pikatara
|
Buba.miška tetra plenic porabimo približno 4 na dan, pampersk pa 10 na dan, pa še kakšno zraven, ker se Patrik polula čez in čez. Za odhod iz porodnišnice imaš dovolj bodi, en kompletek, kapico, dekco vse x2, pa kakšno tetra plenico za lupinico podložit. Aha vidim, da je že Noki napisala. Copatke bolj malo uporabljam, ker so veliki, tako da samo zunaj, če je hladno, drugače pa hlačke s štunfki fiksiramo. Ne 2 paketka pa sigurno en bo dovolj. Mi smo doma 13 dni in smo do sedaj proabili okoli 100 plenic. Pa bosta še dolgo na številki 1. Kljub temu da si stiskam mleko in ga je kar nekaj porabimo eno škatlo Novilaca na teden, oziroma ta je sedaj bila samo 4 dni. Sunči sem glih danes razmišljala kdaj naj dobita prve igrače in kaj naj to bo. Izkušene mamice povejte. Da še vas malo nasmejim. Nihče mi ne verjame, da ima karolina že zobke. Z dvema se je rodila, eden spodaj je čist zunaj drug pa na pol, sedaj ji pa še en spodaj malo ven gleda in dva zgoraj. Tole naše zvijanje, smo ugotovili, je prilagajanje črevesja na hrano izven materinega telesa. Ful ju napenja in prdita. Patronažna je rekla, naj jima dava cukrano vodo. Pomaga tudi za tolažbo, pa kapljice so zakon kot je napisala Hedi. Če je hud jok, jih kar malo izkoriščam. Sunči sem kupila Novilac proti krčem, bomo sprobali. Moje mleko jima je pa začelo ustrezat. Sam moram pazit kaj jem. Naš dnevni red zgledat takole: ob 9.00 je previjanje in hranjenje v postelji (je Noki dobro idejo dala za previjalno za na posteljco, podlogo kar s previjalne vzamem ter voziček odepeljem; dnevno čez noč luftava in je zjutraj premrzlo), ob 12., 15. 18., previjanje in hranjenje, če smo pa slučajno kje zunaj pa samo flaška, razen če je kateri moker čez hlače (Patrik) ali pokakan. Ob 21. pa umivanje in hranjenje, pa spat. Približno ob 2. ter ob 5. se eden zbudi, zbudiva še drugega, otroka na posteljo in obema flaške v usta. Ponoči ju večinoma samo eden hrani, drugi pa spi. Če gremo za dlje časa ven, imam v torbi od vozička termovko, flaške, dozirno posodico s hrano, plenico, dekice, kapice, copatke, jaknce iz flisa, dude, vetrovne kapljice, dodala sem še plenici, robčke za rit brisat, ter kremico za ritko, pa kremo za sončenje. Sem pa v nedeljo pri kolegu na terasi ugotovila, da nujno še en kompletek za preoblečt, ker se naš sine rad polula da je čist moker. K sreči je njegova žena imela zame pripravljeno še eno mačko in pajacek od svoje hčerke, da smo ga lahko preoblekli. Pridno poročam, kot sem puncam obljubila, pa sem se spomnila, da Snežinki še dolgujem število oblekc. grem štet. Bodiji 14, majčke 7, hlačke 9, pajacki 8, kapice 4, štunfkov ena gora, dvojne nogavičke (štrampelčki - ne spomnim ljubljanskega izraza, aja žabice). Dva bolj debela zgornja dela trenerk iz flisa, če je zunaj mrzlo). Bodiji so vsi manjši od 62, ostalo pa je kar dost 62, pa hlače fiksiram z zokenčki, majicam pa rokave zaviham. Pa Karolina ima eno kiklco. pa porabimo eno goro teh krpic iz vate (to.to baby blazinice) za umivanje, sploh kadar je mož na delu. Uporabne so pri vsakem previjanju in večernem umivanju. Karolina ima zelo suho kožo, zato dam zvečer pri umivanju domače olivno olje v vodo. Sedaj pa moram it otročka umit, ker možeka ni doma.
|