|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
14.4.2009 14:28:24   
majakla
Dobrodošla surya user posted image  user posted image .

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
14.4.2009 14:47:43   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: surya

Pozdravljene!

Še ena v vašem klubu, če me vzamete user posted image .

Seveda te vzamemo za svojo. Dobrodošlauser posted image

Da se malo pohvalim, kako zelo se mi je odvalil kamen od srca...namreč danes sem povedala da sem noseča in so dobro sprejeli vključno z direktorjemuser posted image .
Jutri pa seveda komaj čakam na pregled pri ginekologinji. Kri in vodo sem pa kar zjutraj že dala v laboratoriju, da mi jutri popoldne ne bo še to vzelo časa preveč.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
14.4.2009 18:44:02   
Anonimen
Surya dobrodošla user posted image

(odgovor članu manca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2078
14.4.2009 18:51:38   
tincci
Še jaz se pofočkamuser posted image Rok 28. 10., 2. nosečnost, doma mamo punčko 3.5 let staro. Jutri imam nuhalno, se mi pa že orng vidi in joške in trebuh .. se mi je tudi v prvo, samo da zdaj še malo hitreje.

www.alergije.net

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
14.4.2009 18:57:40   
september25
ojla! Upam, da se vam lahko še js pridružim!!!
Najprej čestitke vsem srečkam nosečkam!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To je moja prva user posted image , rok imam pa 8.10.
Nuhalno sem imela, vse je bp, je bilo pa še prehitro za spol!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
14.4.2009 19:42:48   
frrrr
oho, kar 3 nove srečke nosečke - dobrodošle user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu september25)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
14.4.2009 19:51:44   
najčka
Pozdravljeneuser posted image sam mal se oglasim vsake toliko da me ne pozabite. Dobrodošle vse nove. vse skup pazite nase in svoje bušije, jaz se že ene 5 dni tako zanič počutim, da se skoraj ne odtrgam od postelje, no pa bo že boljše jutri imam NS pa bomo vidli kaj bodo povedali. LP

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
14.4.2009 19:52:35   
Nončika
naš mali otroček je večji kot pa je značilno za 11t 2d, baje je 12t in 4d. ginekologinja je rekla, da je vse videti ok, nuhalna svetlina je povečana. je pa 2,5mm. je rekla, da mi priporoča krvni test. na tega pa grem jutri.

malce me je strah. sem prebrala vsega in svašta o nuhalni svetlini in o povečanju, baje je nevarno nad 3,5mm in v primeru, če ni vidnih nosnih kosti ali nekak tak. a pri našem bebiju je nosna kost vidna. je pravi migec in obenem lenuh. ni in ni hotel pokazati noska.

je mela kera izmed vas NT višjo oz. tam nekje 2,5mm kot jaz?

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
14.4.2009 19:54:00   
karmen b
Hej ve srečke nosečke...dejte mi nekej povedat. Zanima me, kdaj nameravate it v šolo za starše. Jaz bom šla namreč v zd šiška, pa mi ni čist jasno, ker majo tam napisan razpored predavanj in potem še en datum spodaj, kjer piše za zgodnjo nosečnost in v oklepaju do 20. tedna. A je kateri kej jasno? No pa mal napište, kdaj mislite it ve. Pa še zanima me, če katera seveda ve, ali je ta reč za plačat, al je to pač zadeva, ki paše pod zdravstveno zavarovanje?

Uf no drugače pa moram se nekje zlajat....sem tako zelo žalostna danes, da kar ne vem kam naj se dam. Z dragim sva planirala dopust čez prvomajske praznike, ko bi obiskala prijatelje, s katerimi smo ponavadi skupaj na morju v Grčiji in to je edinkrat v letu, ko se vidimo. No in letos to odpade, ker bom jaz tik pred rokom za rodit in se ne bomo vidli tam. Stanujejo pa v Cologne kar je precej daleč in ne moreš kar it ko se ti zahoče, zato sva hotela it letos na potep po nemčiji, dokler sem jaz še v enem kosu. In danes mi moj pove da niti pogojno ne dobi dopusta in vse skup odpade. Tud jokat ne morem tok sem žalostna.
Sploh ne vem, če bo sploh kaj z dopustom letos, ker ga moj ne dobi. Potem julija je pa treba stanovanje razkopat pa spet ne bo nič.

