|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 4. del
20.4.2009 10:52:49   
vanilla
Ojla punce....

Evo, že vidim, da se počasi pripravljamo na porod, saj tema spet teče o strahu pred porodom, pa zadnjimi nakupi... user posted image .

Joj, punce, jaz imam 2.5. rok in se mi zdi, da takooooo kmalu.... In tudi mene je fuuuul strah. Oz. me je blo bolj strah verjetno pred kakim mesecem, ko sem res zvečer kr psihirala in včas kr jokala... Mnja... No, zdej me ni več tako blazno strah na tak način, samo stisne me, ker ne vem, kakšno bolečino naj pričakujem.
EA - hm, v naši porodnišnici je nimajo (pa bi jo jaz takoj mela), imajo pa kao ultivo. In zakaj "kao"? Zato ker je babice ne dajejo rade oz. nerade pokličejo za anestezista... Jaz sem šla na posvet, vendar me je že anestezistka postavila na realna tla, da je verjetno ne bom dobila, zato, ker ne bodo poklicali.... user posted image . Tak da se hočeš-nočeš moram psihično pripravljam na porod brez tega. No, pa se tolažim, da če že tisoče let ženske rojevajo, bom tut jaz. Saj pa ja nisem taka mevža, hehe...

Aja, jaz bi tut najraj vidla, da se mi vse skup začne s popadki - da bom lahko čim dlje doma. Ker če ti voda odteče, moraš pač takoj tja. Ni pa res, da pol samo ležiš. Kolegica je potem še nekaj ur gor pa dol hodila, sedela na žogi - seveda, ko so se začeli popadki. Edino slabo je, če ti voda odteče, ker potem res ne veš koliko ur boš obsojen na porodno.... Ker takrat ne morš doma čakat popadkov.

Posodica za dudo - jaz je ne bom imela. Saj prekuhano dudo itak pokriješ nazaj s tistim plastičnim pokrovčkom, ki je na dudi, pa je.

Spanje - tudi pri meni slabo... Medenične kosti in notranja stran stegen bolijo za pop***. Obračam se iz ene strani na drugo kot en kit. Na hrbtu pa bognedaj da sem, ker mi takoj slabo rata.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
20.4.2009 10:57:38   
copka
ejla, punce- dober dan!!

Jaz sem sveza izpod tusa, ker grem v LJ (pa ne na pregled- to imam jutri).

Bi lahko rekla, da sem dobro spala, ceprav sem 1x sla na wc (to itak vsak dan), cez eno uro je nas mackac hotel ven, cez 2 je pa mojega poklical bratranec, ker se skupaj vozijo in sva ocitno spet preslisala budilko na telefonu. Me je moj sedaj klical, da jo je ocitno pozabil nastavit in ne kot je rekel zjutraj, da telefon ne dela, ceprav je res v katastrofalnem stanjuuser posted image  Pol pa nisem mogla nazaj zaspat in ko sem, sem se zbudila ob 9h in sem sedaj cisto povozena.

Tega me je tudi strah ko bo mali med nami. Mene zacne glava bolet, ce se na vsakih 10 minut zbujam in se ne morem vsaj malo naspat. Upam, da bo lepo spal, da si bom lahko tudi jaz spocila.

Mene pa zanima se tole: a res se nobena majcica ni sla rodit? Ok, tiste z dvojcki in mary, ampak ostale? Pri aprilcicah so ful zgodaj zacele hodit v P, a me pa vse ful dobro tesnimo, al kaj?
No, v glavenem, mene samo skrbi, da me ne boste prehitevaleuser posted image in da bom vsa zivcna cakala cez rok. Se 12 dni, user posted image

Grem zdej!! Lepo se imejte

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
20.4.2009 10:58:13   
zmajama
eno malo bolj butasto vprašanje user posted image

kak naj prekuham flaške pa dudike? Pustim da voda zavre, pa pol dam notri? Kak dolgo pa pustim potem, da se prekuhava?

