|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
11.4.2009 17:52:19   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

js pa ravno listam po city magazinu in so notr tut stvari za otročke. zlo mi je ušeč gugalnik http://www.bloombaby.com/, bom šla v buši pogledat, če imajo in kakšna je cena, ker bi res pasalo v našo dnevno user posted image

http://www.busi.si/shop/index.php?page=3&skupina=32&podskupina=68&artikel=274 , cena je pa 355€, tooooo much za en stoluser posted image

to je cena za stolček. gugalnik je 270.

sam men je pa to vse fuuuuuuul ušeč. prou za v najino stanovanje.

..preveč denarja za oboje... ok, če ga imaš viška, samo vseeno je za razmislit..ti povem, da niti ni rečeno, da bo tvoj dojenček sploh rad bil v gugalniku..poznam kar nekaj takih, ki niso bili... in moj je med njimi user posted image  ..če je bil kdaj skupaj 10 min je že veliko... še dobro, da sem ga dobila in ne kupila user posted image

je za upoštevat, hvala. verjetno si bova gugalnik najprej sposodla, da vidiva, kako bo, potem pa razmislila, kaj kupit, če kej user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
11.4.2009 18:21:53   
JaLuca
Pozdravljene

zdaj imam malo časa, žegnj je mimo, jutri ima nečakinja RD tako da bo tudi pestro. Bi šla kar spat, tako me je to utrudilo. Pa bomo zdaj imeli še večerni ritual. Ko ju pogledam še vedno fejst "divjata".

Gugalnik sem dobila pri prvi, pa nobena ni hotela biti notri, če je že slučajno bila katera notri 10 min, je bilo to izjemoma, tako da ga nisem uporabljala. Je pa od kolegice, mala notri spala, je bila kar notri. Tako da bi ga jaz si ga na začetku sposodila in videla, če bo otrok notri.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
11.4.2009 18:55:16   
Lubenička
Se oproščam, ker sem tako dolgo rabila, a me ni bilo noč doma...

Naredila sem izpit user posted image in sem že 2 dni samo v avtu user posted image

Aja...pa zvedeli smo, da bomo imeli fantka! user posted image Vidim, po tabeli, da je to prvi fantek...

Zdej vas pa zapuščam, ker sem zelo utrujena...se slišimo.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
11.4.2009 19:07:26   
altaja
Ulala, čestitke lubenička! user posted image Pa varno na cesti! Ib čestitke za fantka user posted image

Mi tud baje čakamo fantka cirkusantka...tko so rekl na ns, če je res bomo zvedl pa v torek na MF.. 

Dans sem mela generalno, še sestrca je pršla pomagat. Majstri so včeraj končali, je bla prava katastrofa, zdej se pa vse šajna do Lublane, tko je čisto user posted image . Sem pa čist crknjena! Ampak zadovoljna.

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
11.4.2009 19:11:37   
Lubenička
aja...MF pa imam 8.5.

zdj grem pa res pančat...pa se slišimo kasneje :)

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
11.4.2009 20:09:21   
škorpijončica
Lubenička, čestitam!!!!
Tudi jaz sem ga naredila šele pred nekaj meseci, tako da vem, kako živčna si bila! No, sam da je šlo, pa previdno zdaj na začetku, da si nabereš izkušnje... jst še zdaj na kakšnem preveč nabasanem parkirišču koga malo počim ampak na srečo nesreče še nisem mela, pa čeprav naredim vsak dan pribljižno 80km, tudi upam, da ne bom imela kakšne nesreče, ker si jo trenutno ne morem privoščit. Včeraj sem se čist usrala, ko sem vidla tist avto od policajev, jst pa 110 na ravnici, kjer je omejitev 90. Sm imela srečo, da so ravno odhajali stran in me niso merli..sm bla tako vesela, da sm šla direkt v trgovino pa si kupila za 40 eurov novih oblekc in to čist brez slabe vesti, ker bi morala takrat verjetno plačat vsaj 5x toliko, ker so take kazni, da me je kar groza policajev.

Punce, lepo se imejte, pa lepe preznike vam želim (pa ne preveč pirhov, da ves ne bo napenjalo :)

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
11.4.2009 21:23:34   
mancag
Pozdravljene!