Tko zdej sem se pa najamrala, pa ni nič odleglo in se grem nazaj sama seb smilit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
14.4.2009 20:46:04   
ninasiki
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Jaz potrdilo o MŠ za njega še imam, ravno tako kot potrdilo o plačilu poroda, bo pa oktobra manj kot tri leta. Prisotnost bo pa seveda spet potrebno plačat. 

samo neki mi ni jasno če hoče moj it zraven z mano v materinsko šolo in v prodno mora to plačat al kaj se mi zdi to nesmiselno user posted image  

vsem novim wellcome to the club user posted image user posted image user posted image user posted image  zdej ns je pa kr neki že hihihihihi

karmen b veš letos tud jst ne grem nikamor tko da sm tud jst zelo žalostna smo kupili hišo in je bilo lansko leto zadnje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   morje v tujini kak tedn na hrvaškem bo mogoče ampak bova vidla.

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
14.4.2009 21:08:48   
karmen b
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej mogoče se bo pa kej odprlo...me neki prijateljica vabi k majo vikend v Noven gradu, pa mogoče kako kratek oddih tam pade user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
14.4.2009 21:39:23   
emaa
Karmen b obstajata dve vrsti materinske šole, ena je za zgodnjo nosečnost - popolnoma nepotrebna, to je tisto obvetsilo, ki si ga ti videla, druga pa kasneje, ko razložijo porodne dobe, previjanje, itd.
Če hoče biti partner prisoten pri porodu v Lj, mora imeti potrdilo, da je bil na materinski šoli, v Lj imajo v porodnišnici predavanja za očke vsak drugi in 4. torek v mesecu, 2,5 ur traja. To potrdilo rabiš po porodu (v ZD ponavadi rečejo, da je dovolj, če le pride vsaj na eno predavanje), ko gre plčaat prisotnost pri porodu, brez tega je dražje. Pa še komplicirat znajo, materionska šola se pa ne plača. Zate ninasiki, ne zahteva pa tega vsaka porodnišnica. 

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
14.4.2009 21:46:47   
Februarka08
Dobrodošle nove nosečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
15.4.2009 7:20:33   
karmen b
Hvala za izčrpen odgovor emaa user posted image , si se res potrudila. Me pa še nekaj zanima: nekatere nosečke vzamejo partnerja s sabo kar na vsa predavanja materinske šole oziroma šole za starše. In meni se zdi tudi pametno, da gre, da malo vidi kako in kaj se vse skup odvije glede nege otroka in vse. Ne samo o porodu. Moj je sploh tak, da druge bolj posluša, kot mene in se mi zdi kar pametno, da gre.
Kaj pa ve, boste vaše dedce vzele na vsa predavanja?

Lep sončen dan vam želim, pa pobpžajte svoje lepe trebuščke user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
15.4.2009 7:54:52   
mateja8
Karmen b moj partner je bil prvič z mano na vseh predavanjih materinske šole. Potem je dobil potrdilo in bil z mano pri porodu v porodnišnici NM. Kasneje ni dobil nobene položnice in tudi pred porodom ni ničesar plačal, tako, da prisotnosti pri porodu ni plačal. Moj sine bo julija star pet let in zdaj ne vem al morva še enkrat it na materinsko šolo ali ne. Bo pa moj spet poleg mene in ne bi rada, da nama pol to dražje zaračunajo.

Punce sonček se že kaže......

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
15.4.2009 8:16:33   
september25
Pozdravljene! kakšen lep dan se zopet kaže!!
em a je slučajno ktera, ki namerava rodit v Brežicah? Me zanima, če ktera ve kako majo kej tam z materinsko šolo? no pa sej čez en teden imam pregled pa bom vprašalauser posted image

lep dan vam želim

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
15.4.2009 8:20:53   
emaa
večinoma so partnerji kar na vseh predavanjih, razen če jim zaradi službe ne znese, moj je šel posebej, ker jaz nisem mogla it na materinsko, sem pristala v porodnišnici na prvi dan predavanj.
cv<h to pa sine pomaga, je doma bolan.

