Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 17:21:07
|
|
|
|
Anonimen
|
živjo babuške sem vas pršla mal pogledat, pa videm da ni kaj dosti govora tle gor tak da grem se pišemo jutri čaw
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 17:38:24
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ katmat zdej je že guten tag A si bla slučajno včer v Mullerju v Supernovi?Je bla ena nosečka na blagajni, pa nism bla zihr po slikah sodeč a si ti al nisi nop nisem bila jaz...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 17:56:56
|
|
|
|
AKP
|
Se na hitro javim. UZ je bil vredu. Mi ga je delal skoraj 45 min. Moja miška je ok in ima cca. 3000 g, pri porodu bo okoli 4000 g. Razlog zakaj imam tako velik trebuh ni ugotovljen, vsaj rekel ni nič. Počutje pa je za kozlat. Imam v torek CTG in se bova še takrat malce pogovorila. Zredit se pa ne smem nič več . Kako mi bo to uspelo pa ne vem.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 18:10:16
|
|
|
|
lake
|
AKP: Predlagam dieto z sadjem, zelenjavo, in nič sladkega. Ni luštno, ampak boš teh par tednov že zdržala. Sej po ene dveh dnevih krize se navadiš . Vidm da se dons res nobeni ne da kej dost.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 19:41:20
|
|
|
|
zmajama
|
dober večer, jaz pa zdaj s čajčkom v roki. sem se menda nekje prehladila, k mam nos poln pa kiham že cel dan. To še mi je zdaj potrebno čist na koncu ja, ko je tak počutje čist na podnu, te pa še prehlad poleg . Midva sva sobico čist dokončala, je že vse perajt, pa se je moj kar tja preselil Cel dan že čepi v sobici, pravi da mu je ful fajn. sem pa jaz danes tud cel dan počivala, mi ni blo za nič, k je deževalo. grem zdej na kavč pa pod dekico gledat če je kaj pametnega po TV. Se pišemo jutri.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 21:22:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 morem pa neki povedat včeraj k sem šla mal prej domov da sem sprejemala svate sem bila priča kako se je skotil bikec kravi sredi doline oz trevnika, kojk je bil cockan Prav luštno, ko se rojevajo nova življenja... pa čeprav živalska! Čaj malinovih listov... jaz sem ga iskala v Sanolaborju v Šiški, a ga niso imeli in je pogledala v računalnik ter ugotovila, da ga tudi v bližnjih poslovalnicah nimajo. Sem ga potem dobila na tržnici v Kosezah v trgovinici nasproti loterije. Čakati moram še eno uro, da si preverim stanje sladkorja in pojem še povečerek... šele potem grem lahko spat. Pa sem tako zelo utrujena, da bi šla že v "mižale". Mi gre tale dieta že počasi na živce. Sicer sem danes tako tako . A upam, da bo jutri bolje. Imam pregled pri ginekologinji in upam, da bo vse ok (čeprav sem imela danes zjutraj iz nožnice kilometrsko sluz). No, ja... se beremo jutri! Bodite vesele in nasmejane in trebuščki naj se smejijo z vami!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 21:45:47
|
|
|
|
ledenka
|
k.tja, mogoče pa je bil to čep sicer potem lahko do poroda še traja, je pa to prvi znak
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 21:49:24
|
|
|
|
Anonimen
|
sem res popila preveč čaja iz malinovih listov?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 21:50:36
|
|
|
|
zoja10
|
evo mene, cel dan okrog...hrana, hrana, hrana.... v zadnji uri sem... : pojedla celo banjico sladoleda, pršut in mocarelo plus dva kosa torte.... OMG... komi še diham.... Mama11...midve se pa ne smemo v trgovini srečat,obe nebi mogle stat zrav zelenih jabuk tudi jaz zadnje čase skoz zelene jabučke jem....so tok fini, njami Jaz mam spet jutranje napade lakote, ko grem lulat(ob 3) vedno še en grisin pojem, sicer me ful boli želodec... ... Uf ja...počasi bi pa že lohk rodila.... Lahko nočko, upam da boste spale lepo...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 22:12:27
|
|
|
|
krempelček
|
