|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 4. del
9.4.2009 9:29:05   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

punce, grem jz mal učke vržt na tele delovce (sej ne da bi bli fejst, morm mal kontrole narest da ne bojo zabušaval) user posted image  user posted image  user posted image

se beremo kasnej

ti kr daj komando da se dela...user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
9.4.2009 9:38:06   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

Moja bivsa sefica nas je prisla pogledat pa rekla da smo prav fletne tuki na majcicah

kam je pršla čekirat?? domov??

ne,na rr....

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
9.4.2009 9:39:23   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: elyy

dobro jutro!
evo js mam zdravnika ob pol 12 tko,da se morem še zrihtat in pol počasi it,pa se pol slišmo k pridem...vam sporočim in upam,da bo vse ok. 

fajn opravi,drzim pesti!!!

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
9.4.2009 9:39:52   
KatMat
no dudi pa sve spet same

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
9.4.2009 9:44:50   
Dudica1

no dudi pa sve spet same

ja...user posted image
kaj počneš...jaz si delam seznam kaj še vse rabim da greva jutri z mojim v shoping...user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
9.4.2009 9:47:24   
HM84
No evo, pa bo uspelo tud men kaj napisat, vas zadnje čase samo še na hitro berem, kar  ni in ni časa za kaj napisat...
V glavnem, že prejšnji teden sem imela pregled, zdravnica mi je naredila UZ. Stehtala pa nas je na 2098g user posted image Še enkrat smo preverili spol (upam, da se ni hecala, ko je še enkrat potrdila da bo user posted image , je bil lih 1.april:D) No, glede na to, da kar pridno jem, pa ima danes že kakšen gramček večuser posted image No, saj ni čudno, obseg trebuha se mi je povečal na 101cmuser posted image , ampak začudeno kilaža ostaja enaka, še bom jedla palačinke z nutelouser posted image Sicer pa vidim, da jo je potrebno popravit na seznamčku - torej + 14kg.
Naslednji pregled pa imam spet 22.4.

Takrat bi pa verjetno mogla že dobit napotnico za v porodnišnico al kako?

Kar pa se tiče nakazila za paket...sama sem tudi že dala vlogo in so mi na CSD rekli, naj pričakujem nakazilo v začetku aprila. No, včeraj še ni bilo nič, tako da bom šla preverit, če je res že danes, tako kot pravite. Potem pa hitro naročit previjalno pri Recinkotuuser posted image

Uh...včeraj sem speglala tetra plenice, madonca, že vidim kolk bo to enega pranja in peglanjauser posted image Sem skoraj eno uro peglala tistih 20 plenic... že res da nisem preveč vešča v tem, pa vseeno... Eh... bomo že...

Pridmo čvekajte, pa se še kaj javim...

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
9.4.2009 9:47:36   
ttmmbb
Kat-Mat - za paktek ali denar za dojenčka, ne potrebuješ papirjev od delodajalca. To lahko oddaš že prej in na polo napišeš, da si za paket oddala tega dne ___.

AKP - držim pesti, da se hitro pozdraviš.

Cveka - hej čvekica. Prou pogrešam tvoje pisanje. Lepo te je prebirat. Ko prideš, takoj napiš, kako je bilo na pregledu.

Kaj bomo danes za kosilo? Men se dans lih ne da kej preveč komplicirat. Razmišljam, da bi dala pasulj kuhat.!?

Za celulit pa se bom sekirala pol, zdaj ne utegnem, bolj me skrbijo strije, ki sem jih dobila že v 1. nosečnosti in mislim, da bom kako novo pridelala. Katastrofa!

A ja, kje ste Ljubljančanke kupile malinov čaj in a ga je res priporočljivo piti po 36. tednu?

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
9.4.2009 9:50:44   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: ttmmbb

Kat-Mat - za paktek ali denar za dojenčka, ne potrebuješ papirjev od delodajalca. To lahko oddaš že prej in na polo napišeš, da si za paket oddala tega dne ___.

AKP - držim pesti, da se hitro pozdraviš.

Cveka - hej čvekica. Prou pogrešam tvoje pisanje. Lepo te je prebirat. Ko prideš, takoj napiš, kako je bilo na pregledu.

Kaj bomo danes za kosilo? Men se dans lih ne da kej preveč komplicirat. Razmišljam, da bi dala pasulj kuhat.!?

Za celulit pa se bom sekirala pol, zdaj ne utegnem, bolj me skrbijo strije, ki sem jih dobila že v 1. nosečnosti in mislim, da bom kako novo pridelala. Katastrofa!