(odgovor članu september25)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
15.4.2009 8:21:49   
SONČEK LARA
Dobro jutro

najprej odgovor Nončiki tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti nuhalno 2,4mm in tveganje kar 1:505 in sem mogla še isti dan na krvne preiskave DHT, tam se mi je tveganje zmanjšalo na 1:3500. Pa takrat še niso gledali vsi nosne kosti, to je bilo leta 2007. Sedaj v drugo sem imela izmerjeno NS zopet 2,00mm in tveganje 1:4734 pa me G ni poslal naprej na krvne preiskave, ker četudi bi mi tveganje zmanjšalo, ne bi prišla pod mejo 1:300, kjer je meja za Amnio. jaz osebno sem bila iz strani Pušenjaka pomirjena kar se mojega primera tiče, ker sem spet ztagnala paniko da je 2,00 spet kar velika nuhalna...

v katerem tednu si točno delala nuhalno? ker je kar veliko pomembno od starosti otročka, saj  z starostjo nuhalna raste. Zelo pomemebno je da je vidna nosna kost. Svetujem ti, da ne prebiraš preveč, in se res ne obrememnjuješ, jaz sem se v prvi nosečnosti preveč in je bila vse drugo kot lepa in prijetna nosečnost. Zato se v tej rundi ne dam, sicer priznam pomislim na vse možne zaplete in mislim da ni mamice ki ne bi kdaj pa kdaj pomislila na kaj slebega in bila v skrbeh.

No mi smo noseči 16t in par dni (ne vem natančno) in brcik od nkoder, sem kr panična kak dan in res komaj čakam da začutim otročka ker bom tako bolj pomirjena. sedaj sem tako nestrpna in pregled ki ga imam šele 5.5. se mi zdi neznosno daleč.

Uživajte današnji dan, jaz "uživam" v službi kjer izvajajo nad nami velik pritisk in hodim z odporom v službo, kar zandnjih šest let nikoli nisem. In je kr psihičen napor tole...bi najraje šla do konca na bolniško, sam bolniške se pa tudi ne dobi kar tako, pa še preverjajo najbrž če si res doma. Ima katera izkušnje, ki je bila v nosečnosti na bolniški, da so jo kaj preverjali?

nič šibam delat

čao

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
15.4.2009 9:09:30   
HelloKitty1
Jutro vsem!!

Mi smo bili včeraj na nuahlni, bila je zmerjena 1,6, tveganje 1:9750. ... tako da je vse ok, pri 12 t 3 d smo veliki 7 cm,  je kolcal , plesal, kolo vozil .. vse živo user posted image user posted image .... imeli bomo pa fantka user posted image !!!!!!!!!!

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
15.4.2009 9:32:26   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA

Dobro jutro

najprej odgovor Nončiki tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti nuhalno 2,4mm in tveganje kar 1:505 in sem mogla še isti dan na krvne preiskave DHT, tam se mi je tveganje zmanjšalo na 1:3500. Pa takrat še niso gledali vsi nosne kosti, to je bilo leta 2007. Sedaj v drugo sem imela izmerjeno NS zopet 2,00mm in tveganje 1:4734 pa me G ni poslal naprej na krvne preiskave, ker četudi bi mi tveganje zmanjšalo, ne bi prišla pod mejo 1:300, kjer je meja za Amnio. jaz osebno sem bila iz strani Pušenjaka pomirjena kar se mojega primera tiče, ker sem spet ztagnala paniko da je 2,00 spet kar velika nuhalna...

v katerem tednu si točno delala nuhalno? ker je kar veliko pomembno od starosti otročka, saj  z starostjo nuhalna raste. Zelo pomemebno je da je vidna nosna kost. Svetujem ti, da ne prebiraš preveč, in se res ne obrememnjuješ, jaz sem se v prvi nosečnosti preveč in je bila vse drugo kot lepa in prijetna nosečnost. Zato se v tej rundi ne dam, sicer priznam pomislim na vse možne zaplete in mislim da ni mamice ki ne bi kdaj pa kdaj pomislila na kaj slebega in bila v skrbeh.

