vanilla
|
Ojla punce.... Evo, že vidim, da se počasi pripravljamo na porod, saj tema spet teče o strahu pred porodom, pa zadnjimi nakupi... . Joj, punce, jaz imam 2.5. rok in se mi zdi, da takooooo kmalu.... In tudi mene je fuuuul strah. Oz. me je blo bolj strah verjetno pred kakim mesecem, ko sem res zvečer kr psihirala in včas kr jokala... Mnja... No, zdej me ni več tako blazno strah na tak način, samo stisne me, ker ne vem, kakšno bolečino naj pričakujem. EA - hm, v naši porodnišnici je nimajo (pa bi jo jaz takoj mela), imajo pa kao ultivo. In zakaj "kao"? Zato ker je babice ne dajejo rade oz. nerade pokličejo za anestezista... Jaz sem šla na posvet, vendar me je že anestezistka postavila na realna tla, da je verjetno ne bom dobila, zato, ker ne bodo poklicali.... . Tak da se hočeš-nočeš moram psihično pripravljam na porod brez tega. No, pa se tolažim, da če že tisoče let ženske rojevajo, bom tut jaz. Saj pa ja nisem taka mevža, hehe... Aja, jaz bi tut najraj vidla, da se mi vse skup začne s popadki - da bom lahko čim dlje doma. Ker če ti voda odteče, moraš pač takoj tja. Ni pa res, da pol samo ležiš. Kolegica je potem še nekaj ur gor pa dol hodila, sedela na žogi - seveda, ko so se začeli popadki. Edino slabo je, če ti voda odteče, ker potem res ne veš koliko ur boš obsojen na porodno.... Ker takrat ne morš doma čakat popadkov. Posodica za dudo - jaz je ne bom imela. Saj prekuhano dudo itak pokriješ nazaj s tistim plastičnim pokrovčkom, ki je na dudi, pa je. Spanje - tudi pri meni slabo... Medenične kosti in notranja stran stegen bolijo za pop***. Obračam se iz ene strani na drugo kot en kit. Na hrbtu pa bognedaj da sem, ker mi takoj slabo rata.
|