|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   donat Mg
9.4.2009 17:21:05   
cowgirl
Živjo nosečke!

Za zgago meni najbolj pomaga DONAT. Tudi zdravnica mi je rekla, da je veliko bolje, kot rupurut, ker baje rupurut tudi zapira in imamo potem nosečke še s tem probleme. Donat pa "ne zapira", ima veliko magnezija, ker je tudi idealno za nosečke, pa še zgago pozdravi. Jaz ga pijem po en deci vsakič, ko čutim pekoč občutek, občasno čez cel dan, tako da se mi je tudi prebava uredila. Pa še Magnesol po jedi 2x.
Uživajte v sončku!

Carpe diem

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
   RE: donat Mg
9.4.2009 17:59:53   
Anonimen
evo bubike....na brzino narjeno, samo osnutek....ideje dobrodosle.
user posted image

(odgovor članu cowgirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 3552
9.4.2009 18:03:17   
Anonimen
joooooj, punce....se opravicujem!!!
v narobno temo sem napopala postuser posted image
upam da ne bote hude...
ja za zgago je meni pomagal grizljaj kruha

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3553
9.4.2009 18:06:50   
Anonimen
pa kje sem zdaj???? kliknem na temo avgustivke, pa me vrze na donat mg????
cist sem zmedenauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3554
   RE: Avgustovke 2009
9.4.2009 18:38:12   
*anč*
oj!

sem mela dans morfologijo in zgleda, da je vse ok user posted image ! srček je vredu, mehurček tut, dobili bomo pa po vsej verjetnosti user posted image . velika je glih prou, ma 429g.

kargo  za posteljico je čist useen al je spredaj al zadaj, važno je da ni spodaj oz. ne prekriva materničnega vratu. jst sm mela pri malem posteljico spredaj, zdej jo mam pa zadaj. če je zadaj, so gibi za čutit z roko(na trebuhu) bolj izraziti, drugače jih pa posteljica mal ublaži. edino vezo ima, če ti delajo amniocentezo - bolj ugodno je, če je zadaj, da ne prebadajo posteljice. drgač pa čestitke za morfologijo user posted image !

miska_mccute  men se zdi ideja zlo simpatična, ker pri nas ni veliko takih lušnih nosečniških majčk. sm pa že vidla mikico u napisom pridem septembra(mislim, da v popku), tko da se prej mal pozanimal, da ti ne bo kdo težil zaradi "ukradene" ideje. drgač sm pa jst za ... mojih 5-7e maš v dobrem user posted image .

sulfinija  super da ste ok. drgač pa mene tut že pošteno dol tišči, ampak je MV zaprt in primerno dolg. kako maš ti dolžino?  ta občutek tiščanja pride tudi od raztezanja veziva, pri nas,ki smo že rodile pa še tolko prej, ker je vse že bolj raztegnjeno.

fajn se mejte!

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
9.4.2009 18:44:54   
eee35
miska_mccute: ojoj, res čist!:) ideja super, saj jaz bi nekaj imela, ampak ne vem kaj...vidla pa sem različno, lahko probaš dve mičkani nogici, ali recimo več v vrsti, pa se jih lahko da čisto na spodnji del majčke.
Jaz pa vam povem, da bi bilo treba neke nosečniške cunje začet šivat, lepe, ampak poceni, priznam, da imam dost tega sranja, ki ga vidim naokrog - ali drago, kot user posted image , ali kot recimo v HM kar neke razvlečene cunje...Hlače, ko sem jih šla iskat tudi neke barve takšne, kot bi žalovale za zgubljenim devištvom, ne pa nosile v sebi majhno srečo...:)
Jaz sem danes delala kot nora - skoz na nogah, pa skakala od 11 do 16, ampak se presenetljivo dobro počutim, čeprav mi je že zmanjkalo energije!

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
9.4.2009 18:48:16   
eee35
Pol mogoče: avgustovček, ali nekaj podobnega? Te nogice sem tudi nekje vidla, ampak mislim, da samo dve, če bi dala po dolgem celo vrstico, bi bilo po moje čist kul!
Anč, Sulfinja: super, da je z vama, pa user posted image vse v redu!user posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
9.4.2009 18:54:11   
Anonimen
punce, sam ideje mi dajte, pa spackam kaj skupaj....
ja glede nosecniskic cunj,.....pa ziher...ce bi znala sivat!!!!!user posted image

jao kaj sem zdaj naredla!!!!!user posted image user posted image user posted image
kuham piscancjo obaro...in sem sla v skrinjo po brokoli , in ga veselo stresem v lonec....grem zez 10 minut pomesta, in kaj je bilo b lonci??????
ŠPINACA!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ne vem, al naj jokam al na skup zlezem od smeha!!!!