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
20.4.2009 10:59:19   
Anonimen
živjo punce

no jz sem bla pa zdejle v trgovini sem kupila fasengouser posted image pa v BC sem šla po previjalno podlogp in v mullerja user posted image

vse ki imate pregled vso srečo na pregledu da bo vse vreduuser posted image

(odgovor članu mani2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4079
20.4.2009 10:59:43   
KatMat
mene tok boli od teh kosti...se kr bojim da je nasa ze tok dol da se bo zagojzdilauser posted image user posted image a je to mogoce?

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
20.4.2009 11:00:38   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: zmajama

kak naj prekuham flaške pa dudike? Pustim da voda zavre, pa pol dam notri? Kak dolgo pa pustim potem, da se prekuhava?

ene 5-10 min more vret k jih das not...to je to se mi zdi

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
20.4.2009 11:01:56   
copka

jaz sem tako naredila in pustila 5 minut da se je kuhalo- tako je pisalo na zavojcku v katerem je bila duda.

Vanilla- moje dudice niso imele nobenega pokrovcka, tako da mi je kolegica dala eno tako skatlico, pa sem kar obe not zaprla

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
20.4.2009 11:02:46   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

mene tok boli od teh kosti...se kr bojim da je nasa ze tok dol da se bo zagojzdilauser posted image user posted image a je to mogoce?

user posted image lepo te je videti nasmejanouser posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
20.4.2009 11:04:02   
Anonimen

jz dam kr v hladno vodo flaško pa dudo in pol pustim pet minut da vre voda in šele nato odstavim in vzamem vn in pustim da se ohladiuser posted image

(odgovor članu zmajama)
  Neposredna povezava do sporočila: 4084
20.4.2009 11:04:02   
KatMat
se bolj se mi smeje k vidim posteljo...tok bi spala...pa tak krasen pritisk je pa zrak da bi sam spala

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
20.4.2009 11:06:06   
mani2

Daj v mrzlo vodo in potem da počasi zavre in pustiš 10 min. Tako piše na stekleničkah in dudah. Če bi dala v vrelo vodo bi verjetno lahko počilo kaj.user posted image

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
20.4.2009 11:06:28   
copka

se bolj se mi smeje k vidim posteljo...tok bi spala...pa tak krasen pritisk je pa zrak da bi sam spala

jaz bi tudi se malo sla pocivat, pa se mi zdi potem zavozen dan. To se mi itak zdijo skoraj vsi, ko nimam nic pametnega za delat, ampak trenutno se mi pa tudi nic ne da.user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
20.4.2009 11:07:38   
vanilla
Jaz imam tudi jutri pregled.... Šele popoldan.... Ampak komaj čakam. Verjetno zato, da spet vidim tamalo kako se ji kaj godi notri user posted image . Pa kr sanjam magične besede ginekologa: ja, saj ste že 5 cm odprta! Hahahaha, sanja svinja kukuruz user posted image ,

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
20.4.2009 11:09:10   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: copka

jaz bi tudi se malo sla pocivat, pa se mi zdi potem zavozen dan. To se mi itak zdijo skoraj vsi, ko nimam nic pametnega za delat, ampak trenutno se mi pa tudi nic ne da.user posted image

ja no glih za lezat je user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
20.4.2009 11:09:10   
mani2
Punce vam morem povedat. Naša psička je danes dobila mladičke. Ko sem jo šla nazadnje pogledat sta bila dva. Upam da jih je še kaj več. Napovedali so nam jih 6. Take male kepice so.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
20.4.2009 11:10:38   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Jaz imam tudi jutri pregled.... Šele popoldan.... Ampak komaj čakam. Verjetno zato, da spet vidim tamalo kako se ji kaj godi notri user posted image . Pa kr sanjam magične besede ginekologa: ja, saj ste že 5 cm odprta! Hahahaha, sanja svinja kukuruz user posted image ,

jaaa, jaz bi tudi rada to slisalauser posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
20.4.2009 11:10:40   
Anonimen
jz mam pa pregled šele drug teden tako da bom kr še mal mogla čakatuser posted image