A ja, kje ste Ljubljančanke kupile malinov čaj in a ga je res priporočljivo piti po 36. tednu?

men so skup speli papirje ki sedaj zdijo pri sefu...tak da bom vse skup oddala

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
9.4.2009 9:51:17   
KatMat
drugac pa delam...pridna sem...da bo mal dinarckov

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
9.4.2009 9:55:37   
ttmmbb
Kat.mat maš pa lenega šefa, ni kej, da tok rabi časi. Dobr uštimaj z delavci!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
9.4.2009 9:57:49   
Dudica1

user posted image

JANUAR

cebelica82 4.1.
Tanja_ 6.1.
SANEK1 18.01.
majuška10 20.1.

FEBRUAR

Blueeyes 1.2.
Poloma 6.2.
lananai 9.2.
karatina 9.2.
meduzica 9.2.
andrejka 23.2.
Cveka30 26.2.
Leela 27.2.

MAREC

pokica_ 10.3.
Dudica1 18.3.
KatMat 30.3.
Chiara82 31.3.

APRIL

avokado 1.4.
vanilla 7.4.
lake 7.4.
*bucka* 8.4.
madejka 16.4.
peneja 19.4
OliveOyl 26.4.
HM84 26.4.
maja1488 30.4.
lunica77 30.4.

MAJ

baba84 7.5.
Majch 8.5.
psaša 8.5.
gala 9.5.
ebetka 19.5.
Obelix 20.5.
dito 23.5.
Nika84 28.5.

JUNIJ

PapuaNG 5.6.
snowgal 7.6.
buterffly 8.6.
zoja10 12.6.
petra a 18.6.
blu 20.6.
copka 24.6.
supernova2002 26.6.
rozcaa 30.6

JULIJ

nati45 5.7.
mayflower 22.7.
Lalica1 25.7.

AVGUST

mary12 8.8.
2mak 9.8.

SEPTEMBER

tubby 8.9.
masi 12.9.
petrazg 20.9.
zmajama 20.9.
ptejka 21.9.
taskica 22.9.

OKTOBER

Biba Maja 5.10.
BarbyD 14.10.

NOVEMBER

Čebelca10 1.11.
ledenka 3.11.
palacinka 5.11
AKP 6.11.
zoja09 7.11.

DECEMBER

Greenie 21.12.
mani2 22.12.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
9.4.2009 9:58:26   
mary12
LP, punce.  S Kristjanom sva doma. Žal nisva Z-majčka, ampak ne gre vse vedno po planih. ...no da mal povem, kaj se je dogajalo zadnja dobra dva tedna.  V glavnem, približno v 33 tednu mi je zelo otrdel trebuh in 2 uri ni popustilo, zato sva odšla v bolnico, da so preverili če je vse ok. Pa ni bilo. CTG je kazal popadke in odprla sem se za en prst. Imela sem tudi slab urin in slabo kri, zato so me dali na antibiotike in spasmex. Dobila pa sem tudi dve inekciji v rt za razvoj njegovih pljučk. No v bolnici so me obdržali 5 dni. Stvari so šle na bolje. CTG je sicer še vedno kazal popadke, vendar ni bilo več tako hudo. Sem se pa tudi zaprla. Odredili so mi strogo mirovanje in me poslali domov. Res se doma skoraj nisem premikala pa vendar sem čez dva dni dobila hude bolečine v ledvicah in križu. Zopet sem odšla v bolnico. Še vedno sem bila na antibiotikih, odprla se nisem, so pa se zopet kazali popadki na CTG. Zopet infuzija, odvzem krvi in urina, ki sta kazala na infekcijo. No ponoči ob 2-eh pa mi je odtekla voda. Začelo se je. Na srečo sem bila v 34 tednu tako da me niso poslali v Ljubljano. Mali pa je tudi dobil že inekcijo za razvoj pljučk. Po ultrazvoku sem bila odprta že za 3 prste. Malemu se je mudilo. Plodovnica, je bila proti koncu že slabe barve zato so mi ob 13-ih dali umetne popadke, 6 ur kasneje ob 17.40, 31.3. pa se je rodil Kristjan težak 2960 g, ter velik 50 cm. Osebje ni moglo verjeti da je tako velik, zato so ga tehtali kar 2x. Z malim je bilo vse ok. Ker sem bila šele v 34 tednu in ker je vse kazalo na infekcijo (imela sem močno povišane levkocite) mi niso dali epiduralne. Bolelo je kot hudič. Seveda so me rezali in to zelo saj so me šivali več kot pol ure. 3 dni se nisem mogla usest. Po porodu sem bila dva dni na porodniškem oddelku. Mali ni jedel, ker očitno nisem mela mleka. Nihče tega ni niti preveril. Na srečo je sestra (dela v bolnici) poskrbela da so me premestili na pediatrijo, kjer so poskrbeli zame tako kot se zagre. Trudili smo se da sem pridobila malo mleka, ki pa malemu očitno ni pasal (jedla sem namreč antibiotike), saj je imel ponoči hude krče. Potem so mu dodajali še FMS (dodatek za hitrejšo reditev), ki pa mu je pasal še manj, saj je zečel bruhati. Začel je zgubljati težo zato so ga dali na infuzijo za en dan. Med tem sem se odločila, da mu svojega mleka ne dam več. No ja, saj ga tako ali tako nisem imela dovolj. Porodne teže sicer še ni pridobil, ampak včeraj so me kljub temu včeraj spustili domov, ker je šlo na bolje, sama pa sem bila bolnice že zelo sita. Malemu se ful kolca, zato včasih še vedno bruhne, ampak gre na bolje. Tako da upam, da se ob naslednjem tehtanju tehtnica premakne navzgor. No taka je najina zgodba.  Kar se tiče kilaže pa sem z nekaj več kot 66kg v 8-ih dneh padla na 56kg. Od skrbi sem malo manj jedla, tako da se komaj sploh še vidi da sem bila noseča. Na to kaže le še malo trebuščka, ki se je tako zmanjšal, da sem lahko v popek že dala uhanček. Sem se bala, da se mi bo luknjica zarasla pa se ni. HIhi. No takle mamo, ampak najhujše je upam da mimo in da bodo šle stvari od tu samo še navzgor. Se še kaj oglasim, seveda takrat ko bo mali moj mucek spal.  Ajd