Po dolgem času se spet oglašam. Danes se bolje počutim. Pa še vreme je OK. S fantom sem danes pobarvala nekaj jajčk.
Šla sva tudi k žegnu. Malo sva šla na obisk in na prijeten sprehod.user posted image user posted image user posted image

Meni se buši že malo pozna/zdaj sem že v 16. tednu/.user posted image Upam, da bom že 12.05. že izvedela kaj bom imela.user posted image

Komaj čakam mesec sep., ko nas bo obiskala štorklja.

Vsem vam želim vesele Velikonočne praznike

Mancag

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
12.4.2009 13:34:24   
JaLuca
Kje pa ste danes punce? se vidi, da je nedelja, lepo vreme, pa še praznik. 
Moji trenutno spijo, bo pa potem pestro - obiski. tako, da zdaj počivam, ker bom tako zvečer crknjena, tako kot včeraj.

Te pa se lepo martinčkajte punce

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
12.4.2009 19:27:55   
mancag
Hay!

Danes sem po kosilu šla s fantom na sprehod. Obiskat sva šla njegovega prijatelja in njegovo punco.
Malo smo čvekali.user posted image user posted image user posted image

vila MaLina: V torek imam rojstni dan stara bom (30 let). Prosim, če mi spremeniš.

Lep pozdrav!

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
12.4.2009 20:32:45   
JaLuca
Danes smo pa veliko čvekaleuser posted image

zdaj se pa počasi spravljamo spat, obiski so mimo, pa še mi smo šli na en obisk.

Lahko noč punceuser posted image

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
13.4.2009 8:12:29   
Bety11
Dobro jutro....user posted image

Da vas malo pozdravim in temo dvignem višje....Dan je tako čudovit, da grem danes na vrt tudi kaj poštimat....Zelo sem živčna in žalostna, ker ne morem delati z vso močjo, kot to jaz počnem in mi je v veselje....Moram počasi in počasi...

user posted image Imam nekaj čudnega za vprašat....Uorabljam dnevne vložke na hlačkah in zadnje dni ni prav nobenega izcedka na njem....user posted image user posted image user posted image ..Ne belo, ne rumeno....nič!!! To je odlično, pa vseeno ne vem, če je normalno....user posted image ....

Te dni je po TV bilo nenormalno število variant Jezusov in križanja, da sem klela vse po vrsti. Pri nas ne znajo nič delati v normalnih razmerah in količinah. Vedno pretiravajo in silijo bodisi s komunizmom in partijo ali s Jezusom in Papežom....To je za znoret...user posted image

Ta pomlad je resnično čudovita in upam, da bo tudi poletje.user posted image user posted image user posted image

Želim vama mir in dobro

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
13.4.2009 8:41:35   
barika
Jutro

Bety, bodi vesela, da so se izcedki umirili ... jaz jih nekaj dni imam, potem spet ne, pa spet ... dokler mali brca se ne sekiram.user posted image

Hja, te verske zadeve grejo pa men tudi na user posted image user posted image , ajd sej ne rečem, da je neka višja sila tam nekje samo tole je pa  ... še dobro, da nama je TV crknila user posted image  (pa še avto, tak  da sma kompletna ...ampak avto tak, da morema novega kupit, ker je mašinca stara 18 let odpovedala čistouser posted image  ...moj moj avtekuser posted image user posted image )

Lubenička, čestitam za opravljen izpit, želim ti varno srečno in po desni!user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
13.4.2009 8:58:31   
indy0024
jutroooouser posted image kako kaj spale?ze dolgo vam nisen nic pisala,ker imam vedno ene opravke,pa se ti prazniki so tukaj,smo sli malo naokrog,pa soncek zunaj sije tako da se skoz potepamuser posted image user posted image .Dobila sem tisto energijo nazaj,tako da sem vsak dan po sprehodih in me ni po celi dan doma.user posted image user posted image Spat grem s kokami vred tako sem tudi mojega navadila.user posted image user posted image Mala kr brca cez dan,me je uceraj nekaj uscipnila,da me je kar zapeklo.user posted image user posted image pa sem pomislila ali je bila res ona ali ne.........Lubenicka cestitke za izpit!!!!!!user posted image pa za uspesne preglede!!!!!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
13.4.2009 10:17:02   
Anonimen