(odgovor članu eee35)
  Neposredna povezava do sporočila: 3558
9.4.2009 19:12:30   
eee35
Jaz sem nazadnje šla v hladilnik, vzela ven mleko i jogurt. Pol nalila jogurt v skodelico in veselo dala pogret v mikrofalovki...Ogabno...Za špinačo pa se delaj, pa kao nije ništauser posted image , če bi kdo vprašal, zakaj je obara zelenauser posted image

Lahko daš še: se vidimo maja, ali avgusta, ali kdaj že, takšnih napisov nisem vidla, vseeno pa poglej nakrog. Mogoče boš naredila s tega super biznesuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
9.4.2009 19:33:12   
Anonimen
kaj pa zelena solata, okisna z merkatorjevim malinovim sirupom???
ste probale to????user posted image

(odgovor članu eee35)
  Neposredna povezava do sporočila: 3560
9.4.2009 19:33:44   
Anonimen
eee, hvala za idejo!!! se bom pozanimalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3561
9.4.2009 19:57:40   
modrasmotka
user posted image

meni je pa tole ušeč pa zram dopisano prihajam avgusta,bolj manše nogice pa mal večji napis.
upam da je prpopal slikco zram.neznam lih z tem delatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
9.4.2009 20:10:35   
hel32
Miska-mccute dobra ideja za majčko jaz bom definitivno eno naročila, ker sem prav danes brskala po netu,no pa raje tebi dam denar,tk da zame eno
XL velikost,naslov ti pa pisem na ZS,javi ko bojo nalepkice lakh je tudi kaj druga kot pa "pridem avgusta",npr. "sem avgustovček".
Sulfinija super da si v redu ti in user posted image .

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
9.4.2009 20:49:23   
kerala
Pozdravljene moje drage user posted image !
O, Sulfinija, prav odleglo nam je, da si - no, bolje sta - ureduuser posted image user posted image ! Nekateri G so pa res brez občutka in si verjetno ne predstaljvajo, kakšne posledice imajo lahko njihove prenagljene ali, grše rečeno, nestrokovne izjave. Še dobro, da obstaja drugo mnenje, večkrat bi se ga morale poslužiti.

Glede železa vam lahko mal razložim, sem se nekaj časa po službeni dolžnosti s tem ukvarjala... Obstajata v osnovi dva različna preparata z železom. Eno vsebuje tri-valentno železo vezano v kompleks (Fe 3+) in drugo dvo-valentno železo (Fe 2+). Fe 3+ malo počasneje deluje, povzroča pa bistveno manj stranskih učinkov (slabost, bruhanje, kovinski okus v ustih) kot Fe 2+. 3+ je v zdravilu Ferrum Lek, obstajajo žvbečilne tablete (ki se jih lahko komot tudi pogoltne, če ti okus ni všeč) in sirup, pa tudi v Legoferu, kjer obstaja samo sirup. 2+ pa je v Retaferu in Haenmatopanu, povzroča večino znanih slabosti, vpliva pa tudi na absorbcijo nekaterih drugih snovi. Ča je možno, je veliko bolje jemati Fe 3+. Jaz sem v obeh nosečnostih jemala Ferrum Lek tablete, meni niso povzročale nobenih težav, hemoglobin sem imela še po porodu full visok.

Opatija, hvala za spodbudne besede glede moje mame. Žal se kaj veliko ne da spremeniti, ima pač nihanja, na to smo se že navadili...
Se pa definitivno strinjam, da je najboljši antidepresiv planiranje potovanj...

Sams, upam, da ste bolje. Res so tamaučki hudi reveži ko so bolani, še moji sta tolk bogi, pa čeprav sta že daleč od "tamalih". Nič skrbet, če pije, je to dovolj, vse ostalo bo pa že not dobil ko bo spet zdrav. Pa hvala za tabelco. Se kar bojim, da sem vse preveliko naročila, večino sem vzela do 3 mesece. No, recimo, da bo tudi jesen še topla tle pri nasuser posted image , kratkih rokavčkov pa to pa itak nisem naročala, ker jih verjetno ne bomo potrebovali. In - se vidimo jutri na telovadbi ali jo bo tokrat bolezen preprečila?

Flora, čestitke za izpit! Že nekaj let plešem ciganski ples v plesni skupini v okviru ene plesne šole v Izoli, pa tut druge sem plesala. S to skupino tudi veliko nastopamo. Meni je to čisti užitek, samo trenutno sem na pavziuser posted image ... ampak oktobra me pričakujejo nazaj, hihi, upam, da bo moja postava dopuščala pojavljanje v javnostiuser posted image

Pa čestitke vsem za odlične MF!user posted image

Glede imena - naš fanitna bo Taras, je že odločeno, še celo Duna se je počasi sprijaznilauser posted image .  Jaz ga že zdaj s tem imenom kličem, ko se z njim pogovarjam...saj ne vem, verjetno zgledam malo ko božam trebušček in kar nekaj nakladam?? A se ve tudi kaj pogovarjate s svojimi user posted image ?

