Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.4.2009 10:37:55
|
|
|
|
honey
|
No tako, jaz tudi želim vsem že 4-letnim in bodočim 4-letnim aprilčkom VSE NAJ NAJ ZA ROJSTNI DAN. Pa seveda MajaZ tebi tudi. Joj, kje je že moj 30. rojstni dan No, v petek sem pa jaz zbolela in sem ostala doma. Tako da sem že odpovedala obiske za soboto, ampak sem potem v soboto "čudežno" ozdravela in sem vseeno naredila Timu torto in povabila moje starše in sestro z družino in moževega brata z družino na torto. Tista tahuda fešta nas pa še čaka. Smo rekli, da jo bomo naredili nekje v začetku maja, da bomo postavili trampolin in bo fešta za otroke. Joj, kako je lepo vreme zunaj, jaz moram pa tukaj v službi viset . No, ampak se pozna pri dnevu, saj je bil včeraj še sonček, ko smo prišli domov. Sva pa imela z možem bojni posvet, kam bi vsadila vrtnico . Ali moram poudarit, da sva se zraven kakšne 5x skregala? Najbrž ne . Problem je v tem, ker ga bo povsod ovirala, ko bo kosil - seveda zato, ker njemu vrtnice niso všeč. Tako da sem ga navsezadnje nekam poslala in posadila tisto ubogo vrtnico, ki sem jo že 1 teden namakala v škafu . Upam, da mi bo uspelo, da se bo prijela. Ker namreč vrtnic nisem še nikoli sadila. Bomo videli, kako bo.
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 7.4.2009 11:44:00
|
|
|
|
junior
|
Tudi midve z Lauro želiva vsem aprilčkom/ vse najboljše za vas vse najboljše za vas vse najboljše dragi aprilčki vse najboljše za vas. Vsaka svečka ima tisoč želja naj izpolni se vam želja dragi slavljenci. lp Karmen in Laura
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 0:30:23
|
|
|
|
m_m
|
BarbaraE tvoji Niki vse naj za RD
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 8:44:16
|
|
|
|
m_m
|
honey kak ste? Sam grmički po celi zelenici so pa mene zlo motli, tu pa tam keri ja, sam ne pa na vsak meter, ko še s kosilnico zaviti ne moreš Če ne pa nabaviš oni vlki lonc pa jo lahko prestavljaš ksenja gledam po googlu. Kaj je ta zadeva kaširana, kak jo lahko drugače razbiješ? Narediš kaširano po neki obliki, počakaš da se strdi, daš not darilo in pol razbijajo? barbara kak je zdaj s pinjato? Js bom verjetno kar v vrečke pakirala, za tamalo pa bi naredla eno za doma, namest ovojnega papirja. Mal za spremembo junior lepo. Hvala. Si sama napisala? Čuj ko bom dobla pošiljko ti sporočim
< Sporočilo je popravil m_m -- 8.4.2009 8:46:02 >
* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence. * * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje. * * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 9:24:01
|
|
|
|
BarbaraE
|
No, takole. Pinjato sem naredila. Še dobro, da sem imela včeraj dopust. Bolje bi bilo sicer, da bi jo že prej, da bi se fajn posušila, ampak sem zadevo rešila tako, da sem dala zadevo na električni radiator sušit. Potem sem pa s strahom zadevo špiknila z iglo in je začel uhajat zrak. Na začetku je še obliko začela zgubljat, ampak potem se je ustavilo in moram rečt, da je prav fletna pikapolonica ratala. No, edino potem sem ga pobiksala in sem dala bolj švoh vrvico na vrhu, s katero naj bi jo privezali na strop. Tako da je sedaj pinjata brez zgornje