gogabojan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream Irma 78 verjetno si spregledala,da sem že napisala, zato citiram svoj tekst. In ne, zobkov še nima, ker je to bolj kot ne neke vrste posvet. IZVIRNO SPOROČILO: Dream afnica mala vabila nismo dobili, samo sestra nas je poslala na pregled (imamo kar zraven, tako da nam ga niti oblačiti ni bilo potrebno), v bistvu pa je bil to samo razgovor. Zobozdravnica nam je povedala nekaj o deformacijah zaradi stekleničke in dude, pa malo o uporabi sladkorja in podobno - v bistvu nič novega, ker smo imeli v šoli za starše eno predavanje samo o ustni higieni malčkov. Sem pa včeraj podpisala izjavo in imamo problem z iskanjem zobozdravnika že rešen. Glede cepljenja ob smrkanju ne vem, pri kašlju ali driski pa pri nas ne cepijo. Raje pokliči in vprašaj, da ne bosta zastonj hodili. Še eno vprašanje: Kako je sedaj s tem, da se med 11. in 15. uro naj ne bi izpostavljali soncu. Je to mišljeno tako, da se primerno zaščiti (se pravi,da je v senci) ali da se ga v tem času sploh ne vozi na sprehode? Malo me tole res bega, ker mi je škoda, da ne bi šla nič ven, po drugi strani pa se jih še ne sme mazati z zaščitno kremo? Lej (z mojega zornega kota), se mi zdi, da sedaj še ni tako močno sonce, da bi ga morala med temi urami skrivati. Če pa te je strah, pa daj na RTV SLO teletekst, tam pri vremenu, začnejo opozarjati, ko je UV previsok. Jaz bom bolj začela paziti takrat, ko bom videla, da bo sonček začel že fajn pripekati. Za zdaj pa ni take panike. To je bolj takrat, ko temperatura sonca preseže 26 oz. 27 stopinj. Pred tem pa ni tako hudo. Glede kreme. Ker še ne smejo kao nesmejo imeti kreme proti sončenju, je zelo fajn, če kupiš hladilno mazilo, in ga s tem namažeš. Kupi lekarniškega, ker je najbolj naraven, al pa od bebival - full dobra krema, le da diši . Uffff sem zakomplicirala (standard kajne ). Kratko in jedernato: zaenkrat ti še ni treba paziti na te ure. Glej teletekst, imajo opozorila. Kremo pa lahko uporabljaš hladilno, je najboljši približek proti opeklinam. Sonček lahko mal pobarva kožice s to kremo, ni pa hudo, kot če bi bil brez. Blablabla, bolje da utihnem preden še bolj kr neki napišem No, punce, mi zna katera odgovorit na vprašanje?
|