|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
15.4.2009 21:51:09   
zima07
user posted image Anč, čestitke, veselim se z vami..................... !!!!!!!!user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
16.4.2009 6:34:41   
kargo
Dobro jutro user posted image
Upam,da bo tudi danes tako lep dan,kot je bil že cel teden.
anč,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za izvide in za user posted image ,spet ena več,sedaj pa uživaj.
hel32,tebi pa čestitke za user posted image .

Meni ni jasno,kako je s tem testom za sladkor.Pravite,da morem biti tešč,meni pa to ni noben povedal,mislim,da bom poklicala mojo g. in vprašala,ker bom umrla od lakote in žeje,ker vedno tako dolgo čakam na pregled.
Drugače se počutim vredo,user posted image  brca kot nor,še posebej se razživi zvečer,zgleda da ima še vedno isto lego,ker moj mehur neimerno trpiuser posted image .Ampak bomo tudi to preživeli.
Joj punce,kako sem fauš tistim,ki imate že vozičke,meni se bo zmešalo in mojmu user posted image  tudi,ne morema se odločiti,bolj ko gledama in študirama slabši jeuser posted image .Zdaj sva se odločila za malo pavze potem pa izbereva enega.
Lepo mi bodite,uživajte na sončku in božajte svojeuser posted image .

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
16.4.2009 6:43:47   
Arwen
Jutro!
Se javljam na hitro od doma.
anč- user posted image user posted image user posted image user posted image super!! Zdaj pa uživaj in se kaj več javljaj!!
miska_mccute - tudi meni seje malo ustavilo tle slikanje na stene. Vseeno imam v albumu nekaj slikic, ki se seveda še niso fertik. Sploh Nodi še malo"stekleno" gleda.user posted image  Glede tistega znaka bom pa poiskala. Če mi lahko prosim katera še enkrat (sorryuser posted image ) pove, kako se nalima link oziroma slikco kle gor.
Hvala. A.

(odgovor članu kargo)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
16.4.2009 6:49:37   
Anonimen
gres na shrani.si in nalozis sliko iz svojega racunalnika. kliknes shrani, in se ti odprejo 4 kode(ali 5)
koda ji se zacne z [img] in kona z [/img] je slika
koda ki se zacne z [url] in konca z [/url] pa link
sami mislim da link lahko kar prekopiras iz brskalne vrstice.

(odgovor članu Arwen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3679
16.4.2009 6:51:06   
Anonimen
omg!!!ti bos mela pa lepse ko jst, arwenuser posted image user posted image
kaj to si sama narisala? al si si kak projektor nabacila?
fuuuul lepoooooooooouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3680
16.4.2009 6:54:13   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: kargo

Meni ni jasno,kako je s tem testom za sladkor. Pravite,da morem biti tešč,meni pa to ni noben povedal,mislim,da bom poklicala mojo g. in vprašala,ker bom umrla od lakote in žeje,ker vedno tako dolgo čakam na pregled.

Običajno greš zjutraj tja, takoj ko začnejo delat. Ker ti dajo samo tisto za pit, nimajo nekega dela s tabo. Nimajo pa povsod tega, pri nekaterih pošiljajo drugam z napotnico. Najboljše, da pokličeš. Meni so 10krat zabičali, da ne smem niti piti. Sem pa pozabila vprašat, če si lahko zobe umijem. In potem, ko spiješ tisti sladkor, še eno uro ne smeš nič. Tako da je fajn, da imaš kaj zraven za pojest.

Js imam pa srečo pri G, so vedno točni (če ni višje sile), k sestri grem že kakšnih 5 min pred uro in pregledom.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 16.4.2009 6:55:33 >

(odgovor članu kargo)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
16.4.2009 6:55:42   
Sulfinija
Jutro!

Anč,česttike še od mene in moje user posted image  za zdravo user posted image .