No mi smo noseči 16t in par dni (ne vem natančno) in brcik od nkoder, sem kr panična kak dan in res komaj čakam da začutim otročka ker bom tako bolj pomirjena. sedaj sem tako nestrpna in pregled ki ga imam šele 5.5. se mi zdi neznosno daleč.

Uživajte današnji dan, jaz "uživam" v službi kjer izvajajo nad nami velik pritisk in hodim z odporom v službo, kar zandnjih šest let nikoli nisem. In je kr psihičen napor tole...bi najraje šla do konca na bolniško, sam bolniške se pa tudi ne dobi kar tako, pa še preverjajo najbrž če si res doma. Ima katera izkušnje, ki je bila v nosečnosti na bolniški, da so jo kaj preverjali?

nič šibam delat

čao

sonček lara, hvala ti za tale odgovor. NS mi je delala po M 11t 2d, baje pa je naše detece večje in je velikost za 12t 4d. torej 13t. danes sem šla na DHT, čeprav je rekla, da ni obvezno in je pač moja odločitev. nosna kost je bila vidna. sicer se je full morala potrudit in čakat, da naš malček pač dozvoli se obrniti in pokazati svoj obrazek. pa je vseeno uspelo.

ne dam se. malce sem živčna in bo vse počasi ok.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
15.4.2009 9:38:02   
surya
Hvala vsem za dobrodošlico!

September25, jaz bom rodila v Brežicah. Sem tudi prvič in lahko povem vse najlepše. Zelo, zelo zadovoljna user posted image .

Sonček Lara, moj rezultat je 1,8 in razmerje 1:8400, je bila dr. Strahova zadovoljna. Moja sodelavka je imela  nuhalno par mesecev nazaj in je imela razmerje 1:125, in 2,5. Je šla na amnio in je vse v redu. Resnično vzemi v obzir, da gre tu za samo za statistiko.

Uživajte v nosečnosti...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
15.4.2009 9:42:33   
*chance*
En lep sončen pozdravček vsem oktoberkam po dolgem času še iz moje strani.
Naj povem da imam v petek nuhalno in da že komaj čakam, da vidim našega user posted image .

Lep dan vsemuser posted image .

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
15.4.2009 10:15:09   
frrrr
karmen b - ena šola za starševstvo je za zgodnjo nosečnost - to so nasveti nosečnici... druga je pa potem namenjena pripravi na porod in negi otroka. midva sva bila na vseh predavanjih skupaj, samo ogled porodnišnice sem imela sama, ker je imel on obveznosti.
dopust - pusti se presenetit in izkoristit kak podaljšan vikend...

ninasiki - plačat je treba za prisotnost v porodni sobi... a ne povsod, nekje je to zastonj

SONČEK LARA - za brcike je prezgodaj. bodi brez skrbi. vse bo dobro, ti samo uživaj nosečnost!

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
15.4.2009 10:15:50   
frrrr
pa lep dan vsem skupaj. js se grem z malčkom, posutim z noricami, igrat. bošček ima še po luleku pikice, pa polno po obrazu user posted image

papa

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
15.4.2009 10:36:07   
majakla
Lep pozdrav in dobrodošle nove souser posted image !

Spet imamo lepo vreme, ne? Upam, da bo takšno tudi popoldan, ker včeraj je pri nas (MB) že malo deževalo. user posted image

Tudi jaz razmišljam, kdaj v MŠ? Imam danes ob 14h pregled in bom G malo povprašala.
Meni je že te dni zelo vroče, zato se kar bojim kako bom poleti. user posted image

Toliko stvari sem hotela napisat, ko prebiram vaše, pa sproti pozabim!
Kaj je že bilo??? user posted image

Aja, meni so rekli, da otrokeca začutimo nekje v 5. mesecu - drži?

Lepo bodite in držite pesti, da bo na pregledu vse kot mora bit. user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?