kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: kasso Roditeljski sem včeraj preživela, a sem malo razočarana, ker je ta naš sistem tako butast. Sin pade pod podružnično šolo, kjer športnega razreda ne bo, saj bo otrok le 17...v matično pa ga ne moremo vpisat, ker ni niti enega prostora več. Ministrstvo jim je odobrilo le dva razreda, ki sta maksimalno polna. Imajo le še eno mesto, ki rezervirano za enega ponavljalca. Tako, da je to prav diskriminacija. Če nisi z mesta, se ne moreš vpisat v športni razred . Mi se pa nismo sekirali, saj smo si rekli, da če ne bo tega programa v podružnični, ga bomo vpisali v PO. Jap, zdaj se pa tega ne da. Zaradi zelo pozitivnih izkušenj nečakinje, ki obiskuje peti razred športnega razreda, bi zelo rada videla, da bi ga tudi moji otroci. To je pa res sranje. Ljudje iz periferije so za marsikaj prikrajšani Pa bo lahko potem v 6 razredu šel v športni razred ali pa čez kak let, če bi bilo kaj placa?? Ja v šestem pravijo, da ni problema. Vmes pa moramo spremljat, kako je s prostori v razredu. Samo upam, da nam bo vodja kaj pomagal, ker bi tudi on rad videl, da bi bilo čim več otrok za športni razred, ker po več letnih izkušnjah se je pokazalo, da so ti otroci veliko boljši v šoli na vseh področjih. Vsak dan ura telovadbe jim zelo koristi, tako za uspeh, kot za motorične sposobnosti. Ta program pa mi je všeč, ker otroci spoznavajo širok pester zvrsti športa in ne gre se za profi šport, tako da je primerno za vse otroke, tudi tiste, ki niso ravno športno naravnani.
|