|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: April/Maj IVF/ICSI 2009
16.4.2009 17:49:34   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: n74

reby - ravno danes bila v ZD Rakovnik, sem šla po bolniške liste, pa nisem na nobenih vratih tvoje dr.zasledila. Sva se mogoče napačno razumeli, pa si mislila ginekologinjo? Saj je vseeno, sem slišala, da gre moja dr.stran in da junija nova pride, bomo videli kako bo prizanesljiva do frišnih poletnih nosečkuser posted image

Oj, je moja osebna zdravnica in je v spodnjem nadstropju ZD-ja, ne v tistem, kjer je recepcija... Upam, da boš lahko dobila novo fajno zdravnico user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
16.4.2009 18:13:11   
bozza

Sem bila v bolnici z eno punco, ki je ravno tako imela IMN, pa gre pri Rešu v naslednji postopek že avgusta. Drži se, saj bo user posted image

A avgusta dr. Reš dela ali začne šele septembra?

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
16.4.2009 18:33:16   
Rakica_80
Punce, zakaj je dober prometrijumuser posted image  a to moraš nujno jemat pred user posted image user posted image  Zakaj mi tega G ni rekla, da jemljemuser posted image Sem videla, da pišete dosti o tem, pa vprašam.....user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
16.4.2009 18:42:59   
Vitaebella
Draga Miš Miš, priletim gor in vidim eno super duper megalomansko novico! Čestitam! Čestitam! Čestitam!user posted image user posted image user posted image

Seveda si noseča!!!

Nikoli pa nisem nikjer zasledila, kateri po vrsti je to tvoj postopek in v kateri kliniki si?

Čestitam še enkrat! Če ne moreš čakati do jutri, pojdi še danes po Clear Blue in vsi dvomi bodo izzveneli!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
16.4.2009 18:43:33   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: BEBIII

Punce, zakaj je dober prometrijumuser posted image  a to moraš nujno jemat pred user posted image user posted image  Zakaj mi tega G ni rekla, da jemljemuser posted image Sem videla, da pišete dosti o tem, pa vprašam.....user posted image

Bebiii, Prometrium (progesteron) začneš jemati po punkciji in vse nekje do 12/14. tedna nosečnosti, dokler posteljica ne prevzame svoje vloge.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
16.4.2009 18:44:14   
Reby
Oj, Vita - kako si? Nič več se mi ne javiš....

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
16.4.2009 18:48:16   
Vitaebella
Hej, hej Reby! Ti pošljem ZS! Sem zelo dobro.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
16.4.2009 18:49:38   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Vitaebella

Hej, hej Reby! Ti pošljem ZS! Sem zelo dobro.

Super, to je pa lepo slišat. Sem te pogrešala! user posted image

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
16.4.2009 19:07:45   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: BEBIII

Tole je preplonklano:

"Prometrium, Utrogestan in Dabroston vsi služijo za podporo rumenemu telescu in nadomeščajo funkcijo posteljice do 12 tedna nosečnosti. V nekaterih primerih bi naj preprečili splav, zato jih (za vsak slučaj) predpisujejo kar vsem v postopkih OBMP."

"Progesteron je spolni hormon, ki pripravi sluznico maternice za implantacijo zarodka. Nekatere zenske imajo kljub temu, da so zanosile,premalo tega hormona in zato sluznica ni dobro pripravljena za vgnezditev. Ceprav govorimo le o 1% zensk, pa ginekologi zaradi tega enega procenta dajejo progesteron vsem. Progesteron se torej daje po transferju (nekateri pa ga zacnejo dajati ze nekaj dni prej) zato, da je sluznica maksimalno pripravljena na vgnezditev zarodka in za nadaljevanje nosecnosti. Najvec ga pride v kri, ce se ga jemlje vaginalno (tablete vstavis v vagino). Doziranje je razlicno - odvisno od centra kjer poteka IVF. Naceloma 200mg progesterona trikrat na dan do potrjene nosecnosti. Nadalnja terapija je spet odvisna od centra, v Ljubljani dajejo Dabroston tbl 3x1 na dan. Z jemanjem progesterona ne bos naredila nobene skode, lahko pa ti koristi."