Sem pa danes tako prijetno utrujena, popoldan smo špargo nabirali, ob lezenju v grmovja tako neizmerno uživam, kljub temu da sem vedno opraskana kot da bi imela mlado muco. Samo ta narava, divjina, mir, to je res nekaj neprecenljivega! Nazaj grede ja pa Živa povedala, da bi vse nosečnic morale veliiiiko časa preživljati v naravi - menda se takrat user posted image razvija umetniška dušica - je prebrala v avtobiografski knjigi Roalda Dahla...

Zdaj je pa počasi cajt za kavč... in se kaj beremo jutri!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu *Orhideja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
9.4.2009 21:02:47   
aprilčica07
Oj babure,

tudi jst sem danes ok, zaenkrat ni sledu o kislini.. jedla sem pa mineštro,  brez paradajsa notri, pa riž, zdaj zvečer mi je pa moj naredil pico,  tako brez paradajsa in me nič še ne peče.. pa z mamo sva popoldan maznili vsaka svojo porcijo sladoledauser posted image user posted image

šoping je delno uspel.. sem si kupla eno majčko, in eno srajčko, ampak to bom lahko nosila, tudi ko en bom nosečka.. za hlače se pa nisem mogla odločit, ene kavbojke so ble res super, ampak se mi zdi, da mi bo v kavbojkah kmali ratalo preveč toplo, krilo mi pa ni dobro stalo.. pa sva z mamo sklenili, da počakamo še morfologijo in mogoče med tem cajtom dobijo kaj bolj primernega v trgovine... drug teden bom pač hodila v teh kavbojkah in enem krilu, malo se bom pokombinirala z dodatki in bom  lih tako okuser posted image user posted image user posted image

anč: superuser posted image user posted image user posted image user posted image mene MF še čaka, ampak sem optimistična in mislim in srčno upam, da bo tudi pri naši dečvi vse ok.. pa čestitke za  pupiko.user posted image
kerala: glede železa.. mene ne prepirča noben dohtar da uni sirupi in tablete pomagajo.. bjak.. jst sem  si pomagala z teranom, vsak dan 1 dc z cukrom in je blo v 10 dneh super..user posted image user posted image user posted image

Sicer pa nič posebnega, moja dva dedca sta šla spat, jst imam danes pa res športni dan. Zdaj bom zasedla kavč in gledala tv, magari trenja... user posted image

Lepo se mejte.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
9.4.2009 21:26:36   
lucy86
oj punce!

no najprej naj vam povem da je morf. za mano in je vse tako kot mora bit.
dobili pa bomo po vsej vrjetnosti user posted image ,kar sem presenečena ko so vsi govorli da naj bi bla punčka, pa nas je presenetiluser posted image user posted image user posted image .
sicer pa js pravim sam da je vse na svojem mestu in da vse štima- a ne?
Miska-mccute če bo kaj iz tega bi js tut eno melauser posted image
drugače pa uživajte dokler je tako lepo vreme zuni.
papa

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
9.4.2009 21:34:20   
Anonimen
lucyuser posted image  za MF!!!!
za nas avgustovke bom 100% nekaj spackala, pa tudi ce nimam popolnoma nic dobickauser posted image

(odgovor članu lucy86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3567
10.4.2009 6:45:58   
kargo
Hojla user posted image
Spet sem vas komaj prebrala,kako ste pridne.
miska_mccuteuser posted image user posted image user posted image  za tvojo idejo,jaz bi tud imela tvojo majčko definitivno,samo trenutno nimam idej,mogoče bo pa katera prijazna in bo odstopila svojo,tudi tvoj osnutek mi je všeč,še posebej tisti del "ne prijemaj",ker me na začetku ni nič motilo,zdaj mi gre pa že pošteno na živce,da me vsak brez vprašanja grabi za trebuhuser posted image .Tako,da na mene tudi računaj.
anč,hvala za odgovor glede posteljice,sem res totalni neuk.Vse čestitke tebi za MF in punčko,izvidi so pa tako vredo,zdaj je pa že minilo dovolj časa.
A je katera že preštela koliko bo punčk in koliko fantov?
gabi05 čestitke za Ac,tebi Lucy86 pa za user posted image .
modrasmotka tudi meni je ta majčka ki si jo prilepla zelo všeč.
orhideja,meni je moja g. na MF sama pokazala kako zgleda in da sem zaprta,povedala mi je pa tudi da moj mv meri 3.10 in da je to vredo.
sulfinija,samo da ste vredo,zdaj pa lepo počivat,me bomo pa mislile na tebe.

