spet kaj zmutila. Tko kot ponavadi. Sem se zadnjič pogovarjala z ravnateljico, pa mi je rekla glede napredovanja - pa sem tud mislila, da ne moreš napredovat, če si v bolniški. Pa ni glih tko, sem tuki tud zgubila par evrov...Ah, bo pa kaka kavica zunaj manj, pa bo.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
23.4.2009 11:55:46   
luši
men neki ni jasn...
če daš vlogo za starševski dodatek pred rojstvom otroka... kako lahko pol napišeš v obrazec EMŠO otroka - če pa sploh še ne ostaja!
Pa še neki... starševski dodatek bom koristila samo js... tko nama tega obrazca o medsebojnem dogovoru verjetn ni treba izpolnit ne?

Js bom vse kar rabim v porodnišnici in za domov mela s sabo; ker moj je tak sklerotik (sploh zdej po nesreči) da bo ziher pozabu vse doma... pa še obremenjevat ga nečem preveč...
Bom pa tut js mela vložke Vir80 (so nam jih svetovali v MŠ)

Ta izraz... da ko gre ženska rodit, da gre v Rim, je že zelo star in so ga veliko več uporabljali v 20ih in 30ih letih (v času naših babic in v času vojne)... takrat je bilo rojevanje nakakšna tabu tema, nihče ni o tem podrobno govoril, ženske so rojevale doma, zapirali so jih v hiše (bolezni) in ženske se dolgo časa niso prikazale v javnosti,veliko pa jih je pri porodu umrlo...
zato so se pojavile razne zgodbice zakaj se to tako reče
1. vse poti vodijo v Rim
2. v povezavi s katoliško vero... pot v Rim - romarska pot - ljudje hodili zelo dolgo, veliko pa se jih sploh ni vrnilo (ker so našli boljše življenje - redko, ali pa so na poti umrli)

(tko so to meni razložili... če pa vas zanima še kaj pa si preberite tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/m_1820068/tm.htm )

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
23.4.2009 12:05:32   
Naja*
Dan!

No mi smo bli včeri na 3D UZ, pa nam je user posted image  tko lepo luliko pokazala da ni več dvoma da je user posted image  user posted image . Tako da razprodaja fantovskih oblačil bo user posted image . Moram samo mal presortirat kaj bo pršlo v poštev, pol jih bom pa prodala. Itak se tega tolk nabere, pa še ogromno takih cunc ki jih ni mel niti 1x gor in mi je kr škoda, sam kaj čmo... user posted image  Je pa 1 uro vztrajno zakrivala obrazek,pa ne sam z rokicam, še nogico je tja naštimala da je ja ne bomo vidl user posted image . Očitno se je odločila da jo bomo vidli ko bo čas za to user posted image . So nam pa zaračunali samo navaden UZ 62€ namesto 3D, pa vseeno škoda. Ampak bomo preživel

Fragola ko sm do tvojega posta prebrala sm si vmes hit letela še zajtrk narestuser posted image

Ditta dobrodošla med čvekami

Lenika hitr čas leti mim nas ane. Mene že zvija, pa mam šele konc junija rok user posted image

Mojjaka nič se ne sikiraj če je user posted image  kakšen dan bol miren. Tud mi nismo vsak dan enako razpoloženi. Je pa res da se prot koncu brce precej umirijo in čutiš bol pretegovanje - vsaj pr men je blo tko

Kaminek midva prvič tud nisva nobenemu povedala ko sva šla v porodnišnico, sam se je itak takoj razvedlo, ker je moj takrat še pri sosedih delal in njegov brat tud in ker mojga ni blo v službo, pa še na telefone se nisva javlala, je pa kmal cela ulica vedla zakaj se gre user posted image  . Ti pa mami rajš prihrani skrbi če je tko hudo user posted image

Deja777 vidim da je tvoj lump 13 dni starejši od mojega, tako da sm si lahko živo predstavljala tole vajino včerajšnjo akcijo. Ti kr srce zastane v taki situaciji. Pa kolk so navihani, ane? Če ti rečeš greva levo, zavije desno user posted image . Itak se pa ne pozabi zravn prav nagajivo zasmejat. Me že prav zanima kako bom z vozičkom tekla za njim user posted image user posted image

Bamoocham a si že poskusla aktivia jogurte? Meni pomagajo, pa sem drugač tud brezupni primer kar se prebave tiče