(odgovor članu vanilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 4092
20.4.2009 11:10:43   
KatMat

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
20.4.2009 11:11:31   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: mani2

Punce vam morem povedat. Naša psička je danes dobila mladičke. Ko sem jo šla nazadnje pogledat sta bila dva. Upam da jih je še kaj več. Napovedali so nam jih 6. Take male kepice so.

joj cortki mali...se spomin ko je imela nasa mladicke...joj...prilepi kaksno slikico!!

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
20.4.2009 11:11:58   
zoja10
o cveka se mi je zdelo da zapravljaš,...k ni blo nobenga glasu od tebe..user posted image
pa dudi tud ne vem kje je... a je šla rodit?user posted image

ja res nekam dobro tesnimo majčice se kr nč ne dogaja,...lohk bi kr pr meni začeli user posted image

jaz sem dudiko prekuhala pol sm pa zravn še posodico prekuhavala in se je pokrovček zgubal, pamet kokošja user posted image  no sej drži za prvo silo...

pa nastavke za dojenje sem tud prekuhavala, čeprou so še kr taki sluzasti...nevem...

aprilsko razpoloženje...user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
20.4.2009 11:12:17   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

jz mam pa pregled šele drug teden tako da bom kr še mal mogla čakatuser posted image

men je pa zanimivo ker mi je dala nasl. pregle sele v 38 tednu...in to samo ctg..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
20.4.2009 11:13:13   
Anonimen

čestitke mami psičkiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mani2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4097
20.4.2009 11:14:00   
copka

men je pa to bilo vedno tako lepo za videti. user posted image  
Sem enkrat pomagala eni nasi macki ko je rojevala- pa sem imela kaksnih 10 let. Pa se mucka ni nic pritozevala, itak ji je slo vse drugo po glavi- tako kot bo meniuser posted image

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
20.4.2009 11:16:48   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10

jaz sem dudiko prekuhala pol sm pa zravn še posodico prekuhavala in se je pokrovček zgubal, pamet kokošja user posted image  no sej drži za prvo silo...

pa nastavke za dojenje sem tud prekuhavala, čeprou so še kr taki sluzasti...nevem...

Jaz sem pa to vrelo vodo, ki sem jo uporabila za prekuhavat dude in nastavke potem samo malo zlivala na skatlico, ker si kaj vec nisem upala. Moji nastavki so pa po mojem mnenju izgubili tisto malce lepljivosti. Ce jih bom rabila, jih bom malo navlazila s slino, pa upam, da bodo prijeliuser posted image

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
20.4.2009 11:17:27   
Leela

Aja, jaz bi tut najraj vidla, da se mi vse skup začne s popadki - da bom lahko čim dlje doma. Ker če ti voda odteče, moraš pač takoj tja. Ni pa res, da pol samo ležiš. Kolegica je potem še nekaj ur gor pa dol hodila, sedela na žogi - seveda, ko so se začeli popadki. Edino slabo je, če ti voda odteče, ker potem res ne veš koliko ur boš obsojen na porodno.... Ker takrat ne morš doma čakat popadkov.

Men je doma odtekla voda in sem imela že Čez 20 min močne popadke (prej pa nič), do P imam 5 minut. V porodnišnici sem 1 uro čakala (vse priprave+priprave na operacijo CR) in sem imela popadke na 5 minut. Je pa babica v MŠ rekla da če ti odteče voda in nimaš popadkov, da te dajo kar na oddelek in čakajo lastne popadke.
Bolečina je bila pa pri meni taka, da je bila najmočnejša v križu, kot da ti en z nožem vrta notri. Jaz sem kar dihat nehala. Zato pa pravjo da moraš dihat, ker greš lažje skozi. jaz sem cela trda ratala, kar pa ni dobro.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?