|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 4. del
9.4.2009 10:58:16   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: mani2

Jaz že kar odštevam dneve do PDP. Upam da ne bom rodila kaj preveč čez rok. Ko sem imela v torek predled me je G. vprašal če kaj premišljujem o načinu poroda glede na to da sem imela v prvo CR. In jaz sem zelo samozavestno in korajžno rekla ja seveda da bom šla rodit spontano. Ko pa sem prišla iz ordinacije pa me je stisnilo. Bi mu šla najraje nazaj reči da sem si premislila in bi rodila s CRuser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo, Mani! Sej te bo babica vodila, zaupaj ji in bo vse OKuser posted image Čestitam za tako odločitevuser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
9.4.2009 11:09:50   
Dudica1
no jaz sem se pa zdaj zmenila za uno preslikanco za na majico,k jih ena izdeluje...in sicer z imeni obeh mojih sončkov...user posted image ...dala bi si pridem maja ampak se mi zdi da je že malo pozno za to...in sm se pol zmenila za to varianto...user posted image

če še katero to zanima ima pod čvekanje v tri dni  (rr-skupnost)  to temo

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
9.4.2009 11:13:17   
lananai
zmajama, super za zagovor! Čestitke! user posted image

nati45, pozdravljena! Ti kar klepetaj z nami! Več nas je, bolj je veselo! user posted image

petrazg, jst sem pa na CSD tko nekako zastopla, da imajo vsak CSD drugač zrihtano. V Žalcu baje nakazujejo vsakega 15. v mesecu. Jst sem nesla papirje šele aprila, tko da dobim šele 15. maja. Na srečo tega denarja ne potrebujem nujno, drugače bi ga pa dobila prepozno. user posted image

Majch, jst sem si samo stare Mame brala, ker sem jih dobila. Pa lubi mi je za RD kupil knjigo "Dojenček - navodila za uporabo". Vse lepo piše noter, ampak malo v hecu - za nas, ki smo bolj tehnični tipi... user posted image

celulit - meni se zdi, da sem v stegna celo shujšala... In da se je samo trebuh konkretno izbočil. user posted image Strij pa zaenkrat še ni videt, HB.

plača - jst jo mam tud šele 15., bomo vidli kako bo...

ttmmbb, jst sem si kupila čaj iz malinovih listov. Zdej samo še počakam na dopolnjenih 36. tednov. user posted image Imajo jih pa baje v vseh Sanolabor lekarnah. Jst sem ga kupila v tej lekarni v City Parku. Flask_a, čestitam, da ze piješ čaj!! user posted image

mary12, živjo! user posted image Lepo, da si se javila! Od zdaj gre vse samo še navzgor! Poglej s te strani - vse je že za tabo, nas pa še vse to čaka... Kmalu bomo klepetale na temi dojenček - z-majčki 2009!

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
9.4.2009 11:16:50   
lake
Jst tud že komej čakam, čeprov vleče se mi glih ne ker mam še tok enih stvari za opravt, ampak me pa križ pa pod prsmi že tok boli, da mam bolečin že počas zadost.

Samo še štiri tedne, drgač sm pa rekla da bom kr tem našim delavcem mal pomagala beton prenašat, pa zemljo sjat, pa bom šla mal prej rodit user posted image .

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
9.4.2009 11:17:33   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: lananai
Flask_a
, čestitam, da ze piješ čaj!! user posted image

A misliš, da bo kaj pomagaluser posted image Pomoje bolj ne kot jauser posted image Me pa prav zanima, koliko čez rok bom rodilauser posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
9.4.2009 11:19:44   
Dudica1
ja jaz ga še ne pijem...bom zdaj začela...user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
9.4.2009 11:27:18   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Flask_a
, čestitam, da ze piješ čaj!! user posted image

A misliš, da bo kaj pomagaluser posted image Pomoje bolj ne kot jauser posted image Me pa prav zanima, koliko čez rok bom rodilauser posted image

Kaj pa vem. Jst sem se psihološko prepričala, da bo pomagal - sej veš, placebo efekt, če druzga ne. user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
9.4.2009 11:31:18   
Tanja_
Hej babuške!
Vidim, da nisem edina, ki ima že dovolj nosečnostiuser posted image Komej že čakam, da se rodi najino dete. Sem rekla da nej še 3 tedne počaka, pol nej pa kr pride, ker ga že nestrpno čakamo. Sicer še nimamo otroške sobice uštimane, pa en ku stvari mam še za nakupit, ampak računam, da bomo v naslednjih 2 tednih vse zrihtali, tko da pol komot pride na svet.
Čaj iz malinovih listov pa jst tud nameravam pit. Danes ne bom nič kuhala, sem ravno pojedla eno skledo sadja z jogurtom, pol bom pa kr eno instant župco. Dons moram pospravt, pa se mi ne da še kuhat.
mary12 blagor ti in čestitke!
zmajama čestitam za zagovor!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
9.4.2009 11:36:57   
ttmmbb
lananai - hvala za odgovor. Še danes popoldne ga grem iskat. Škodil mi ne bo, če pa bo vsaj mal pomagal pa sploh super.