Loveforever pomoje boš najbol točne odgovore dobila če kr na CSD pokličeš in njih prašaš. Boš vsaj sigurna in brez skrbi. Se pa strinjam z Bamoocham. Ne pozabi na tistih 75 dni, ki mislim da se skrajšajo na 52 dni če ne koristiš v enem kosu. Sej ni nujno tega potem koristit, ampak če rabiš maš pa potem vseeno možnost koristit
Pa super seznam si napisala, tud jst mam takega. So pa Lanu v porodnišnici kr dal eno dudo, pa niti prašal ne niso user posted image  , pa še sigurna sem da je tista duda kr potovala od enega do drugega dojenčka. Je pa to verjetno zarad tega, ker ga po CR itak nism mela takoj sama, ker sm bla 2 dni na intenzivni, pa še prvo noč na oddelku so se me usmilli in da ne poslušajo sestre joka, jim pa kr dude podtaknejo  

Malagala ne sekiraj se zarad trebuščka. Pač je odvisno od lege otroka. Meni je prvič v zadnjem mescu še fuuul zrastu - sm bla taka kot slon user posted image

Tinca84 mislim da mora bit obvezno tud zadnja plača gor če je bla medtem izplačana

Snoopyka user posted image user posted image  za recept user posted image  . Bačko vidš ona je mlada pa zna bol kuhat kot midve user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
23.4.2009 12:05:57   
bamoocham

Joj, zdj je pa nastala cela zbrka glede CSDja.
Upam, da nisem katere zmedla.
Js sem samo informacije posredovala, ki sem jih jaz dobila.

Najboljše, da se na svojem CSDju pozanimate, kako pa kaj, da ne bom js še kakih dezinformacij posredovala, potem boste pa jezne na mene.

Si grem za jest naredit, se beremo malo kasneje.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
23.4.2009 12:07:55   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: luši

Ta izraz... da ko gre ženska rodit, da gre v Rim, je že zelo star in so ga veliko več uporabljali v 20ih in 30ih letih (v času naših babic in v času vojne)... takrat je bilo rojevanje nakakšna tabu tema, nihče ni o tem podrobno govoril, ženske so rojevale doma, zapirali so jih v hiše (bolezni) in ženske se dolgo časa niso prikazale v javnosti,veliko pa jih je pri porodu umrlo...
zato so se pojavile razne zgodbice zakaj se to tako reče
1. vse poti vodijo v Rim
2. v povezavi s katoliško vero... pot v Rim - romarska pot - ljudje hodili zelo dolgo, veliko pa se jih sploh ni vrnilo (ker so našli boljše življenje - redko, ali pa so na poti umrli)

(tko so to meni razložili... če pa vas zanima še kaj pa si preberite tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/m_1820068/tm.htm )

Ful zanimivo, hvala luši user posted image .

Glede matične so pa men tako razložil, da jim jo kasneje sporočijo z upravne enote...

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
23.4.2009 12:35:07   
kaminek
Lsica: evo, štrudeljček se že peče. tako lepo diši, mnjami.

Naja*: ja, jst bom raje bla tih, da bom mami olajšala spanecuser posted image . sam sestri bom pa tud zabrusla, da ji naj ne pove takoj, da ne bo zamer in zmedeuser posted image

drgač pa bom jst za kosilo veeelik kos štrudljčka pojedlauser posted image , potem bom pa okol 15-ih dala pečt krvavice in naredila potenstano zelje, na suho, z veliko česna. to pa zato, ker moj dragi gre dons mal službeno pofirbcat na ce sejem in ne vem kdaj bo pršu. recimo, da tam okol 17! sicer pa mu lahko pogrejem, če pride kasneje!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
23.4.2009 12:35:59   
Naja*
Snoopyka sm si kr mal zamislila ob tvoji zgodbi user posted image . Svaka ti čast še enkrat user posted image user posted image user posted image . Pa če čutiš da si zrela za materinstvo, je to to! Jst pr tvojih letih definitivno še nisem bla. So pa sigurno tud pri tem prednosti da imaš mlada otroke. Boš še mlada ko bojo otroci že samostojni in boš lahko tud še pol uživala in kam šla sama z možkom. Je pa tvoja mamica 5 let starejša od mene user posted image  Joj joj, kolk sm že stara user posted image  Bi bla že skor lahko babica

Bamoocham obloge dobiš v Ikei pa še zlo ugodne so

Lsica važno da si zaposlena do porodniške in nimaš vmes prekinitve user posted image

Glede CSD pa sm jst ravno klicala in so mi rekli da lahko oddaš 60 dni pred PDP in potem si reguliraš, kakor se ti bol splača. Samo če hočeš da se ti upoštevajo bol stari podatki, pač prej vložiš, če so pa zdajšnje plače višje pa čim kasneje. Je pa obvezno, da ko oddaš morajo bit podatki sveži, torej na njem vse plače ki so do takrat izplačane.