Punce jaz sem pa že na drugem ležišču,še malo pa se mi bo utrgalo.Danes sem stopila v 24.teden in dopolnila 23.teden nekaj pa je vseeno dobrega ,kajne?Skratka komaj čakaj jutri materinsko šolo upamda bom kaj odnesla od tega predavnja kajtipo njem me čaka pregled in bom valda cela na trnih kaj bi spet pri ginekologinji.Upam le še,da potem ne bom še kaki dve uri čakala kot norc.Pa najbolj me zanima ali se je user posted image  kaj dvignila,maternični vrat,....in še to ali bo naprej mirovanje ali bo dovoljen kak kratek sprehod.Moja želja je le ta,da priguram čimdlje pa makar v postelji  kot delam že tretji teden sedaj.Ne bo lahko vendar....za user posted image  vse.
Ena me je včeraj vprašala glede MŠ.V tem dispanzerju jo imajo pač takole zgodaj sicer bom pa drugi teden itak stopila že v 7.mesec nosečnosti se mi zdi še bolj pametno da je takole zgdaj saj proti koncu s enikoli ne ve kaj bo iz nosečnosti,ali boš lahko do konca aktiven ali ne.
Midva z nabavo vse čakava pred junijem nikakor ne,razen drugi mesec boma dala popleskati sobo in novo zaveso gor ostalo bo vse čakalo,itak vse vema kako boma vzela tak da izbiranja več ni le še nakup pa konec.

Glede glukoznega testa tudi meni še noben ni nič omenil kljub temu,da imam napisano v MK da je imela babica sladkorno.Bomo videli kaj bo jutri rekla.Jo je za vsako stvar treba butniti in spomniti.Sem ratala totalno nezadovoljna glede na zandji moj pregled,da me je tak postrašila v bolnici pa ni noben nič kritično rekel.Po mojem bom sedaj do konca visela tam vsak teden in čakala in vedno znova trepetala.

Takole malce sem se razpisala,pojamrala in mi je takoj lažje...

LP Mojcauser posted image 23teden

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
16.4.2009 6:57:34   
Tanchy
Dobro jutro!

Anč - user posted image user posted image user posted image za uspešno opravljen test
hel32 - pa tudi za user posted image user posted image user posted image user posted image in uspešno MF

Test za diabetes sem jaz delala pred kratkim in sicer je izgledalo tako: Takoj zjutraj sem morala it na Polikliniko (Lj), biti popolnoma na tešče kot je zapisala tulpek. Tam se prijaviš in greš takoj naprej (tam kar jemljejo vsevprek user posted image ). Pogledaš na svojo uro in sestra ti zmeša glukozo z vodo in potem moraš to spiti - niti ni tako grozno kot sem nekje zasledila, samo zelo sladko je. Potem greš ven v čakalnico sedet (lulat greš lahko), drugam pa ne in sediš, lahko piješ tudi samo vodo, potem pa točno čez 60 minut ponovno vstopiš v do sestre, kjer ti vzame kri. Počakaš približno 20 minut na izvide in ti povejo ali je vse ok, nato pa greč lepo domov. V glavnem ni nobene panike, samo kaj za brat si vzemite user posted image .

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
16.4.2009 7:03:17   
tulpek
Meni so rekli, da niti vmes, med čakanjem ne smem pit. Sem ekstra to vprašala user posted image . Nisem iz Lj. 

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
16.4.2009 7:06:55   
šivilja
Ta debata o testu za diabetes je pa zanimiva, ker vsaka napiše drugače. jaz sem jo delala že drugič (pri prvem otroku in sedaj) in obakrat je veljalo takole - pri prvem testu (popiješ 50g glukoze) ni treba, da si na tešče. V tisti uri ko čakaš pa ne smeš ne jesti ne piti (tudi vode ne). Če je ta test povišan moraš delati še drugi test (100g glukoze), kjer pa moraš biti na tešče in test traja dlaj časa. Najbolje je predhodno vprašat. Jaz sem se teh navodil držala in je bilo obakrat OK.
Na test me pa niso poslali zaradi let, ampak, ker je bil otroček zelo velik, kar se zgodi nosečnicam z diabetesom, no pa ni bil to razlog. Očitno imam samo velike otroke.

Anč čestitke, zdaj pa veselo naprej!!!!!!!!!!