Flaska - midve pa imava na isti dan rok. user posted image user posted image user posted image

Glede poroda pa je pri meni takole, v prvo me je bilo zelo in sem razmišljala o EA, zdaj pa vem kaj me čaka. Res da zelo boli, a je za preživet in se splača potrpet, ker je res enkratna izkušnja. Mislim, da bo tokrat drugače in upam v to, da je vsak naslednji porod hitrejši. Bolj kot samega poroda pa me je strah hemeroidov. Dva tedna nazaj se se mi mal uštimali, prej pa je bilo za znoret. Na jok mi je šlo. Vse raznorazne kremice sem sprobala in vse recepte iz domače lekarne. Zdaj je OK. Pol bo pa spet joj. Po 1. porodu se 2 tedna zaradi njih nisem mogla usest, šivov sploh nisem čutila.
Me pa danes kar precej na desni strani trebuha špika. Včeri sem očitno preveč pospravljala.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
9.4.2009 11:41:01   
pokica_

Lep sončen dan majčice!

Danes ste pa razposajene kot pomladne rožceuser posted image .
Jaz sem že eno rundo opravkov dala skos; sem lepo postrižena in pripravljena za našega user posted image . user posted image  Sem se naročila ob 8h, pa sem bla ob 9h že fertik. Ni lepšega, kot da si takoj na vrsti. Drugače sem pa že bila v nabavi za fasungo, pa v Vogele sem šla po ene copate za babico od lubija, ko bo imela RD kmalu, sebi sem kupila ene lepe bele gamaše za v P v Deichmanu, pa spodnje gatke za v P sem kupla, bom imela še nekaj svojih za rezervo.
No popoldan pa grema z lubim k prijateljici na kapučino, pol pa čem it v BC kupit banico+stojalo+previjalno podlogo.
Pa še navadne ToTo tetra plenice za široko povijanje čem kupit 10 kosov, kje so najcenejše? A v DMu jih tud imajo?
Zdaj sem pa dala kosilo kuhat...se kr samo kuha; goveji gulaž + makarone zame, za lubija kruh, ko ma tk najraje pa solatko zravn obvezno. Brez tega ne gre. user posted image
Zdaj sem pa pojedla en kos pice, ko je ostala od včeraj; ko nobena ni šla pomagat jestuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Majch

Jutro...

valda bo sporočilo zdaj prijelo...

hvala za namig o nakazilu...je kar lepa novica za začetek dneva. user posted image Razmišljam, da bi šla malo v knjižnico. Je katera brala Modrost rojevanja? Kaj pa se še kaj splača prebrat? Na splošno mislim...

Jaz sem jo prebrala, pa še ducat ostalih tud. Po pravici, je in ni. Malo preveč opevan je naravni način rojevanja, preveč vsiljivo se mi zdi vse skup; pa vse porodnice so imele lahke porode, brez velikih bolečin, itd.user posted image  No, če si zelo zelo velik pristaš naravnega poroda, pol le vzem in preberi. Jaz sem malo več pričakovala od te knjige. Na koncu so mi te zgodbe že prav na živce šle, sem odložila knjigo 30 strani pred koncem.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
9.4.2009 11:41:14   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: HM84

No evo, pa bo uspelo tud men kaj napisat, vas zadnje čase samo še na hitro berem, kar  ni in ni časa za kaj napisat...
V glavnem, že prejšnji teden sem imela pregled, zdravnica mi je naredila UZ. Stehtala pa nas je na 2098g user posted image Še enkrat smo preverili spol (upam, da se ni hecala, ko je še enkrat potrdila da bo user posted image , je bil lih 1.april:D) No, glede na to, da kar pridno jem, pa ima danes že kakšen gramček večuser posted image No, saj ni čudno, obseg trebuha se mi je povečal na 101cmuser posted image , ampak začudeno kilaža ostaja enaka, še bom jedla palačinke z nutelouser posted image Sicer pa vidim, da jo je potrebno popravit na seznamčku - torej + 14kg.
Naslednji pregled pa imam spet 22.4.

Takrat bi pa verjetno mogla že dobit napotnico za v porodnišnico al kako?