Hja, te verske zadeve grejo pa men tudi na user posted image user posted image

Mene pa to ne moti ker zelo malo gledam tv in tudi mislim si da je to stvar vsakega posameznika. Sem bila pa malo žalostna te praznike ker jaz nisem verna, pri partnerju pa so in sem dobila občutek da je samoumevno in normalno da zdaj ko bo otrok bo pa avtomatsko krščen in tudi jaz bom morala spremeniti svoja stališča in začeti hoditi v cerkev in ga vzgajati v krščanskem duhu. Pa ne bom. Vera je intimna stvar vsakega posameznika in ne želim da se mi jo vsiljuje. Sem pa opazila da so  verniki veliko bolj nestrpni do neverujočih kot obratno. In to me moti. O veri otroka bova odločala s partnerjem in če ne bo tako kot si predstavljajo drugi bodo to pač morali sprejeti. Vendar bo hudo, pa vsak praznik bo kak očitek. user posted image

Post je pod anonimno za vsak slučaj. Sem mogla malo potožit. Lp

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4064
13.4.2009 10:55:06   
Nepoznana
Anonimna, te kr dobro razumem...

Pri meni je pa tako, da sem jaz iz verne družine (no, na srečo ne tako verne, da bi vsako nedeljo k maši hodil, ampak le ob praznikih), on pa ne. S fantom sva se odločila, da otroka ne bova dala krstit, ker nama to pač nič ne pomeni. In že poslušam z vseh strani (no, komur sem pač omenila) "očitke", da otrok mora biti krščen ipd., čeprav mi pa nihče ne zna prav dobro razložit zakaj. Vsem je pač to ena tradicija, pa če verjamejo v njen pravi pomen ali ne. Midva se pač ne bova šla tradicionalizma...

Konec koncev bova midva preživljala otroka in ne zdi se mi prav, da mi kdorkoli očita kako ga vzgajam - če bo pa otrok kadarkoli izrazil željo, da bi šel k maši, verouku, mu ne bom nasprotovala. Silit ga pa ne mislim - dovolj, da so mene.

Ostali se bodo pač morali sprijazniti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
13.4.2009 10:56:34   
Kruce Fiks
Pozdravljene!
Bom na zgornjo temo še jaz nekaj priložil....
Našo tamalo  (12 let) smo tudi dali krstiti, v cerkev jo pa ne silimo - tudi midva ne hodiva ( jaz sem veren moja ne....)
Eno fejst čago smo naredili, se po dolgem času spet skupaj zbrali itd.
Ko bo tamala starejša bo imela možnost se sama odločit, podlago bo imela...
Tudi prihajajoči bo krščen in spet bo feštauser posted image

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
13.4.2009 11:17:36   
Anonimen
dan!
glede vere pa tega se jaz raj zadržimuser posted image sm vse prej kot verna pa ne vem kuga še,glede tamalga so tud pri meni imel pripombe da bi mogu bit krščen pa ne vem kuga še,ja zakaj le sej jaz tud nisem krščena pa stopim v cerkev sam takrat k je pogreb pa še takrat po takih mukah da dol padeš,in mi čist nič ne manjka če bo tamal hotel bo že sam povedal če pa ne pa tud fajn.
jaz sm bolj darkerske sorte in ne vrjamem  v nič razen v samo sebe in ljubezen do mojih in čist nič drugega,če mi pa kdo začne kej pametovat pa hitr dam kej črnga gor pa kej tazga pa so hitr tihuser posted image

v glavnem pr nam ful veter piha in je burja tko da dans ni tok fajn k je bilo včeriuser posted image
drgač pa lep preostanek dneva!!!

