|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
14.4.2009 14:11:20   
Goldy
maycha - Glede mojega user posted image  ni problem, če bo le fraj - ob kateri uri pa imaš pregled? Če bo doma kamot pride zraven. Po prvomajskih pa ni problema.... user posted image  Ti kar povej.
Sem že mislila, da si se mi kje izgubila, ko tako dolgo nisi nič napisala....user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu maycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
14.4.2009 14:16:21   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: jabolka

DOBER DAN
MONY in SMRKETA  : user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vse naj naj za vajin rojstni dan ,..zdravja , sreče, ..vse kar si same želite ..zdravegauser posted image -lep porod..

FRAGOLA : dobrodošla domou , user posted image user posted image

Tole kar prepišem. In še dodam: user posted image user posted image user posted image kaminek za dobro urejeno bolniško.

Nekatere že perete, pa o veliko govora o plenicah, flaškah, blazinicah za dojenje...
Jaz sem bla pa danes na predavanju (zobozdravnik) kjer je odsvetoval vsako flaško, dudo... Pravi da dojenček tega ne rabi, da lahko pije požlički oz. kasneje iz lončka. Če že, potem naj bi bla steklena, da je ne more sam držat, boljše pranje. Tko da spet ne vem, al naj kaj kupujem al nič. Seveda upam, da bom lahko dojila, ampak morda bi pa kakšen čaj za krče tudi prav prišel, sploh poleti, ko je vroče in smo vsi dehidrirani. Kaj mislite???

(odgovor članu jabolka)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
14.4.2009 14:46:02   
bačko
Glede flašk:Jaz sem Žani od samega začetka dajala Novalac po flaški ker nisem imela svojega mleka.Zdaj ima flaško samo za čaj in jo tudi to počasi odvajamo.Nam kar uspeva.Imam pa Aventove flaške.
Mony in Smrketa vse najboljše!
user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
14.4.2009 14:48:49   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Jaz sem bla pa danes na predavanju (zobozdravnik) kjer je odsvetoval vsako flaško, dudo... Pravi da dojenček tega ne rabi, da lahko pije požlički oz. kasneje iz lončka. Če že, potem naj bi bla steklena, da je ne more sam držat, boljše pranje. Tko da spet ne vem, al naj kaj kupujem al nič. Seveda upam, da bom lahko dojila, ampak morda bi pa kakšen čaj za krče tudi prav prišel, sploh poleti, ko je vroče in smo vsi dehidrirani. Kaj mislite???

Sej nočem bit pametna, sam tiste, ki smo že mamice vemo, da zobozdravniki tooooooooooooook težijo.
Lej moja je bila od 1. meseca na flaški, kaj al po tem takem naj sestradajo, glede na to, da ima adaptirano mleko tut neki sladkorja dodanegauser posted image user posted image user posted image . Ne, mal sem jezna, ker moja prijateljica je tut zobarca, ma to se tko obnaša kot, da ima človek na sebi samo zobe in nič drugega.

Ker je Hana bila na adaptiranem, sem ji mogla tut tekočino za žejo dodajat. Kuhala sem ji čaj, nesladkan seveda, pa ma čist super zobe, tut deformiranih nima nič zaradi cuclja, pa je že 9 let stara, kar pomeni, da bi se sedaj nepravilnosti že videle, glede na to, da ima že večino stalnih zob.

Sem pa zagovornik nesladkanih čajev. Pri nas Hana pije sok samo na kakšnem rojstnem dnevu, drugače pa jaz zjutraj pisker čaja skuham, dodam malo limone in to pijemo čez dan.

Tko da Lsica, zobarje malo z rezervo vzemi.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
14.4.2009 14:49:50   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Mony in Smrketa vse najboljše!
user posted image

se še jaz prilepim

< Sporočilo je popravil Hanuši -- 14.4.2009 15:02:47 >

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
14.4.2009 15:00:14   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

.... user posted image user posted image user posted image . Ne, mal sem jezna, ker moja prijateljica je tut zobarca, ma to se tko obnaša kot, da ima človek na sebi samo zobe in nič drugega.....

Hanuši, hvala, sem se še narežala zraven.

Saj meni se zdi tud vse lepo in prav brez flaške pa na žlico  - v teoriji. Ko pa pride do prakse pa pač izbereš manjše zlo. Seveda to ne pomeni, da bom otroku sladkala čaj in mu ga dala za pit čez noč po flaški, da bo celo noč sladkor oblival njegove zobke, ampak....saj veste, po pameti.

Sem delala v vrtcu, pa je blo fino videt, kako hitro se otroci navadijo na neskladkan čaj. Nekateri se še kremžijo v začetku, sam ko so pa žejni pa popijejo. In kmalu ni nobenga problema več. 