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
16.4.2009 7:30:28   
Drnula
Pri nas delajo test sladkorja v krvi na hitro, kar pri G, ki je itak stacionirana v ZD. Biti moraš tešč to ziher. Stestira na kaplici krvi, rezultat je v 5s. Ta test z glukozo je verjetno temelitejši in pove še kaj več.

Sulfinija - saj za MŠ pa res ni treba bit še v 9muser posted image  Saj je vseeno. Jaz sem hodila v LJ pred 2,5 leti in bile so od prvega trimesečja do tistih tik pred rokom.

Midva sva tolk na švoh z € da ne več če bova sploh kaj kopovala. Vse itak imam od Nece, čeprav kar zapaše kupit kaj. Se spomnim, da sem pri Neci šla po NS v H&M in kupila ene štumfke. Se mi kar smeji, ko se spomnim za nazaj. Kolk sem bila srečna, kolk se mi je to zdelo fajn, vse je delovalo bolj realno ... Sicer sem nakupe opravljala šele ko sem bila že na porodniški.

Kolk leti ta nosečnost

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
16.4.2009 7:54:41   
tejči77
sams, tale tvoj g se sliši zelo neodgovoren, a si kaj razmišljala, da bi menjala?
opatija, jaaooo, meni bi se bilo tudi težko takole špikat.user posted image Zdrži!
anč user posted image user posted image user posted image user posted image  jeeeeeeeeeeeeeeeeee! To smo čakali!

Hel32, user posted image user posted image za MF in fantka.

sulfinija, zdrži! Jaz imam rok na isti dan kot ti pa šele vstopam v šesti mesec. Kako pa ti šteješ mesece? Nosečnost namreč traja okoli 40 tednov.

Ja, v nosečnosti čas res hitro mineva, tako da čimbolj uživajte, sploh tiste, ki pričakujete prvega.

Evo, še poročam o MF. G si je vzela pol urce časa za nas. Izmerila je z ultrazvokom MV, 26mm, kar je OK. Potem smo pa imeli MF, sva res videla vse, male in velike možgane, še ene votlinice v glavi je merila, srček je podrobno pregledala, trebušno prepono, popkovnico, ledvičke, rokice, nogice, skratka vse, teža okoli 500g. In izjavila, da bo fant. Midva sva kar pozijala in je rekla, da lahko moj pride po njeno licenco, če ne bo tako. Smo se fino nasmejali. Dobro, da sem čakala z naročilom nexta (na nuhalni so mi namreč rekli da bo punčka), nekaj mi ni dalo miru. Zgleda da imamo ženske res šesti čut, ali kaj. Nič, zdaj moramo izbrati pa fantovsko imeuser posted image . Pa izgovor bom imela, da bom lahko kaj fantovskih cunjic nabavla. Ponoči nisem spala, kar sem razmišljala kako bo, ko bo fant. Sem se miselno že čisto pripravila na pupo.user posted image

Za seznam: naslednji pregled 27.05. , fant, +2kg.

Jaz imam naslednjič ta test za sladkorno, ko bom v 29t. V laboratorij moram it en dan pred pregledom pri g med 7-8 uro, biti moram tešča. Najprej mi bodo vzeli kri, nato bom spila tisto ogabno sladkarijo, potem pa sedela tam eno uro, nakar mi bodo spet vzeli kri. To je to. Tešč pa moraš bit.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
16.4.2009 8:03:00   
Sulfinija
Tejči,po 40.tednih smo noseče 10.mesecev se ti ne zdi????Drugi četrtek bomo me nosečke polnih 6.mesecv torej stopimo v 7.mesec.