Lep dan vam želim,grem si kuhat kavico in potem malo v mesto.
Tudi mene jezijo oblačila za nosečnice,ker mi zaradi trebuha niso prav več skoraj nobene hlače in ker tudi sama malo šivam sem si kar dvojne sama preredila.Sploh ni slabo,skrajšala sem si pas in vstavila patent,tako da lahko spet diham.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
10.4.2009 6:57:10   
Anonimen
jutro, punce!!!!user posted image user posted image user posted image
juhuhuhuh....vikeeeeend, pa se prazniki....joj, pa bojo s5 kile svigale v nebo

(odgovor članu kargo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3569
10.4.2009 7:00:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *anč*

sulfinija  super da ste ok. drgač pa mene tut že pošteno dol tišči, ampak je MV zaprt in primerno dolg. kako maš ti dolžino?  ta občutek tiščanja pride tudi od raztezanja veziva, pri nas,ki smo že rodile pa še tolko prej, ker je vse že bolj raztegnjeno.

fajn se mejte!

glede tiscanja pa bolecine....to je moja tretja nosecnost. in da povem imam kar ene parkrat na teden take ostre bolecine, kot da bi mi kdo maternico iz notranje strani vlekel narazen. se mi je ze kar nekajkrat zgodilo, da se nisem mogla niti premaknit, kaj sele hodit!!!user posted image

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3570
10.4.2009 8:30:39   
Flora2
Živjo punce, kako smo danes ko je petek, prazniki bodo, dobro se bo jedlouser posted image , pa še lep sončen dan je pred nami?

miska_mccute majčke so super ideja, mogoče bi bilo fajn da najdemo en luškan skupen motiv, bomo imele timsko majicouser posted image .

kerala čestitke za izpit ne gredo meniuser posted image , pa vseeno hvala nouser posted image .
Super se sliši tole tvoje plesno udejstvovanje, bi si bilo zanimivo ogledati kakšen tvoj nastop, verjamem pa da te to sprošča in ti sedaj manjka, mogoče pa res oktobra ponovno štartaš, jaz si sicer ne upam nič napovedovat kako bom po porodu, upam pa da bom čimprej v formi za vse športne podvige.

Sem bila pa včeraj pridna, sem pilezla na Sv. Primoža, neverjetno, sem mislila da ne bo šlo s tem mojim kar ogromnim bušijem.

Vsem čestitke za MF in tebi Gabi05 za AC, super res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
10.4.2009 8:58:30   
Anonimen
flora, se za!!!! kar nasopajte idejeuser posted image

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3572
10.4.2009 9:04:56   
hel32
Pozdrav vsemuser posted image , tole ideja z skupnim motivom majčk je pa kr dobra se strinjam,lahk bi se celo potem vse skupi nekje dobile,pač na kraju ki je kolk tolk
blizu vsem!
Ne boste pozabile jajčka pobarvat in da je danes POST,mogoč katera ve ali me lahko jemo morske sadeže?user posted image user posted image  Men se zdi da sem o tem neki brala pa se ne spomnem al lah al ne.
Skratka veliko dela me danes čaka,pa še to vsem čestitke ob uspešno opravljenih MF,mene še čaka,*anč* pa tebi želje za dobre rezultate AC.
Tak lep sonček je zuni,grem malo v šoping, pa na pošti me čaka paket oblekic.user posted image user posted image
Veliko pisanih pirhov!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
10.4.2009 9:15:03   
Anonimen
jaaaaaa, hel....da se dobimo nekjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 3574
10.4.2009 9:34:45   
Sulfinija
Ojla.

Anč,jaz imam maternični vrat mere 28,8mm sicer ni prekratek bolj jo skrbi mojo G,ke rimam otroka nizko z glavico obrnjenega dol.Sedaj v bolnici mi je rekla,da se je vse skupaj malce dvignilo po skoraj 14.teernskem mirovanju.
Si bom še danes šla kupit v sanalabor nosečniški pas baje tudi tole fino pomaga.

Zgaga,zgaga tudi mene zelp muči.Meni osebno donat ne pomaga,pomaga mi le če ne grem redno na blato.Mnei je moja G rekla naj za zgago probam piti radensko,mleko mi ne pomaga,potem sma se zmenile in dala mi je rupurut 3x1na dna po potrebi vendar tudi tole veliko ne pomaga,pa naorčila mi je naj se hitro po zaućiti hrani ne vležem na hrbet.

Ja prazniki so tukaj,čerprav se jih tokrat prav nič ne veselim moji bodo na kavču kar doma.

LP Mojcauser posted image 22t1dan

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.