Mal so nas spet zastrašili, da če bomo kombinirali s flaško, da se dojenček ne bo hotel dojit, ker mu je prvo kao lažje, uporablja manj mišic,... Tako da bomo počakali z nakupom, da  ne bo prevelike skušnjave.

Za dudo pa ne vem. Se mi zdi, da je upravičena s psihološkega vidika. pa da dojenčka lažje potolažiš, da lažje počaka na obrok....

So vaši otroci meli dudo? Kako je z odvajanjem?

< Sporočilo je popravil Lsica -- 14.4.2009 15:01:08 >

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
14.4.2009 15:10:20   
bačko
Lsica pri nas ima Žana dudo samo za spat.No ko je doma.Ko pa je pri tašči pa ji daje vedno ko se madam spomne na dudo.In sva zadnjič tašči rekla da naj ji ne daje dude za vsako figo.Da naj ji da raje košček jabolka.In počasi jo bova odvadila dude.Zadnjič je imela napad da hoče dudo in sva jo ob preslišala kaj je rekla.In potem smo imeli 20 minutni jok.user posted image Tudi meni jo je bilo hudo gledati.Ampak dude ni dobila.Sem ji lepo razložila da je velika punca in da dude ne rabi.Najprej sploh ni hotela nič slišati potem pa se je le potolažila.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
14.4.2009 15:21:45   
bjondi
amaya-men se pa zdi da je moj tud tok ogromen user posted image ...ma ga je treba v živo vidtuser posted image ...

lenika-user posted image  mislim,da nobenemu več ne dišijo tele dobrote je kislina svoje nardila pri marsikateri a ne...
moja mama je tole zadevo z makom nardila in ni blo kisline...

loverforever-tudi jaz imam povečan izcedek že celo nosečnost ,vendar temu ne posvečam prav veliko pozornosti,ker me ne srbi.No bom pa vseeno G omenila v priliki.Je pa kar obilen in prozorne barve-v bistvu že cel čas enak.

malaga-ne sekiraj se zaradi velikosti trebuščka,jaz sem v 29 tednu imam obseg 93,5 ,kar pa ne pomeni veliko ,ker je tudi to kok si mela pred tem obseg.Se mi pa zdi da imam sedaj tak bauhi kot pri prvi hčerki ,ko sem šla rodit-pa ji ni nič manjkalo.

MONI IN SMRKETA vse naj naj za rojstni dan obema še iz moje strani...

Lsica-jaz sem v prvo rodila tudi junija in sem polno dojila brez kakršnih koli dodajanj do 8meseca potem pa smo šli na kozarec.Je treba imet potrpljenje in če nisi komot otroka hitro navadiš.Mi ni bilo smiselno dajat flaške do vrtca -se prav za dva meseca.Tam so pa tko iz kozarčkov že pili.Dude tudi ni imela.Je pa to stvar posameznice.Tako ,da tudi tokrat ne mislim nekaj v naprej kupovat,če se psihično pripraviš na dojenje in če zalaufa je to to.Drugače pa skočiš naknadno v trgovino po zadeve ,ki veš da jih rabiš.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
14.4.2009 15:25:17   
kalanteja
Lepo pozdravljene, v teh lepih dneh nekak nimam časa bit na netu, zato samo malo preletim, me pa zanima kje na netu še, poleg recinko trgovine, kupujete za dojenčke, najbolj me zanima posteljnina, sem prek neckermanna gledala in je posteljnina kar 40€, je kje ceneje?

Ta teden imam en zaostali izpit in se malo še učim, drug teden pa gas in pranje, jaz mislim, da bi morala bit pa tud v enem tednu konec z pranjem! Ker sem dobila podarjen voziček, jajčko in še nekaj drugih stvari moram še te oprat, se fajn dol snamejo, moram pa priznat, da je vse kot novo.

Drugače pa skoz samo in edino poslušam, da bom rodila user posted image , da mi piše na obrazu in trebuhu, da nosim user posted image , ampak jaz pa imam od g napovedano punčko, moram priznat, da mi je že skoraj smešno, ker nobeden ne napove punčke- razen moje sestre dvojčice, sva strašno iste!!!, bojo presenečeni sto na uro ko bo user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image

Bamoocham- kje pa ti v Velenju kupuješ in ti Lino kje v Slovenj Gradcu kupuješ, kje se splača, ker jaz sem ravno na pol poti med SG in VE in mi je vseen kam grem user posted image user posted image

Posadila sem jagode, sedaj pa grem nakupovat rožice, jih bom jutr potem presadila.
Priznam pa, da me križ strašno boli, moram potem počivat pol ure in je potem bolje in grem lahko delat naprej!

