Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 18.4.2009 20:37:18
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ja Čveki že zdaj ziher valčeke pleše. Bluue, to si si pa ornk denarnico stanjšala danes. No, js sem pa danes ubila 100€, pa še za kuhno nisem nič kupovala. Jst pa BTW gledam nek film na POPu, moj pa dela še neki za šiht. Jutri pa že nedelja ah kakšne valčke... zdej zihr akrobatski roknrol pleše sej kr nej, nej se malo sprosti in pozabi na skrbi ja denarnica se je res ornk stanjšala ah pa da ne omenim da sem res samo nujne stvari kupila, da nisem kupovala tega kr ponavad kupujem... pa mimo sladkarij sem šla... saem že kle neki € pršparala...k ponavad mamo skoz vsaj 3 čokolade 300g na zalogi.. zdej mam pa samo eno načeto-.. v ponedeljek greva najbrž spet v šoping bomo kradl
< Sporočilo je popravil Blueeyes -- 18.4.2009 20:39:03 >
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 18.4.2009 20:44:39
|
|
|
|
pokica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Ja Čveki že zdaj ziher valčeke pleše. Bluue, to si si pa ornk denarnico stanjšala danes. No, js sem pa danes ubila 100€, pa še za kuhno nisem nič kupovala. Jst pa BTW gledam nek film na POPu, moj pa dela še neki za šiht. Jutri pa že nedelja ah kakšne valčke... zdej zihr akrobatski roknrol pleše sej kr nej, nej se malo sprosti in pozabi na skrbi ja denarnica se je res ornk stanjšala ah pa da ne omenim da sem res samo nujne stvari kupila, da nisem kupovala tega kr ponavad kupujem... pa mimo sladkarij sem šla... saem že kle neki € pršparala...k ponavad mamo skoz vsaj 3 čokolade 300g na zalogi.. zdej mam pa samo eno načeto-.. v ponedeljek greva najbrž spet v šoping bomo kradl sj sem hotla rečt da mogoče pleše rokenrol pa sn raj valček napisala . Mi mamo tud poln predal sladkarij, sam nobenmu ni za jest
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 18.4.2009 22:22:15
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravček! pokica_ očitno sem pretiravala s pitjem čaja iz malinovih listov . hvala za opozorilo. od jutri naprej samo še šalica... sem morala nadoknaditi za prejšnji teden. IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Tanja, jaz ne bom imela čebrička To je samo en hit, ki je čisto neuporaben- še vedno je najbolje otroka kopati v najbolj ultra navadni banjici (ki stane mogoče 5€). Najbolj je komot. Na začetku jih bomo pa itak samo v kamilični ali pa navadni vodi kopali, jaz nisem nikoli nobene kopeli uporabljala. Tudi vsak dan ni priporočljivo, ampak samo enkrat na teden. Ostale dneve ga umiješ na previjalni, bolj zaradi neke rutine kot kaj drugega. Malčki niso umazani Odejica- kaj pa vem, kaj bom. Imava tako mrzlo spalnico, da moram še premislit. Pomoje bom lepo v dekico zavila pa s tanko rjuhico pokrila. Če pa bo res hladno, pa še eno dekico za čez nogice. Sej nisem dost pametna FLASK_A, se kar strinjam glede kopanja. čim manj komplicirat, najbolje je kupiti čim večjo navadno banjico, da jo lahko uporablja čim dlje... mi smo jo posadili kar na stol, saj si itak pri kopanju zraven. dojenčki pa imajo naravni vonj tako lep, da bi ga z raznimi mili pokvarili... tisto, kar pobruha pa itak sproti pobrišeš... glede umivanja ritke pa so vlažni robčki priročni, če jih le prenaša njegova koža. pri nas pa imamo v stanovanju (blok, seveda) kar toplo, tako da smo Oskarju, ki je bil tudi maja rojen, kovtrček kupili šele jeseni, a še takrat se mi je zdel pretopel. sem ga pokrivala samo z bombažno odejico.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 18.4.2009 22:26:27
|
|
|
|
Anonimen
|
sem pa danes v Kranju videla en tak lep poročni sprevod... so vsi avtomobili imeli pripete bele in rdeče balončke, ki so plesali nad njihovimi strehami . prav izvirno se mi je zdelo. se že začenja poročno obdobje.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 18.4.2009 23:32:50
|
|
|
|
elyy
|