(odgovor članu Kruce Fiks)
  Neposredna povezava do sporočila: 4067
13.4.2009 11:42:37   
baja*
midva tudi ne bova dala user posted image krstit, tud ta prvega nisva... se nama zdi čisto mimo, ker noben od naju ni veren (čeprav sva oba krščena). Imava pa to srečo, da nama noben ne gnjavi, še babica ne, ki je fuul verna, imava res srečo glede tegauser posted image
pri nas tud pihauser posted image  ampak sonček je pa še vednouser posted image
Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
13.4.2009 15:08:21   
škorpijončica
Živjo
Lepo, da nisem edina, ki ni ravno navdušena nad temi prazniki. Ker sem bila 9 let vegetarjanka, se mi še vedno ful gnusi, ko vidim kako se ljudje s šunko in jajci nažirajo, doma že tri dni sploh kosila ni na mizi, sam žegn tako da komaj čakam da bo vse po starem... pa še čist nekoristno se počutim, ko pa vsi pričakujejo, da bom lernarla in hodila po obiskih jst bi pa rada še kaj naredila, pospravla stanovanje, sm hotla ta vikend perilo oprat, ker je sonček in bi se mi zunaj hitro posušilo, pa me tašča krega, da ne smem, da to se pa res ne spodobi... Za hćerko sem rekla fantu, da če si želi, da jo lahko vzgaja v krščanskem duhu ampak naj to ne pričakuje od mene. No, jaslice bom že postavla, pa jajca pobarvala, ampak to je to, v cerkev že ne bom hodila in tudi ne bom dovolila, da kdorkoli mojo hčerko v to sili.. lahko gre k verouku in v cerkev ampak samo če bo sama to hotela, ker menim, da drugače itak nima smisla in se ji bo vse skupaj samo zamerilo. Jst nisem verna, fant in njegova družina pa so in bodo zato kar veliki pritiski kako bi morala vzgajati otroka...še zdaj polovica njegove familije sploh ne ve, da sem noseča, ker jim noče noben povedat, da živiva v grehu in da se ne bova poročila, sploh pa ne cerkveno, ker se jaz ne grem vseh teh ceremonij, če mi pa to nič ne pomeni. Joj, kakšna grešnica sem, me je prav sram :)

Imam eno vprašanje za vas, če mi katera lahko pomaga s kakšnim nasvetom.
Včeraj ob polnoči sem eno uro mačka iskala po ulici, ker ga ni bilo domov in ko sem prišla notr, sm bla čist zabuhla, težko dihala in imela sm izpuščaje po vratu, ramenih in prsih. Vse se je sam poslabšalo, ker sem spala ob odprtem oknu, dokler ni prišel maček notr in se stisnil k meni v pojstlo z umazanimi tačkami...Danes sem šla na sprehod in je blo sam kihanje, šmrkanje, srbeč nos in solzne oči. Takrat sem šele ugotovila, da to pa mora bit alergija. Najbrž na breze, ker rastejo v bližnji okolici. Prejšnje pomladi niti ni bilo tako hudo, ker sem živela v ljubljani in najbrž nisem bila toliko izpostavljena, zdaj sem pa čist boga.
A je katera izmed vas na kaj alergična? Kako je z zdravili in nosečnostjo? Bi lahko vzela kakšen klaritin? Če  katera kaj ve o tem, naj mi prosim napiše, kako je s tem.
Lepo se imejte

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
13.4.2009 15:51:09   
veselka
oj,

da, se še jaz malo javim. učer sem bla psihično popolnoma na tleh, potrta, objokana, cel dan sem v glavnem v postli ležala, razen kosilo sem skuhala. verjetno hormoni, pa še stres me je zopet zdelal. vedno ko so s službo napetosti in je kak podaljšan vikend (praznik ali moj dopust), me kak dan popolnoma rukne ali pa večer pred službo od živcev ne morem zaspat in gre ves počitek po gobe. potem pa sem bla obupana še, ker s tem škodim svoji user posted image in sm še bolj jokala. danes imam grozne podočnjake.
na srečo sem se učeraj z mojim o vsem veliko pogovarjala, pa cel dan me je crkljal, da bi me malo razvedril.

danes je bolje in tud na zrak sem že šla, sem mojga v plezaišču, sicer na drevo, pozihrala, oprala kar nekaj perila, skuhala, mal sem tud šivala.....