Dobiš pa Utrogestan ob punkciji na GK.

< Sporočilo je popravil miska73 -- 16.4.2009 19:15:42 >

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
16.4.2009 19:09:50   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: bozza

Sem klicala dr. Reša, pa pravi, da naj nadaljujem s prometriumom, saj še ni vse izgubljeno, ker se še ni povsem ulilo. Ampak kar ne upam preveč upati. Test ni pokazal dveh črtic, ampak danes je šele 9. dan po ET.

Jst držim pesti, da pa je mogoče le ratalo. user posted image user posted image user posted image
Koliko dni si pa od punkcije oziroma kateri dan si imela trar?

< Sporočilo je popravil miska73 -- 16.4.2009 19:15:58 >

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
16.4.2009 19:16:21   
bozza

IZVIRNO SPOROČILO: miska73

bozza

Sem klicala dr. Reša, pa pravi, da naj nadaljujem s prometriumom, saj še ni vse izgubljeno, ker se še ni povsem ulilo. Ampak kar ne upam preveč upati. Test ni pokazal dveh črtic, ampak danes je šele 9. dan po ET.

Jst držim pesti, da pa je mogoče le ratalo. user posted image user posted image user posted image
Koliko dni si pa od punkcije oziroma kateri dan si imela transfer?

ET sem imela na 5. dan po punkciji (eno lepo blastocisto), danes pa je 9. dan po ET. Tudi v 1. postopku sem na 8. dan malo krvavela, pa se m bila pote noseča, ampak danes je količina krvi večja od prvega postopka, ni pa še prava M. Oh.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
16.4.2009 19:24:41   
šopka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image Čestitke mismis!!!!!!user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
16.4.2009 19:43:04   
bit
Pozdravljene vse,

dolgo vas že berem in zbiram pogum da se pofočkam ns vašem  forumu. Ker pa je danes lepa novica in iz srca čestitam mišmišu....sem zbrala pogum in se vam pokorno javljam.
V soboto sem imela transfer tako tudi pri nas trepatamo za user posted image . Test imam 24.4.  upam da bomo zdrzala.

lepo se imejte in se še kaj slisimo

(odgovor članu šopka)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
16.4.2009 19:48:29   
jona3
n 74 tko mi je žal kaj se je pa zgodilo. a kr tko brez razloga se je vse končalo.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
16.4.2009 19:49:38   
jona3
miš miš čestitam in ti želim mirno in lepo nosečnost.
vitaebella kako si kaj

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
16.4.2009 20:06:42   
Rakica_80
Reby in Miška hvala za tako bogate odgovoreuser posted image
Lep večer želim vsem!user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
16.4.2009 20:09:52   
lana70
ah punce, kaj to jaz berem!!!! Dva dni nisem mogla na net.....nekaj sem zvedela po ptičkah, nekaj po lisičkah.....dosti slabih in tudi eno zelo zeloooo dobro novičko.
mismis- jutri nam boš morala demonstrirati lulanje na palčko, pa da mi ocenimo, kakšen je ta plus!!! VSekakor pa ČESTITKE...mater pol neta je blo u luftu.........
stella, kaj to pomeni, dej javi se pa nam kaj več povej....ne poznam stvari in ne vem kaj to pomeni, da imaš tak nizek nivo hormonov....
julija1, to je pa res grozno, nekatere pa res daste enih križev na hrbet, drži se in čimprej v nove boje!
kaj je s špelko, nisem zasledila v celoti kar je bilo napisanega ....
KIWI, kako je bilo na punkciji? Zdaj vsako sprašujem, ker kot kaže, bom konec meseca tudi jaz na tem...pa slabo mi rata, samo da pomislim!!!! A si kej prej vzela?

Diana79, dej nehi, mal potrpi, da ne boš razočarana, ker bo prezgodaj, da bi sploh kaj pokazalo!!!!!
bozza, dokler se res ne ulije, ni še nič izgubljenega.

WP, kako si bejba, otroci vidim, da te že zdej nič ne ubogajo!!!