vrvice in sem naročila vzgojiteljici, da jo naj visoko drži v zraku in bodo otroci vlekli spodnje vrvice - ena vrvica je prilepljena skozi "vrata" in ko bodo tisto potegnili, naj bi se odprlo. Hja, naredila sem zadevo s pomočjo balona in krep papirja ter lepila za papir oz. les. Baje se sicer delajo z varianto moka+voda, ampak meni se ni dalo pacat. No, upam, da bo zadeva uspela tako kot sem načrtovala. V skrajnem primeru pa jo lahko razrežejo. Mi bodo popoldan poročali, a je uspelo ali ne. Aja, noter sem jim dala pa balone in hipote od Kinder čokolad. Za zraven pa sem ji dala še eno vrečo kinder pingvinov. Ja, žal je nisem slikala, ker je bila drugače prav srčkana pikapolonica.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 9:25:35
|
|
|
|
ksenjak
|
m_m_ja, na balon lepiš (z mekolom in vodo) lističe od časopisnega papirja, to se potem baje v dveh treh dneh posuši, počiš balon, narediš luknjo, daš noter sladkarije in luknjo zalepiš. Baje naj bi se potem raztreščilo, če nekdo s palico udari po tem. Vem pa ne, pišem samo kar sem prebrala, v praksi pa tega še nisem videla. Naj Barbara pove kaj več. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 10:36:32
|
|
|
|
m_m
|
aha. No postopku se reče kaširanje. Sam da mi delamo iz tega živali in podobno. Ja zanimivo bo za probat. Barbara poročaj kak je ratalo. Js sem misila , da boš to vsakmu posebej naredla.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 11:09:12
|
|
|
|
ksenjak
|
Ne, ne. To se naredi ena večja. In potem vsakega otroka, dokler se ne raztrešči seveda, trikrat zavrtiš, on pa potem skuša pinato zadeti s palico. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 11:51:55
|
|
|
|
junior
|
Bila sem na rojstnem dnevu od enega fantka, in ko je ena ženska tole zapela mi je bilo tako všeč, da sem se na vsak način naučila. lp Karmen in Laura
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 12:33:41
|
|
|
|
BarbaraE
|
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak Ne, ne. To se naredi ena večja. In potem vsakega otroka, dokler se ne raztrešči seveda, trikrat zavrtiš, on pa potem skuša pinato zadeti s palico. lp Ja, tako je ponavadi. Sem pa na netu našla verzijo, kjer se pinjato narazen spravi z vrvico. Vrvic pa je pod pinjato nalepljenih več, tako da je treba imeti srečo. Jaz sem naredila to verzijo, ker si nisem predstavljala, da bi mulčki v vrtcu s palico zbijali. In glede na to, da se mi je ponesrečila tista ta vrhnja vrv za privezat pinjato - še dobro, ker sicer ne vem, kako bi jo lahko rešila. Tako pa je bila rešitev to, da bo vzgojiteljica s strani držala pinjato, otroci pa vlekli spodnje vrvice. Bom za drugo leto boljšo naredila, ker bom imela že prakso.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 13:13:00
|
|
|
|
m_m
|
ksenja mogoče veš kje se dajo oni tavlki baloni kupit, ko majo eno rinko na koncu? junior a pol ti tut to obvladaš delat? barbara ja tisto s palco je mal kruto videt. Naša ne bi hotla. Še stolpa ni hotla podret na sistematskem, ji ga je psihologinja, pol je bla pa jezna na njo da ni hotla drugega postavit
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 13:19:52
|
|
|
|