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
14.4.2009 15:26:53   
bačko
Bjondi jaz sem se psihično pripravila na dojenje in sem hotel ana vsak način dojiti pa nisem mogla.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
14.4.2009 15:31:10   
10ka
bjondi - glede dojenja, flašk in dud se popolnoma strinjam s tabo. za nekaj se odločiš, če se pa user posted image odloči drugače, lahko zadeve vedno dokupiš.

npr. prsna črpalka - meni to že v namrej pomenilo, da bom lahko šla tudi za več kot 2 uri stran od user posted image in bo otrok vseeno polno dojen. to sem se odločila že pred porodom, dojenčica se je na srečo strinjala z mojo idejo. tako sem lahko hodila na telovadbo, kdaj tudi sama na kak obisk ali v trgovino, ona pa se je kljub temu skoraj 6 mesecev hranila izključno z mojim mlekom. me prav zanima, kako bo sprejel ta sistem razbojnik, ki je še v trebuščku user posted image . glede na to, kakošne probleme mi dela v nosečnosti, se mi ne piše glih dobro user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
14.4.2009 15:35:24   
bjondi
Bačko-hm user posted image  ...ja to pa ni fino...user posted image ...mogoče pa v drugo zalaufa...

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
14.4.2009 17:03:34   
donna22
No, pa da še tu malo vprašam: katero ime vam je bolj všeč, Zala ali Ela? Moj bi rad, da bi bila najina punčka Zala, jaz pa, da bo Ela - čeprav bo menda po njegovo  Sem pa ugotovla, da imava enaki okus kot Tanja Ribič, ki ima doma tako Zalo kot tudi Elo 

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
14.4.2009 17:20:49   
Janci F

MONI IN SMRKETA vse naj naj za rojstni dan obema še iz moje strani...

Moja sestra je tudi rodila junija (sicer 5 let nazaj) in je hčerkica veliko jokala in kar niso mogli ugotoviti kaj ji je.
Seveda jo je samo dojila, saj to vsi najbolj priporočajo, vendar je hčerkica še kar jokala.

Potem so ji pa enkrat dali v flaško malo prekuhane vode in je bilo joka kar hitro konec.
In ta flaška vode, ni popolnoma nič vplivala na dojenje. Vem, da naj bi bilo v materinem mleku popolnoma vse kar user posted image potrebuje, vendar sem mnenja da je v poletnih mesecih tudi pri otročkih žeja močnejša, kot v dtugih letnih časih.

Kar se pa zobarjev tiče, smo imeli pa mi v materinski šoli eno fajn zobozdravnico, ki je rekla da je bolje da ima otrok dudo, kot pa da sesa prsti, saj od dude se postopoma poslovi in jo zavrže, prst je pa vedno pri roki.
In tudi danes so dude veliko manj škodljive, kot so bile včasih, saj so bolj pravilno oblikovane in iz boljših materialov.
Kar se pa flašk tiče, je pa rekla, da naj dajemo nesladkan čaj ali prekuhano vodo in da flaška ni nič slabega, pomembno je da je nima otrok ves čas v ustih, ampak samo takrat ko pije.
Povdarila je pa še, da naj damo otroku, ko dobi zobe čimprej kaj za gristi (jabolko, piškot), da se bodo lahko zobje pravilno razvijali.

Flaško bom jaz zagotovo kupila in pripravila (prav tako dudo), potem bomo pa videli kaj bo Srečko sploh maral.
Črpalko pa tudi imam (mi jo je posodila sestra) in mislim, da je to super stvar, da gre lahko mami malo od doma in nekdo drug par uric popazi na otročka.
Vem, da bomo vse imele izredno rade naše otročke, vendar mislim, da je pametno za razmerje ali zakon, da si vsake toliko časa vzameta kakšen večer zase in takrat malo lahko izkoristimo babice.

Verjamem, da se kdo ne strinja z mano, vendar tako je moje mnenje.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
14.4.2009 19:10:26   
majana79
JanciF, to si pa zelo lepo napisala. user posted image Ne glede na to, če se kdo strinja ali ne, je zelo iz izkušenj in človeško. Odločimo pa se vsi po svoji vesti, tako kot sem se jaz odločila glede pralnih, čeprav so vsi okoli mene skeptični.

Slavljenkama, vse najboljše! user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
14.4.2009 19:20:25   
kalanteja
Men je Ela lepše ime!

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
14.4.2009 19:50:02   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

.... user posted image user posted image user posted image . Ne, mal sem jezna, ker moja prijateljica je tut zobarca, ma to se tko obnaša kot, da ima človek na sebi samo zobe in nič drugega.....

Mal so nas spet zastrašili, da če bomo kombinirali s flaško, da se dojenček ne bo hotel dojit, ker mu je prvo kao lažje, uporablja manj mišic,... Tako da bomo počakali z nakupom, da  ne bo prevelike skušnjave.