IZVIRNO SPOROČILO: Bety11
Te dni je po TV bilo nenormalno število variant Jezusov in križanja, da sem klela vse po vrsti. Pri nas ne znajo nič delati v normalnih razmerah in količinah. Vedno pretiravajo in silijo bodisi s komunizmom in partijo ali s Jezusom in Papežom....To je za znoret...user posted image

midva na srečo nimava in (do nadaljnega) niti ne bova imela TVja - naročnine ali kabelske. Sam ekran bova kupla, ko bova imela denar, da bova lahko pogledala kak fajn film.

nihče od naju ni veren in na srečo tudi najini starši. tko da bo otrok imel prosto pot odločit se. sama sicer sem krščena, ampak je bilo to na mojo željo iz radovednosti, pri 13 letih se mi zdi, samo sem kmalu prenehala obiskovat cerkev, ker me enostavno ni prepričalo, celo še bolj me je odbilo stran.

pirhov nisva barvala. ta praznična evforija z jajci in vso hrano je meni osebno čist mimo. sem si pa naročila pehtranovo potico, ker mi je res slastna user posted image , ne glede na praznik.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
13.4.2009 16:54:23   
Bety11
Jaoooo punce,  kako vas imam rada....Pojma nimate...user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo za komentarje!

Vsa ta vaša razmišljanja in komentarji so hvale vredni in hvala Bogu in vsem neznanim silam, da je tako.... Vera in verovanje je intimna stvar posameznika in te opredelitve je treba spoštovati in ljudi pustiti pri miru in v miru da si dovolijo duhovno življenje...

Ne pa ta komercializacija vere, papežov, novačenje mladih in prošnja za večji cerkveni zaslužek....To je banalno, katastrofalno, primitivno....In res pomislim, če nas imajo za norce...

Tako, da ta Svet gre v pravo smer....Hvala vam za to razsvetljenje!!!..user posted image user posted image user posted image

Jaz bi tudi TV vrgla proč.....To vam dam prav....user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
13.4.2009 19:21:50   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hja, te verske zadeve grejo pa men tudi na user posted image user posted image

Mene pa to ne moti ker zelo malo gledam tv in tudi mislim si da je to stvar vsakega posameznika. Sem bila pa malo žalostna te praznike ker jaz nisem verna, pri partnerju pa so in sem dobila občutek da je samoumevno in normalno da zdaj ko bo otrok bo pa avtomatsko krščen in tudi jaz bom morala spremeniti svoja stališča in začeti hoditi v cerkev in ga vzgajati v krščanskem duhu. Pa ne bom. Vera je intimna stvar vsakega posameznika in ne želim da se mi jo vsiljuje. Sem pa opazila da so  verniki veliko bolj nestrpni do neverujočih kot obratno. In to me moti. O veri otroka bova odločala s partnerjem in če ne bo tako kot si predstavljajo drugi bodo to pač morali sprejeti. Vendar bo hudo, pa vsak praznik bo kak očitek. user posted image

Post je pod anonimno za vsak slučaj. Sem mogla malo potožit. Lp

hja, nama vsi ful težijo, kdaj bo poroka, pa zajak mali ni krščen in te fore..pač ne dama nič na to in semi zdi brez veze malega dat krstit in ga silit v nekaj v kar sama ne verjamema. Če bo hotel se bo že sam odločil.

Aja, za novega člana imama zbrano novo imeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
13.4.2009 19:29:59   
barika
Če grem še malo v drugo skrajnost ...sej mogoče vera ni tak napačna, ampak mene odbija to fehtanje pa to kar si Bety ti napisala (in ostale), tu je pa vse zgrešeno in bo vedno manj ljudi hodilo v cerkev ...
Jaz osebno verjamem, da nekaj je nad nami, ampak temu ne morem glih rečit boguser posted image .

joj kok sem zmatrana, cel dan smo se "preganjal" okrog pri mojih in sma z mami cel dan hodile po naši "vasi", tak da komi še stojim pokonciuser posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
13.4.2009 21:38:48   
Anya22
Ojla, punce, po dolgem času se vam javljam. Enostavno nimam časa, da bi se vam pridružila pri klepetu, ker me moj sinček utrudi do skrajnosti. Na koncu dneva sem tako turdna, da grem kar spat.

Ju3 imam kontrolo in komaj čakam, da vidim kaj bo rekla moja G!! Edino kar me malo matra, je to, da me vsake toliko tišči navzdol. Upam, da ne nosim spet nizko, tako kot v 1. user posted image

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
13.4.2009 21:43:27   
veselka
čer,

js sm se pa ravnokar stehtala in sm pridelala že 8 kg user posted image

upam, da v sredo G ne bo huda user posted image

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?