JAVLJAM NOV DATUM PREGLEDA 29.04.09 CTG 18.05.09 ROK PORODA. HVALA
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 22:24:22
|
|
|
|
majuška10
|
čer čer! kakšna depresija od dneva! sam da je te nedelje konc! moj lubi pa zdej za mizo je tako dobro večerjico njamsi, ma ji ne smem blizu. domača suha salama, sir, kruh,...kot zadeta sem od te salame (ne smem jest suhomesnatih izdelkov). upam da bomo danes dobro spale, a ne?! nč, ne bom več medla lepo se mejte, ful nas je malo danes na čveku,.... "a je mogoče še katera šla po dojenčka?" lahko nočko vsem skupaj!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 23:10:08
|
|
|
|
Tanja_
|
Evo, še jst sm na hitrico pršla pogledat, pa čista tišina na majčicah. Dons je bil lep dan- tko u izi, mal sva se crklala z možem, pa mal smo šli s psičko na sprehod, pa 2 filma sva na dvdju pogledala. Zdej pa še do konca pogledam Talente v belem, pol pa spat. Me je pa kar malo stisnilo, k gre mož v torek na pot in je reku, da bo imel ves čas tel. prkloplen in če se bo kaj začelo, da bo prišel takoj domov. Brrr, me je kr zmrazilo. Sej si že ful želim, da bi se najino dete rodilo, samo spet me je začel stiskat strah pred porodom.Pa sem že mislila, da sem opravila s tem, pa se je spet pojavil. Kako naj se znebim tega strahu? No, sladke sanje punce!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 7:05:56
|
|
|
|
AKP
|
Dobro jutro! Danes sem še kar dobro spala, edino na levem boku ne smem več spat, ko se ponoči zbudim za wc in ko se obrnem na hrbet, vidim vse zvezde in potrebujem sigurno 10 min, da narihtam mojo medenico v pravi položaj. Zdaj pa res že komaj čakam, da pride naša miška. Mi je v soboto pokazal kje ima nogice in jo lahko vsak dan pobožam po njenih petkah . Ritke pa ne moraš zgrešit, ker imam tako bunko na desni strani trebuha. Počasi pa bi se lahko začela tudi pri nam akcija. Mislim, da so aprilčice bolj pohitele.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 7:07:00
|
|
|
|
majuška10
|
DOBRO JUTRO STRIC PONEDELJEK IN MOJE ZASPANKE!!!! Upam da vse še lepo spančkate, evo mene, jst spet budna že od 5h30 zjutraj! , bom med dnevom verjetno kej nadoknadila - vsaj upam. - danes sem nastopila 38 teden - neki me je prej mal šraufalo - kot pri menstri - zvečer končno dobim novo frizuro - baje - jutri grem k G. - komaj čakam in komaj čakam da grem rodit! no to je bila moja jutranja izpoved. če še niste pogledale skozi okno, vas obveščam, da je zunaj spet turoba od turobe, ma se ne bomo zaradi tega sekirale,a ne no se beremo, verjetno čez kakšno urico ali dve
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:05:21
|
|
|
|
pokica_
|
Jutroooo! Pa mi je uspelo bit zgodnja, drugače me čaka poplava postov. Me je prijateljica zbudila z sms-om, sj drugače bi še drjohala. Me je vprašala kdaj si pridem po cotike za , je vse od sinčka sortirala in ima zame kar 2 ogromni vreči za koš cotik! Kam pa naj dam? Jesus, js pa tolk svojega kupovala....ma sj boljše več kot manj. AKP jaz tudi mojega lumpija čoham po tačkah in po ritki, jaz sem pa sama ugotovila kje je kaj. Rita je itak vn našpičena, ampak moj jo drži na levi strani, na desni strani pri boku pa vn gledajo tačke, glavca je pa doli. Tanja_ nevem ti pomagat glede straha, mene tudi včasih zmrazi, ko samo pomislim na rezanje presredka, pa hude bolečine , ampak pol se spomnim, da bom pa kljub temu imela svojega pikeca, pa kr pozabim na vse skup. Vse so še preživele, tudi me bomo, ane? Itak da! majuška10 za 38. teden. Zdaj se pa že lahko prične ane? Mene je ponoči tudi malo zvijalo, ene 5-6x, podnevi mi je pa 2x trebuh otrdel. Ampak pol je minlo...so bli le lažni popadki očitno. Sj zame je še itak prezgodaj, ni še take sile. Pr nas je blo pa prej sonce, zdaj pa spet oblaki
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:18:45
|
|
|
|
pokica_
|
Kaj še vse drjohate?