Za dudo pa ne vem. Se mi zdi, da je upravičena s psihološkega vidika. pa da dojenčka lažje potolažiš, da lažje počaka na obrok....

So vaši otroci meli dudo? Kako je z odvajanjem?

user posted image user posted image user posted image Ta izjava je res bolj zastrašujoča, kot ne. Moja 5. letnica je imela user posted image in flaško, kasneje smo uporabljali tisto flaško s plastičnim nastavkom od Aventa. Z njenimi zobki ni ČISTO NIČ NAROBE, čist nič nima deformiranih (hodimo redno k zobozdravniku), dudo smo pa enostavno izgubili, ko je imela dve leti. Res smo jo izgubili na morju, potem smo ji pa rekli, da jo je ptiček odnesel. In je pozabila nanjo user posted image .

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
14.4.2009 19:55:07   
Mala_princeska
Ja današnjima slavljenkama vse najboljše. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
14.4.2009 20:52:22   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Lsica-jaz sem v prvo rodila tudi junija in sem polno dojila brez kakršnih koli dodajanj do 8meseca potem pa smo šli na kozarec.Je treba imet potrpljenje in če nisi komot otroka hitro navadiš.Mi ni bilo smiselno dajat flaške do vrtca -se prav za dva meseca.Tam so pa tko iz kozarčkov že pili.Dude tudi ni imela.Je pa to stvar posameznice.Tako ,da tudi tokrat ne mislim nekaj v naprej kupovat,če se psihično pripraviš na dojenje in če zalaufa je to to.Drugače pa skočiš naknadno v trgovino po zadeve ,ki veš da jih rabiš.

Hvala bjondiuser posted image . Se pravi se da...mi že to ogromno veliko pomeni. A dude ni nič pogrešala? Oz. jo nisi ti pogrešala? Saj veš, če dojenček joka, ga z dudo včasih že potolažiš...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
14.4.2009 20:55:18   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: donna22

No, pa da še tu malo vprašam: katero ime vam je bolj všeč, Zala ali Ela? Moj bi rad, da bi bila najina punčka Zala, jaz pa, da bo Ela - čeprav bo menda po njegovo  Sem pa ugotovla, da imava enaki okus kot Tanja Ribič, ki ima doma tako Zalo kot tudi Elo 

Navijam za Elouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
14.4.2009 21:05:36   
Lsica
Hvala za vse komentarje glede flašk in dud... kot že tolikokrat doslej sem ugotovila, da ni samo enega pravilnega odgovora, da je ful odvisno tudi od dojenčka,... in tudi, da se mora na koncu vsak odločiti samuser posted image user posted image user posted image .

Pa še to...manj kompliciraš boljše je... si moram to začet kar ponavljat, kot kako mantro, ker me slej ko prej vedno zanese - pri vozičkih, plenicah, ... evo zdaj tud pri flaškah in dudah...

Ampak vseeno hvala, je bila pot do teh zaključkov z vašo pomočjo malce krajšauser posted image .

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
14.4.2009 21:10:10   
Mala_princeska
Pa še to...manj kompliciraš boljše je... si moram to začet kar ponavljat, kot kako mantro, ker me slej ko prej vedno zanese - pri vozičkih, plenicah, ... evo zdaj tud pri flaškah in dudah...

Evo - naj bo to mantra junijk 2009 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa lahko dodamo še mantro: "Rodila bom hitro in brez bolečin." user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
14.4.2009 21:10:58   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

Navijam za Elouser posted image user posted image user posted image .

Ja Ela je lepo ime. (z enim l-jem, da te ne zanese user posted image )

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
14.4.2009 21:11:32   
mojjaka
                MONY IN SMRKETA , VSE NAJ NAJ!!!!
       user posted image

No bila sem na pregledu, kg OK, V 4tednih +2kg, skupaj sedaj +5,5kg.
Našuser posted image še vedno sedi v trebuščku, pa sem že v 32.tednu?! pa nič ne moremo, se bo pa že še prekucnik...upam. Bolniško mi je podalšal, tako da grem zdaj prvič na komisijo, naslednji pregled pa imam 5.5.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
14.4.2009 21:13:55   
Mala_princeska
Iz Baby centra danes nisem šla praznih rok - sem kupla dva bombažna pajacka brez rokavov (zelenega in rumenega user posted image ), en komplet tetra krpic ter set za laske, zobke, nohtke (Safty's first), sta me mojedva preveč znervirala - moram drugič sama v šoping, da česa ne pozabim....No, verjetno bo kar drug mesec še večji nakup - to je bilo bolj za dušo prvezat. user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?