Luši tisti obrazec je pomoje ravno zato da on podpiše da se strinja s tem da ti koristiš

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
23.4.2009 12:57:45   
malagala
Naja - jaz sem se tudi zamislila nad S. zgodbouser posted image

Bamoocham - se strinjam z Ikeo, poglej na njihovi spletni strani. Baje so ful komot in praktične, ker pokrijejo posteljico od dna gor, one za zavezat, pa so lahko premične in ne toliko varne in praktične. Mi bomo to nabavili v Ikei, en komplet posteljninice pa sem kupila rabljenega - preko MON malih oglasov in je res v ful dobrem stanju, pa za tretjino cene novega. Lahko pa kaj pobrskaš tudi po bolhi...

ditta - dobrodošlauser posted image

loveforever - Ful hvala za seznamuser posted image , meni pol tega ne bi prišlo na pamet, se vidi da sem novinka...Jutri grem malo v nabavo in bom marsikaj  nakupla...Tudi dudo in kako flaškico za novorojenčka, nikoli ne veš, če boš kaj takoj nucaluser posted image

vložki - Definitivno VIRovi, samo mislim, da obstajajo zdaj eni novejši, tudi 100% bombažni, pokazali so nam jih v MŠ, da so za mamice bolj prijazni...
http://www.tosama.si/index.php?ndx=130&pid=130&id=1328&cmd=lst&t=&subid=
Mislim, da so vir nature super, nisem pa ziher. Baje so enako dobri kot oni navadni, se pa dajo zalepit...

Za slip vložke pa toplo priporočam te roza vir nature slip, jih že celo nosečnost uporabljam, pa so super, drugače tisto plastiko sploh ne prenašam več...So pa izcedki lahko kar problemuser posted image

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
23.4.2009 13:21:46   
lino
Pozdravljene.

Glede CSD in očetovskega dopusta oziroma papirjev so meni včeraj povedali tako:
- Oče mora delodajalca obvestiti, da bo koristil očetovski dopust 30 dni pred prredvidenim rokom (v mojem primeru 21.maja-rok imam 21. junija)...
- potem pa je meni rekla, da je najbolje, če prinese sveže podatke, kar pomeni, da mu delodajalec izpolni papirje glede plač...kak teden prej oziroma odvisno kdaj ima katera rok, za mene npr. če rodim 21.6. se mu potem še plača od 15.6. vpiše...če pa imate rok npr. 10.6. je pa verjetno vseeno ali nese prej user posted image (razen, če seveda ne bomo me z user posted image kaj pohitele, v tem primeru pa takoj po rojstvo!!!!)
- prvi dan po rojstvu, ko dobi našuser posted image ime...pa mora oče nesti te papirje na CSD in se mu začne očetovski dopust z naslednjim dnem...kar pomeni, da mora za ta 1 dan dati svoj dopust oziroma meni je predlagala gospa na CSD naj se oče pozanima pri delodajalcu, ker menda nekaterim po kolektivni pogodbi dajo kak dan dopusta (odvisno od delodajalca)
- rekli so mi tudi, da mora očetovstvo podpisati pred rojstvom otroka, če želi koristiti očetovski dopust (za vse nas koruznike)

No te informacije sem dobila jaz...je pa najbolje, če se na svojih CSD same pozanimate.user posted image

Meni danes vgrajujejo pomivalni stroj...user posted image in bom lahko zopet na veliko čistila zadaj, ker morajo rezati pohištvo in se vse praši.user posted image

Ditta dobrodošla.user posted image

Bačko veliko uspeha pri prodaji.user posted image user posted image

No toliko za sedaj...se še kasneje kaj oglasim.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
23.4.2009 13:24:36   
lenika
Jaz sem danes kuhala rižoto z morskimi sadeži, tuno in veliko zelenjave. Zraven pa sem pojedla še skledo solate. Sedaj za posladek bom pa kot kaže zmazala še pol banjice čokoladnega sladoleda.