BEBIII, kako ti gre špikanje? Mene ta Menopur kar peče, moram rečt, bi raje Suprafact 1,2 še naprej jemala, kot pa to, pa še vsa črna in v hematomih sem...jah, tako ti je to ...a prideš jutri? lahko bi prišla do Postojne, pa od tam naprej z menoj...

upam, da mi  ne bo vsega pobrisalo, kot pred dvema dnevomauser posted image in sem potem zgubila vso voljo, da bi še enkrat pisala in prepričevala net, da zalaufa...

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
16.4.2009 20:11:30   
n74

Sem bila v bolnici z eno punco, ki je ravno tako imela IMN, pa gre pri Rešu v naslednji postopek že avgusta. Drži se, saj bo user posted image

dr. Reš je na dopustu julija, avgusta je spet v službi. Vsaj tako je bilo lansko leto in tudi punca iz bolnice mi je zatrdila, da gre v postopek avgusta. No, ti boš pa še videla, če bo sploh potrebno.

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
16.4.2009 20:14:19   
n74
IZVIRNO SPOROČILO: jona3

n 74 tko mi je žal kaj se je pa zgodilo. a kr tko brez razloga se je vse končalo.

So mi rekli, da nisem nič sama kriva za odmrtje ploda, enostavno je bil slab oz.je že imel kakšno gensko napako, da je odmrl. Se tolažim, da bolje prej, kot npr. na nuhalni, ko bi bil še moj dragi zraven in bi komaj čakala, da dobiva slikco.

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
16.4.2009 20:23:05   
Pija76
N74 tudi meni je žal za vaju! Drži se!

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
16.4.2009 20:24:08   
n74
Punce, mogoče veste kako v Bosni rečejo krvomočnici. Mi je soseda rekla, da mi bo prinesla iz Bosne nekaj na h....pa sem v trenutku pozabila ime. Spraševala sem, če je to isto krvomočnica ali maca pa je rekla, da ne. Me prav zanima ali je ista stvar. Pa isto se pije cel ciklus, razen med menstruacijo.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
16.4.2009 20:24:41   
gloria

IZVIRNO SPOROČILO: jona3

So mi rekli, da nisem nič sama kriva za odmrtje ploda, enostavno je bil slab oz.je že imel kakšno gensko napako, da je odmrl. Se tolažim, da bolje prej, kot npr. na nuhalni, ko bi bil še moj dragi zraven in bi komaj čakala, da dobiva slikco.

..ma nisi ti nič kriva....pač je moralo tko biti.....ponavadi je kromosom. napaka...no pri meni je bilo tudi tkouser posted image ...gremo v nove boje ki bodo bolj uspešni....objemček...

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
16.4.2009 20:27:33   
n74
IZVIRNO SPOROČILO: bit

Pozdravljene vse,

dolgo vas že berem in zbiram pogum da se pofočkam ns vašem  forumu. Ker pa je danes lepa novica in iz srca čestitam mišmišu....sem zbrala pogum in se vam pokorno javljam.
V soboto sem imela transfer tako tudi pri nas trepatamo za user posted image . Test imam 24.4.  upam da bomo zdrzala.

lepo se imejte in se še kaj slisimo

Bit dobrodošla, bodo držale pesti zate, da bo postopek uspešen. Mišmiš te bo lepo dala na seznam in bomo vse navijale.

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
16.4.2009 20:28:11   
gloria
gloria - so rožice posajene

...ja nekaj ja,nekaj pa ju3user posted image ...sem še umes kosila travo pa mi ni vse uspeluser posted image user posted image user posted image ....je pa ta moj sonček bil tko priden in lepo gledal mamico ko kosi....ful mu je bilo fora ko sem rinla kosilnicouser posted image user posted image user posted image ...si je verjeten mislil da je voziček ki brenčiuser posted image ...

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
16.4.2009 20:29:32   
bozza

dr. Reš je na dopustu julija, avgusta je spet v službi. Vsaj tako je bilo lansko leto in tudi punca iz bolnice mi je zatrdila, da gre v postopek avgusta. No, ti boš pa še videla, če bo sploh potrebno.

Hvala. Zaenkrat ne kaže dobro. Upam, da se ponoči umiri. Se javim zjutraj.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......