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:28:27
|
|
|
|
Tanja_
|
Dobro jutro punce! Kakšen dan Kr neki, tole aprilsko vreme.pokica jaz si tud tko poskušam pomagat, da si rečem, da so popadki zato, da bo lahko najin dojenček prišel in, da ga bova končno lahko pocrklala in celga polupčkala. Pa je prec lažje. Sej se vsak dan psihično pripravljam in si poskušam osmislit bolečino. Pa govorim si, tud če traja 12 ur, kaj pa je 12 ur proti celemu življenju. Sej najbrž se tiste, ki so res tok časa imele popadke ne bi strinjale, ampak meni je to zaenkrat kar dobra tolažba. Pa seveda to, da vem, da bom imela možnost dobit EA . Saj bomo! Še malo pa se bojo naši sončki pri nas crkljali in bomo vse pozable. Nosečniške težave in porod. Sigurno!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:28:37
|
|
|
|
mani2
|
Pozdravljene Sej vas človek sploh ne folga brat kaj šele da bi kaj napisal. Vidim da ni samo mene vedno bolj strah poroda ampak da se še kateri drugi motajo takšne misli po glavi. Komaj čakam jutrišnega pregleda da vidim ali se kaj novega dogaja tam spodaj. Ker men tuk dol tišči ta sploh ne smem hodit na sprehod ali pa biti dlje časa pokonci. Sem pa danes budna že od 3. ure ker je moj sine imel nočne more. Mu je njegova botrca rekla da ga čebela lahko piči in mu spije kri. Sedaj pa je o tem sanjal. Pa ko sem to izvedela bi najrajši šla k njej in jo .... . Pa ta ženska nič ne premišljuje kaj prileti iz njenih ust. Je pa najbolj pametna na svetu. Sem mogla malo potožiti ker sem besna kot ris. Ubogi moj mišek si skoraj ni več upal zaspat nazaj. Sem mogla bit zraven njega v sobi pri prižgani luči.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:39:44
|
|
|
|
lake
|
Dobro jutro ! Jst mam uradno dost . Ne morem spat ne na boku, ne na hrbtu,, vse me boli, sm k zombi. . Dons mam pregled, in upam da bo rekla da grem lahko kr v P. Mene tud vse tišči dol, včeri me je vse špikal, vglavnem komej čakam da vidm svojo . Dons sm bla že pridna, ker nisem mogloa spat in sm že navsezgodej pospravla, dala prat en pralni stroj, in zdej delavce kontroliram. Tanja to je zlo dober način da te ni strah poroda, da maš delavce, in se ukvarjaš z gradbenimi deli in nimaš cajta razmišljat o porodu.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:45:54
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro, mi smo včeraj končno pripravili posteljico pa košek, pa cunje imamo tudi že oprane....se spomnim, da sem imela pri prvem že zdavnaj vse to pripravljeno.... Porod - ma ja, mene je zdaj še bolj strah ko v prvo.....ampak si mislim, tistih nekaj ur bom že predihala, veliko lažje kot tole nosit devet mesecev.... Sicer je pa res bila ena čudna noč danes kajne ? Naš mali se je tudi skoz neki prebujal, pa malo jokal, pa spet spal, pa bil žejen, pa spet jokal.....tko da....upam, da čez dan vse notri prinesemo
< Sporočilo je popravil *Lina* -- 20.4.2009 9:46:55 >
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:49:10