ksenjak
|
Mislim, da jih v kakšni večji trgovini imajo (Spar ali kaj podobnega), ker ga je ravno sosedova punčka zadnjič na igrišču imela in so rekli, da so ga v trgovini kupili, tako, da da se jih zagotovo dobit. Res pa je, da takrat nisem spraševala v kateri. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 13:24:46
|
|
|
|
BarbaraE
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_m ksenja mogoče veš kje se dajo oni tavlki baloni kupit, ko majo eno rinko na koncu? O, madonca, M_M, a nisi mogla teh balonov prej omenit???? No, si bom za naslednjič zapomnila.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 8.4.2009 15:13:01
|
|
|
|
m_m
|
Nisem že dolgo iskala balonov sedno sem vidla tiste dolge in male vodne. Fajn je met kerga na zalogi, ker so dobri. Barbara a si hotla večjo nardit js sem se spomnla, ko je ksenja rekla da mora bit en večji, ti navadni baloni pa hitro počijo, pa niso tak lepi okrogli. No te bom drugo leto spomnla
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 7:35:05
|
|
|
|
BarbaraE
|
M_m - ni fora v tem, da bi želela večjo narest. Tisti baloni imajo fajn tisti obroček in potem se jaz ne bi zaje... z zgornjo vrvico, ki se mi je itak snela. Pa še en nasvet - ne delat s krep papirjem - zdaj vem, ker je zadeva bolj elastična, se ni dalo raztrgat, so otroci le "vratca" odprli z vrvico. No, zabavali so se pa vseeno. Dobra stran krep papirja pa je, da je ostala cela in jo - pikapolonico namreč - imamo sedaj doma za okras. Nika je povedala, da so bili otroci zelo veseli, ko so videli pikapolonico - seveda, bilo je nekaj drugačnega. Aja, je pa kot kaže Nika za darilo dobila norice. Sicer bomo to zares videli šele v roku dveh dni. Na hrbtu ima dva izpuščajčka - en je že počil, en pa je bil mehurčkast. Nenavadno je pa to, da sta oba na istem mestu - se skoraj prekrivata. Jo je peljal mož včeraj pokazat zdravnici in je rekla, da kaže na norice in da se bo več pokazalo v dveh dneh in naj ostane doma. No, danes zjutraj ni imela še nobene dodatne pikice, bomo videli kaj bo. Če se do nedelje nič novega ne pokaže, bo šla v vrtec. Kako je pa privas zgledal začetek noric - a je bilo več izpuščajev, pa v kolikem času se jih je še več naredilo? Ker meni je čudno, da bi imela samo dva in še ta oba na istem mestu.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 7:58:46
|
|
|
|
ksenjak
|
Barbara_žal se ponavadi začne tako. Tudi mojima sta se prva dva pojavila na hrbtu oz. bolj na strani. Drug dan se je pojavil mogoče še eden, četrti in pet dan pa so začeli kar deževati. Tako, da prve tri dni ponavadi ni kaj vidnega opaziti. Če je bil mehurčkast, so po mojem zagotovo norice. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 8:33:41
|
|
|
|
BarbaraE
|
Ksenja - v kolikem času je pa ta drugi dobil od prvega?
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 8:45:53
|
|
|
|
ksenjak
|
Pri nas ni bilo tako, saj je Lanej dobil norice od mene, ko je imel 7 tednov. Kiara jih je pa dobila letos januarja. Inkubacijska doba je 14-21 dni. Lanej je od mene dobil točno 21 dan, Kiara pa tudi nekaj takega (sem ji namerno okužila). Ampak sam potek je bil pa pri obeh zelo podoben.
