nanka
|
HD, beli tok bi znal biti kakšno vnetje, meni se ne zdi dobro, da ga ima, kako pa veš da ga ima? A se na plenički vidi? Jaz bi nesla vodo v laboratorij na pregled, jaz pri treh punčkah tega nisem doživela. Natki kuham vse na praženi čebuli ali poru, na olivnem olju, pa tudi malo ji solim. Pije pa instant komarčkov čaj in en frutek čez dan. Jaz moje že od malega navajam na nekaj sladkega, da je otrok navajen in potem drugje tega ni lačen. Vam povem zgodbico moje sodelavke. Ko je bila še na porodniški je sina navajala na hrano brez sladkorja, nič pikotov, pil je vodo. Ko je šla v službo je sina imela babica v varstvu in en dopoldan sta šla nekam na obisk. Tam so postregli pikote in sok. Ko je babica prišla domov je hčerko povedala, da je še v življenju ni bilo tako sram kot takrat, ker je sin planil na piškote in sok tako, da je vse kar letelo od njega. Od takrat dalje je uvedla kakšno sladko malenkost, zato da se je sinko postopoma navadil in tako ni bil več sestradan tega. Jaz mojim dajem sladko ( malo, po malo in tudi en frutek na dan dobi) pa na obiskih nikoli nisem imela ne scen, ne lakote, pravzaprav moji otroci nikjer nič nočejo jest, tudi ko se jim ponudi. Se pa pri vseh držim tega, da je najprej kuhan obrok, sladkarija pa po kosilu, ali malici, tudi pri večjih in zaenkrat ni problemov. So pa zelo izbirčni in vsaka sladkarija ni dobra, imajo vsak svojo, tako da ko nabavljam moram misliti na vsakega posebej. Od piškotov mi pa tako samo jaffa jejo in to že od nekdaj.
< Sporočilo je popravil nanka -- 20.4.2009 8:58:59 >
|