LP Mojcauser posted image 23t

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
16.4.2009 8:42:03   
Flora2
Sulfinija tole pa ne bo držalo, če si v 20tednu na polovici torej 4,5meseca potem ne moreš biti pri 24 tednih v 6 oz. po tvoje v sedmem mesecu???
Drugo trimesečje traja od 19. do 30. tedna.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
16.4.2009 8:53:13   
aprilčica07
Jutro

tole z trajanjem nosečnosti je tudi meni mičken misterij, pa raje povem, da sem noseča tolko tednov, kot da neki o mesecih blodim, ker itak nobenemu ni logično he he...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Spet delamo:):)... Včeraj sem bla sicer fanj zmatrana, ampak danes je že bolše..  Mi je pa tamali včeraj poškrabal avtouser posted image user posted image user posted image user posted image je spustil voziček izpred hiše, voziček naložen z špežo, težek, direktno proti avtu.. vozek je preskočil pločnik in budtnil v mojga pičipokija.. Sem  ga mislilauser posted image user posted image user posted image mali pa v smeh. Saj vem, da bi mogla pomislit , da bo kaj takega proval, ampak mi res ni vžgalo..

Odštevam dneve do morfologije in srčno upam, da bo vse ok..

A tiste, ki ste v drugo noseče boste šle kaj v materinsko šolo? Jst ne bom šla, sem bla v prvo, pa se mi je še tisto zdelo na momente preveč. Ena predavanja so sicer fanj, ampak vsaj tle pri nas je blo dosti tem kr neki..

Tako, lepo se mejte. Grem  spet delat.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
16.4.2009 8:59:41   
Sulfinija
Ja z meseci je mujšter pravi ja samo,če greš po tednih da si noseč 40.tednov vseeno ven pride 10.mesecev ali ne?Pa saj v bistvu nima veze je pa glupo 20.tednov je polovica pa si noseč 4,5mesece.Pa nima veze glavno je da pridmeo do konca pa bo.In najbolj mi je še glupo,ko te kdo vpraša kok si noseč?Ti mu rečeš tolk tednov on pa začne kok je tole mesecev te pa bodi srečen in ti še nazaj reče mesece govori kaki tedne ha prava mala umetnija?

LP Mojcauser posted image 23tednov

Neposredna povezava do sporočila: 3691
16.4.2009 9:00:24   
Flora2
Ja res je tele mesece težko določit ampak če imamo rok avgusta, jaz konkretno 2.8 imam še 3,5meseca torej sem nekje v 5 mesecu in pol, tko jaz to razumem vsekakor pa ne vstopam v sedmega.

Aprilčica vem da ti ni vseeno za avto ampak ne se sekirat, so pa res face tile mulčki ko se nam kaj takega zgodi da je nam grozno, je njim blazno smešnouser posted image , vem, ker imam nečaka starega 4leta in je pri njemu enako.
Za MF pa le pogumnouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3692
16.4.2009 9:04:55   
Sulfinija
Zdaj pa se vnela prava debata o mesecih in tednih pa ostanimo raje pri tednih.In sedaj le še lahko čakam kdaj me bo spet preko zs kdo napadel...

LP Mojcauser posted image

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
16.4.2009 9:09:41   
go_ta
Hej, pupe! Še en lep sončen dan, juhuuser posted image  
Včer sem bla pa čist zmatrana, sam da sem se ulegla na kavč, sm že spala, mojemu se je zdelo tok smešnouser posted image  Zdj morm pa mal pečt pecivo, ma mami jutri roj.danuser posted image
Aja, pa včer je bebica VES dan brcala!!! Pa skoz me je nekaj špikalo, bolelo v spodnjem delu ... Sem bla prov prestrašena, kaj je zdaj to, ker prej me ni nič bolelouser posted image  Bomo videli, kako bo danes. Se bom odpovedala današnjemu jutranjemu sprehodu, bova šla zvečer z user posted image  okol mesta, bom videla, če bo danes isto. Drug teden imam pregled 22. 4., bom mal pojamrala G. Moj G sicer ni nič omenjala testa za glukozo, v 28 t naj bi samo zmeril maternični vrat, v 32,34 t mam pa zadnji UZ. Uf, kje je še to.user posted image Drugač sem pa v 25 tuser posted image  Se mi zdi, da gre zdaj čas ful ful hitro! Jaz pa še zmer nimam nič za bebico, razen vozička. Odlašam in odlašam, ne vem, kako se mi bo dalo kasnej nakupovat, ko bo vroče in bom vsa okroglauser posted image  So si pa ljudje ful različni, sem opazla. Eni govorijo o kolk mam velik trebuh, drugim se zdi majhen. Ne maram pa komentarjev v stilu: Uuu si se pa poredila. Ja itak, da sm se, če sm pa NOSEČA?!user posted image  Se pa še noben ni dotikal mojega bušija, kar se mi zdi zanimivouser posted image  Sicer me to niti ne bi tolk motilo, mogoče pa oddajam take vibracije ha ha ha.
Tejči77, hel32, čestitke za MF in fantka!user posted image  Kje smo zdaj v razamerju fantje:punce?user posted image
Sulfinija, ti pa kar počivaj, še malo pa boš nadoknadla vse za nazaj, boš uživala s svojim dojenčkom pa vozičkala naokrog!
Za zdaj dost pisanja user posted image , se vam ne bo dalo niti brat, grem zdaj pečt kokosove kocke.
Uživajte, božajte svoje otročke pa malo Mozarta jim navijte he he.