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 9:56:02
|
|
|
|
tinatona
|
Dobro jutro punce! Jaz imam danes mini počitnice. Sem namreč včeraj Ožbeja in mami v Motnik peljala do sobote, tako da zdaj (skoraj) sama kraljujem doma. No brat je še doma, ampak spi - je bil v nočni; fotr pa itak cele dneve dela. Kako ste pa ve kaj? BarbaraE a lahko prideva na obisk, če se bo izkazalo da imate norice? Jaz bi ga tako rada okužila, pa mi še ni uspelo. Je imela v vrtcu že cela skupina norice, mi jih pa še vedno nismo dobili. Lahko se pa zgodi tudi da bo imela čisto mil potek in bo ostalo samo pri parih mehurčkih... Ej full si se dobro spomnila za pinjato naredit. A bi mi mogoče lahko link od navodil izdelave poslala na mail (ti ga pošljem na ZS). Bi jo mogoče jaz probala naredit za Ožbejev piknik konec meseca. junior kako sta kaj vidve? Kdaj se bomo kaj videli? m_m kako sta kaj princeski? Ej kdaj boste praznovali od Aneje RD? ksenjak kako sta kaj mala2? Se bomo lahko kaj vidli? Mi bomo namreč naredili 26.4. piknik v Motniku za Ožbejev RD, pa bi vas rada povabila. Bi bilo kot ene vrste srečanje aprilk... A je katera za? LP Tina
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 10:40:10
|
|
|
|
ksenjak
|
tina_sem že razmišljala, kje si se mi izgubila. Mi smo drugače ok a je imela Kiara ponoči visoko vročino in je ostala doma. Kaj se bo pa izcimilo pa sam bog ve. Jaz jo bom vseeno k P peljala, ker mi ni potem med prazniki k dežurnemu za hodit. Imam pa občutek, da bodo antibiotiki padli. Za tisti vikend bi pa načeloma bila za. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 10:59:13
|
|
|
|
tinatona
|
No kul!!!! Pol pa velja. Sem pa namenoma dala v nedeljo, da si potem v ponedeljek lahko odpočijemo (je praznik). LP
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 11:24:57
|
|
|
|
honey
|
Tinatona, jaz sem za . Ko in če bo pa Ožbej imel norice, pa le pridta k nam jih še oddat en kos BarbaraE, super, da si se lotila pinjate. Bravo. Mi2 s Timom bova pa danes delala velikonočne stvari - avtobus za jajca, zajčka za čokoladne pirhe in kokoške za pirhe, ki jih bo odnesel okrog. M_m, tudi meni ni všeč, da je preveč grmičkov in vsega nastlano po travi. To je pri nas tako, da imamo en kos trave malo manjši kot potem preostali travnik - nekako v obliki črke L - in tam na tem manjšem kosu trave imam nekaj rož posajenih. Drugače je travnik brez vsake stvari, samo trava. No, zdaj pa šibam delat.
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 11:37:48
|
|
|
|
junior
|
Tinatona ja jaz sem kar zato, da se dobimo v Motniku samo povej malo bolj konkretno kje je ta kraj. lp Karmen in Laura
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 11:52:14
|
|
|
|
ksenjak
|
junior_če se pelješ proti Celju čez Tuhinjsko dolino (in ne čez Trojane), se pravi iz kamniškega konca proti štajerskemu. Skratka malo preden se pripelješ na magistralno cesto Lj-Ce, to je na Vranskem oz. Ločica pri Vranskem, je Motnik. lp
|
|
|
|
RE: no aprilke 2005, kako? 9.4.2009 18:51:00
|
|
|
|
m_m
|
No Barbara zdaj pa nimaš izgovora pa lahk slikaš to zadevo Za norice ti pa ne morem nič povedat, ker jih še nobena ni prebolela. Pa bi rada da so norice da jih zdaj preboli? tina mi smo v redu, sam mala je mela vročino pa ne vemo zakaj. Ravno drugo jutro po obisku zrdravnika bi moral v laboratorij, pa ji je padla, potem nisva šle. Zdaj je v redu. Pojedla bi vse kar vidi za datum še ne morem potrdit, ker še ne vem kateri dan bomo mi meli torto, da povabimo babico in dedka ko prideta bolj po redko. ksenja kje je motnik? Jaz sem pa ves čas mislila da je na gorenjskem Enkrat sta se že menili s tino, pa sem zgleda slabo razumela. Pol pa to ni tak daleč kot se mislila ejej. honey pri nas doma še, je mama na tak način preveč rož zgubila je pol stare gume okol nadevala sej rože morjo bit, ampak ona je pretiravala. Kak kaže vrtnici, se je prijela?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?