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
9.4.2009 9:58:35   
Dudica1

user posted image

1.     AKP                                                                            123 cm
2.     krempelček                                                                118 cm
3.     KatMat                                                                        115 cm
4.     mani2                                                                         114 cm
5.     leela, Cveka30                                                           113 cm
6.     petra a, Blueeyes                                                       111 cm
7.     Lalica1,  pokica_, nati45                                           110 cm

8.     Biba Maja, petrazg, k.tja, maja1488                         108 cm
9.     zmajama, meduzica, ttmmbb                                     107 cm
10.   mayflower, Oliveoyl                                                  106 cm
11.   elyy,                                                                            105 cm
12.   Chiara82, andrejka                                                    104 cm
13.   peneja                                                                         103 cm
14.   christiana21                                                               102 cm
15.   HM84                                                                          101 cm
16.   dito, dudica1, copka                                                   100 cm
17.   ledenka, vanilla, U_SURDI                                         99 cm
18.   lunica77, lake, lananai, zoja09                                  98 cm
19.   mary12                                                                        97 cm
20.   palacinka, BarbyD                                                       96 cm
21.   Hanaja                                                                         94 cm  
22.   Masi                                                                             88 cm
23.   Tanja_                                                                         82 cm

user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
9.4.2009 9:59:02   
Dudica1

user posted image

NICK            PDP     RODILA  SPOL  IME    VEL.    TEŽA            
1. Šmarnogorka  15.05.   20.03.            Bor                1700g
                                                              Vid                 1340g

2. mary12           12.05.   31.03.         Kristjan  50cm  2960g

3. mucka25         08.05.   02.04.            Tina              1530g
                                                              Nina              1970g

4. dobrovoljčica  07.05.   04.04.            Eva    44cm   1740g
                                                              Maj     46cm   2100g

user posted image                       user posted image

fantki    ---> 4
punčke ---> 3

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
9.4.2009 10:05:30   
Dudica1
mary12 lahko rečem samo user posted image user posted image user posted image za vaju in da je vse dobro...tako kot si rekla najhujše je mimo in zdaj upajmo in držimo pesti za malega Kristjana da se poredi in da grejo kilogramčki gor...user posted image
tud mojemu prvemu niso šli takoj gor ma potem ko so začeli it gor se je redil skor 1 kg na mesec...user posted image

pa še enkrat čestitke in veliko cartanja vam želim user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
9.4.2009 10:05:31   
KatMat
ZIVJO MARY!!!!UPAM DA STA S TVOJIM SONCKOM UREDU IN RES UPAM DA CIM PREJ OKREVAS MALI SKRATEK PA PRIDOBI NA TEZI!!!DRZIM PESTKE!!!LEPO DA SI SE NAM OGLASILA!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
9.4.2009 10:06:06   
lake
Mary12:Čestitke za prihod domov. Pomoje sta najhujše že dala skoz, tko da zdej se predvsem morš umirit, in bo šlo samo še na boljš. Fajn se crkljejta, pa oglasi se še kej.