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

Neposredna povezava do sporočila: 3694
16.4.2009 9:11:29   
go_ta
Ne ne se kregat zarad mesecevuser posted image  Jaz pomislim samo, kdaj imam rok, pol katerega smo danes in potem preračunam v mesece, ker se ljudem ne sanja, ko jim poveš v tednihuser posted image  Kmalu bom v 6 mesecuuser posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
16.4.2009 9:18:33   
tejči77
sulfinija, zakaj bi te pa kdo napadel? Eh, daj no, vsak si tole pač drugače razlaga.
Si tako simpatična ker se ti tako mudiuser posted image , boš videla kar naenkrat bo čas za rodit it, kako bo potem fino ker boš imela čisto vse pripravljeno in boš lepo doma cartala user posted image .

Ah, tako sem vesela, da nam vsem bolj ali manj lepo čas mineva, da ni kakšnih slabih novic.
Božajte bušije!user posted image  in uživajte. Lepo na izi, kolikor se da.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3696
16.4.2009 9:24:33   
Flora2
go_ta  ne ne, sploh ni namenjeno kreganju tole glede mesecev in tednov, sploh ne, sam čudno pa je da bi šlo tako hitrouser posted image že tako čas bežiuser posted image .

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
16.4.2009 9:24:53   
Reby
Punce, dejte mi neki povedat. Moj škrat me je cel teden zabaval s svojimi brcikami, včeraj in danes pa nisem čutila čisto nič, pa me je kr mal strah... A je to normalno?

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
16.4.2009 9:37:30   
Flora2
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Zdaj pa se vnela prava debata o mesecih in tednih pa ostanimo raje pri tednih.In sedaj le še lahko čakam kdaj me bo spet preko zs kdo napadel...

LP Mojcauser posted image

Mi ni jasno kaj naj bi to pomenilouser posted image , pa ne jemlji preveč osebno vsega, sploh to glede mesecev, konec koncev tukaj debatiramo zato, da si pomagamo in razjasnimo stvari ki nam niso jasne.

Neposredna povezava do sporočila: 3699
16.4.2009 10:23:47   
77ira
Živjo punce!

V službi dela za znoret, ampak nekaj časa mi pa ja pripada za vas.

Reby, če si brcike čutila le ta teden in ne že prej, mislim da ni razloga za paniko, saj marsikatera prve gibe čuti šele v 22 ali 23 tednu. Lahko da se je samo tako obrnil, da ne čutiš gibov. Če pa si imela akcijo že dalj časa, pa zdaj naenkrat nič, pa bi se jaz na tvojem mestu obrnila na G.
Aprilčica, jaz imam 2user posted image , pa ne grem še enkrat v MŠ, ker se mi zdi, da tam nič takega ne povejo. Raje kakšen dober članek ali knjigo na to temo preberem. Šla bom samo po potrdilo, da jo je moj dragi že obiskoval, če ga bojo zahtevali v porodnišnici.

Tejči, tudi meni se je zgodilo isto, na nuhalni 100 % da bo user posted image , na morfologiji smo pa lulčka dobili. to je bilo smehauser posted image .

Pa lep dan želim vsem in pazite nase!

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.