dober večer! evo,da se vam malo javim....pačeprav tok pozen!dons sm končno nabavla skor vse za mojga pikca(aventove flaške,dude,plenice pampers,robčke vlažilne pampers,vatke,jonson milo,soleo kremo,jonson olje in šampon,....)neki za oblečt take cotkane hlačke pa jopco....in še ene malenkosti..sam več al manj vse beby pa je šlo kr dost dnarja! pa še seb pa svojmu sm neki cunj prvoščla....nisem pa še kupla banjice in moderčka za dojenje,malinov čaj... tok sm bla zmatrana,da se mi sploh ni dal it v milerja pa mem sva šla,sej sm komi še hodila..sem sam čakala,da e usedem v avto! nimaš kej k je pa vse tok drago,sam če rabš morš nabavt...sploh pa take beby malenkosti(šamponi,olja....)sam mi pa spet ni žau...komi čakam,da se rodi ...zadnje dni je to živahen,včasih sploh nevem kako nej sedim,k noter v bušiju čist nori.... nočko*****
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 8:52:13
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro punce no jaz sem že pokonc domo sem pršla ob 2:30h, plesala pa nisem nič k so me bolele noge k hudič do hrane sem pa pršla šele ob 21h, sta ble dve šrangi boga ženin in nevesta so jih čist izmozgal je blo pa super no zdej grem pa še mal počivat
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 8:52:18
|
|
|
|
lake
|
Dobro jutro punce! Ne morem verjet, da sm taprva, in to ob 9h. Se vid da je slab vreme in da še vse spite. Včeri je bil pa očitno res shoping dan, sej ni čudn, da je bla povsod taka gneča . Kaj boste kej dons počele? Midva sva nameravala mal proti morju, ampak ne vem če bo šlo v takem vremenu.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 9:10:49
|
|
|
|
Dudica1
|
lake ja je neki slab vreme za na morje,edino če je dol lepše to pa ne bi vedela...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 9:47:42
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro dudica
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:04:32
|
|
|
|
Blueeyes
|
dobro jutro in dober dan vsem.. midva sva mela dons pravi ameriški zajtrk... vaflji z javorjevim sirupom sem še zdej vsa sla<dka okoli ust uu, vidim da je bilo včeri super na fešti cveki a si uživala še za nas?? dons ne grem nikamor... zdej perem žehto... drgač pa lenarim in se cajtam... zdravje je že boljše ... HB
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:09:15
|
|
|
|
majuška10
|
dobro jutro! blueeyes ža navsezgodaj mi delaš gušte s temi sladkarijami , jst pa na dietnem zajtrku jabolko+jogurt hvalabogu sem danes dobro spala, sicer sem se zbujala, ker sem šla na wc, sam sem pa vsaj spala v primerjavi s prejšnjo nočjo no zdej sem od lubija še kavo dobila, tko da grem mal kafetkat, pa pridem nazaj
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:13:51
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: majuška10 dobro jutro! blueeyes ža navsezgodaj mi delaš gušte s temi sladkarijami , jst pa na dietnem zajtrku jabolko+jogurt hvalabogu sem danes dobro spala, sicer sem se zbujala, ker sem šla na wc, sam sem pa vsaj spala v primerjavi s prejšnjo nočjo no zdej sem od lubija še kavo dobila, tko da grem mal kafetkat, pa pridem nazaj jz sem tud dons fenomenalno spala... spat sem šla cca ob 23h, prvič pa sem se zbudila ob 6h, k nism več mogla zadrževat scanja... pol sem šla pa še nazaj do 9h spančkat grem zdej pospravljat.... se beremo popoldne
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:21:07
|
|
|
|
copka
|
Dober dan!! vidim, da nas daje isto - zadnje priprave pred dnevom D: - v petek sem bila pri frizerju, da se me mali ne bo ustrasil ko pride ven - v cetrek sem se se podepilirala z voskom- kok je zdej to tezko zaradi trebuha Sem bila kar utrujena potem - vceraj se zadnje sopingiranje, ostalo bova v lekarni ali pa ko se rodi. Sva bila v BTC- kaksna guzva . Noseck pa malo morje- sva hodila in vsakih par minut rekla eden drugemu- "lej se ena", "tam pa se ena", "ta ima tudi tak trebuh, kot da je noseca", "tam se ena, ampak po moje ima se nekaj mesecev". A nas je res tok?? No, v mullerju sva pa kupila- 1 modrc za dojenje, ker nisem vedela stevilke, pa je kosarica ok, pod prsmi pa ravno se toliko ok, da me ne tisci prevec. Pa se ene robcke, blazinice za dojenje- ostalo pa imava. Se kaksno hladilno kremo rabiva, pa sterilne zlozence, pa alkohol, pa krtacko, pol pa priblizno imava vse. KatMat- tvoje zgodba s svakinjo me je pa uzalostila, res. Jaz sem kar nekaj stvari kupila na malih oglasih na RR. Pri meni je malo tezje, ker ne vem (nocem vedet) kaj bova dobila in sem potem gledala samo take barve, da pasejo obema spoloma. Sem npr. za 24 eurov dobila ene 15 pajackov in bodijev- zelo