Kar pa se tiče nakazila za paket...sama sem tudi že dala vlogo in so mi na CSD rekli, naj pričakujem nakazilo v začetku aprila. No, včeraj še ni bilo nič, tako da bom šla preverit, če je res že danes, tako kot pravite. Potem pa hitro naročit previjalno pri Recinkotuuser posted image

Uh...včeraj sem speglala tetra plenice, madonca, že vidim kolk bo to enega pranja in peglanjauser posted image Sem skoraj eno uro peglala tistih 20 plenic... že res da nisem preveč vešča v tem, pa vseeno... Eh... bomo že...

Pridmo čvekajte, pa se še kaj javim...

lepo za pregled... user posted image  bo pravi frajer... korenjak

likanje jz nisem nč likala - ne cotik in ne plenic.. ne bo si dala še dodatnega dela...

napotnica za P jz morm tud zdej v torek rečt za napotnico...

malinov čaj ma jz ga kr nam pila... upam da bo vse ok

mary12 vse čestitke še enkrat... user posted image  user posted image  user posted image  za Kristjana.... o groza tale porodna zgodba... me je kr malo stisnilo... uuu, kilogrami se pa kr fejst topijo... ko boš mela še kakšno Kristjanovo slikco jo objavi... da začnemo kakšen seznamček delat

lake hvala - sem si povečala besednjak - bom začela kle po parceli vpit... bom vidla odzive user posted image  user posted image

katmat men se tud vleče.. pa je samo še 24 dni

posteljica danes do konca pobarvana.. jutri (al pa mogoče danes) samo še lepotni popravki.... pol pa je pripavljena na Gajo... KONČNO user posted image  user posted image

(odgovor članu HM84)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
9.4.2009 11:41:33   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: ttmmbb
Flaska - midve pa imava na isti dan rok. user posted image user posted image user posted image

Glede poroda pa je pri meni takole, v prvo me je bilo zelo in sem razmišljala o EA, zdaj pa vem kaj me čaka. Res da zelo boli, a je za preživet in se splača potrpet, ker je res enkratna izkušnja. Mislim, da bo tokrat drugače in upam v to, da je vsak naslednji porod hitrejši. Bolj kot samega poroda pa me je strah hemeroidov. Dva tedna nazaj se se mi mal uštimali, prej pa je bilo za znoret. Na jok mi je šlo. Vse raznorazne kremice sem sprobala in vse recepte iz domače lekarne. Zdaj je OK. Pol bo pa spet joj. Po 1. porodu se 2 tedna zaradi njih nisem mogla usest, šivov sploh nisem čutila.
Me pa danes kar precej na desni strani trebuha špika. Včeri sem očitno preveč pospravljala.

user posted image Superca! Kje že ti nameravaš rodit? Če boš v LJ, se mogoče celo vidivauser posted image

Hemoroidi, jauser posted image No, želim ti, da bi jih imela v čimmanjšem obsegu in da te ne bi boleli... To je pa res nadloga...

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
9.4.2009 11:42:18   
Dudica1
ttmmbb za hemeroide meni pomaga gel hemoclin...ampak je drag kot user posted image ...no ampak pomaga in mi ni škoda...

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
9.4.2009 11:42:58   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Jaz sem že eno rundo opravkov dala skos; sem lepo postrižena in pripravljena za našega user posted image . user posted image  Sem se naročila ob 8h, pa sem bla ob 9h že fertik.

le glej da objaviš kakšno slikco prej in zdej...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
9.4.2009 11:47:21   
HM84
mary12 - čestitke!!user posted image user posted image user posted image Vidim, da si imela kar težak porod, je tudi mene malo stisnilo zdaj...

Blueyes - kar se tiče likanja - verjetno sem tudi jaz prvič in zadnjič likala plenice user posted image

malinov čaj - danes moram poklicat mamo, da mi ga kupi na tržnici, če bo kaj pomagaluser posted image

nakazilo - tudi meni so nakazali za paket, zdej grem pa hitr mejl pisat na Recinko...user posted image

by by...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
9.4.2009 11:47:41   
Blueeyes
dons je moja user posted image  spet bolj umirjena... sem prejle poslušala z AS smčka, pa je vse cool... očitno je čas za lenarjenje

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
9.4.2009 11:48:49   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: HM84

Blueyes - kar se tiče likanja - verjetno sem tudi jaz prvič in zadnjič likala plenice user posted image

ne ve zakaj bi jih likala... itak jih bom mečkala k jih bom uporabljala... sam zato da bojo pa lepše zgledale v omari mi pa tud ni... mam dost druzga dela kot je pa likanje

(odgovor članu HM84)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
9.4.2009 11:48:51   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

dons je moja user posted image  spet bolj umirjena... sem prejle poslušala z AS smčka, pa je vse cool... očitno je čas za lenarjenje

itak da je vse cool...user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
9.4.2009 11:49:28   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

itak da je vse cool...user posted image

grem spet mal učka vržt na delovce... pol pa počas kosilce pojem in pridem nazaj

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
9.4.2009 11:52:27   
lananai
Blueeyes, slikice od posteljice hočemo! user posted image  user posted image

likanje - zame ne, hvala!