Dudo bom jaz vzela s seboj za vsak slučaj.

Vložke bom imela na začetku Vir 80(tudi moji prvi, ker drugih niti ni bilo takratuser posted image ), potem pa ko čišča ne bo več tako močna pa Vir Natur.

Drugače sem pa jaz tudi že 11 let z mojim in sem si želela zgodaj imet otroke, a je naneslo tako, da ni šlo. Študij, služba, stanovanje,... Je pa sigurno lepo biti mlad starš in imeti še mlade vitalne starše. Čeprav meni sedaj ni nič žal, da se je tako izšlo.

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
23.4.2009 13:25:05   
Lsica
A gre katera danes v MŠ? Anci banci, ti si hodila to rundo, a ne?

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
23.4.2009 13:31:12   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz sem danes kuhala rižoto z morskimi sadeži, tuno in veliko zelenjave. Zraven pa sem pojedla še skledo solate. Sedaj za posladek bom pa kot kaže zmazala še pol banjice čokoladnega sladoleda.

Dudo bom jaz vzela s seboj za vsak slučaj.

Vložke bom imela na začetku Vir 80(tudi moji prvi, ker drugih niti ni bilo takratuser posted image ), potem pa ko čišča ne bo več tako močna pa Vir Natur.

Drugače sem pa jaz tudi že 11 let z mojim in sem si želela zgodaj imet otroke, a je naneslo tako, da ni šlo. Študij, služba, stanovanje,... Je pa sigurno lepo biti mlad starš in imeti še mlade vitalne starše. Čeprav meni sedaj ni nič žal, da se je tako izšlo.

user posted image user posted image user posted image Pa sej ste ve tudi mlade, čeprav niste 18-letnice. Še jaz se mam za mlado, pa vidiš, da bi lahko bla tud že babicauser posted image . Moja mama je mela 1. otroka pri 22-ih, zadnjega - mene pa pri 37-ih, tko kot jaz zdaj.Vsako obdobje ima pa svoje čare in svoje - in +... Mogoče si pri mladih letih bolj spontan, aktiven,...ko si starejši pa bolj umirjen, previden, ustaljen,...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
23.4.2009 13:33:48   
kalanteja
meni najbolj pomaga sadje za prebavo, ob tem pa popijem še dve magnesol, odlično, čeprav sem imela tudi jaz izredne probleme glede prebave

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
23.4.2009 13:34:59   
Naja*
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica
Vsako obdobje ima pa svoje čare in svoje - in +... Mogoče si pri mladih letih bolj spontan, aktiven,...ko si starejši pa bolj umirjen, previden, ustaljen,...

Se podpišem pod tole

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
23.4.2009 13:44:03   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Naja*

IZVIRNO SPOROČILO: Lsica
Vsako obdobje ima pa svoje čare in svoje - in +... Mogoče si pri mladih letih bolj spontan, aktiven,...ko si starejši pa bolj umirjen, previden, ustaljen,...

Se podpišem pod tole

Se strinjam. Drugače pa vprašaj eno 18-letnico, če sem jaz ali pa ti mlada.user posted image

Kar se tiče zgage (sem prej pozabila komentirat) meni zelo pomaga donat. S prebavo pa na srečo nimam težav in tudi v prvi nosečnosti je nisem imela.

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
23.4.2009 13:53:29   
Hanuši
Madoniš ste pridne, se vidi, da je danes zunaj bolj kislo. Sem vas komaj uspela prebrat od zjutraj.

Bačko veliko sreče pri prodaji.

Lenika jaz sem si pa pol banjice že kar pred kosilom privoščila. Nikdar nisem bila kakšen poseben ljubitelj sladoleda, sedaj ga moram pa vsak dan. Pa G mi je rekla, da naj čisto črtam sladkarije, sam jest brez sladoleda ne morem, žal.

Aja, da naj črtam cuker mi je pa rekla zato, ker sem imela glukozni izvid 3,8 in sem bila valjda ful vesela, oma pa mi pribije, da je to lahko varljivo, da lahko, da imam povišan sladkor sam mi ga pri velikem vnosu inzulin čist u podn zbije user posted image user posted image user posted image . A je še kateri rekla kaj podobnega????

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?