lepo ohranjenih, pa gospa mi je podarila se povijalne plenice. Pa v BC imajo tudi nekaj ugodnih cen. Hlacke- zabice za 3 evre. Tako da lahko za 50 evrov kupis ze kar nekaj stvari. Sicer pa nisem vedela da AMZS posoja lupince. Hvala za info (ne vem vec katera je dala ta podatek gor). Cveka- super za uspelo poroko. Mene pa zanima to: a se kaksno clenki na rokah bolijo zjutraj. jaz imam take trde bolece in jih moram malo razgibat predno so roke uporabne. To me muci ze 2 tedna. Isto pa me muci tudi ko iztegnem roko, kot bi elektrika zasibala po palcu. A ma kaksna tudi te tezave? Grem sedaj malo pospravljat, ker dobiva kolege na kosilo. Bomo spekli pico
< Sporočilo je popravil copka -- 19.4.2009 10:23:52 >
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:25:28
|
|
|
|
lananai
|
copka, a alkohol misliš kupit za popek? Jst sem dobila en nasvet, naj raje v lekarni kupim alkoholne robčke, da so ful bolj praktični. Ker vatka se rada cefra ob popku, un robček pa baje samo odtrgaš, obrišeš in zavržeš. Nisem jih še kupila, ampak jih najbrž bom.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:27:48
|
|
|
|
Tanja_
|
Dobro jutro punce! Jaz sem tud dons mela dietni zajtrk, k je od velike noči naprej čist preveč hrane, pa še kolesarila sem malo. Pa en stroj mam opran, pa se mi ne da obesit. čebriček nisem mislila tistega za kopanje, tist je men ful grozen za pogledat, k otroka tja not tlačiš. Mislila sem 2 lavorčka majhna- nam so namreč rekle, da maš v enem vodo in potem v drugega splakuješ krpico s katero umivaš dojenčka, zato da ne namakaš kao umazane krpice nazaj v čisto vodo. Pa se mi zdi to kr mal tko no, po nepotrebnem ena navlaka. Sej če ga kopaš v kopalnici maš itak pipo zravn pa sprot splakuješ tisto krpico, ali? odejica imava za začetek mini posteljico, v katero bi šel kovter 100X100 ampak se mi ga zdi trapasto kupovat za 3 mesece, tko da sm kupla eno bombažno dekico v Ikei in bom kr s tistim pokrivala. Majo pa res v Odeji poceni kovtrčke, sem ravno v petek gledala. Nek kokr proti alergijam je bil 10,5€. Me pa zanima- v čem boste ponoč imele otročke? A v unih pajackih z dolgimi rokavi, pa zaprtimi nogicami. Za prvi mesec mislim, potem ga najbrž lahko tudi manj oblečeš, če je toplo? In še nekaj- zanč sm kupla v Leclercu 2 flaški 260 ml. A rabim za novorojenčka še eno manjšo kupit- 125 ml?V Aventovem katalogu namreč piše, da je 125 ml za novorojenčka, 260 ml pa za novorojenčke in vse starosti. Pol najbrž ne rabim manjše? blue kje si kupila previjalno torbo? A je taka, da ti gre na voziček? Jst moram tud še kupit namreč, sam moram prej še malo raziskave nardit , preden se odločim katero.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:32:10
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ čebriček nisem mislila tistega za kopanje, tist je men ful grozen za pogledat, k otroka tja not tlačiš. Mislila sem 2 lavorčka majhna- nam so namreč rekle, da maš v enem vodo in potem v drugega splakuješ krpico s katero umivaš dojenčka, zato da ne namakaš kao umazane krpice nazaj v čisto vodo. Pa se mi zdi to kr mal tko no, po nepotrebnem ena navlaka. Sej če ga kopaš v kopalnici maš itak pipo zravn pa sprot splakuješ tisto krpico, ali? Jst bom imela na / ob previjalni eno tako manjšo plastično posodico za krpice splakovat ob previjanju - za spucat umazano ritko. Če bi imela previjalno v kopalnici, mogoče tega celo ne bi rabila, tko se mi zdi pa praktično. Ker bomo kopali v kopalnici, za tam ne bom posebej kupovala še kakšne posode za splakovanje. Po moje lahko počakaš s tem in boš sproti vidla, kaj ti bo bolj praktično.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:32:55
|
|
|
|
copka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai copka, a alkohol misliš kupit za popek? Jst sem dobila en nasvet, naj raje v lekarni kupim alkoholne robčke, da so ful bolj praktični. Ker vatka se rada cefra ob popku, un robček pa baje samo odtrgaš, obrišeš in zavržeš. Nisem jih še kupila, ampak jih najbrž bom. ja, za popek. Bom razmislila, hvala za nasvet!! Jaooooo, si me sedaj spomnila, da nisva kupila vate . mah, jo bom pa pri nas kupila. Alkohol pa itak prav pride tudi ce se kaj poskodujes in malo razkuzis, ali pa za sterilizirat skarjice, itd..