Jst pa malo pospravljam. Sva se z mojim zadnji trenutek odločila za malo prenove... user posted image Zdej je pa treba omare spraznit, ker bova po tleh tapison polagala. Juhu, bo lepo!

(odgovor članu HM84)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
9.4.2009 11:55:29   
Dudica1

Blueeyes, slikice od posteljice hočemo! user posted image  user posted image

likanje - zame ne, hvala!

Jst pa malo pospravljam. Sva se z mojim zadnji trenutek odločila za malo prenove... user posted image Zdej je pa treba omare spraznit, ker bova po tleh tapison polagala. Juhu, bo lepo!

uu jaz pa glih čakam da si nabavim neki druzga za po tleh da dam ven ta tapison...user posted image ...ga res ne bi dala več nikamor razen v spalnico še mogoče.,..

kje ga pa boste polagali...user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
9.4.2009 12:01:28   
pokica_
mary12 full zanimivo  zgodbo si nam napisala, ni kaj. Veliko sta že od vsega  začetka z bebico dala skos, ampak glavno, da sta zdaj oba vredu, mali bo pa sigurno pridno pridobival težo. user posted image  Pa bo pravi punkecuser posted image .

KatMat, men se tud full vleče, še tud 6 t do konca,...no mogoče bo pa user posted image kaj pohitel.
FLASK_A, a že piješ malinov čaj? si pa pohitela, kaj? user posted image  
mani2, jaz bi šla raje z cr, če bi lahko imela na izbiro,...sigurno si se pa prav odločila, kakor ti najbolj ustreza. user posted image
Dudica1, jaz sem mojmu že nekaj mes nazaj naročila majčko svetlo modre barve z napisom PONOSNI OČKA, pa je zadnjič iskal neke svoje hlače, pa je šel kr v moj del omare in tam brskal, pa privlekel na plano tole majčko, pa pokvaril celo presenečenje. user posted image  Sem mu hotla dat v P po poroduuser posted image . Jo bo mel oblečeno ko bojo user posted image  "zapili".
lananai, jaz sem svojmu lani ko sem mu povedla, da bo postal očka kupila knjigo "Navodila za uporabo dojenčka"
Blueeyes, bom objavla, sam slikat se morm prej,...me bo moj danesuser posted image .
Likanje....morala sem obvezno vse polikat, ker nimam sušilca, pa sonček posuši tako, da je bolj trdo vse skup, z likalnikom se pa fino zmehča, še posebej plenice za široko povijanje, da bojo mehke čez user posted image popek.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu mary12)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
9.4.2009 12:08:05   
girly
joj,meni se tud vleče...posebej ker vedno bolj zatekam in me spet vse vedno bolj bolijo sklepi.pričakovano seveda, ampak vseeno.še en teden,potem pa lahko naš dečko tudi na svet pride, ga itak že vsi nestrpno pričakujemo user posted image

aja,mary12,čestitke še enkrat in lepo,da si se oglasila!

no,lep dan vsem!je tko lepo in toplo,kot bi bilo že poletje, ne pa začetek aprila...

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
9.4.2009 12:14:45   
ttmmbb
Iz prve roke kaj sem vse probala za hemeroide. Modulex - za en k., nič ni nucal sem drisko sem po njemu dobila in me je ful napihoval. Hemoclin - drag ko user posted image , pomagal pa dobesedno nič.  Faktu - ta mislim, da mi je pomagal. Iz domače lekarne: svinjska mast čista in sprana - ni pomagala, polnomastna skuta v gazi, tudi ne, olivno olje, ognjičevo olje in krema, surovo maslo - kar precej pomaga, vsaj boli ne in ne srbi, sem pa imela vse trenirke zmaščene. Kaj mislim da mi je tokrat pomagal: kombinacija faktu kreme, ognjičevega mazila in masla. Upam, da ne boste rabile vsega tega a nikoli se ne ve.

Flaska- rodila lih zdaj ne bi še, naj še vsaj 1 teden počaka, pol pa lahko. Bom pa v LJ, tko da obstaja možnost, da se celo srečamo. Bova skup potiskale.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
9.4.2009 12:24:43   
Dudica1
no meni pa hemoclin pomaga...sej najbrž je odvisno od osebe in od tega kok maš tega sranja...user posted image

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?