|
|
|
|
zmajama
|
dobro jutro babuške, spanje spet za en . Se celo noč sam obračam z leve na desno, pa mi nikak ne paše, pol pa še vstajanje za wc. Vidim skozi okno, da bo spet en brezvezen deževen dan. Sem pa ravnokar pozajtrkovala pa kavico spila. Zdaj pa še malo pospravim, pol pa spet ne vem kaj naj počnem Mene pa še ni nič strah poroda, sploh ne vem česa bi me naj bilo strah? Ker si sploh ne predstavljam kakšne so bolečine al pa vse druga. Bolj me je groza, ko si zmislim na vse te inštrumente v bolnici pa bolnice same, ker ne vem kak to sploh je, še nikoli nisem ležala v bolnici.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:49:58
|
|
|
|
majuška10
|
oj ma sem šla kr še eno kitico odkinkat. mi je ratalo glih za ene pol ure mal zaspat. zdej pa spet kokodakam. pa kaj je to! pokica, pr meni so ti lažni popadki vedno pogostejši, da ne vem več ali bom vedla kdaj je zares. a pri vas pa sonček!!!! super. tle pri nas kr turoba še naprej danes moram mal zlikat, pa kopalnico pospravit, pa mogoče grem na kakšen sprehod.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:52:14
|
|
|
|
pokica_
|
Točno tako kot pravite s temi popadki....itak ne traja celo večnost, tistih nekaj ur, pa čeprav mučnih, ampak vemo da to delamo zato, da si ustvarjamo družinico. Jaz sem se pa zdaj na Kliku losala celih 380€ za položnice plus 160€ za kredit za avto . Groza, kako denar hlapi . Ma kaj češ, tako pač je. Ta draga oderuška stanovanja,...komaj čakam da bomo enkrat živeli v kaki bajti, bo že dihanje lažje, ko veš da je tvoje. Nimaš kaj...čudovit ponedeljek .
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:53:06
|
|
|
|
zoja10
|
Dobro jutro... uf...kakšno zatišje, pa je že 10 ura... KJE STE? .... jaz sm se danes celo naspala, sam krči me non stop u noge...oz ga zatrem prej k me stisne sam se ne morm pretegovat... neki sm sitna na vse zgodi, sam zato k nevem kaj bi jedla... Majuška10 jaz tud nebi smela jest suhihmesnin, sam se zadnje čase kar kršim...sploh s kupljenim pršutom...domačega se pa izogibam... Lake da te ne bo na koncu kakšen albanc u porodnišnico pelu ... pr nas so tud pridni z zidavo, zdej mojga prepričujem za kaminček... pa kr noče slišat..
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 20.4.2009 9:57:11
|
|
|
|
pokica_
|
zmajama dobra si, da te ni čisto nič strah. Mene pa je malček, ampak ne pa spet tako pretirano. Mene je bolj strah tega, da bi morala dat skos čisto naraven porod, brez EA, če bi slučajno prišlo do poroda pred 37. tednom ali pa da nebi bilo na razpolago anastezista. Pr tem vsem me je pa najbolj še strah vakumskega poroda, če slučajno nebom imela več moči in bojo morali bebo na silo vn potegnit , da nebi kaj poškodovali . A porod s kleščami še obstaja kje? Jaz sem se pa danes odločila da se končno lotim tele naše kuhne, jo je treba spucat...za vikend smo bolj počivali kot kaj delali, je treba pa med tednom.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?