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:35:21
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka Jaooooo, si me sedaj spomnila, da nisva kupila vate . Hihi, še dobro, da imamo ena drugo, drugače bi letale naokrog kot kure brez glave!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:37:01
|
|
|
|
Tanja_
|
Jst sm pa popek mislila kar s sterilnim zložencem v alkohol namočenim. Al pa bom vidla tudi v porodnišnici s čim bojo tam to počeli. Kaj pa ste kej nabavile od kozmetike?Tiste ki že imate doma otroke, kaj se najbolj obnese?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:38:09
|
|
|
|
copka
|
ja, sej zato pa se redko oglasam, ker preberem kaj mi se manjka, kaj moram naredit in potem letam okrog, delam ko zmesana...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 10:39:09
|
|
|
|
lananai
|
Jst sem od kozmetike kupila samo hladilno kremo za ritko in trdo milo za kopanje. Mislim, da nič drugega. Bom sproti vidla, če se bo še kaj rabilo. Itak večinoma vse pravite, da ste za 1. otroka nabavile preveč kozmetike.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 11:21:15
|
|
|
|
KatMat
|
gutn morgn
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 11:25:16
|
|
|
|
Tanja_
|
katmat zdej je že guten tag A si bla slučajno včer v Mullerju v Supernovi?Je bla ena nosečka na blagajni, pa nism bla zihr po slikah sodeč a si ti al nisi
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 11:44:05
|
|
|
|
Kasija
|
kozmetika sem kupila oz. imam doma od starejšega trdo milo, hladilno mazilo iz gorenjskih lekarn. imam tudi sončno kremo za kasneje od ilride. sice pa od lekarniških stvari za otroka 70% alkohol, zložence iz gaze (to dvoje sem uporabljala za popek v prvo in je bilo ok), bepanten, calpol (starejši hodi v vrtec tako da za vsak slučaj), olivno olje iz lekarne (za mazanje suhih mest, recimo za ušesi). imam tudi vatke, krpice za umivanje ritke, tudi posodico za vodo z dvema prekatoma (se strinjam da ti ne pride prav, če imaš previjalno tik ob vodi, a samo, če lahko ob pranju krpice z eno roko še držiš otroka na previjalni). Mislim, da je to vse, kar sem uporabljala. Pa aja glavniček in grizalo za nohte (meni je lažje kot škarjice, ker sem bolj smotana). Ena moja prijateljica z rokom v maju je že rodila, druga je že v porodnišnici. Jaz bi tuuuuuuudi. Pijem ta malinov čaj za pripravo in gledam seneni drobir v omari, nisem se pa še opogumila. Saj zdaj bi pa res lahko že rodila. Otrok bi bil v redu, pa malo manjši. Me je prav strah kako velik bo. G mi ni hotela povedat, pravi, da je zmotljivost +-500g in da to potem ni noben podatek.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 19.4.2009 11:48:50
|
|
|
|
pokica_
|
Dober dan še z moje strani! Mi smo mel zajtrk, moj hrenovke in bombetke, js pa sendvič s polijem in margarino. Pa vsak lonček kakava, zdaj pa kofe....zdaj sn pa sita za 3 dni . Moj se je že ulegel in mu ne rata zaspat, js sem pa mogla neki na rač. nardit, pa nima, da vas ne prečekiram malo. Torej Čveki, si uživala včeraj , pa čeprav brez valčka in z pozno večerjo. Glavno da je blo luštno! Alkohol sem jaz tudi kupila v lekarni+ster. zložence in fiziološko tudi; eni namesto alkohola uporabljajo kar fiziološko za popek, ampak js bom akohol rajš, pa tud za škarjice, previjalno in ostalo razkužit. Od kozmetike pa mam na začetku kar Bepanthen za ritko, za kopanje na začetku prve mes nebom nič rabla, ker imajo res dojenčki čudovit vonj in je škoda pocat z nekimi šamponi, pa niso umazani tolk. Pol za kasneje imam pa vse od Hippa, šampon za laske, tekoče milo za telo, kremico za ritko in tudi za na jpot Hippove čistilne robčke z mandljevim oljem. Za masažo novorojenčka sem pa kupila posebno olje, ki je sestavljeno prav za dojenčke, ga dela Galex in fino diši in naravno je. Ostala kozmetika pa pride pol kasneje 1x na vrsto. Pr nas je tudi čudno vreme...boma kar poležavala danes, sam še cunje dam prat, popoldan pa grema malo k mojim staršem na kavico in pecivo. Je mami menda neko fino rulado spekla zame .
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?