Blueeyes: Če ti bojo šli delavci na živce znam eno samo besedo po Albansko, in sicer "kar", kar pomeni k..... Tko da evo eno kletvico če jih boš hotla spodit user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
9.4.2009 10:14:35   
ttmmbb
Mary - ČESTITKE. Super, da si se oglasila in da si napisala svojo zgodbo. ****rija, odločiš se in psihično se pripraviš na epiduralno in potem rodiš brez!!!!
Kolk pa imaš šivov, da so te šivali pol ure? Še dobro da si rodila prej, če ne bi si lahko pridelala 5-kilskega user posted image .
Čestitke za izgubljene kilograme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
9.4.2009 10:33:07   
FLASK_A
Maryuser posted image user posted image user posted image user posted image Kako lepo, da si se nam javilauser posted image Malemu Kristjanu želim, da začne čimprej jesti kot pravi fantuser posted image Je bil pa res velik glede na tedne, ko se je rodil. Super! Pa nič se ne boj, šivi sploh niso nič groznega. Če so te dlje šivali, si lahko vesela, saj so sigurno svoje delo zelo dobro opravili. Nekatere mamice zašijejo hitro in površno, potem te pa celo življenje boli... Tako da jaz pravim super- samo da si zdaj boljeuser posted image (btw- jaz tudi nisem mogla sedet 10dni skupuser posted image user posted image , potem je bilo pa kar naenkrat vse OK).

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
9.4.2009 10:38:53   
FLASK_A
ttmmbb, ja, tako je... Lahko se pripraviš na epiduralno, pa ni nujno, da jo dobiš... Zato pa je bolje, da punce razmišljate o tem tako- če jo dobim, super- ampak rodila bom pa tudi brez tega, in to brez problema. Verjamite mi, naravni porod je najlepša stvar, kar se vam bo v življenju zgodila in naj vas ne bo strah. Brez strahu na porod pomeni (v večini primerov) lep porod, brez rezanja presredka in nepotrebnih komplikacij. Če gremo pa že s strahom na posteljo, potem se pa velikokrat konča s slabimi spomini mamice... Pogumno, punceuser posted image user posted image user posted image

Pa tiste, ki ste se odločile za EA- res vam želim, da jo dobite- če pa ne bo šlo, pa pogumno, bolečina se da prenest! Samo babico ubogat, pa bo vse OK!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
9.4.2009 10:46:26   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

ttmmbb, ja, tako je... Lahko se pripraviš na epiduralno, pa ni nujno, da jo dobiš... Zato pa je bolje, da punce razmišljate o tem tako- če jo dobim, super- ampak rodila bom pa tudi brez tega, in to brez problema. Verjamite mi, naravni porod je najlepša stvar, kar se vam bo v življenju zgodila in naj vas ne bo strah. Brez strahu na porod pomeni (v večini primerov) lep porod, brez rezanja presredka in nepotrebnih komplikacij. Če gremo pa že s strahom na posteljo, potem se pa velikokrat konča s slabimi spomini mamice... Pogumno, punceuser posted image user posted image user posted image

ja s tem se pa še kako strinjam...res je brez strahu bo šlo veliko lažje skozi kot z nekim strahom...verjamem da je za nekatere težko ampak verjemite mi da je to resnica...user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
9.4.2009 10:52:44   
KatMat
se sest tednov!!!a se keri ze vlece??

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
9.4.2009 10:53:56   
Dudica1

men gre že pošten vse na živce...user posted image user posted image user posted image ...pa mam sam še 3 tedne

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
9.4.2009 10:56:29   
mani2
Jaz že kar odštevam dneve do PDP. Upam da ne bom rodila kaj preveč čez rok. Ko sem imela v torek predled me je G. vprašal če kaj premišljujem o načinu poroda glede na to da sem imela v prvo CR. In jaz sem zelo samozavestno in korajžno rekla ja seveda da bom šla rodit spontano. Ko pa sem prišla iz ordinacije pa me je stisnilo. Bi mu šla najraje nazaj reči da sem si premislila in bi rodila s CRuser posted image .

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
9.4.2009 10:57:17   
FLASK_A

Kakšno vprašanjeuser posted image

Moj odgovor: trenutno pijem čaj iz malinovih listovuser posted image
Že tretji dan.user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?